Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενοπλη ληστεία σε μπάρ με ένα νεκρό
  • [02] Ομιλία Γ.Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Συνεχίζεται η δίκη του ΕΛΑ-Πλαστότητα εγγράφων της Στάζι.
  • [05] Βουλή-Ορκωμοσία νεοεκλεγέντων βουλευτών.
  • [06] Προσκλήσεις Ανάν για την 4μερή διάσκεψη για το Κυπριακό.
  • [07] Θάνατος 86χρονης απο φωτιά σε καταυλισμό τσιγγάνων.
  • [08] Φωτιά σε εργοστάσιο υποδημάτων
  • [09] Ενοπλη ληστεία σε μπαρ με πέντε τραυματίες.
  • [10] Δύο σεισμικές δονήσεις στην Πέλλα.
  • [11] Κόσοβο: Με ασφάλεια η αποχώρηση του ελληνικού αποσπάσματος

  • [01] Ενοπλη ληστεία σε μπάρ με ένα νεκρό

    18/03/2004 14:13:23

    Ενας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός ένοπλης ληστείας απο δύο αλλοδαπούς που παρίσταναν τους θαμώνες στο μπάρ "ΛΙΝΤΟ" στους Αμπελοκήπους.

    Οι δύο αλλοδαποί παρίσταναν τους θαμώνες και όταν στο μαγαζί έμειναν λίγοι πελάτες με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν αυτούς και τους τρεις υπαλλήλους του μπαρ λέγοντας ότι κάνουν ληστεία.

    Ο ένας εκ των δραστών παρακολουθούσε τις κινήσεις των παραβρισκομένων, ενώ ο συνεργός του πήγε στο ταμείο και απέσπασε 500 ευρώ που ήταν οι εισπράξεις.

    Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τους τέσσερις θαμώνες που είχαν απομείνει στο μπάρ και τους ζήτησε να του παραδώσουν τα χρήματα που είχαν μαζί τους.

    Οταν ένας εξ αυτών προσπάθησε να αντισταθεί, ο δεύτερος δράστης άρχισε να πυροβολεί. Αφού άρπαξαν τα χρήματα των θαμώνων μέσα στο πανικό που είχε επικρατήσει τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο μεταξύ στο μπαρ έφτασαν αστυνομικοί και δύο ασθενοφόρα, οι τραυματιοφορείς των οποίων παρέλαβαν τους τραυματίες.

    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και όπως διαπίστωσαν οι γιατροί ένας εξ'αυτών ήταν σοβαρά τραυματισμένος στην κοιλιά. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματά του. Σοβαρή είναι και η κατάσταση ενός δεύτερου θαμώνα, που έχει τραυματιστεί απο σφαίρα στο λαιμό, αλλά όπως είπαν οι γιατροί η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

    Εχουν τραυματιστεί ακόμη οι τρείς σερβιτόροι του μπάρ που ενδεχομένως αύριο να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Απο την αστυνομική έρευνα που έγινε στο μπαρ οι υπεύθυνοι με τις έρευνες πιστεύουν ότι οι δράστες είναι Αλβανοί και ερευνούν χώρους όπου κυρίως συχνάζουν αλβανικής καταγωγής άτομα που δραστηριοποιούνται τις νυχτερινές ώρες, έχοντας σχέση με τον υπόκοσμο της Αθήνας.

    [02] Ομιλία Γ.Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

    18/03/2004 13:09:05

    Στην αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του αλλά και στα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε, ότι το Κίνημα ιδεολογικά είναι αντίθετο σε κάθε τί που δημιουργεί αποκλεισμούς ή διακρίσεις.

    Πρώτος στόχος του Κινήματος τόνισε, είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής αντιπρότασης στη συντηρητική διακυβέρνηση, ενω ανέφερε οτι η νέα εποχή, αρχίζει με το ΠΑΣΟΚ στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά παραμένει μία μεγάλη και εν δυνάμει πλειοψηφική παράταξη παρά τον πόλεμο που δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια και το μηδενισμό του έργου της κυβέρνησης που επιχειρήθηκε.

