Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ν.Αναστασιάδη (ΔΗΣΥ) και Κ.Καραμανλή.
  • [02] Συνάντηση Κ.Καραμανλή-Γ.Βουλγαράκη εν όψει αυριανής Συνόδου.
  • [03] Απάντηση Γ.Σουφλιά στο ΠΑΣΟΚ.
  • [04] Νέο επεισόδιο προκάλεσαν Αλβανοί διαδηλωτές στο Κόσοβο.
  • [05] Εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις για τη στάση του Ρ.Ντενκτάς.
  • [06] Ανάληψη καθηκόντων στο νεοσύστατο υπουργείο Τουρισμού.
  • [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Καραμανλή-Τζ. Μπους
  • [08] Το Σεπτέμβριο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

  • [01] Συνάντηση Ν.Αναστασιάδη (ΔΗΣΥ) και Κ.Καραμανλή.

    18/03/2004 21:20:49

    Την εκτίμηση ότι "η συμπαράσταση της Ελλάδας προς την Κύπρο είναι απόλυτη και αμέριστη" εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του κυπριακού κόμματος, ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σήμερα συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    [02] Συνάντηση Κ.Καραμανλή-Γ.Βουλγαράκη εν όψει αυριανής Συνόδου.

    18/03/2004 19:43:09

    Τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, με την πρόταση για τη δημιουργία θέσης συντονιστή θεμάτων της τρομοκρατίας στην ΕΕ, υπό το Χαβιέ Σολάνα, εξέφρασε σήμερα, ύστερα από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης.

    Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, καθώς και για την αυριανή συμμετοχή του κ.Βουλγαράκη στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ με αντικείμενο την τρομοκρατία.

    [03] Απάντηση Γ.Σουφλιά στο ΠΑΣΟΚ.

    18/03/2004 19:28:34

    "Όπου τα έργα (Ολυμπιακά) έχουν προχωρήσει, είπα ότι έχουν προχωρήσει. Κι όπου τα έργα έχουν καθυστερήσει, είπα ότι έχουν καθυστερήσει. Και δεν μπορεί να αμφισβητεί κανένας, ό,τι και να πουν οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και μάλιστα μεγάλες σε ορισμένα έργα?, υπογράμμισε σήμερα, προσερχόμενος στη Βουλή, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι "είναι τόση η δουλειά που έχουμε, ώστε θα ήταν άτοπο και δεν θα το επέτρεπα και στον εαυτό μου να ασχολούμαι με το παρελθόν και να ασκώ κριτική, αντί να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, για να τελειώσουν τα έργα".

    [04] Νέο επεισόδιο προκάλεσαν Αλβανοί διαδηλωτές στο Κόσοβο.

    18/03/2004 18:36:44

    Στις 17.20 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Αμερικανός διοικητής της πολυεθνικής ταξιαρχίας στο Ουρόσεβατς, ενημέρωσε ελληνικό απόσπασμα, το οποίο φύλασσε ορθόδοξη εκκλησία στο Βάρος Έλο, στα περίχωρα του Ουρόσεβατς, για ύποπτες κινήσεις Αλβανών διαδηλωτών.

    Οι 20 Έλληνες στρατιωτικοί, με δύο ερπυστριοφόρα, εγκατέλειψαν έγκαιρα και με ασφάλεια την περιοχή, ενώ στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, οι Αλβανοί διαδηλωτές έκαψαν το εκκλησάκι.

    [05] Εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις για τη στάση του Ρ.Ντενκτάς.

    18/03/2004 17:59:54

    Την πεποίθηση ότι η χθεσινή κίνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, να ανακοινώσει πως δεν θα μεταβεί στη Λουκέρνη της Ελβετίας για την τετραμερή διάσκεψη, "δεν είναι μία απλή αντίδραση ή αγανάκτηση για τις εξελίξεις, αλλά είναι μια κίνηση η οποία θα έχει συνέχεια", εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάρκος Κυπριανού.

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής γγ των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές Υποθέσεις, Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, προειδοποίησε σήμερα τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ότι αν δεν παραστεί στις συνομιλίες της Ελβετίας, δεν θα συνεχίσει ν' αποτελεί μέρος των συνομιλιών για το Κυπριακό.

    [06] Ανάληψη καθηκόντων στο νεοσύστατο υπουργείο Τουρισμού.

    18/03/2004 17:38:20

    Σε ειδική τελετή στο υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς το νεοσύστατο υπουργείο θα συστεγάζεται προσωρινά εκεί, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ανάληψη καθηκόντων από τον υπουργό Τουρισμού, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό, Αναστάσιο Λιάσκο.

    Ο κ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι "η πολιτική της ΝΔ για τον τουρισμό υπερβαίνει τα υπηρεσιακά όρια και γίνεται μια πολιτική ανάπτυξης, η οποία στοχεύει στη διεθνή προβολή της χώρας, στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που προβάλλουν από τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά και στο μεταολυμπιακό τοπίο".

    [07] Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Καραμανλή-Τζ. Μπους

    18/03/2004 16:00:46

    Τηλεφωνική επικοινωνία για 15 λεπτά της ώρας με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορζ Μπους είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με βασικό αντικείμενο το Κυπριακό.

    Ο κ. Μπους αφού τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη και του ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του τόνισε την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν ώστε να επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου.

    Ο πρωθυπουργός απάντησε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η λύση θα πρέπει να είναι βιώσιμη, λειτουργική και εντός του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του ζήτησε να παρέμβει στην τουρκοκυπριακή πλευρά, ώστε η λύση να κινηθεί πάνω σε αυτό το πλαίσιο.

    [08] Το Σεπτέμβριο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    18/03/2004 14:42:58

    Το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, θα δίνει έμφαση στην αναμόρφωση του τρόπου διενέργειας των φορολογικών ελέγχων.

    Αμεσα πρόκειται να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα αναλάβει να υποβάλει στην κυβέρνηση τις προτάσεις της σχετικά με τις αλλαγές στο σύστημα φορολογικών ελέγχων, καθώς και τις άλλες αλλαγές που θα γίνουν στο φορολογικό καθεστώς με βάση όσα περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη φορολογία.

    Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφεραν σήμερα πως σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ΝΔ σχετικά με τη φορολογία ακινήτων, όπως η εισαγωγή του ΦΠΑ στα νέα ακίνητα ή του αυτόματου υπερτιμήματος στα παλαιά ακίνητα, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Προσέθεταν, ωστόσο, ότι η κατεύθυνση είναι να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

    Οσον αφορά τις αλλαγές στους φορολογικούς ελέγχους, διευκρίνιζαν ότι θα κινούνται στην κατεύθυνση της αντικειμενικοποίησής τους και δεν απέκλεισαν να εφαρμοστεί το ''πόϊντ σίστεμ''. Τα ίδια στελέχη απέκλειαν επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας και τόνιζαν ότι η προσπάθεια εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2004 θα στηριχθεί κυρίως στην πλευρά των δαπανών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 March 2004 - 21:30:16 UTC