Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απονομή βραβείων Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
  • [02] Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το παραδικαστικό κύκλωμα
  • [03] Νεκροί πέντε χιονοδρόμοι από χιονοστιβάδα στο Μαίναλο
  • [04] Συνελήφθη 34χρονος για μεγάλη απάτη μέσω Ιντερνετ
  • [05] Νεκροί πέντε χιονοδρόμοι και έξι τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Μαίναλο
  • [06] Τέλος εποχής για τους σουνίτες στην ηγεσία του Ιράκ
  • [07] Αυτοκάθαρση συστήνει ο Κωστής Στεφανόπουλος

  • [01] Απονομή βραβείων Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    Η ταινία "The Aviator" πήρε το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Λονδίνο.

    Όμως, ο σκηνοθέτης της ταινίας Μάρτιν Σκορτσέζε έφυγε με άδεια χέρια από την απονομή, αφού το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη πήρε ο βρετανός Μάικ Λι για την ταινία "Βέρα Ντρέικ".

    Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Ιμέλντα Στόντον τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού και το αντίστοιχο βραβείο για τους άντρες πήρε ο Τζέιμι Φοξ για την ερμηνεία του στην ταινία "Ρέι", με θέμα τη ζωή του Ρέι Τσαρλς.

    [02] Συνεχίζονται οι καταθέσεις για το παραδικαστικό κύκλωμα

    Στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναμένεται να κληθούν τις επόμενες ημέρες και άλλοι δικαστικοί προκειμένου να καταθέσουν για το παραδικαστικό κύκλωμα.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ακόμη δικαστικός αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 30 δικαστικοί ελέγχονται πειθαρχικά από τον Αρειο Πάγο.

    Παράλληλα αναμένεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ανοίξουν 20 πειθαρχικοί φάκελοι δικαστικών που έχουν μπει στο αρχείο την τελευταία τριετία.

    [03] Νεκροί πέντε χιονοδρόμοι από χιονοστιβάδα στο Μαίναλο

    Πέντε χιονοδρόμοι ανασύρθηκαν νεκροί από τους όγκους χιονιού που τους καταπλάκωσε το μεσημέρι στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου λόγω πτώσης χιονοστιβάδας στη θέση Οστρακίνα. Στο σημείο βρίσκονταν συνολικά 28 χιονοδρόμοι και σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας αγνοούνταν οι συγκεκριμένοι πέντε που τελικά ανασύρθηκαν νεκροί. Ωστόσο τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις έρευνες για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα άτομα που καταπλακώθηκαν από τη χιονοστιβάδα. Το σημείο είναι σε μεγάλη απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου, ενώ επικρατεί πυκνή ομίχλη που δυσχεραίνει το έργο των σωστικών συνεργείων.

    [04] Συνελήφθη 34χρονος για μεγάλη απάτη μέσω Ιντερνετ

    Ένας 34χρονος γλύπτης συνελήφθη για μεγάλη απάτη μέσω Ιντερνετ και παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Στέφανος Σκότης, ο γλύπτης είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα στο Ιντερνετ μέσω της οποίας υποσχόταν διορισμούς στο δημόσιο, μεταγραφές φοιτητών από το εξωτερικό, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, επιτυχία σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και γενικά την τακτοποίηση κάθε προβλήματος και αιτήματος με πολιτική παρέμβαση. Για να γίνει πιστευτός δημοσίευε στην ιστοσελίδα φωτογραφίες πολιτικών που είναι προϊόν φωτομοντάζ και φέρονταν να κρατούν έγγραφα που είχαν πάνω τους το λογότυπο της εταιρίας του.

    Για τις εξυπηρετήσεις, που υποτίθεται ότι έκανε, έπαιρνε 500-2.000 ευρώ. Η πληρωμή γινόταν μέσω πιστωτικών καρτών και ο ενδιαφερόμενος έπρεπε να συμπληρώσει σε ειδική φόρμα τα προσωπικά του στοιχεία, τον αριθμό, την ημερομηνία λήξης και τον κωδικό ασφαλείας της κάρτας. Ο γλύπτης ο οποίος μένει στους Αμπελοκήπους, είχε διαλέξει ως διεύθυνση για την ιστοσελίδα του τη λέξη "ντέρτι γουόρκς", ενώ στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας είχε ένα μικρό σημάδι που σε παρέπεμπε στη διευκρίνηση ότι όλα αυτά που αναφέρονταν στη σελίδα ήταν εικονικά. Κανείς, όμως, δεν μπορούσε να αντιληφθεί το συγκεκριμένο σημείο, που θα τον παρέπεμπε στη διαβεβαίωση ότι πρόκειται για απάτη. Μόνο τον τελευταίο μήνα, η ιστοσελίδα του είχε δεχθεί δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και κυρίως παιδιά Ελλήνων μεταναστών. Όσοι πλήρωναν και φυσικά διαπίστωναν ότι έπεσαν θύματα απάτης ενημέρωναν την αστυνομία γι' αυτό καθημερινά το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας δεχόταν καταγγελίες. Καταγγελίες είχαν γίνει ακόμα στο Λουξεμβούργο και στην Αυστραλία.

    Το ποσό που έχει αποκομίσει ο δράστης δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, αλλά οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι τεράστιο. Ο ίδιος, όταν συνελήφθη, δήλωσε ότι η ιστοσελίδα του είναι έργο τέχνης του διαδικτύου και ότι... περιμένει να ενδιαφερθεί γι' αυτήν το Μουσείο Τέχνης!