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση εάν αυτή χειριστεί με λανθασμένο τρόπο την απογραφή που επιχειρεί να κάνει, το Κυπριακό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    ''Ας κάνουν όποια απογραφή θέλουν, αλλά να την κάνουν με διαφανή τρόπο και όχι για κυνήγι μαγισσών'', τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας οτι ''αν η κυβέρνηση κάνει το δεύτερο θα μας βρεί απέναντί της''.

    Για την κριτική της κυβέρνησης στην πορεία των ολυμπιακών έργων, ο κ.Παπανδρέου είπε ότι πρόσφατα η ΔΟΕ την χαρακτήρισε θετική, ενω για το Κυπριακό δήλωσε οτι αυτό βρίσκεται λίγο πριν τη λύση του και αυτό οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, των πρωτοβουλιών και προτάσεών του.

    Τόνισε ότι είναι ακατανόητη η στάση της ΝΔ να προσπαθεί, να υποβαθμίσει το όλο έργο και την κάλεσε να αντιληφθεί ότι θα κυβερνήσει μια προηγμένη χώρα.

    Αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι το χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν αρκετό για να πείσει την κοινωνία, ενω τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να νικήσει τη φθορά απο την μακρόχρονη παρουσία του στη κυβέρνηση και την κόπωση του εκλογικού σώματος. Επισήμανε ότι υπήρξε μία αποκοπή του Κινήματος απο τον πολίτη, ο οποίος δεν αισθάνθηκε όλα αυτά τα χρόνια ως συμμέτοχος στο έργο που γινόταν.

    Αναφερόμενος στην ανανέωση του ΠΑΣΟΚ,δήλωσε οτι η αλλαγή ηγεσίας που έγινε στο Κίνημα δεν ήταν απο μόνη της αρκετή για να αλλάξει μία πορεία που είχε ήδη αρχίσει.

    Η αναζήτηση των αιτίων του εκλογικού αποτελέσματος, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, θα προχωρήσει σε βάθος,με συντεταγμένο τρόπο, αλλά όχι για να δημιουργήσει εσωστρέφεια και να βρει αποπομπιαίους τράγους.

    Αναφερόμενος στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δήλωσε οτι δεν θα ακολουθηθεί σε όλα τα θέματα η αρχή της κομματικής πειθαρχίας, η οποία θα περιοριστεί μόνο σε θέματα στρατηγικής και αρχών του ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα θέματα οι βουλευτές θα ψηφίζουν κατά συνείδηση.

    Για την καλύτερη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Παπανδρέου ανήγγειλε ότι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα έρευνας και τεκμηρίωσης, το οποίο θα συνεργάζεται με το ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών),το οποίο θα στελεχωθεί με ειδικούς επιστήμονες μέσα απο δημόσια προκήρυξη των θέσεων.

    Στόχος, όπως είπε, είναι να δημιουργηθεί μια δεξαμενή σκέψης διεθνών προδιαγραφών και ζήτησε απο τον Θεόδωρο Πάγκαλο, την Αννα Διαμαντοπούλου και τη Μαρία Δαμανάκη να επεξεργαστούν σχετικές προτάσεις.

    Σχετικά με το θέμα του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου,ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ορίσει προσωρινό Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο για τις ανάγκες της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων και πρόσθεσε ότι θα ορίζονται κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανά θέμα,ώστε να μπορέσουν πολλοί βουλευτές να αποκτήσουν σχετική εμπειρία.

    Ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για τέταρτο αντιπρόεδρο της Βουλής τον Φίλιππο Πετσάλνικο,για κοσμήτορα την Ευαγγελία Σχοιναράκη και γραμματέα τη Θεοδώρα Τσαγκρή.

    Ανέθεσε, τέλος, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές.

