Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κακλαμάνης:Απο το 2005 οι αλλαγές στο χώρο της Υγείας
  • [02] Συνάντηση Μολυβιάτη με Μίλερ για κυπριακό
  • [03] Ανησυχία Γκαργκάνα για έξαρση πληθωριστικών πιέσεων
  • [04] Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο.
  • [05] Σύσκεψη για θέματα απόδημου ελληνισμού στο Μαξίμου
  • [06] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό
  • [07] Εν αναμονή της αυριανής Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι.

  • [01] Κακλαμάνης:Απο το 2005 οι αλλαγές στο χώρο της Υγείας

    29/04/2004 14:20:26

    Από το 2005 θα ισχύσουν οι εργασιακές αλλαγές στο χώρο των νοσοκομειακών γιατρών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές στα νοσοκομεία θα ψηφιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Ωστόσο, επειδή ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας είναι «ελλειμματικός και πλασματικός, η αύξηση που έχουμε υποσχεθεί σε όσους γιατρούς επιλέξουν να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, «δεν μπορεί να γίνει κατά το 2004 είπε ο κ. Κακλαμάνης. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών θα επιλέξει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και όχι μερικής απασχόλησης (πάρτ τάιμ).

    Ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε επίσης τον κ. Γρηγοράκο να καταθέσει επερώτηση για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. «Θα εκπλαγείτε από τα στοιχεία που θα παρουσιάσω είπε ο κ. Κακλαμάνης, φέρνοντας ως παράδειγμα το «δήθεν λάθος του τέως υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, που είχε υπολογίσει τις υπερωρίες και τις εφημερίες των γιατρών με βάση το περσινό μισθολόγιο, με αποτέλεσμα να απαιτείται επιπλέον ποσό 50 εκατ. ευρώ, το οποίο «έχω ήδη ζητήσει από τον νυν υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γρηγοράκος επικαλέστηκε δημοσιεύματα βάσει των οποίων, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει ενημερώσει τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών και διαμαρτύρονται. Είπε ακόμη ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών σηκώνουν θύελλα αντιδράσεων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το ΕΣΥ είναι ένα κουρασμένο σύστημα με πολλά προβλήματα και ότι ο υπουργός Υγείας, αντί να σκύψει σε αυτά, λέει ότι το πρόβλημα του ΕΣΥ είναι οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

    Ανταπαντώντας, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι συμφωνεί στα περί κουρασμένου ΕΣΥ. Επισήμανε, δε, ότι έχει ήδη συναντηθεί με όλα τα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια σωματεία των γιατρών, καθώς και ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του να ζητά τις απόψεις των συνδικαλιστικών φορέων και των κομμάτων πριν εισαγάγει νομοσχέδια στη Βουλή, κάτι «που ούτε μία φορά δεν έπραξαν οι υπουργοί Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

    [Φώτο-362064]

    [02] Συνάντηση Μολυβιάτη με Μίλερ για κυπριακό

    29/04/2004 14:08:44

    Η αμερικανική πλευρά δεν υποστηρίζει τις εισηγήσεις που αφορούν σε επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.

    Ο κ. Μίλερ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπουργό Εξωτερικών όλες τις εξελίξεις μία βδομάδα μετά το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους αναχωρώντας από το υπουργείο Εξωτερικών η κυβέρνησή του πιστεύει ότι τους μήνες που πέρασαν διεξήχθη μια δίκαιη για τις δυο πλευρές διαπραγμάτευση.

    Ο αμερικανικός παράγοντας συνεχίζει να ενδιαφέρεται, για μια λύση στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, όμως δεν υποστηρίζει τις εισηγήσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης του σχεδίου Ανάν.

    Ο κ. Μίλερ παρέπεμψε σε αντίστοιχες δηλώσεις που έχουν γίνει από τον εκπρόσωπο του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον και πρόσθεσε ότι το σχέδιο αντιπροσωπεύει μια δίκαιη και ισομερή λύση για τις δυο πλευρές, παραδεχόμενος ωστόσο ότι δεν δίνει στην κάθε πλευρά όλα αυτά που ζητάει.

    Ανέφερε τέλος, ότι επρόκειτο για το καλύτερο σχέδιο που έχει τεθεί προς διαπραγμάτευση τα τελευταία χρόνια.

