Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση Ιεράς Συνόδου στις επικρίσεις για τη χθεσινή συνεδρίαση.
  • [02] Συναντήσεις Γ.Βαληνάκη για το θέμα των κρατούμενων Ελλήνων ναυτικών.
  • [03] Το ''Πανόραμα Ολυμπιακών αθλημάτων'' εγκαινίασε η Ντ.Μπακογιάννη.
  • [04] "Ξέσπασμα" μητροπολίτη Θηβών εναντίον του Αρχιεπισκόπου.
  • [05] Στην Αθήνα έφτασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • [06] Στην Αθήνα αναμένεται την Πέμπτη ο Αλβαρο Ντε Σότο.
  • [07] Ασφάλισε τελικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η ΔΟΕ.
  • [08] Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει η WWF για Σχινιά και Μαραθώνα.
  • [09] Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας της
  • [10] Ο Δ.Παπαδημούλης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ.
  • [11] Επιθεώρηση των Ολυμπιακών έργων στη Θεσσαλονίκη από τη Φ.Πετραλιά.
  • [12] Eurostat: Πάνω από το 3% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της
  • [13] Εργα αναβάθμισης του Πειραιά ζήτησε ο Χ.Αγραπίδης από την κυβέρνηση.
  • [14] Ενημέρωση Ν.Κωνσταντόπουλου από την πρόεδρο της "ΑΘΗΝΑ 2004"
  • [15] Νέοι διοικητές σε ΑΤΕ και ΔΕΠΑ
  • [16] Μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου
  • [17] Ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων
  • [18] Θετική αποτίμηση Μολυβιάτη για το Συμβούλιο της ΕΕ
  • [19] Χ.Φώλιας:Απώλεια πόρων απο το Γ' ΚΠΣ
  • [20] Ο Ν.Κατσαρός νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ
  • [21] Ποινικές διώξεις για συμβάσεις υπ.Εθνικής Αμυνας.
  • [22] Συνάντηση Μπενάκη με πρόεδρο ΣΑΕ

  • [01] Απάντηση Ιεράς Συνόδου στις επικρίσεις για τη χθεσινή συνεδρίαση.

    27/04/2004 21:58:19

    Την άποψη ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας παρέμεινε ''απολύτως'' ενωμένη εξέφρασε απόψε η Ιερά Σύνοδος, με ανακοίνωσή της αναφορικά με τα πεπραγμένα της χθεσινής συνεδρίασης.

    Παράλληλα, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο μητροπολίτης Κορίνθου αποχώρησε για λόγους υγείας και όχι διαφωνίας, έχοντας ενημερώσει επ' αυτού τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ για τις δηλώσεις αρχιερέων ότι ήταν πραξικοπηματική η χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας, επισημαίνεται ότι αυτή ''συνεκλήθη με τρόπο καθ΄ όλα νόμιμο και κανονικό''.

    [02] Συναντήσεις Γ.Βαληνάκη για το θέμα των κρατούμενων Ελλήνων ναυτικών.

    27/04/2004 21:23:45

    Με τους υπουργούς Εξωτερικών Αιγύπτου και Ισπανίας θα συναντηθεί χωριστά τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των Ελλήνων ναυτικών Κ. Καστανιά και Γ. Μαγκούρα, οι οποίοι κρατούνται αντίστοιχα στις αιγυπτιακές και στις ισπανικές φυλακές.

    Αυτό ανακοίνωσε ο κ.Βαληνάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέκου Αλαβάνου.

    Ο κ. Αλαβάνος έθιξε ιδιαίτερα το θέμα του Ελληνα ναυτικού Κ. Καστανιά, ο οποίος κρατείται από το 1989 στις αιγυπτιακές φυλακές με κλονισμένη την υγεία του, ενώ παράλληλα έχει απολέσει και την όρασή του.

    [03] Το ''Πανόραμα Ολυμπιακών αθλημάτων'' εγκαινίασε η Ντ.Μπακογιάννη.