    [05] Νεκροί πέντε χιονοδρόμοι και έξι τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Μαίναλο

    Τραγική κατάληξη είχε η σημερινή εκδρομή τριάντα δύο ατόμων του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αθηνών με σκοπό να επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου Αρκαδίας και συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες την κορυφή του προφήτη Ηλία.

    Περίπου στις 1.35 το μεσημέρι έπεσε χιονοστιβάδα με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο πέντε μέλη της αποστολής και να τραυματιστούν έξι - ευτυχώς ελαφρά. Οι τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Για την εξεύρεση των νεκρών και τραυματιών πήραν μέρος ελικόπτερα, ένα σούπερ πούμα, πενήντα πυροσβέστες και μία ομάδα της ΕΜΑΚ δεκαπέντε ατόμων.

    Από τους νεκρούς οι τρεις είναι άνδρες και οι δύο γυναίκες, αλλά πριν γίνει η αναγνώριση δεν δίνονται άλλα στοιχεία. Αυτή την ώρα γίνεται η καταμέτρηση για να ξεκαθαρίσει αν αγνοούνται και άλλα άτομα ενώ στην περιοχή χιονίζει και επικρατεί πυκνή ομίχλη. Νεώτερα για το συμβάν θα δώσει το συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αφού πρώτα προκύψουν τελικά στοιχεία από την καταμέτρηση και την αναγνώριση.

    [06] Τέλος εποχής για τους σουνίτες στην ηγεσία του Ιράκ

    Τα αποτελέσματα των εκλογών της 30ης Ιανουαρίου στο Ιράκ σηματοδότησαν το τέλος της κυριαρχίας των σουνιτών Αράβων, οι οποίοι κυβέρνησαν τη χώρα από την εποχή της ίδρυσης του νεώτερου κράτους του Ιράκ, προ 80 ετών. Η απώλεια της επιρροής των σουνιτών επιδεινώθηκε από την άρνηση της πλειονότητάς τους να ψηφίσει στις εκλογές, υπακούοντας στην έκκληση του συμβουλίου των ουλεμάδων, της σημαντικότερης θρησκευτικής εξουσίας της σουνιτικής κοινότητας.

    Οι σουνίτες, που αντιπροσωπεύουν το 20% των 27 εκατ. του πληθυσμού της χώρας, πάντοτε ήλεγχαν την πολιτική σκηνή, τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας. Από την εποχή της ενθρόνισης του βασιλέως Φαϊσάλ Αβ, στις 23 Αυγούστου 1921, έως το τέλος της μοναρχίας στις 14 Ιουλίου 1958, από τους 58 πρωθυπουργούς του Ιράκ, μόλις οι 5 ήσαν σιίτες.

    Σήμερα, με βάση τον πολιτικό ορίζοντα που αναδύθηκε μετά τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου, τρεις σιίτες πολιτικοί άνδρες είναι οι επικρατέστεροι για να αναλάβουν την πρωθυπουργία. Μετά την θριαμβευτική επιτυχία της σιιτικής συμμαχίας που υποστηρίζει ο αγιατολλάχ Αλί Σιστάνι, πλέον οι πιθανότητες να παραμείνει στη θέση του ο απερχόμενος πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουϊ εξανεμίζονται.

    Εκτός από τον κούρδο ηγέτη Τζαλάλ Ταλαμπανί, που διεκδικεί με αξιώσεις την πρωθυπουργία, καθώς ο σχηματισμός του κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές, άλλοι δύο σιίτες πολιτικοί προβάλλουν ως σοβαροί διεκδικητές του αξιώματος: ο υπουργός Οικονομικών Αντέλ Αμπντέλ Μάχντι κι ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Ιμπραχίμ Τζαφάαρι.

    Ως έτερος πιθανός υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού προβάλλει κι ο επίσης σιίτης Χουσέιν αλ Σαχραστάνι, ειδικός στα πυρηνικά, ο οποίος είχε φυλακισθεί επί 10 χρόνια στις φυλακές του Αμπού Γράιμπ από το καθεστώς του Σαντάμ.

    [07] Αυτοκάθαρση συστήνει ο Κωστής Στεφανόπουλος

    Για αυτοκάθαρση έκανε σήμερα λόγο, από το Λιτόχωρο, Πιερίας, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Ολύμπου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

    Υπέρ της αυτοκάθαρσης τάχθηκε σήμερα ο μητροπολίτης Πειραιώς Πειραιώς Καλλίνικος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάθαρση». Όμως και άλλοι αρχιερείς από άμβωνος αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στους κόλπους της Εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε στους πειρασμούς που υπάρχουν μεταξύ των κληρικών και οι οποίοι δημιουργούν την κρίση, ενώ ο πνευματικός αδελφός του αρχιεπισκόπου, μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ασημαντότητα των κληρικών μέσα στους οίκους του Θεού.

    Αύριο το πρωί συνέρχεται εκ νέου η Διαρκής Ιερά σύνοδος, η οποία θα ασχοληθεί και πάλι με τις τελευταίες εξελίξεις στην Εκκλησία, ενώ το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος θα έχει εκ νέου επαφές με ομάδα μητροπολιτών, προκειμένου να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και να συγκαλέσει εκτάκτως την Ιεραρχία, προς το τέλος του μηνός ή στις αρχές Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 February 2005 - 22:32:54 UTC