    [Φώτο-726309]

    [03] Ανησυχία Γκαργκάνα για έξαρση πληθωριστικών πιέσεων

    29/04/2004 13:12:55

    Eντονη ανησυχία για έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων τον Αύγουστο εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Νικ. Γκαργκάνας παρουσιάζοντας την ετήσια Εκθεση και κάλεσε την κυβέρνηση να επανέλθει στη δημοσιονομική τάξη που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας μειώνοντας το έλλειμμα του Προυπολογισμου. Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε κατά των «γενναιόδωρων αυξήσεων στο Δημόσιο Τομέα.

    Ο διοικητής της ΤτΕ έθεσε τρείς προϋποθέσεις για την επίτευξη των φιλόδοξων, όπως τις χαρακτήρισε, στόχων που έχει θέσει η νέα Κυβέρνηση. Την υιοθέτηση ενός ευρέως φάσματος περαιτέρω οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων με σκοπό την αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας, την εφαρμογή κατάλληλης δημοσιονομικής πολιτικής η οποία θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα και την υιοθέτηση συγκεκριμένης πολιτικής, όπως για παράδειγμα ο εξορθολογισμός των δαπανών για περίθαλψη και υγεία, και η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού ζητήματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί διατηρήσιμη δημοσιονομική ισορροπία μακροχρόνια.

    [04] Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στην Κύπρο.

    29/04/2004 12:14:48

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος θα ενημερώσει το Σώμα για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα, κατά τις οποίες συζητήθηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να μεταστραφεί όσο είναι δυνατόν το κλίμα που υπάρχει λόγω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι θα συζητηθούν οι τρόποι προσέγγισης και οι μεθοδεύσεις καί ίσως γίνει ιεράρχηση κάποιων θεμάτων τα οποία θα πρέπει να τύχουν διαπραγμάτευσης, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της επανένωσης της Κύπρου.

    [05] Σύσκεψη για θέματα απόδημου ελληνισμού στο Μαξίμου

    29/04/2004 10:50:12

    Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα απόδημου ελληνισμού, Παναγιώτη Σκανδαλάκη και τον πρόεδρο του ΣΑΕ Αντριου Αθενς, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Σκανδαλάκης δήλωσε οτι συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το καινούργιο πλανόγραμμα για τους αποδήμους για αναβάθμιση του ΣΑΕ και της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Ο κ. Αθενς ανέφερε οτι συζητήθηκε και το Κυπριακό, ώστε το ΣΑΕ, όπως κάνει εδώ και 30 χρόνια, να βοηθήσει σημειώνοντας οτι οι απόδημοι πρέπει να γνωρίζουν τι θέλουν η Ελλάδα και η Κύπρος ενόψει και της συνάντησης που θα έχει στα μέσα Μαΐου με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Μάικλ Γκρόσμαν.

    [06] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

    29/04/2004 08:51:57

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών,καθώς η διαφωνία ανάμεσα σε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο αφορά το προσχέδιο της προεδρικής δήλωσης που έχει ετοιμάσει η βρετανική αντιπροσωπεία, εξακολουθεί να υπάρχει, με επίμαχο σημείο το θέμα για την ''οικονομική ενίσχυση'' των Τουρκοκυπρίων και την ''άρση των περιοριστικών μέτρων''. Γι αυτό το ζήτημα επιμένει τώρα η αντιπροσωπεία του Πακιστάν . Διπλωματικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι τελικά μπορεί να μην εξευρεθεί «συμβιβαστική φόρμουλα και να μην δοθεί γραπτή δήλωση του προέδρου του ΣΑ, εκ μέρους όλων των μελών του Σώματος.

    [07] Εν αναμονή της αυριανής Ιεράς Συνόδου στο Φανάρι.

    29/04/2004 08:51:51

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή σύγκληση στην Κωνσταντινούπολη της διευρυμένης Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή δεκάδων μητροπολιτών από όλο τον κόσμο. Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνει η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Κοζάνης, Παύλου. Χθες στη Μητρόπολη Αθηνών, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και παρουσία του Αρχιεπισκόπου και 9 μητροπολιτών, πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, Χρυσοστόμου. Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι ένας εκκλησιαστικός ηγέτης δεν θα πρέπει να κάμπτεται από εκβιασμούς και απειλές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 April 2004 - 11:30:24 UTC