    [Φώτο-729491]

    [03] Ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    18/03/2004 12:33:43

    Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής έδωσε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση αν χειριστεί τα θέματα με λανθασμένο τρόπο. Στόχος είπε, του Κινήματος είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής αντιπρότασης και η επάνοδος στην εξουσία. Η νέα εποχή είπε αρχίζει με το ΠΑΣΟΚ στην αξιωματική αντιπολίτευση αλλά παραμένει μια μεγάλη και ενδυνάμει πλειοψηφική παράταξη. Θα έχουμε, επισήμανε τη δική μας πρόταση και τη δική μας θέση. Ο κ.Παπανδρέου αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται από την κυβέρνηση έκανε λόγο για προσπάθεια μηδενισμού του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης. Ας κάνουν, πρόσθεσε, ότι απογραφή θέλουν αρκεί αυτή να γίνει με διαφάνεια και χωρίς να φθείρεται η χώρα στο εξωτερικό, χωρίς κυνήγι μαγισών γιατί διαφορετικά όπως είπε, θα μας βρουν απέναντί τους. Για την κριτική που ασκείται για την πορεία των ολυμπιακών έργων, ο κ.Παπανδρέου είπε ότι πρόσφατα η ΔΟΕ έχει χαρακτηρίσει θετική την πορεία αυτή. Τόνισε δε, ότι είναι ακατανόητη η στάση της ΝΔ να προσπαθεί να υποβαθμίσει το όλο έργο. Ανέφερε ότι η ΝΔ και ο κ.Καραμανλής πρέπει να αντιληφθούν ότι θα κυβερνήσουν μια προηγμένη χώρα. Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι το χρονικό διάστημα που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν αρκετό για να πείσει την κοινωνία. Πρόσθεσε ότι η αυτοκριτική θα γίνει χωρίς εσωστρέφεια και χωρίς αποδιοπομπαίους τράγους. Τέλος ανακοινώθηκε ότι υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωοεκλογές θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η πρόταση του κ.Παπανδρέου είναι να μην υπάρχει μόνιμος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αλλά να ορίζεται κατά περίπτωση και ανάλογα με το θέμα και τόνισε ότι δεν θα ακολουθηθεί σε όλα τα θέματα η αρχή της κομματικής πειθαρχίας, η οποία θα περιοριστεί μόνο σε θέματα στρατηγικής και αρχών του ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα θέματα οι βουλευτές θα ψηφίζουν κατά συνείδηση. Ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για τέταρτο αντιπρόεδρο της Βουλής τον Φίλιππο Πετσάλνικο,για κοσμήτορα την Ευαγγελία Σχοιναράκη και γραμματέα τη Θεοδώρα Τσαγκρή.

    [04] Συνεχίζεται η δίκη του ΕΛΑ-Πλαστότητα εγγράφων της Στάζι.

    18/03/2004 10:44:24

    Απέρριψε το δικαστήριο την ένσταση για πλαστότητα των εγγράφων της ''Στάζι'' που υπεβλήθη χθες από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ΕΛΑ. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος μη ανάγνωσης των επίμαχων εγγράφων. Με την απόφασή τους οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εξαίρεσαν από τα αναγνωστέα τρία ή τέσσερα έγγραφα για τα οποία δεν υπάρχει επίσημη μετάφραση. Ο συνήγορος της Ειρήνης Αθανασάκη κ. Δημήτρης Τσοβόλας αφού επανέλαβε στο δικαστήριο ότι τα επίμαχα έγγραφα έχουν παραποιηθεί από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το δικαστήριο αν δεν ανακληθεί η απόφαση και κατήγγειλε ότι δεν αιτιολογήθηκε από τους δικαστές η απόφαση για απόρριψη της ένστασης και έκανε λόγο για παραβίαση της νομικής αλλά και ηθικής αρχής. Η κυρία Κατερίνα Ιατροπούλου επίσης συνήγορος της Ειρήνης Αθανασάκη επιτέθηκε φραστικά στον μάρτυρα κ.Βασίλη Ζήση , τον οποίο χαρακτήρισε πράκτορα ,ενώ δήλωσε ότι και αυτή θα αποχωρήσει από το δικαστήριο.

    Η συνεδρίαση έχει διακοπεί για λίγη ώρα. Με την αποχώρηση των μελών του δικαστηρίου για το διάλειμμα ο Κώστας Αγαπίου απευθυνόμενος σε συνηγόρους πολιτικής αγωγής έκανε λόγο για προαποφασιμένη έκβαση της δίκης και εκνευρισμένος φώναξε ''να κατεβείτε εσείς για 20 μέρες στα κελιά να δούμε '', ενώ για το μάρτυρα κ. Βασίλη Ζήση είπε ότι έχει γίνει ρυθμιστής της δίκης και φορέας που φέρνει ό,τι χαρτιά θέλει.

