Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις στην Κύπρο για το διάγγελμα του Τ.Παπαδόπουλου.
  • [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [03] Υπερβάσεις στον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών έργων.
  • [04] Παρέμβαση Γ.Ράλλη για το σχέδιο Ανάν.
  • [05] Συλλυπητήρια και διερεύνηση αιτιών της τραγωδίας στον Εβρο.
  • [06] Επίσκεψη Μ. Λιάπη σε εργοτάξια του τραμ.

  • [01] Αντιδράσεις στην Κύπρο για το διάγγελμα του Τ.Παπαδόπουλου.

    08/04/2004 20:29:11

    Τη λύπη του, διότι "μέσα από το διάγγελμά του, ο πρόεδρος Παπαδόπουλος απέδειξε πως δεν επικράτησε η νηφαλιότητα και η λογική, αλλά κατά κύριο λόγο, το συναίσθημα και η κινδυνολογία", εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε ανάλογες δηλώσεις για το πρόσωπο του κ.Παπαδόπουλου προέβη και ο τέως γενικός εισαγγελέας και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Αλέκος Μαρκίδης (Ανανεωτική Κίνηση), ο οποίος τίθεται υπέρ του σχεδίου Ανάν.

    Στο μεταξύ, την αρνητική τους θέση απέναντι στο Σχέδιο εξέφρασαν η Ιερά Σύνοδος και ο δήμος Κερύνειας, σε αντίθεση με την Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού η οποία έκανε γνωστή την άποψή της για αποδοχή του.

    [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    08/04/2004 19:29:02

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.489,70 +21,00 +0,46%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.013,53 +12,37 +0,30%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.858,92 +7,09 +0,15%

    ΠαρίσιCAC-40 3.740,11 +5,55 +0,14%

    ΖυρίχηSMI 5.803,40 +32,30 +0,56%

    [03] Υπερβάσεις στον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών έργων.

    08/04/2004 17:45:02

    Ο προϋπολογισμός των Ολυμπιακών έργων αποτέλεσε το αντικείμενο της πρώτης πρωινής σύσκεψης της Επιτροπής Παρακολούθησης και Συντονισμού, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά το τέλος της σύσκεψης, στην οποία μετείχαν οι αρμόδιοι, για τη διεξαγωγή των Αγώνων, υπουργοί, η πρόεδρος της ΟΕ "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς και η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε ότι υπάρχουν υπερβάσεις "κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ" στα Ολυμπιακά έργα.

    Ο κ.Λιάπης διευκρίνισε ότι δεν θα γίνουν περικοπές εις βάρος των έργων, δεσμευόμενος εκ μέρους της κυβέρνησης ότι αυτά "θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθούν έγκαιρα".

    "Απλώς χρειάζονται κάποια χρήματα. Αυτό συζητήθηκε σήμερα και αυτό αποφασίσθηκε, η συνεχής και απρόσκοπτη ροή αυτών των οικονομικών πόρων", συμπλήρωσε ο ίδιος.

    [04] Παρέμβαση Γ.Ράλλη για το σχέδιο Ανάν.

    08/04/2004 17:41:43

    "Απαίσια" χαρακτήρισε τη λύση την οποία προτείνεται για την επίλυση του Κυπριακού ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Ράλλης, δηλώνοντας ότι με το σχέδιο Ανάν "βιάστηκε κατάφωρα το κοινοτικό κεκτημένο".

    Πάντως, ο κ.Ράλλης, υπογράμμισε ότι οι Κύπριοι πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι και πως δεν πρέπει να πιεστούν ούτε προς τη μία, ούτε προς την άλλη κατεύθυνση.

    [05] Συλλυπητήρια και διερεύνηση αιτιών της τραγωδίας στον Εβρο.

    08/04/2004 17:32:11

    Τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των πέντε στρατιωτών οι οποίοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία σε στρατιωτικό φυλάκιο του Εβρου, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του.

    Ο πρωθυπουργός, σε δήλωσή του, τονίζει ότι οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, ήδη, διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, ώστε να αποδοθούν αν υπάρχουν οι όποιες ευθύνες.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι απαιτείται η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του τραγικού αυτού δυστυχήματος. Να αποδοθούν ευθύνες για τις ενέργειες και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο δυστύχημα, ζητά ο ΣΥΝ.

    [06] Επίσκεψη Μ. Λιάπη σε εργοτάξια του τραμ.

    08/04/2004 15:55:48

    Τη βεβαιότητα ότι το έργο του τραμ της Αθήνας θα ολοκληρωθεί έγκαιρα, διατύπωσε ο υπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε τα εργοτάξια του τραμ στο Σύνταγμα, στη λεωφόρο Βασιλ. Όλγας, στο Νέο Κόσμο, στη Νέα Σμύρνη και στο Παλαιό Φάληρο, όπου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του έργου για την πρόοδο των εργασιών. Ο κ. Λιάπης ευχήθηκε στους εργαζόμενους "καλό Πάσχα", αν και αυτοί από την πλευρά τους του είπαν ότι θα δουλέψουν σχεδόν όλες τις ημέρες για να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος και το έργο να είναι έτοιμο στην ώρα του.

    Σε ό,τι αφορά το έργο του προαστιακού είπε ότι εξελίσσεται ικανοποιητικά. Ειδικά τα τμήματα της Νερατζιώτισσας και της Δουκίσσης Πλακεντίας, ολοκληρώνονται βάσει των διαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί.

    Ο υπουργός Μεταφορών με την ευκαιρία της εξόδου των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων για τις γιορτές του Πάσχα, υπενθύμισε στους οδηγούς να τηρήσουν τους κανόνες για την οδική ασφάλεια, ώστε όλοι "να είμαστε ευτυχείς".

    Ειδικότερα ο κ. Λιάπης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη ζώνη ασφαλείας, τα παιδιά να κάθονται στο πίσω κάθισμα και τη μη χρήση αλκοόλ, κανόνες που πραγματικά σώζουν ζωές.

    [Φώτο-741202]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 April 2004 - 20:30:16 UTC