Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Ισραήλ.
  • [02] Προσφυγή στο ΣτΕ για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Αντισυνταγματική η μετατροπή των συμβάσεων.
  • [04] Την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ προωθεί η κυβέρνηση.
  • [05] Με ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ συναντήθηκε η υπ.Παιδείας.
  • [06] Παράνομη υπόθεση με άδειες οδήγησης στην Εισαγγελία.
  • [07] Παπαθανασίου:Οι έλεγχοι στην αγορά θα ενταθούν
  • [08] Δήμαρχος Αθηναίων:Πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν

  • [01] Ελληνικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του Ισραήλ.

    23/03/2004 21:33:26

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης, με αφορμή τη δολοφονία του πνευματικού ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς, Αχμάντ Γιασίν, πραγματοποίησαν αργά σήμερα το απόγευμα μέλη του ΚΚΕ και της νεολαίας του κόμματος (ΚΝΕ) έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

    Ανάλογη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, με τη συμμετοχή φιλειρηνικών οργανώσεων της πόλης, πραγματοποίησε, επίσης, το απόγευμα η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η οποία αριθμεί περίπου 150 άτομα,

    [02] Προσφυγή στο ΣτΕ για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

    23/03/2004 21:08:30

    "Μη αναστρέψιμες επιπτώσεις" υποστηρίζουν ότι θα έχει το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου, στην περιοχή των Σεπολίων, ο νομικός εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων, «Η Αναγέννηση, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Σπ. Χαλβατζής και δυο κάτοικοι της περιοχής.

    Οι παραπάνω προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας ν' ακυρωθεί ως "αντισυνταγματική και παράνομη" η υπουργική απόφαση που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή του έργου στην περιοχή των Αθηνών, και ειδικότερα στο τμήμα όπου διέρχεται από τα Σεπόλια.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Αντισυνταγματική η μετατροπή των συμβάσεων.

    23/03/2004 20:23:05

    "Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει για μετατροπή των συμβάσεων. Κάτω από οποιοδήποτε όρο. Γιατί πρόκειται για συνταγματικά κατοχυρωμένη απαγόρευση οποιασδήποτε μετατροπής", δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο τέως υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Κώστας Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας τα μέτρα τα οποία δρομολογεί το κυβερνών κόμμα για τους συμβασιούχους και τα οποία αφορούν τη μετατροπή συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου.

    [04] Την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ προωθεί η κυβέρνηση.

    23/03/2004 19:17:31

    Να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για την αναβάθμιση του ρόλου του ΑΣΕΠ, ζήτησε από τα μέλη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου, Γ.Βέη, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε την "επιστροφή των αρμοδιοτήτων του ΑΣΕΠ που αφαιρέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση".

    Ο κ.Παυλόπουλος, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ύστερα από συνάντηση με το προεδρείο του ΑΣΕΠ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: "αποδεικνύουμε ότι οι Κασσάνδρες που ήθελαν την κυβέρνηση να καταργεί το ΑΣΕΠ, έκαναν απλώς προπαγάνδα".

    [05] Με ΟΙΕΛΕ και ΟΛΜΕ συναντήθηκε η υπ.Παιδείας.

    23/03/2004 18:36:43

    "Εγώ έδωσα εξετάσεις στο γυμνάσιο και μετά ήρθε ο Γεώργιος Παπανδρέου και έδωσα εξετάσεις και στο λύκειο. Δεν θέλουμε το εκπαιδευτικό σύστημα να βασίζεται, σώνει και καλά, στις εξετάσεις. Να βασίζεται καταρχήν στην αποτίμηση του ίδιου του δασκάλου, που είναι μέσα στην τάξη και έχει σχέση με το παιδί", δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, ύστερα από τις διαδοχικές της συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και των καθηγητών του Δημοσίου (ΟΛΜΕ), απαντώντας στην ερώτηση αν μελετά το ενδεχόμενο μείωσης της εξεταστέας ύλης.

    [06] Παράνομη υπόθεση με άδειες οδήγησης στην Εισαγγελία.

    23/03/2004 18:04:32

    Σε υπόθεση παράνομης αναθεώρησης επαγγελματικών αδειών οδήγησης φέρονται να είναι αναμειγμένοι τρεις υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία της πόλης με εντολή του νομάρχη Πειραιά και Νήσων, Γιάννη Μίχα.

    [07] Παπαθανασίου:Οι έλεγχοι στην αγορά θα ενταθούν

    23/03/2004 15:53:54

    Η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει σκληρά μέτρα εναντίον της αγοράς, εάν έως ότου αποδώσει η πολιτική της, διαπιστώσει συμπεριφορές αισχροκέρδειας, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, επισκεπτόμενος τη Βαρβάκειο αγορά, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να περάσει σαφές μήνυμα προς τους επιχειρηματίες.

    Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα εντείνει τους ελέγχους και θα επιδείξει «εξαιρετική αυστηρότητα τόσο σε θέματα τήρησης των κανόνων υγιεινής, όσο και στην επαρκή πληροφόρηση του καταναλωτή. Γνωστοποίησε επίσης ότι προχωρά ήδη στη χαρτογράφηση της αγοράς κρέατος και νωπών λαχανικών και στην αναλυτική μελέτη των αντικρουόμενων συμφερόντων, ώστε με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων να πατάξει τα κυκλώματα.