    27/04/2004 20:50:59

    Το ''Πανόραμα Ολυμπιακών Αθλημάτων ALPHA BANK'' εγκαινίασε σήμερα το απόγευμα στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη γνωριμία του κοινού με τα λιγότερο διαδεδομένα Ολυμπιακά αθλήματα, όπως το σόφτμπολ και το τραμπολίνο.

    [04] "Ξέσπασμα" μητροπολίτη Θηβών εναντίον του Αρχιεπισκόπου.

    27/04/2004 20:40:21

    Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τον αρχιεπίσκοπο, Χριστόδουλο, ο

    μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε για "προσπάθεια (του Αρχιεπισκόπου) να μπει στις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Πατριάρχη και του Πατριαρχείου".

    O κ.Ιερώνυμος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας, είπε ότι "η χθεσινή ημέρα ήταν θλιβερή" και έκανε λόγο για "βάρβαρη εισβολή στα κανονικά δικαιώματα του Πατριαρχείου", αναφερόμενος στις εξελίξεις της Ιεράς Συνόδου.

    "Εύχομαι να μη γίνει και κατάληψη και να έχουμε ένα Κυπριακό σε μικρογραφία", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας.

    [05] Στην Αθήνα έφτασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    27/04/2004 20:28:51

    Στην Αθήνα έφτασε απόψε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,

    Τάσσος Παπαδόπουλος, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση του Κυπριακού μετά το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων στη νήσο.

    Αύριο το πρωί, ο κ.Παπαδόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ενώ τις απογευματινές ώρες θα βρεθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου, τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    [06] Στην Αθήνα αναμένεται την Πέμπτη ο Αλβαρο Ντε Σότο.

    27/04/2004 20:08:40

    Στην Αθήνα αναμένεται την Πέμπτη το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλβαρο Ντε Σότο, ο οποίος θα έχει την Παρασκευή συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    Οι επαφές του κ.Ντε Σότο εντάσσονται στο πλαίσιο των αποχαιρετιστήριων συναντήσεών του με παράγοντες οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

    [07] Ασφάλισε τελικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η ΔΟΕ.

    27/04/2004 19:25:23

    Στην ασφάλιση των Αγώνων της Αθήνας, με 170 εκατομμύρια δολάρια, σε περίπτωση ολικής ή μερικής ακύρωσής τους, προέβη τελικά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις.

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Αssociated Press", διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη προληπτική, όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση δεν σημαίνει έλλειψη εμπιστοσύνης από την Επιτροπή για την άρτια διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Το συμβόλαιο υπεγράφη με ασφαλιστική κοινοπραξία η οποία εδρεύει στο Λονδίνο, ενώ η απόφαση της ΔΟΕ δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά και όλες τις διοργανώσεις οι οποίες θα διεξαχθούν μέσα στη δεκαετία.

    [08] Τον "κώδωνα του κινδύνου" κρούει η WWF για Σχινιά και Μαραθώνα.

    27/04/2004 19:11:05

    Απειλή για τη φύση θεωρεί τον ''οικοδομικό οργασμό'' ο οποίος παρατηρείται στις περιοχές Σχινιά και Μαραθώνα, όπου και θα διεξαχθούν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα του Κανό και της Κωπηλασίας το καλοκαίρι, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

    Η WWF, μαζί με άλλες οργανώσεις, ζητά από τους αρμόδιους φορείς (Αθήνα 2004 και ΥΠΕΧΩΔΕ) να προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων προστασίας του εναπομείναντος βιοτόπου και να δεσμευθούν ότι μετά το τέλος των Αγώνων θα αποσύρουν το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων και θα επαναφέρουν μέρος του υγροτόπου σε καλή οικολογική κατάσταση.

    [09] Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για την κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας της Ελλάδος-Φαναρίου.

    27/04/2004 18:50:34

    Εντονη ανησυχία για την κρίση την οποία εξελίσσεται στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας της Ελλάδος και Οικουμενικού Πατριαρχείου εκφράζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης.

    Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ''η κρίση στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών εγκυμονεί κινδύνους για την Ορθοδοξία και αφορά άμεσα τον Ελληνισμό όπως και τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας''.

    [10] Ο Δ.Παπαδημούλης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ.

    27/04/2004 18:38:19

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την ανάδειξη των πέντε πρώτων θέσεων του ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές.

    Δεύτερος με μικρή διαφορά αναδείχθηκε ο Νίκος Χουντής, ο οποίος έχει διαδεχθεί τον Αλέκο Αλαβάνο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [11] Επιθεώρηση των Ολυμπιακών έργων στη Θεσσαλονίκη από τη Φ.Πετραλιά.

    27/04/2004 18:26:19

    Τα Ολυμπιακά έργα στη Θεσσαλονίκη επιθεώρησε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, επικεφαλής κλιμακίου κυβερνητικών παραγόντων και συνοδεία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού και του γγ της ΟΕ ''Αθήνα 2004'', Σπύρου Καπράλου.

    Η κ.Πετραλιά εξέφρασε τη σιγουριά της ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με επιτυχία, ενώ για τη συνέχεια των κατασκευών είπε χαρακτηριστικά ότι ''ξεμπλοκάραμε τη χρηματοδότηση και θα συντομευθούν''.

    [12] Eurostat: Πάνω από το 3% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας.

    27/04/2004 17:50:49

    Ελαφρώς πάνω από το 3% του ΑΕΠ βρίσκεται το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2003, σύμφωνα με τη Eurostat (Γιούροστατ), δηλώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας.

    Η συγκεκριμένη εκτίμηση για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης του 2003, η οποία κινείται πάνω από την αντίστοιχη εκτίμηση του υπουργείου Οικονομίας (που είναι 2,95% του ΑΕΠ), οφείλεται στο γεγονός ότι οι ελεγκτές της Eurostat κρίνουν πως τα έσοδα από κεφαλαιακές μεταβιβάσεις που έγιναν το 2003, δεν θα έπρεπε να εγγραφούν στα τρέχοντα έσοδα του προϋπολογισμού, αλλά να υπολογιστούν μόνο για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

    [13] Εργα αναβάθμισης του Πειραιά ζήτησε ο Χ.Αγραπίδης από την κυβέρνηση.

    27/04/2004 17:42:55

    Την αναβάθμιση του Πειραιά με έργα προϋπολογισμού περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε από την πολιτεία ο δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Αγραπίδης, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά.

    Ο κ.Σουφλιάς δήλωσε ότι σύντομα θα δώσει απαντήσεις στα αιτήματα του δημάρχου, τονίζοντας, όμως, ότι αυτή τη στιγμή έχουν προτεραιότητα τα έργα για την Ολυμπιακή προετοιμασία.

    [14] Ενημέρωση Ν.Κωνσταντόπουλου από την πρόεδρο της "ΑΘΗΝΑ 2004"

    27/04/2004 17:30:46

    Στα έργα τα οποία εκκρεμούν από πλευράς χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών κόστους εστίασε το ενδιαφέρον του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε σήμερα από την πρόεδρο της ΟΕ ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, αναφορικά με την Ολυμπιακή προετοιμασία.