    [05] Βουλή-Ορκωμοσία νεοεκλεγέντων βουλευτών.

    18/03/2004 09:51:41

    Σήμερα στις 11 πμ θα κηρυχθεί η έναρξη εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της νέας βουλευτικής περιόδου και θα ανακοινωθεί ο κατάλογος των βουλευτών, που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο. Στη συνέχεια οι βουλευτές θα δώσουν τον οριζόμενο απο το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο. Στην ορκωμοσία θα παρευρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου. Εχουν κληθεί επίσης να παρευρεθούν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος. Νωρίτερα ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, η αναπληρωτής Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

    Αύριο θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής, δηλαδή του προέδρου, 5 αντιπροέδρων, 3 κοσμητόρων και 6 γραμματέων. Η κα Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη έχει προταθεί απο τη ΝΔ και αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του προέδρου της νέας Βουλής. Θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, απο συστάσεως του ελληνικού κράτους. Απο τα μέλη του προεδρείου ο 4ος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται απο την αξιωματική αντιπολίτευση και ο 5ος αντιπρόεδρος και ένας ακόμη γραμματέας απο το δεύτερο σε δύναμη κόμμα της Αντιπολίτευσης. Η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων εκ μέρους του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή θα γίνει το Σάββατο και αμέσως μετά θα αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με τη συμμετοχή των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Κυριακή και τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

    [06] Προσκλήσεις Ανάν για την 4μερή διάσκεψη για το Κυπριακό.

    18/03/2004 09:37:28

    Ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, απέστειλε προσκλήσεις στους εκπροσώπους της Ελλάδας, της Τουρκίας, της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς για να βρίσκονται στην Ελβετία στις 23 Μαρτίου, ώστε την επομένη μέρα να ξεκινήσει η τετραμερής διάσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό τοπίο Μπούργκενστοκ, κοντά στην πόλη Λουκέρνη. Ο κ. Αναν, με δισέλιδες επιστολές, καλεί τις ηγεσίες των δυο χωρών και των δυο κοινοτήτων της Κύπρου να απαντήσουν το συντομότερο, επισημαίνοντας πως πρέπει να αντιπροσωπευθούν σε επίπεδο, που θα μπορούν να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις, σύμφωνα με τη δέσμευσή τους στις 13 Φεβρουαρίου, στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος, όπως αναφέρει στις επιστολές του, θα βρίσκεται εκεί προς τα τέλη Μαρτίου.

    Στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Φρεντ

    Εκχαρντ, εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του κ. Ανάν στην επικείμενη τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό. Η παρουσία του γγ φαίνεται ότι θα εξαρτηθεί από το επίπεδο εκπροσώπησης των δυο χωρών. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών, παρουσία του αναπληρωτή γγ για πολιτικές υποθέσεις, Κίραν Πρέντεργκαστ και- στη συνέχεια- ανάλογα με την εξέλιξη του διαλόγου να συμμετάσχουν οι δυο πρωθυπουργοί και ο γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η τετραμερής διάσκεψη θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου και θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα με το γεγονός αν θα λάβει μέρος ή όχι ο Ραούφ Ντενκτάς, όπως υποστηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους,

    που τονίζουν ότι "η συμφωνία της Νέας Υόρκης θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος", δηλαδή τη διοργάνωση ταυτόχρονων και χωριστών δημοψηφισμάτων στις 20 Απριλίου.

    [07] Θάνατος 86χρονης απο φωτιά σε καταυλισμό τσιγγάνων.

    18/03/2004 09:28:36

    Νεκρή ανασύρθηκε η Ελένη Καραγκούνη, 86 ετών, όταν η παράγκα της κάηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο δημοτικό διαμέρισμα Ασσου Κορινθίας. Σημειώνεται οτι στην παράγκα λειτουργούσε ηλεκτρική σόμπα και ίσως από αυτή να προκλήθηκε η πυρκαγιά, ενώ προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής της Κορίνθου.

