Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Τ.Παπαδόπουλου για "ένα ηχηρό όχι" στο Σχέδιο.
  • [02] Πορεία αλληλεγγύης στον Σινάν Μποσκούρτ.
  • [03] Σχέδιο Ανάν: "Οχι" ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, "ναι" οι ΕΔΗ.
  • [04] Αντιδράσεις στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το Κυπριακό.
  • [05] Θύμα εγκληματικής ενέργειας φέρεται ο απαγχονισμένος άνδρας.
  • [06] Εντολή υφ.Απασχόλησης για την άμεση χορήγηση επιδόματος.
  • [07] Ενισχύεται η προσπάθεια για την καθαριότητα στην πρωτεύουσα.
  • [08] Κυρώσεις στον Αλέξη Κούγια από το Πειθαρχικό των δικηγόρων.
  • [09] ΓΣΕΕ: "Δεν θα δεχθούμε αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων".
  • [10] Κοινοτικό πρόγραμμα EQUAL - Μετανάστες - Πρόγραμμα Κατάρτισης.
  • [11] Έναρξη "ανοιχτού" εθνικού διαλόγου για τον τουρισμό.
  • [12] Αν.Παπαληγούρας: Προτεραιότητα η εκπαίδευση των κρατουμένων.
  • [13] ΠΑΣΟΚ: "Δίπλα" στους Ελληνοκύπριους ανεξάρτητα της απόφασης.
  • [14] "Φρένο" σε έργα 1,5 δις ευρώ εξαιτίας προσφυγών.
  • [15] Θετική η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Ανάν.
  • [16] Νεκρός απο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό για την Ανάσταση
  • [17] Μεταφορά Αγίου Φωτός το Μ.Σάββατο
  • [18] Ποινική δίωξη για κτίριο ΟΠΑΠ

  • [01] Έκκληση Τ.Παπαδόπουλου για "ένα ηχηρό όχι" στο Σχέδιο.

    07/04/2004 22:21:52

    "Σε καλώ να πεις ένα ηχηρό όχι στο σχέδιο Ανάν", δήλωσε πριν από λίγο απευθυνόμενος στον ελληνοκυπριακό λαό ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος.

    Στο διάγγελμά του, το οποίο διήρκησε 52 λεπτά, ο κ.Παπαδόπουλος δήλωσε ότι απορρίπτει το σχέδιο Ανάν, γιατί "δεν πληροί τους ελάχιστους στόχους" τους οποίους είχε θέσει για τη λειτουργικότητα του κράτους και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών.

    Ο ίδιος ανέλυσε τα σημεία του Σχεδίου τα οποία θεωρεί αρνητικά για την ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως οι περιορισμοί στην απόκτηση περιουσίας, η επιστροφή των προσφύγων και η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων όσων θα επιστρέψουν.

    "Με το σχέδιο Ανάν", είπε, "δεν ικανοποιήθηκαν οι Κύπριοι αλλά ικανοποιήθηκαν οι μόνιμες επιδιώξεις της Τουρκίας", προσθέτωντας ότι η παραμονή, έστω και μικρού αριθμού στρατευμάτων της Τουρκίας, και τα αυξημένα εγγυητικά δικαιώματα, χωρίς την ύπαρξη Εθνικής Φρουράς, δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας για τους Ελληνοκυπρίους.

    [02] Πορεία αλληλεγγύης στον Σινάν Μποσκούρτ.

    07/04/2004 21:23:32

    Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κούρδο κρατούμενο, Σινάν Μποσκούρτ (Ταϊλάν) και πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες Αθηναίοι, μέλη συνδικαλιστικών, πολιτικών, οικολογικών και ειρηνιστικών οργανώσεων.

    Οι διαδηλωτές, βασικό αίτημα των οποίων να μην επιτραπεί η έκδοση του Ταϊλάν στις γερμανικές αρχές και να απελευθερωθούν οι τρεις Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες (τους οποίους βοήθησε στη Δράμα, στις 31 Μαρτίου, λίγο πριν μπουν στα "λευκά" κελιά), επέδωσαν σχετικό ψήφισμα στη Βουλή.

