Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurovision:Πρώτο βήμα για το Σ.Ρουβά απόψε στην Κων/πουλη
  • [02] Εντυπωσιασμένος ο Οσβαλντ απο την πρόοδο των έργων.
  • [03] Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
  • [04] Η πορεία της Οικονομίας στη Βουλή.
  • [05] Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

  • [01] Eurovision:Πρώτο βήμα για το Σ.Ρουβά απόψε στην Κων/πουλη

    12/05/2004 13:15:10

    Ο ημιτελικός του 49ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, διεξάγεται σήμερα στα στάδιο Abdi Ipekci Arena της Κωνσταντινούπολης.

    Ο τραγουδιστής μας Σάκης Ρουβάς με το "Shake it" σε σύνθεση Νίκου Τερζή και στίχους Νεκτάριου Τυράκη, θα προσπαθήσει να βρεθεί στις πρώτες 10 απο τις 22 χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό.

    Αυτές άλλωστε θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό όπου ήδη έχουν προκριθεί 14 χώρες (Ισπανία, Αυστρία, Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρωσία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Πολωνία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Ρουμανία και Σουηδία).

    Η ελληνική αποστολή έχει αποσπάσει πολύ καλά σχόλια και χθές πραγματοποίησε τις δύο τελευταίες γενικές δοκιμές χωρίς προβλήματα.

    Ο ημιτελικός θα μεταδοθεί στις 20:15 απο τη ΝΕΤ

    [Φώτο-758985]

    [02] Εντυπωσιασμένος ο Οσβαλντ απο την πρόοδο των έργων.

    12/05/2004 11:53:07

    Ανετράπη πλήρως το σκηνικό των αμφιβολιών και των έντονων ανησυχιών που υπήρχαν στη ΔΟΕ και ειδικά στον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής, για μια σειρά από σημαντικά ολυμπιακά έργα πριν από 4-5 μήνες,όπως προκύπτει και από τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Ντένις Οσβαλντ.

    Οι δύο πλευρές,σύμφωνα με πληροφορίες,εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για ασφαλείς και άψογους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ ο Ντ. Οσβαλντ έδειχνε εντυπωσιασμένος από την πρόοδο σε όλα τα έργα που παρουσίαζαν καθυστερήσεις,όπως το τραμ,ο προαστιακός σιδηρόδρομος,η λεωφόρος Μαραθώνος,το Γουδί, η ανάπλαση στους περιβάλλοντες χώρους ολυμπιακών εγκαστάσεων και οι προσβάσεις προς αυτές,ενώ εξέφρασε την ανακούφισή του για την ολίσθηση του πολυσυζητημένου σκεπάστρου Καλατράβα. Τελος ο κ. Οσβαλντ,αφού θα έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ.Γ.Α. Παπανδρέου,θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει από κοντά την ολίσθηση της δυτικής αψίδας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα ή το πολύ αύριο.-

    [03] Κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    12/05/2004 09:16:30

    Στις 9 το πρωί αρχίζει η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας που θα εξετάσει μεταξύ άλλων και τις εξελίξεις στην κρίση που έχει ξεσπάσει με το Φανάρι. Ενδιαφέρον έχει ποιοι μητροπολίτες από τους έξι που συμμετέχουν στη 12μελή σύνοδο από τις λεγόμενες

    ''Νέες Χώρες'' θα παραστούν στη Σύνοδο. Ορισμένοι έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θα παραστούν, ενώ άλλοι προβληματίζονται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικύρωσε χθες τα διατάγματα για το διορισμό των τριών μητροπολιτών των ''Νέων Χωρών''.

    [04] Η πορεία της Οικονομίας στη Βουλή.

    12/05/2004 09:16:21

    Η πορεία της οικονομίας αναμένεται να αποτελέσει το μονοδικό αντικείμενο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή το απόγευμα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιάσει στοιχεία από τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής απογραφής. Από την πλευρά του ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα αυτής της απογραφής. Χθες ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία προειδοποιεί για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της ανάπτυξης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συστήνει επίσης, πολύ αυστηρότερο έλεγχο των δημοσιονομικών.

    [05] Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές

    12/05/2004 09:16:09

    Στον απόηχο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών,διεξάγονται σήμερα από το πρωί οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Αν και δεν αναμένεται κάποια θεαματική αλλαγή στην ιεράρχηση της δυναμικότητας των παρατάξεων,σίγουρα για εκείνες που πρόσκεινται στα δύο μεγαλύτερα κόμματα,αποτελεί ζήτημα γοήτρου να μην απωλέσουν μερίδιο της δύναμής τους. Στις περσινές εκλογές στα ΑΕΙ, η ΔΑΠ ήρθε πρώτη με ποσοστό 37,87%, η ΠΑΣΠ,ακολούθησε με ποσοστό 22.7%, η Πανσπουδαστική έλαβε ποσοστό 15.02%, τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση - ΕΑΑΚ) έλαβαν ποσοστό 6.98%, ενώ το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων,που διαρθρώνεται από τη Νεολαία του Συνασπισμού, έλαβε το 2.09% των ψήφων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 12 May 2004 - 11:30:13 UTC