Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κουρδική διαμαρτυρία για θανάτους στα σύνορα της Τουρκίας.
  • [02] Βουλευτής ο Στ.Τζουμάκας αντί του Αρ.Γιαννόπουλου.
  • [03] Νέος πρόεδρος στη ΔΕΗ σε 15 ημέρες.
  • [04] Αποκρούει την καταγγελία του Β.Ζήση το ΚΚΕ.
  • [05] Πέρα από τις προθέσεις Μπίστη η θέση ευρωβουλευτή του ΣΥΝ.
  • [06] Μ.Γιαννάκου για εκπαιδευτικές αλλαγές.
  • [07] Αντιτρομοκρατική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
  • [08] Στην προηγούμενη κυβέρνηση αποδίδει τις ανατιμήσεις η ΝΔ.
  • [09] Με Πρόντι στις Βρυξέλλες ο Στ.Δήμας
  • [10] Τον Ιούνιο η αφετηρία της μαραθώνιας διαδρομής
  • [11] Συνάντηση υπουργού Αμυνας με Τόμας Μίλερ

  • [01] Κουρδική διαμαρτυρία για θανάτους στα σύνορα της Τουρκίας.

    15/03/2004 21:36:15

    Τα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, κατά τα οποία έχασαν τη ζωή τους 19 άτομα κουρδικής καταγωγής, αποτέλεσαν την αιτία να διαδηλώσουν ειρηνικά, σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, περίπου 400 Κούρδοι.

    [02] Βουλευτής ο Στ.Τζουμάκας αντί του Αρ.Γιαννόπουλου.

    15/03/2004 21:04:41

    Τη βουλευτική έδρα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Αργύρη Γιαννόπουλου, κερδίζει ο συνάδελφός του Στέφανος Τζουμάκας, ύστερα από την καταμέτρηση του 100% των εκλογικών αποτελεσμάτων, τα οποία ανακηρύχθηκαν σήμερα από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

    [03] Νέος πρόεδρος στη ΔΕΗ σε 15 ημέρες.

    15/03/2004 20:09:58

    Δεκτή έκαναν σήμερα την παραίτηση την οποία είχε υποβάλει ο πρόεδρος της ΔΕΗ, καθηγητής, Δημήτρης Παπούλιας, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας και Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο κ.Παπούλιας, τηρούμενων των νόμιμων διαδικασιών, θα αντικατασταθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Aπριλίου.

    [04] Αποκρούει την καταγγελία του Β.Ζήση το ΚΚΕ.

    15/03/2004 19:45:05

    Κατηγορηματικά αρνείται το ΚΚΕ την καταγγελία του δημοσιογράφου, Βασίλη Ζήση, ως μάρτυρας στη δίκη του ΕΛΑ, ότι το συγκεκριμένο κόμμα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τύγχανε χρηματοδότησης από τη Στάζι.

    "Εδώ και πάνω από 10 χρόνια (ο Β.Ζήσης) λέει τα ίδια, όπως έκανε και τώρα ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του ΕΛΑ. Όσα λέει έχουν καταρριφθεί. Παρόλα αυτά τα επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. ?ξιος ο μισθός του", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [05] Πέρα από τις προθέσεις Μπίστη η θέση ευρωβουλευτή του ΣΥΝ.

    15/03/2004 19:05:54

    "Για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης, δεν πρόκειται να κρατήσω τη θέση του ευρωβουλευτή ενός κόμματος από το οποίο έχω αποχωρήσει πριν από τέσσερα χρόνια και επιπλέον δεν επιθυμώ να εκπροσωπήσω", αναφέρεται στη σημερινή επιστολή του επικεφαλής της ΑΕΚΑ, Νίκου Μπίστη, στο ΣΥΝ.

    Ο κ.Μπίστης δηλώνει ότι δεν προτίθεται να αναλάβει καθήκοντα ευρωβουλευτή του κόμματος, λόγω της παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος εξελέγη βουλευτής Β΄Αθηνών.