    [08] Φωτιά σε εργοστάσιο υποδημάτων

    18/03/2004 08:14:21

    Μεγάλης έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα στο εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων ''Ι. Τσακίρης ΑΕΒΕ'' στην οδό Αγίας Λαύρας 7 στο Χαϊδάρι,όπου κατασβέστηκε τις πρωινές ώρες. Η φωτιά λόγω των εύφλεκτων υλικών πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και στην κατάσβεση πήραν μέρος 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών του ανακριτικού της Πυροσβεστικής, οι ζημιές υπερβαίνουν τα 600.000 ευρώ ,ενώ διασώθηκαν περιουσιακά στοιχεία 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν ακόμα άγνωστα.

    [09] Ενοπλη ληστεία σε μπαρ με πέντε τραυματίες.

    18/03/2004 08:14:15

    Ενοπλη ληστεία πραγματοποίησαν δύο αλλοδαποί στις 2.15 μετά τα μεσάνυχτα στο μπαρ "Λίντο" στην οδό Μικρομάνης 3, στους Αμπελοκήπους.

    Οι δράστες με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν θαμώνες και υπαλλήλους του καταστήματος και αφού απέσπασαν από το ταμείο όσα χρήματα βρήκαν εξαφανίστηκαν. Πριν φύγουν όμως πυροβόλησαν αρκετές φορές για εκφοβισμό με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά πέντε θαμώνες που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Κράτικο Νοσοκομείο Αθηνών. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [10] Δύο σεισμικές δονήσεις στην Πέλλα.

    18/03/2004 08:14:07

    Δυο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγιναν αισθητές τη νύχτα στην Πέλλα. Η πρώτη σημειώθηκε στις 3.13 και ακολούθησε μια δεύτερη στις 3.57 π.μ. Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίστηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Έδεσσας στην περιοχή της Αριδαίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο σεισμολόγος του εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Καρακώστας,

    «το πιθανότερο είναι ότι η δόνηση προήλθε από κάποιο από τα πολλά μικρά ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή. Σε μικρή απόσταση, ανατολικότερα της Αριδαίας προς το όρος Παϊκο είχε σημειωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 1990 ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και το θάνατο μιας γυναίκας.

    Το επίκεντρο εκείνου του σεισμού είχε καταγραφεί στο χωριό Γρίβα.

    Ο κ. Καρακώστας απέφυγε να σχολιάσει την πιθανή εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας.

    [11] Κόσοβο: Με ασφάλεια η αποχώρηση του ελληνικού αποσπάσματος

    17/03/2004 23:30:23

    Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε απόψε η αποχώρηση του ελληνικού αποσπάσματος που νωρίτερα σήμερα είχε δεχθεί επίθεση από 1000 Αλβανούς διαδηλωτές ενώ φύλαγε το εκκλησάκι του Αγίου Ούρου στο Ουρόσεβατς, στο Κόσοβο.

    Την ασφαλή μεταφορά τους στην έδρα του 525 μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού των δεκαπέντε Ελλήνων στρατιωτικών, εξασφάλισε το προσωπικό του τάγματος που έσπευσε στην περιοχή με δέκα ερπυστριοφόρα και 100 άνδρες στη θέα των οποίων οι Αλβανοί διαδηλωτές διαλύθηκαν.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι θεράποντες γιατροί του 525 μηχανοκίνητου τάγματος έκριναν ότι δεν απαιτείται η μεταφορά στη Θεσσαλονίκη του Έλληνα υπολοχαγού, ο οποίος νωρίτερα είχε υποστεί πολύ ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο όταν οι Αλβανοί διαδηλωτές έριξαν χειροβομβίδα εναντίον του ελληνικού αποσπάσματος.Για τις εξελίξεις ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος, είχε άμεση επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος ενημέρωνε σχετικά τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.Με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο διοικητής του Β' Σώματος, αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας αναχώρησε απόψε για το Ουρόσεβατς όπου θα βρίσκεται στην έδρα του 525 μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού τις πρώτες πρωινές ώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 March 2004 - 12:30:23 UTC