Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Να εγκαταλείψουμε τα παλιά για τα καλύτερα καινούργια»
  • [02] Παρουσιάσθηκαν τα τραγούδια για τη Eurovision
  • [03] «Καμία δύναμη στη γη δεν θα μπορέσει ποτέ να μας χωρίσει»
  • [04] Ο Τριανταφυλλάκης στον Αρειο Πάγο για την επιστολή Βαβύλη

  • [01] «Να εγκαταλείψουμε τα παλιά για τα καλύτερα καινούργια»

    "Φαντάζομαι ότι εκπροσωπώ τη γνώμη των περισσοτέρων Ελλήνων λέγοντας ότι είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε τα παλιά για τα καλύτερα καινούργια".

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος απαντώντας στην προσφώνηση του νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκου Καχριμάνη κατά την υποδοχή του το μεσημέρι στη νομαρχία Ιωαννίνων λίγο πριν την παρέλαση, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις για την 92η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

    "Ο τόπος μας προοδεύει», είπε ο κ.Στεφανόπουλος και συνέχισε: «Αν προοδεύει με βραδείς ή γρήγορους ρυθμούς είναι ένα άλλο θέμα που δεν μπορούμε να συζητήσουμε τώρα. Προοδεύει όμως ο τόπος μας και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω πρόοδό του και την ανύψωσή του στο επίπεδο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που αποτελεί κατά τη γνώμη μου σήμερα την καινούργια μεγάλη ιδέα. Δεν καταδέχονται οι Ελληνες και δεν πρέπει να καταδέχονται, να είναι στην τελευταία βαθμίδα των παλιών 15 μελών και σήμερα λόγω της νέας προσχώρησης κρατών-μελών βρισκόμαστε περίπου στο μέσον. Δεν είναι αυτή η θέση που μας αρμόζει".

    Οι τριήμερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι με μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Αμυνας.

    Το πρωί μετά την επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου ο κ. Στεφανόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο Μπιζανομάχων.

    Αμέσως μετά την παρέλαση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε το κέντρο παραδοσιακής βιοτεχνίας και στη συνέχεια παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας στη Λέσχη Αξιωματικών.

    [02] Παρουσιάσθηκαν τα τραγούδια για τη Eurovision

    "Let's get wild", "My number one", "OK" και "The light in our soul", είναι οι τίτλοι των τεσσάρων, με αλφαβητική σειρά, τραγουδιών, εκ των οποίων το κοινό και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει στις 2 Μαρτίου, εκείνο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 50ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, o oποίος θα διεξαχθεί στο Κίεβο στις 21 Μαΐου.

    Τα τραγούδια, όλα με αγγλικό στίχο, παρουσιάστηκαν σε σημερινή, ειδική, συνέντευξη Τύπου. Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα το ερμηνεύσει η Έλενα Παπαρίζου, ενώ οι συντελεστές των τραγουδιών είναι: Let's get wil (Μουσική - στίχοι Douglas Carr), My number one (Μουσική Χρήστος Δάντης - Στίχοι Ναταλία Γερμανού), ΟΚ (Μουσική Χριστόδουλος Σιγανός - Στίχοι Χριστόδουλος Σιγανός, Βαλεντίνο (Γιώργος Παπαδημητρίου)), The light in our soul (Μουσική - Στίχοι Κώστας Μπίγαλης).

    Όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Χουλιάρας, η φετινή απόφαση της ΕΡΤ ήταν να αναθέσει την ερμηνεία του τραγουδιού στην κα Παπαρίζου και πρόσθεσε ότι έφθασαν περίπου 100 προτάσεις για τραγούδια, εκ των οποίων επελέγησαν τα 15 με τη συνεργασία της κριτικής επιτροπής, της ερμηνεύτριας και της χορηγού εταιρείας της κ. Παπαρίζου, Sony.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χουλιάρας είπε ότι η απ' ευθείας ανάθεση της εκπροσώπησης σε ένα τραγουδιστή, επιτρέπεται από την Eurovision, ενώ σε ότι αφορά την επιλογή των τραγουδιών "ρόλο έπαιξαν η κα Παπαρίζου, με την έννοια του αν μπορεί να 'σηκώσει' ένα συγκεκριμένο τραγούδι, η εμπειρία της ΕΡΤ, και η εταιρεία".