    [06] Μ.Γιαννάκου για εκπαιδευτικές αλλαγές.

    15/03/2004 18:42:15

    Στις επικείμενες αλλαγές του εκπαιδευτικού συστήματος, οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου στη ΄Β Λυκείου, καθώς και τη μείωση των διαγωνιζόμενων μαθημάτων στη ΄Γ Λυκείου από 9 σε 6, αναφέρθηκε σήμερα, κατά την πρώτη της συνέντευξη Τύπου, ως υπουργός Παιδείας, η κ.Μαριέττα Γιαννάκου.

    [07] Αντιτρομοκρατική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

    15/03/2004 18:09:33

    Εναντίον της τρομοκρατίας διαδήλωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των προξενικών αρχών της Ισπανίας, μέλη ελληνοϊσπανικών συνδέσμων, αλλά και δεκάδες πολίτες, οι οποίοι κρατώντας πλακάτ τήρησαν τρίλεπτη σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στη Μαδρίτη.

    [08] Στην προηγούμενη κυβέρνηση αποδίδει τις ανατιμήσεις η ΝΔ.

    15/03/2004 17:44:57

    Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, για το ζήτημα των ανατιμήσεων, επέρριψε σήμερα, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου.

    Ο κ.Παπαθανασίου τάχθηκε εναντίον των "αστυνομικών παρεμβάσεων" στην αγορά, "με την έκδοση αγορανομικών διατάξεων", στην οποία, όπως ο ίδιος υποστήριξε, "επέμεινε η προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, διότι ταυτόχρονα δεν πέτυχε την εφαρμογή των νόμων και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών".

    [09] Με Πρόντι στις Βρυξέλλες ο Στ.Δήμας

    15/03/2004 16:54:29

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι έχει σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας Σταύρος Δήμας που έφθασε χθες στη βελγική πρωτεύουσα,να αναλάβει τα καθήκοντα του. Η ''πρεμιέρα'' του κ Δήμα θα είναι αύριο, όπου θα συμμετάσχει στην τακτική συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία θα λάβουν μέρος επίσης για πρώτη φορά οι Επίτροποι των νέων χωρών μελών της ΕΕ.

    [10] Τον Ιούνιο η αφετηρία της μαραθώνιας διαδρομής

    15/03/2004 16:13:57

    Στις 15 Ιουνίου θα είναι έτοιμα τα έργα στην αφετηρία της μαραθώνιας διαδρομής, όπως εκτιμήθηκε σε σημερινή σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ των εμπλεκομένων φορέων (εργολάβων,μελετητών,δημάρχων κλπ.) που έγινε υπό την προεδρία του Γιώργου Σουφλιά.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, στη σύσκεψη συμφωνήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των μελετητών - να γίνουν κάποιες τεχνικές αλλαγές στο έργο, οι οποίες όμως δεν θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργικότητα και την ποιότητα των εγκαταστάσεων, ούτε θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του έργου.

    Δεσμεύτηκε ωστόσο ο υπουργός πως «ότι δεν κατασκευαστεί τώρα, θα κατασκευαστεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα ελέγχου της πορείας των εργασιών ανά δεκαήμερο. Ο κ.Σουφλιάς τόνισε πως για την καθυστέρηση δεν είναι υπεύθυνος μόνο ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο.

    Τέλος ο υπουργός ζήτησε από την νέα κοινοπραξία που έχει αναλάβει να αποπερατώσει τα 17 χιλιόμετα της Μαραθώνιας διαδρομής στο ύψος της Παλλήνης, να προχωρήσει γρήγορα τις εργασίες.

    [11] Συνάντηση υπουργού Αμυνας με Τόμας Μίλερ

    15/03/2004 16:07:33

    Τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ δέχθηκε το πρωί σε εθιμοτυπική επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του. Στη συνάντηση διάρκειας περίπου μιας ώρας συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ανάμεσα στα θέματα που εξετάστηκαν ήταν η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 March 2004 - 21:30:25 UTC