    [03] Σχέδιο Ανάν: "Οχι" ο πρόεδρος Παπαδόπουλος, "ναι" οι ΕΔΗ.

    07/04/2004 20:57:29

    "Οχι" θα είναι η απάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, στο σχέδιο Ανάν, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος πριν από λίγη ώρα.

    Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, απ' όπου θα απευθύνει το σχετικό διάγγελμα, ο κ.Παπαδόπουλος, φανερά συγκινημένος, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως την πιο κρίσιμη στη ζωή του, ενώ διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού λόγω των διαφορετικών τοποθετήσεων του ιδίου και των κομμάτων, "αν όλοι συμπεριφερθούν σωστά".

    Από την πλευρά των Ενωμένων Δημοκρατών, ο πρόεδρός τους, Γιώργος Βασιλείου, σε ομιλία του στη διευρυμένη συνεδρία του κεντρικού συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο άρχισε το απόγευμα, τοποθετήθηκε θετικά απέναντι στο Σχέδιο, λέγοντας ότι οι ΕΔΗ επιθυμούν "επανένωση της Κύπρου, ειρήνη και ένα σίγουρο μέλλον, γι' αυτό ψηφίζουν "ναι" στο δημοψήφισμα".

    Στην "αντίπερα όχθη", το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, του Ντερβίς Ερογλου, αποφάσισε ότι είναι αρνητικό στην επίλυση του Κυπριακού με την εφαρμογή του σχεδίου του ΟΗΕ, προαναγγέλλοντας εκστρατεία καταψήφισής του.

    [04] Αντιδράσεις στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το Κυπριακό.

    07/04/2004 20:26:04

    "Ο κ. Παπανδρέου επέλεξε λάθος περίοδο για να κάνει αντιπολιτευτικές ασκήσεις. Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται γι' αυτό".

    Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα, απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη στάση της κυβέρνησης μπροστά στις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Ο ίδιος επανέλαβε ότι το κυβερνών κόμμα θα πάρει τις αποφάσεις του "στον κατάλληλο χρόνο".

    Στο μεταξύ, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, μεταξύ άλλων, κατηγορεί τον κ.Παπανδρέου ότι "με την αναφορά του στις "μητέρες πατρίδες" ρίχνει νερό στο μύλο των διχοτομικών σχεδιασμών στην Κύπρο".

    [05] Θύμα εγκληματικής ενέργειας φέρεται ο απαγχονισμένος άνδρας.

    07/04/2004 20:10:56

    Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης το θάνατο του 48χρονου γραμματέα του δήμου Εγνατίας, Κοσμά Βακουφάρη, ο οποίος βρέθηκε, χθες, από συγγενείς του, απαγχονισμένος στη θέση Κάστρο, στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, με κομμένα τα τέσσερα δάκτυλα του δεξιού χεριού.

    [06] Εντολή υφ.Απασχόλησης για την άμεση χορήγηση επιδόματος.

    07/04/2004 19:56:15

    Εντολή στη διοίκηση του ΟΑΕΔ για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασίων, ώστε να καταβληθεί στους περίπου 4.500 ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος το επίδομα των 500 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών τους εν όψει των εορτών του Πάσχα, έδωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

    [07] Ενισχύεται η προσπάθεια για την καθαριότητα στην πρωτεύουσα.

    07/04/2004 19:51:06

    Με "αιχμή του δόρατος" 235 νέα οχήματα, 20% περισσότερα δρομολόγια και 2.250 ανθρώπους, εργαζόμενους σε 24ωρη βάση, η εκστρατεία του δήμου Αθηναίων για την καθαριότητα, "Καθαρή Συμμαχία", περνάει στην επόμενη φάση.

    [08] Κυρώσεις στον Αλέξη Κούγια από το Πειθαρχικό των δικηγόρων.

    07/04/2004 19:36:52

    Προσωρινή παύση, 5 μηνών, από τα καθήκοντά του, επέβαλε στο δικηγόρο, Αλέξη Κούγια, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, λόγω της συμπεριφοράς την οποία ο ίδιος επέδειξε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου, Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στο σταθμό, «?λτερ.