    [15] Νέοι διοικητές σε ΑΤΕ και ΔΕΠΑ

    27/04/2004 15:56:59

    Ενέκρινε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, το διορισμό του Δ.Μηλιάκου, επικεφαλής της Αγροτικής Τράπεζας, ο οποίος υποσχέθηκε πάγωμα των πλειστηριασμών της Αγροτικής μέχρι την υπερψήφιση του νέου νόμου για τα πανωτόκια και δεσμεύτηκε για τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της Τράπεζας, ακυρώνοντας μάλιστα τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης, για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, οι βουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν τον διορισμό του, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (με εξαίρεση τους κ.κ. Πετσάλνικο και Ανωμερίτη που καταψήφισαν) έδωσαν λευκή ψήφο, ενώ «παρόντες δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Εξάλλου, με θετική ψήφο εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Επιτροπή και τη λευκή ψήφο της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε και ο διορισμός του Ραφαήλ Μωυσή, επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου. Ο κος Μωυσής, εξέφρασε ενώπιον των βουλευτών το όραμά του να αποτελέσει η Ελλάδα, σημαντικό κόμβο για τη διανομή φυσικού αερίου στη Δυτική Ευρώπη, ενώ ερωτηθείς εάν προτίθεται να παραχωρήσει μερίδιο μετοχών της ΔΕΠΑ στη ΔΕΗ (κάτι που ήταν στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης) δήλωσε «διστακτικός.

    [16] Μέτρα για την πάταξη του παραεμπορίου

    27/04/2004 15:56:46

    Δύο Προεδρικά Διατάγματα και τρεις υπουργικές αποφάσεις πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες το υπουργείο Ανάπτυξης για το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Τα Προεδρικά Διατάγματα θα αφορούν την αδειοδότηση του στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, καθώς και τη χορήγηση αδειών για τις λαϊκές. Οι τρεις υπουργικές αποφάσεις θα αφορούν την επιβολή προστίμων, τα κλιμάκια ελέγχου και το ύψος των προστίμων. Αυτά γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου σχετικά με την καταπολέμηση του παραεμπορίου, ενώ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για ακύρωση του θεσμικού πλαισίου τιμολόγησης φαρμάκων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, δήλωσε ότι είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει το υπουργείο και ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι ούτως ή άλλως να αλλάξει το καθεστώς.

    [17] Ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων

    27/04/2004 15:30:37

    Τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων, που από την 1η Μαίου του 2001 έως σήμερα φθάνουν τα 2 δισ. ευρώ, μέχρι τον Μάιο, αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή. Η ρύθμιση θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες είτε με ομόλογα είτε με αλληλόχρεο λογαριασμό, ενώ κατά τις ίδιες πηγές το 1 δισ. ευρώ οφείλεται σε χρέη ασφαλιστικών ταμείων. Μετά τη ρύθμιση θα ακολουθήσει, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ν.Κακλαμάνης, σχέδιο νόμου για αλλαγή του τρόπου προμηθειών, οπως προβλέπεται και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Τον Ιούνιο θα κατατεθεί το ν/σ για την οργάνωση των νοσοκομείων και το ΕΣΥ και μέχρι τον Απρίλιο του 2005 το ν/σ για την κατάργηση της λίστας των φαρμάκων, με το οποίο όπως είπε ο υπουργός, θα προκρύψει μείωση του κόστους, και το ν/σ για για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Σχετικά με τις προσλήψεις ο κ.Κακλαμάνης τόνισε ότι στην Κυβερνητική Επιτροπή αναγνώρισθηκε ότι υπάρχει προτεραιότητα, αλλά συμφωνήθηκε ότι αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού προσλήψεων του δημοσίου.

    [18] Θετική αποτίμηση Μολυβιάτη για το Συμβούλιο της ΕΕ

    27/04/2004 15:30:29

    Τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής για τις αποφάσεις του χθεσινού Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το κυπριακό ενημέρωσε ο Π.Μολυβιάτης. Ο υπουργός έκανε θετική αποτίμηση των αποτελεσμάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι η Γερμανία και η Βρετανία ήταν ιδιαίτερα πιεστικές και δυσαρεστημένες από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Μολυβιάτης είπε στην Κυβερνητική Επιτροπή πως οι εταίροι στην ΕΕ έχουν καλή γνώμη για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής οι κκ. Μολυβιάτης και Βαλυνάκης είχαν κατ'ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και συζήτησαν για τρέχοντα θέματα αλλά και ενόψει της αυριανής συνάντησης του κ. Καραμανλή με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο. Το πρωί ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Π.Παυλόπουλο και Δικαιοσύνης Α.Παπαληγούρα και στη συνέχεια με τον υπουργό Ανάπτυξης Δ.Σιούφα.

