Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό στην οδό Βουκουρεστίου.
  • [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [03] Συνεχίζεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ.
  • [04] Συνεχίζεται η "ενωτική προσπάθεια" στο ΣΥΝ.
  • [05] Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο
  • [06] Στο Συμβούλιο της ΕΕ η υπόθεση του "Tasman Spirit"
  • [07] «Μάχη χαρακωμάτων για την ΚΑΠ
  • [08] Σύσκεψη υπο Μ.Λιάπη για Προαστιακό σιδηρόδρομο

  • [01] Εργατικό ατύχημα με έναν νεκρό στην οδό Βουκουρεστίου.

    19/03/2004 20:32:18

    Τραγικό θάνατο βρήκε ο Αιγύπτιος εργάτης Ντεσούκι Αϊντ, ο οποίος καταπλακώθηκε από τμήμα του κλιμακοστασίου, στο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στην οδό Βουκουρεστίου, στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακατασκευής.

    [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    19/03/2004 19:27:10

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.417,70 +19,80 +0,45%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 3.819,15 -8,28 -0,21%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.769,86 +8,20 +0,29%

    ΠαρίσιCAC-40 3.613,28 +23,30 +0,64%

    ΖυρίχηSMI 5.621,50 +12,00 +0,21%

    [03] Συνεχίζεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

    19/03/2004 18:27:56

    Τα προβλήματα προσανατολισμού των συνδικάτων στη νέα πολιτική κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, η διοργάνωση της απεργίας της 31ης Μαρτίου, αλλά και το πλαίσιο των διεκδικήσεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, δεσπόζουν στη συζήτηση που διεξάγεται στο 32ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

    [04] Συνεχίζεται η "ενωτική προσπάθεια" στο ΣΥΝ.

    19/03/2004 17:58:44

    "Η ενωτική προσπάθεια, στο πλαίσιο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, θα συνεχιστεί με στόχο την υπέρβαση των προβλημάτων που ανέκυψαν στην πρώτη φάση και εκδηλώθηκαν με έντονο τρόπο στο θέμα της πλουραλιστικής εκπροσώπησης, η οποία δεν επετεύχθη", αναφέρεται στην πρώτη εκτίμηση της Γραμματείας των συνεργαζόμενων δυνάμεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    [05] Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Κόσοβο

    19/03/2004 15:37:45

    Εκρυθμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Κόσοβο, όπου απο τις συγκρούσεις Σέρβων και Αλβανών το τελευταίο 48ωρο, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άτομα και 500 τραυματίστηκαν.

    Παρά το γεγονός οτι στη διάρκεια της νύχτας, δεν αναφέρθηκαν σοβαρά επεισόδια, οι αρχές της πολυεθνικής δύναμης, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

    Το μεσημέρι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε συγκρότημα κατοικιών στη Μιτρόβιτσα και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ απομάκρυναν τους ανθρώπους που έμεναν εκεί μετέδωσε εικονολήπτης του πρακτορείου Ρόιτερ που βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης.

    Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης.

    Στο μεταξύ σερβικές πηγές στο Κόσοβο δήλωσαν ότι περίπου 17 εκκλησίες και μοναστήρια πυρπολήθηκαν ή λεηλατήθηκαν. Τη νύχτα Αλβανοί έκαψαν ορθόδοξο εκκλησάκι στα περίχωρα του Ορόσεβατς το οποίο προστάτευαν 20 Ελληνες στρατιωτικοί, αλλά υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν αφού επικοινώνησαν με τον Αμερικανό διοικητή της πολυεθνικής ταξιαρχίας. Στο μεταξύ, οι πρώτοι 150 Βρετανοί στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στο Κόσοβο έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Πρίστινα, ενώ τις επόμενες τρεές ημέρες αναμένονται άλλοι 600.

    Ο πρόεδρος του Κοσόβου Ιμπραήμ Ρουγκόβα καταδίκασε τη βία και εξέφρασε την άποψη πως βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι τώρα στην επαρχία.

    Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Μπαϊράμ Ρετζέπι έκανε έκκληση στους Αλβανούς για ηρεμία. Ο Ρετζέπι τόνισε πως ''η ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης ανήκει στην αποστολή του ΝΑΤΟ (Minuk)στο Κόσοβο γιατί δεν επενέβη έγκαιρα και αποτελεσματικά''. Πρόσθεσε όμως πως ''αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας''. Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα επεισόδια στο Κόσοβο που οργάνωσαν από κοινού η κυβέρνηση και η σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

    [06] Στο Συμβούλιο της ΕΕ η υπόθεση του "Tasman Spirit"

    19/03/2004 15:31:24

    Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ θα μεταφέρει η χώρα μας, τη Δευτέρα, την υπόθεση των ναυτικών του δεξαμενόπλοιου "Tasman Spirit" που κρατούνται σε ξενοδοχείο στο Πακιστάν, όπως διαβεβαίωσε τους συγγενείς τους, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ζητηθεί και η παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Το δεξαμενόπλοιο "Tasman Spirit", με σημαία Μάλτας και φορτωμένο με 67.000 τόννους αργού πετρελαίου προσάραξε, πλοηγούμενο από Πακιστανό πλοηγό, στο λιμάνι του Καράτσι, στις 27 Ιουλίου 2003 και στις 13 Αυγούστου κόπηκε στα δύο, προξενώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, η οποία στάθηκε και η αιτία για την οποία οι πακιστανικές αρχές συνέλαβαν επτά μέλη του πληρώματος, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1,8 δισ. δολλαρίων από την εταιρεία Club, στην οποία είναι ασφαλισμένο το δεξαμενόπλοιο.

    [07] «Μάχη χαρακωμάτων για την ΚΑΠ

    19/03/2004 15:00:34

    Μάχη χαρακωμάτων μπορούμε πλέον να δώσουμε, καθώς εν πολλοίς, οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες. Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββας Τσιτουρίδης, μιλώντας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που συζητείται την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας. Ο υπουργός είπε ακόμη ότι θα δοθεί μάχη για να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατόν ρυθμίσεις για τα μεσογειακά προϊόντα. Η μάχη, είπε, δίνεται με άνισους όρους καθώς χάθηκε η ευκαιρία να έχουν συμπεριληφθεί και τα μεσογειακά προϊόντα στην πρώτη αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2003. Ανακοινώθηκε και η κατανομή των αρμοδιοτήτων των υφυπουργών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, αναλαμβάνει τα δάση, την αλιεία και τη φυτική παραγωγή, εκτός δυο προϊόντων. Ο κ. Αλεξ. Κοντός αναλαμβάνει τη ζωική παραγωγή, τον καπνό και τα αροτραία από τη φυτική παραγωγή, την έρευνα και τις εφαρμογές. Ο κ. Κοντός μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι και φέτος τη διαχείριση του ΟΣΔΕ θα την έχει η ΠΑΣΕΓΕΣ (δεν θα πιστοποιήσουμε τώρα ιδιώτες, είπε), ενώ η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει ή και να εξαλείψει τις επιβαρύνσεις των αγροτών για τις αιτήσεις στο ΟΣΔΕ.

    [08] Σύσκεψη υπο Μ.Λιάπη για Προαστιακό σιδηρόδρομο

    19/03/2004 15:00:10

    Τη διαβεβαίωση ότι το έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου θα είναι έτοιμο στην ώρα του και θα υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για τη δοκιμαστική του λειτουργία, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και όλα να λειτουργήσουν με ασφάλεια, παρείχαν οι υπεύθυνοι των έργων και συγκεκριμένα οι διοικήσεις του Προαστιακού, του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΑΜΕΛ, στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο και στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωπος του «Αθήνα 2004 και ο επιθεωρητής της ΔΟΕ κ.Φιλίπ Μποβί.

    Στη σύσκεψη, οι υπεύθυνοι των εργοληπτικών εταιριών διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι το τμήμα από το Μενίδι μέχρι το Αεροδρόμιο, θα παραδοθεί το Μάϊο οπότε θα αρχίσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια με εικονικούς επιβάτες, ενώ στις 15 Ιουλίου 2004 θα αρχίσει η πλήρης εμπορική λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Λιάπης επανέλαβε την πρόθεσή του να επισκέπτεται κάθε εβδομάδα τα έργα για να διαπιστώνει τον βαθμό της προόδου και αν τηρούνται τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση τους.

    Τη Δευτέρα το πρωί ο κ. Λιάπης έχει συγκαλέσει αντίστοιχη σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς κατασκευής των έργων του Τραμ, με αντικείμενο την οριστικοποίηση νέων χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης του έργου

    [Φώτο-729610]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 March 2004 - 21:30:15 UTC