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χουλιάρας, τα τραγούδια θα παρουσιαστούν στο κέντρο "Fever", στις 2 Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την σειρά με την οποία θα ακουστούν, θα υπάρξει και ενδιάμεσο πρόγραμμα, ενώ της πρώτης ακρόασης θα επακολουθήσει και δεύτερη και ύστερα θα υπάρξει ψηφοφορία κοινού (συμπεριλαμβάνεται και η τηλε-ψηφοφορία, televoting) και κριτικής επιτροπής, ώστε να επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

    Τα ποσοστά ψηφοφορίας θα είναι 60% για το κοινό και 40% για την επιτροπή, τα ονόματα της οποίας καθώς και η αριθμητική της σύνθεση (7-9 άτομα) θα ανακοινωθούν εντός των ημερών. Όπως διευκρίνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χουλιάρας, τα τραγούδια στις 2 Μαρτίου θα παρουσιαστούν σε μορφή "play-back", "έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία για την αρτιότητα της παρουσίασης ενός εκάστου εξ' αυτών".

    Ένα επιπλέον στοιχείο που ανέφερε ο κ. Χουλιάρας είναι ότι την χορογραφία του επιλεγέντος τραγουδιού θα σκηνοθετήσει ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός.

    Στην συνέντευξη ήταν, επίσης, παρούσα η κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου η οποία θα παρουσιάσει τις δύο βραδιές του Διαγωνισμού (19 Μαΐου, ημιτελικός και 21 Μαΐου, τελικός), η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Χουλιάρας, θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει και σειρά τηλεοπτικών εκπομπών για την Eurovision, η οποία θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή, ενώ απόψε, μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, θα υπάρξει μία έκτακτη εκπομπή.

    Επιπροσθέτως, καθημερινά, στις 7μμ, η κ. Ρίτσα Καστάνη θα παρουσιάζει μία δεκάλεπτη τηλεοπτική εκπομπή που θα αφορά την Eurovision.

    "Αυτό που θέλουμε φέτος είναι η επαγγελματική και αξιοπρεπής συμμετοχή", είπε ο κ. Χουλιάρας, προσθέτοντας ότι η ΕΡΤ, η οποία "θα κάνει πολύ δυνατή προβολή στην Ευρώπη", θα οργανώσει μια μεγάλη περιοδεία (promo-tour) για την υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision.

    Για ρεκόρ συμμετοχής από 40 χώρες στον φετινό διαγωνισμό έκανε λόγο η κ. Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι συμμετέχουν και 4 νέες χώρες, οι Μολδαβία, Λίβανος, Ουγγαρία και Βουλγαρία.

    "Στις 21 και 22 Μαρτίου θα προσκομιστεί στο Κίεβο το τραγούδι σε ολοκληρωμένη μορφή, μέχρι στιγμής 15 χώρες, έχουν επιλέξει το τραγούδι τους, ενώ οι υπόλοιπες 25 βρίσκονται σε αυτήν την διαδικασία", είπε η κ. Γιαννουλάτου, προσθέτοντας ότι "μέχρι στιγμής είμαστε σε συνεννόηση με 8 χώρες για την promo-tour".

    "Τα τέσσερα τραγούδια διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, μιλάνε από μόνα τους, εκεί πάμε για πρωτιά", ανέφερε, τέλος, η κα Παπαρίζου, προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχουν συνταγές για μεγάλες επιτυχίες".

    [03] «Καμία δύναμη στη γη δεν θα μπορέσει ποτέ να μας χωρίσει»

    Την έναρξη μιας νέας εποχής στις διατλαντικές σχέσεις, τις οποίες "καμία περαστική διαφωνία" δεν μπορεί να βλάψει μόνιμα, ζήτησε ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Ευρώπη.

    "Η στέρεη φιλία μας είναι ουσιαστική για την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο", δήλωσε, σημειώνοντας: "Καμία προσωρινή αντιπαράθεση, καμία περαστική διαφωνία των κυβερνήσεών μας, καμία δύναμη στη γη δεν θα μπορέσει ποτέ να μας χωρίσει".

    Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη μοιράζονται "τον άμεσο στόχο" να τεθεί τέλος στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος.

    "Η καλύτερη ευκαιρία μας και ο άμεσος στόχος μας είναι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή", σημείωσε.

    Ο Μπους, εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια "ισχυρή Ευρώπη", ενωμένη, δημοκρατική και συμμάχου των ΗΠΑ για την προώθηση της ειρήνης στον κόσμο.

    "Η Αμερική υποστηρίζει μια ισχυρή Ευρώπη, καθώς χρειαζόμαστε έναν ισχυρό εταίρο στο επίπονο καθήκον της προώθησης της ελευθερίας στον κόσμο", σημείωσε ο Μπους.