    [09] ΓΣΕΕ: "Δεν θα δεχθούμε αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων".

    07/04/2004 19:16:04

    "Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε αλλαγές νόμων και καταστρατηγήσεις συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ακόμη και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων αναφορικά με την προώθηση αλλαγών στα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.

    [10] Κοινοτικό πρόγραμμα EQUAL - Μετανάστες - Πρόγραμμα Κατάρτισης.

    07/04/2004 18:16:55

    Πρόγραμμα Κατάρτισης Πολιτισμικών Διαμεσολαβητών πραγματοποιεί το ΚΕΚ ΑΚΜΩΝ, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας Equal και της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Φόρουμ για την Κοινωνική Συνοχή. Στο πρόγραμμα μετέχουν 20 μετανάστες, μετανάστριες και πρόσφυγες. Διαρκεί 300 ώρες και οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με γνώσεις και δεξιότητες ώστε στη συνέχεια να αναλάβουν την ενημέρωση, εξυπηρέτηση και καθοδήγηση μεταναστών και προσφύγων.

    Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων του Φόρουμ για την Κοινωνική Συνοχή δύο βασικοί συνεργάτες του περιοδικού ''Μέτοικου'' η Άντλα Σασσάτη και ο Γιουσούφ Αζέρ Σαμουέλ, παρακολουθούν ήδη το διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ''European Master in E-Business Management'' με εφαρμογές στα νέα μέσα ενημέρωσης. Το περιοδικό ''Μέτοικος'' κυκλοφορεί στο πλαίσιο της υλοποίησης επιμέρους δράσεων του Equal.

    Το πρόγραμμα διεξάγεται από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην επικοινωνία, την εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά και ερευνητικά κέντρα στο Βέλγιο, τη Γαλλία, την Πολωνία και το Λουξεμβούργο.

    [11] Έναρξη "ανοιχτού" εθνικού διαλόγου για τον τουρισμό.

    07/04/2004 18:01:23

    Έναν "ανοιχτό" εθνικό διάλογο, με αντικείμενο θέματα τα οποία αφορούν τον τουρισμό, εγκαινίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προεδρεύοντας σε ευρεία σύσκεψη με φορείς του κλάδου στα γραφεία του ΕΟΤ, ύστερα από συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    Η "απογείωση" του ελληνικού τουρισμού, μέσω μιας στρατηγικής με "τουλάχιστο" δεκαετή ορίζοντα, αποτελεί το στόχο του υπουργείου Τουρισμού, όπως αυτός διατυπώθηκε από τον κ.Αβραμόπουλο.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε τη διασύνδεση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την Ολυμπιάδα ως ζήτημα "πρώτης προτεραιότητας για τη δεδομένη στιγμή", καθώς "δεν έγιναν εκείνα που έπρεπε να είχαν γίνει για να συνδεθεί το μεγάλο αυτό γεγονός με την προβολή της χώρας σε τουριστικό επίπεδο".

    [12] Αν.Παπαληγούρας: Προτεραιότητα η εκπαίδευση των κρατουμένων.

    07/04/2004 17:45:45

    Τη σύντομη έναρξη των εργασιών για τη διαμόρφωση των χώρων οι οποίοι θα στεγάσουν το Γυμνάσιο και τις Λυκειακές τάξεις των ανήλικων κρατουμένων στις φυλακές της Αυλώνας, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας, κατά την επίσκεψή του στο κατάστημα της περιοχής.

    Ο ίδιος, αφού ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης την εκπαίδευση των κρατουμένων, διαπίστωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο αριθμός των κοινωνικών λειτουργών που υπηρετούν στις φυλακές της Αυλώνας είναι "πολύ μικρός" και των ψυχολόγων "ανύπαρκτος".

    [13] ΠΑΣΟΚ: "Δίπλα" στους Ελληνοκύπριους ανεξάρτητα της απόφασης.

    07/04/2004 17:31:51

    Αφού διαβεβαίωσε ότι η παράταξή του θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και θα σταθεί δίπλα του "για την αξιοποίηση όλων των θετικών στοιχείων ή την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, είπε σήμερα το απόγευμα "ναι" στο σχέδιο Ανάν.