    Ο υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, διατυπώνοντας αιχμές σε βάρος των προηγούμενων ηγεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και της ίδιας της Αρχής, αναφέροντας ότι «ασχολήθηκαν μόνο με τον έλεγχο των συγκεντρώσεων των επιχειρήσεων και απέφυγαν επιμελώς την ουσιαστική παρέμβασή τους στην καθημερινή λειτουργία της αγοράς. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, μέχρι σήμερα η Επιτροπή απέρριψε μόνο δύο υποθέσεις, ενώ πάνω από 300 καταγγελίες για συμπράξεις που νοθεύουν τον ανταγωνισμό, έχουν μείνει ανέλεγκτες.

    [08] Δήμαρχος Αθηναίων:Πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν

    23/03/2004 14:35:52

    ''Καθαρή συμμαχία'' για καθαρή Αθήνα είναι το σύνθημα της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη και της διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, με στόχο η κεντρική προτεραιότητά τους να είναι μία καθαρή πόλη με καθαρή εικόνα σε ό,τι αφορά την καθαριότητα. Διακόσια τριάντα πέντε νέα οχήματα με 20% περισσότερα δρομολόγια καθαριότητας και 2.250 εργαζόμενους στον συγκεκριμένο τομέα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο δράσης ''Καθαρή Συμμαχία'', σύμφωνα με όσα παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, η δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη.

    Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που στηρίζεται σε τρείς άξονες, στον εκσυγχρονισμό και ανανέωση του εξοπλισμού, στην ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση των κατοίκων της πόλης και την περιβαλλοντική αγωγή του κοινού, καθώς επίσης και την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον τομέα αυτό.

    Η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για μακροχρόνιες ελλείψεις στον απαιτούμενο εξοπλισμό απο τις προηγούμενες δημαρχιακές ηγεσίες, ενώ συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2003 παρέλαβε μόλις 55 απορριμματοφόρα απο τα 100 που είχε ο στόλος στις αρχές της δεκαετίας του '90.

    Παράλληλα, επισήμανε πως οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων ποτέ δεν εφάρμοσαν με συστηματικό τρόπο τον εκάστοτε κανονισμό καθαριότητας, επεδείκνυαν αδιαφορία και ανοχή σε όσους συστηματικά και προκλητικά ρύπαιναν και ρυπαίνουν την πόλη.

    Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και η ηγεσία του δήμου διέθεσε για την αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού περίπου 34 εκατ. ευρώ και όπως είπε η δήμαρχος είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ απο τον δήμο της Αθήνας για την καθαριότητα. Πρόκειται για: 70 νέα απορριμματοφόρα, 34 σύγχρονες αναρροφητικές σκούπες, 45 μικρά οχήματα για στενούς δρόμους, 15 μηχανήματα πλύσης, 3 σάρωθρα για καθαρισμό περιοχών που φιλοξενούν λαϊκές αγορές, 18 σάρωθρα δρόμων και πλατειών, έξι μηχανοκίνητα πλυντήρια για τον καθαρισμό των κάδων, 3 βυτιοφόρα για την πλύση δρόμων, πλατειών, πεζοδρομίων, 15 γερανούς απορριματοκιβωτίων, 4 καλαθοφόρα οχήματα για την αφισσορύπανση, 10 φορτηγά για ογκώδη απορρίμματα, 7 αυτοκίνητα μεταφοράς εξοπλισμού καθαρισμού, 5 γερανοφόρα άρσης αυτοκινήτων, 5 χιλιάδες νέους κάδους, 25 ειδικούς συμπιεστές για περιοχές με απορρίμματα επαγγελματικής χρήσης και ένα μηχάνημα θραύσης και θρυμματισμού ογκωδών αντικειμένων.

    Η κα Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι καθιερώνεται και εφαρμόζεται απο σήμερα ο νέος κανονισμός καθαριότητας της πόλης των Αθηναίων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα εισηγηθεί ο δήμος πρόστιμα για όσους ρυπαίνουν την πόλη και όσες επιχειρήσεις δεν προγραμματίζουν τα απορρίμματά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητα της Αθήνας.

    Οι κάτοικοι της Αθήνας έχουν πλέον στην διάθεσή τους την γραμμή του δημότη, το τηλέφωνο δηλαδή 195, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται και να διατυπώνουν παρατηρήσεις, παράπονα ή αιτήματα που αφορούν στον τομέα της καθαριότητας.

    Ανακοίνωσε ότι 500 έκτακτοι υπάλληλοι στο δήμο καθαριότητας θα προσληφθούν απο τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της περιόδου αυτής, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στους συνολικά 2.250 εργαζόμενους που θα εργαστούν στην καθαριότητα.

    Τέλος, δήλωσε ότι αξίζει όλοι απο κοινού μέσα σε μια ''καθαρή συμμαχία'' να υποδεχθούμε με το καλύτερο πρόσωπο το μεγαλύτερο γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή και γι'αυτό θέλουμε καθαρά αποτελέσματα με διάρκεια.

    [Φώτο-728842]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 March 2004 - 21:30:22 UTC