Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Φ.Πετραλιά στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης.
  • [02] Στην Ουάσιγκτον για θέματα άμυνας και ασφάλειας ο Β.Μιχαλολιάκος.
  • [03] Διακήρυξη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.
  • [04] Σίγουρος για την επιτυχία των Αγώνων ο Ζ.Ρογκ.
  • [05] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [06] Δεν θα τοποθετηθεί το ΚΚΕ επί της εκκλησιαστικής διαμάχης.
  • [07] ΣΥΝ: Να τοποθετηθούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις Γκαργκάνα.
  • [08] Με τον υπουργό Δικαιοσύνης συναντήθηκε η Γ.Αγγελοπούλου.
  • [09] Πέντε εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας.
  • [10] Γκιούλ:"Όχι σε απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων"
  • [11] Διακομματική στο υπουργείο Εσωτερικών για ευρωεκλογές
  • [12] Ρουσόπουλος για Α.Φιλιππίδη

  • [01] Επίσκεψη Φ.Πετραλιά στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης.

    29/04/2004 22:12:57

    "Από εδώ που βρισκόμαστε θα φύγει η εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα φύγει η εικόνα της χώρας μας. Τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν την Ελλάδα, αλλά να συμμετέχουν και σε αυτήν την πολύ μεγάλη γιορτή του αθλητισμού", δήλωσε σήμερα κατά την επίσκεψή της στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι, συνοδευόμενη από το γγ Τύπου, Π.Λειβαδά και τον πρόεδρο της ΑΟΒ, Μανόλο Ρομέρο, η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    [02] Στην Ουάσιγκτον για θέματα άμυνας και ασφάλειας ο Β.Μιχαλολιάκος.

    29/04/2004 20:37:13

    Η διμερής αμυντική συνεργασία, η κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο ρόλος τους στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων τις οποίες θα έχει στην Ουάσιγκτον ο υφυπουργός Εθνικής ?μυνας, Βασίλειος Μιχαλολιάκος, με τη βοηθό υπουργό ?μυνας για τη Διεθνή Ασφάλεια των ΗΠΑ, Μίρα Ρικάρντελ, στο πλαίσιο της 11ης Συνόδου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανωτάτου Επιπέδου ΗΠΑ-Ελλάδας.

    Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου.

    [03] Διακήρυξη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

    29/04/2004 20:28:06

    Οι ικανοποιητικές αυξήσεις στους μισθούς, η μείωση του χρόνου εργασίας, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η αύξηση των κοινωνικών δαπανών στην Υγεία και την Εκπαίδευση και η δίκαια φορολογική μεταρρύθμιση είναι τα αιτήματα που ξεχωρίζουν στην πρωτομαγιάτικη διακήρυξη την οποία απηύθυναν προς τους εργαζομένους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, εν όψει του εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς.

    Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ οργανώνουν στην Αθήνα πρωτομαγιάτικο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Δημαρχείου.

    [04] Σίγουρος για την επιτυχία των Αγώνων ο Ζ.Ρογκ.

    29/04/2004 19:22:26

    Την πεποίθηση ότι η Αθήνα, παρά τις καθυστερήσεις, θα αποπερατώσει έγκαιρα τα Ολυμπιακά έργα και θα διεξαγάγει με επιτυχία τους Αγώνες εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξη την οποία παρέθεσε στην ιταλική εφημερίδα "Στάμπα".

    Ο κ.Ρογκ, αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας, χαρακτήρισε τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουν οι Ελληνες ως άνευ προηγουμένου, προσθέτωντας ότι ο κίνδυνος της τρομοκρατίας δεν θα εμποδίσει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

    [05] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    29/04/2004 19:18:25

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.519,50 -5,00 -0,11%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 4.008,91 -56,83 -0,41%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.806,64 -30,03 -1,00%

    ΠαρίσιCAC-40 3.689,39 -33,20 -0,89%

    ΖυρίχηSMI 5.783,80 -9,10 -0,16%

    [06] Δεν θα τοποθετηθεί το ΚΚΕ επί της εκκλησιαστικής διαμάχης.

    29/04/2004 19:05:02

    Επικαλούμενη τον "κίνδυνο να διαιρεθεί ο ελληνικός λαός", η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη ότι το κόμμα της δεν πρόκειται να πάρει θέση επί της εκκλησιαστικής διαμάχης.

    Η ίδια υπογράμμισε, πάντως, ότι η λύση στη διένεξη μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο της Εκκλησίας.

    [07] ΣΥΝ: Να τοποθετηθούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις Γκαργκάνα.

    29/04/2004 17:47:25

    ''Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά ο κ. Γκαργκάνας και η παραδοσιακή συνταγή του για ενίσχυση της μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των ασθενέστερων μένουν'', ανέφερε σε δήλωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική Πολιτική, με αφορμή την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαου Γκαργκάνα.