    [19] Χ.Φώλιας:Απώλεια πόρων απο το Γ' ΚΠΣ

    27/04/2004 14:56:35

    Την απώλεια ενός δισ. ευρώ απο το Γ'ΚΠΣ μέσα στο 2004 προεξοφλεί ο υφ.Οικονομίας κ. Χ.Φώλιας ο οποίος απέδωσε το γεγονός σε καθυστερήσεις και κακοδιαχειρήσεις εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης.Είπε ότι στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων διαπιστώνεται ένα έλλειμμα συνολικού ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ, το οποίο οφείλεται κυρίως απο την αδυναμία να εισπραχθούν απο την ΕΕ όσα είχαν προϋπολογιστεί και απο την υπέρβαση κατά 1 δισ. ευρώ των δαπανών για έργα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

    [20] Ο Ν.Κατσαρός νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ

    27/04/2004 14:40:33

    Τη δημιουργία τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού ενημέρωσης των πολιτών για το ενδεχόμενο διατροφικής κρίσης κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων Νικόλαος Κατσαρός. Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, ο προταθείς από τον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, για τη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρός, είπε ότι οι πρώτες προτεραιότητές του θα είναι να υπάρξει αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχου των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων και η εντατική δραστηριοποίηση του Φορέα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κ. Κατσαρός, είναι διευθυντής ερευνών στον «Δημόκριτο και επί μακρόν στέλεχος του καταναλωτικού κινήματος. Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Κατσαρού στη θέση του προέδρου του ΕΦΕΤ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ «λευκό ψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

    [21] Ποινικές διώξεις για συμβάσεις υπ.Εθνικής Αμυνας.

    27/04/2004 14:32:19

    Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά παντός υπευθύνου σχετικά με δυο υποθέσεις συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ελληνικό δημόσιο.

    Η πρώτη υπόθεση για την οποία απαγγέλθηκε κατηγορία για υπεξαίρεση από την υπηρεσία στρεφόμενη κατά του δημοσίου αφορά εντάλματα προπληρωμής που είχαν εκδοθεί το 2003 για λογαριασμό της μονάδας υποστήριξης του υπουργείου (ΕΠΥΕΣΑ) τα οποία ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για το λόγο που εκδόθηκαν.

    Δίωξη όμως ασκήθηκε για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από την υπηρεσία κατά συναυτουργία, πλαστογραφία, νόθευση εγγράφων και ψευδής βεβαίωση και για υπόθεση που αφορά σύμβαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με την ΠΥΡΚΑΛ για την αγορά τεχνογνωσίας η οποία ποτέ δεν προχώρησε.

    Στο πλαίσιο της σύμβασης εκδόθηκαν εντάλματα πληρωμής αξίας 2,5 δισ. δρχ.

    Και οι δυο υποθέσεις τις οποίες είχε ερευνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου μετά από σχετικές καταγγελίες ανατέθηκαν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε τακτικό ανακριτή.

    [22] Συνάντηση Μπενάκη με πρόεδρο ΣΑΕ

    27/04/2004 14:32:06

    Για τις δραστηριότητες του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους Έλληνες χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μέσω των Ιατρικών Κέντρων ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΑΕ Άντριου Άθενς την πρόεδρο της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, την οποία και συνεχάρη για την εκλογή της στο αξίωμα αυτό.

    Η κ. Μπενάκη Ψαρούδα εξήρε το έργο που επιτελεί ο ΣΑΕ για τον απανταχού της γης Ελληνισμό και υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη της Βουλής στις προσπάθειες προώθησης και υλοποίησης των στόχων του. Η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε επίσης τις δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας με τη νέα διακομματική Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού, αλλά και την εντατικοποίηση των σχέσεων μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Κογκρέσου.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 April 2004 - 20:30:28 UTC