    Όσον αφορά τη Ρωσία, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι "για να μπορέσει η Ρωσία να προοδεύσει ως ευρωπαϊκό έθνος, η ρωσική κυβέρνηση θα πρέπει να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου". Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη στη Μπρατισλάβα με το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    "Αναγνωρίζουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη. Οφείλουμε ωστόσο να υπενθυμίζουμε πάντα στη Ρωσία ότι η συμμαχία μας είναι υπέρ της ελευθερίας του Τύπου, υπέρ του ζωτικού ρόλου της αντιπολίτευσης και του επιμερισμού της εξουσίας, όπως και του κράτους δικαίου", πρόσθεσε ο Μπους.

    "Οι ΗΠΑ και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να θέσουν τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο του διαλόγου τους με τη Ρωσία", τόνισε.

    Για την Ουκρανία, ο πρόεδρος Μπους σημείωσε ότι "θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη στην ευρω-ατλαντική οικογένεια".

    "Από τη στιγμή που ορκίστηκε μια ελεύθερη κυβέρνηση στη χώρα και η κυβέρνηση του προέδρου (Βίκτορ) Γιούσενκο πραγματοποιεί ζωτικές μεταρρυθμίσεις, η Ουκρανία θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη στην ευρω-ατλαντική οικογένεια", είπε.

    Συρία και Ιράν

    Η Συρία οφείλει "να βάλει τέλος στην κατοχή του Λιβάνου", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του από τις Βρυξέλλες.

    "Ακριβώς όπως το συριακό καθεστώς οφείλει να αναλάβει μεγαλύτερη δράση για να σταματήσει αυτούς που υποστηρίζουν τη βία και την ανατροπή στο Ιράκ και πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων που επιζητούν να καταστρέψουν την ελπίδα ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, έτσι οφείλει επίσης η Συρία να τερματίσει την κατοχή του Λιβάνου", σημείωσε.

    Για το Ιράν ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι "οφείλει να σταματήσει την υποστήριξη της τρομοκρατίας και να μην κατασκευάσει πυρηνικά όπλα", προσθέτοντας ότι ο ίδιος "συνεργάζεται στενά" με τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι οποίες επιζητούν μια διπλωματική συμφωνία με την Τεχεράνη.

    Όσον αφορά το Ιράκ ο αμερικανός πρόεδρος άσκησε εξάλλου πιέσεις στους Ευρωπαίους να προσφέρουν "χειροπιαστή πολιτική και οικονομική αρωγή", όπως και βοήθεια "στον τομέα της ασφάλειας" στη χώρα αυτή μετά τις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου.

    [04] Ο Τριανταφυλλάκης στον Αρειο Πάγο για την επιστολή Βαβύλη

    Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό, παρουσιάστηκε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ Γιάννης Τριανταφυλλάκης.και έδωσε διευκρινίσεις για την επιστολή Βαβύλη, που παρέδωσε ο ίδιος στο δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, την περασμένη εβδομάδα.

    Ο Τριανταφυλλάκης υποστήριξε ότι την επιστολή του Βαβύλη -που δεν φέρει υπογραφή και δεν έχει ημερομηνία- του την έδωσε η μητέρα του Βαβύλη που διαμένει στο Βόλο.

    Ακόμα, ο Τριανταφυλλάκης είπε στον κ. Λινό ότι επικοινωνεί έμμεσα με το Βαβύλη μέσω της μητέρας του.

    Κύκλοι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκτιμούν ότι υπάρχει ελπίδα να εμφανιστεί και να παραδοθεί στις Αρχές, είτε αστυνομικές είτε εισαγγελικές, ο Βαβύλης.

    Κατάθεση αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη

    Κατέθεσε στην Ασφάλεια ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης για την υπόθεση του διαμερίσματος στην οδό Μελά 27 στην περιοχή Ζωγράφου το οποίο είχε νοικιαστεί στο όνομά του πριν από περίπου δύο χρόνια και έμενε εκεί ο Απόστολος Βαβύλης.

    Η κατάθεση του αρχιμανδρίτη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και σύμφωνα με αστυνομική πηγή δήλωσε ότι είχε άγνοια για το γεγονός ότι είχε νοικιαστεί διαμέρισμα στο όνομά του.

    Επίσης δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί το διαμέρισμα τον περασμένο Αύγουστο για να μιλήσει με τον Βαβύλη για τον οποίο όμως πίστευε ότι είναι ο Απόστολος Φωκάς που είχαν πάει μαζί στα Ιεροσόλυμα και έγινε αργότερα μοναχός με το όνομα Ραφαήλ.

    Επίσης επικοινώνησε για τελευταία φορά μαζί του τον περασμένο Οκτώβριο για να μιλήσουν σχετικά με το ίδρυμα "Magna Grecia" στην Κάτω Ιταλία.