    Παράλληλα, ο κ.Παπαδημούλης κάλεσε τόσο την κυβέρνηση, όσο και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν ''με σαφήνεια, χωρίς υπεκφυγές, σε όσα προτείνει ο κ.Γκαργκάνας''.

    [08] Με τον υπουργό Δικαιοσύνης συναντήθηκε η Γ.Αγγελοπούλου.

    29/04/2004 17:16:52

    Για την έκτακτη λειτουργία των δικαστηρίων και την αντίστοιχη απασχόληση των δικαστικών λειτουργών, την εξασφάλιση πρόσθετων χώρων κράτησης προς αντιμετώπιση της παραβατικότητας κατά την Ολυμπιακή περίοδο και την αναβάθμιση των συνθηκών ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων προς αντιμετώπιση όποιας έκτακτης απειλής, συζήτησαν σήμερα το μεσημέρι η πρόεδρος της ΟΕ ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας, όπως δήλωσε ο τελευταίος.

    Ο κ.Παπαληγούρας, μετά το τέλος της συνάντησης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι "το υπουργείο Δικαιοσύνης θα είναι έτοιμο".

    [09] Πέντε εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

    29/04/2004 17:08:51

    Κονδύλια ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη στήριξη του προγράμματος τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης την οποία διοργάνωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις προοπτικές του τουρισμού στους επτά νομούς της Περιφέρειας.

    Το πρόγραμμα προβολής θα αρχίσει να υλοποιείται σε περίπου 15 ημέρες. Η έκτακτη διαφημιστική καμπάνια προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό έχει ως στόχο την τόνωση της τουριστικής ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα ενόψει και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [10] Γκιούλ:"Όχι σε απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων"

    29/04/2004 16:03:06

    Η Τουρκία δεν προτίθεται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την κατεχόμενη Κύπρο, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ, ενώ ο ''πρωθυπουργός'' του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Μεχμέτ Αλί Ταλάτ απέκλεισε οποιαδήποτε νέα διαπραγμάτευση του σχεδίου για την επανένωση του νησιού.

    Μια απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων ''είναι απολύτως εκτός συζήτησης. Αν το σχέδιο είχε εγκριθεί, αυτό θα συνέβαινε. Οι Ελληνοκύπριοι δεν το θέλησαν'', δήλωσε ο Γκιούλ προς το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Ο Ταλάτ απέκλεισε εξάλλου σήμερα το ενδεχόμενο να υπάρξει στο άμεσο μέλλον μια εκ νέου διαπραγμάτευση του σχεδίου του ΟΗΕ. ''Έχει γίνει ήδη αρκετή διαπραγμάτευση (για το σχέδιο αυτό) και ύστερα η συγκυρία έχει αλλάξει'', δήλωσε μιλώντας κι αυτός στο NTV.

    [Φώτο-680848]

    [11] Διακομματική στο υπουργείο Εσωτερικών για ευρωεκλογές

    29/04/2004 15:39:12

    Στις Νομαρχίες, όπως και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, στο Internet, βρίσκονται ήδη οι εκλογικοί κατάλογοι των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ενώ τα εκλογικά τμήματα θα έχουν καθοριστεί έως την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, μετά τη Διακομματική Επιτροπή για τις ευρωεκλογές που συνήλθε σήμερα στο υπουργείο. Σύμφωνα, με το υπουργείο, τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν τα ίδια με αυτά που λειτούργησαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ εκείνα των ετεροδημοτών, που θα ψηφίσουν πλησιέστερα στον τόπο διαμονής τους, θα ανακοινωθούν την επόμενη βδομάδα. Οι Ελληνες του εξωτερικού (περίπου 38.000) σε ειδικά εκλογικά τμήματα στα προξενεία τα οποία θα ανακοινωθούν στις 20 με 21 Μαΐου. Στη διακομματική, το ΚΚΕ και τα μικρότερα κόμματα ζήτησαν περισσότερο δωρεάν τηλεοπτικό χρόνο.

    [12] Ρουσόπουλος για Α.Φιλιππίδη

    29/04/2004 15:19:54

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες για τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αγγελου Φιλιππίδη στην Τράπεζα Αττικής, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Μιλτιάδη Εβερτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος διευκρίνισε πως ''δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση''.

    Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ ανέφερε πως προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ υπήρξε ''το νέο ήθος και ύφος'' που θα διαπνέει την κυβέρνηση της χώρας μετά τις εκλογές. ''Υποσχεθήκαμε επίσης κάθαρση στο έγκλημα που διαπράχθηκε στο Χρηματιστήριο. Είναι γνωστό ότι 1.300.000 μικροεπενδυτές έχασαν τις αποταμιεύσεις τους. Όμως ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν ύποπτο ρόλο εκείνη την περίοδο είναι ο κ.Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων συμμετείχε στη δημιουργία της γνωστής φούσκας της εταιρίας Κεράνης ΑΕ'', αναφέρει ο Μιλτιάδης Εβερτ στις δηλώσεις του με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου για την τοποθέτηση του Αγγελου Φιλιππίδη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 April 2004 - 20:30:19 UTC