    Παράλληλα, ο κ.Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι "δεν παίρνει θέση" και τροφοδοτεί ένα κλίμα "εθνικής ηττοπάθειας".

    Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε ύστερα από το τέλος μακράς διάρκειας σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο τέως πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, πρώην υπουργοί Εξωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, πρώην Επίτροποι του κόμματος στην ΕΈ και τα μέλη του ΕΓ.

    [14] "Φρένο" σε έργα 1,5 δις ευρώ εξαιτίας προσφυγών.

    07/04/2004 17:14:35

    Σε προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο Επικρατείας οφείλεται το "μπλοκάρισμα" έργων χρηματικού ύψους 1,5 δις ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

    Ο κ.Σουφλιάς διευκρίνισε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται και δέκα σημαντικά έργα, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του υπουργείου, ύστερα από τη δρομολόγηση και επίσπευση των έργων τα οποία αφορούν την Ολυμπιάδα.

    [15] Θετική η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Ανάν.

    07/04/2004 17:00:45

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε τη θετική απάντηση του κόμματός του στο σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού.

    [16] Νεκρός απο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό για την Ανάσταση

    07/04/2004 15:56:59

    Θανάσιμα τραυματίστηκε στην περιοχή ''Αλωνάκι'' Μαραθοκάμπου της Σάμου, ο 35χρονος οπωροπώλης Χαράλαμπος Μαυροκόπελος, όταν στην προσπάθειά του να δοκιμάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό για την Ανάσταση, αυτός εξερράγη.

    Το τραγικό περιστατικό έγινε τη Μεγάλη Τρίτη στις 8 το βράδυ, σε μια περιοχή της ενορίας του Αγ. Αντωνίου, όπου κάθε χρόνο μαζεύονται οι κάτοικοι για να ανάψουν τους αυτοσχέδιους μηχανισμούς που έχουν φτιάξει οι ίδιοι.

    Οπως είπε ο δήμαρχος Μαραθοκάμπου Γιώργος Κουτσοδόντης, για φέτος το έθιμο της καύσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών θα ανασταλεί, λόγω του πένθους για το θάνατο του 35χρονου.

    [17] Μεταφορά Αγίου Φωτός το Μ.Σάββατο

    07/04/2004 15:44:18

    Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα μεταφέρουν με έκτακτη πτήση τους το Μ. Σάββατο, 10 Απριλίου, απο το Τελ-Αβίβ στην Αθήνα, το Αγιο Φως του οποίου η Αφή θα έχει πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα απο τον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ.

    Το Αγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου κ. Θεόκτιστος.

    Η έκτακτη πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών (ΟΑ 3018) θα αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ το Μ. Σάββατο 10 Απριλίου και θα επιστρέψει στην Αθήνα (ΟΑ 3028) την ίδια ημέρα στις 18.30 όπου μικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών με μπάντα θα αποδώσει τιμές.

    Απο το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' το Αγιο Φως θα μεταφερθεί με πομπή και με συνοδεία μοτοσυκλετιστών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ναό της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου (Ερεχθέως 18) στην Πλάκα, όπου θα το παραλάβει εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου, ενώ θα μεταδίδεται τόσο στους πιστούς όσο και στον κλήρο που θα το μεταφέρει στις εκκλησίες της Αθήνας για την Αναστάσιμο ακολουθία τα μεσάνυχτα.

    Επίσης, το Αγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας, το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

    [18] Ποινική δίωξη για κτίριο ΟΠΑΠ

    07/04/2004 14:51:50

    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της απιστίας κατ'εξακολούθηση άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Μαρία Μαλούχου σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΠ, των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του Οργανισμού και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

    Η υπόθεση αφορά την επιλογή και μίσθωση κτιρίου για τις ανάγκες του Οργανισμού το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες που ερεύνησε η κ. Μαλούχου είχε υψηλό τίμημα με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στον ΟΠΑΠ.

    Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια έρευνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 April 2004 - 20:30:33 UTC