    Στην Ασφάλεια κλήθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος όπως είπε δεν αναγνωρίζει τον κ. Φαρμάκη ως ενοικιαστή. Είπε επίσης ότι αυτός που το νοίκιασε είχε κοντό μούσι και δήλωσε τα στοιχεία χωρίς να του δείξει ταυτότητα. Από φωτογραφίες αναγνώρισε τον Απόστολο Βαβύλη.

    Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκε και η έρευνα που έκανε η σήμανση στο διαμέρισμα για τα δακτυλικά αποτυπώματα και πιστοποιήθηκε ότι πολλά από αυτά ανήκουν στον Βαβύλη.

    Ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης μετά την κατάθεσή του αποχώρησε από την Ασφάλεια. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Βαβύλη.

    Συνεδρίαση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

    Επιπλέον εξηγήσεις καλείται, από την ΔΙΣ, που συνεδρίασε σήμερα, να δώσει στην ειδική εξ Αρχιερέων Επιτροπή ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος έχει τεθεί σε 6μηνη διαθεσιμότητα. Ο ιεράρχης καλείται να απαντήσει σε όσα δημοσιεύονται σε καθημερινή εφημερίδα και συγκεκριμένα ότι έχει υπεράκτια (οφσορ) εταιρεία στα νησιά της Καραϊβικής, για να διακινεί τα χρήματά του στο εξωτερικό και ότι στο όνομα του υπάρχουν τουλάχιστον 18 τραπεζικοί λογαριασμοί.

    Επίσης, η ΔΙΣ ζητεί από τον μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο να δώσει νέες εξηγήσεις για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, που φέρεται να ήταν μαζί με τον Απόστολο Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα.

    Η Σύνοδος αποφάσισε να στείλει έγγραφο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να προωθηθεί το συντομότερο η ψήφιση νόμου περί της προταθείσης συστάσεως του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελέγχου των καταγγελλομένων κατά Αρχιερέων, το οποίο να κοινοποιηθεί και στον πρωθυπουργό. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλούν προς την κυβέρνηση όλες οι προτάσεις που υπερψηφίστηκαν από την ιεραρχία. Θα αποσταλεί ακόμη εγκύκλιος προς όλους τους μητροπολίτες, για την άμεση εφαρμογή όσων μέτρων ψήφισε η Ιεραρχία και δεν χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο κατάλογος των προς Αρχιερατεία εκλογίμων, έχει αποκαθαρθεί από όσους κληρικούς καταδικάσθηκαν κατά καιρούς για διάφορα παραπτώματα και από όσους έχουν αποβιώσει. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι ο Τριφυλίας Στέφανος υπέβαλε από τις 15 Φεβρουαρίου μήνυση στην εφημερίδα που εμφάνισε επιλήψιμη φωτογραφία, υποστηρίζοντας ότι απεικονίζεται ο 93χρονος ιεράρχης.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ανακοίνωσε ακόμη, ότι στη θέση του νεοεκλεγέντος μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος ήταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ο επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μεντζελόπουλος.

    Η Αρχιεπισκοπή δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες που έφεραν τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο, εκπρόσωπο Τύπου του Αρχιεπισκόπου να έχει παραιτηθεί.

    Αντώναρος: Η κυβέρνηση επικροτεί όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την κάθαρση

    Η κυβέρνηση επικροτεί όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την κάθαρση και την καταπολέμηση δυσάρεστων φαινομένων στους κόλπους της Εκκλησίας, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    Σε ερώτηση για την "όφ σόρ" εταιρία που διαθέτει, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδος, ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι ζήτημα που αφορά την ηθική συμπεριφορά και αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Εκκλησίας για να προσθέσει όμως ότι σε θέματα που αφορούν την ελληνική Δικαιοσύνη γίνονται έρευνες από τις Αρχές της Πολιτείας.

    Σε ερώτηση προσωπικού χαρακτήρα, που αφορούσε αποστροφή της ομιλίας του αρχιεπισκόπου για δικές του δηλώσεις, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι προφανώς στον αρχιεπίσκοπο είχαν φθάσει παραποιημένα αποσπάσματα τα οποία εν τη ρύμη της προετοιμασίας συμπεριέλαβε στην ομιλία του. Υπήρξε επαφή και δόθηκαν αμοιβαίες διευκρινήσεις, είπε.

    Παπαληγούρας: Η Εκκλησία έχει την πρωτοβουλία για τα μέτρα

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, ερωτηθείς για τα μέτρα κάθαρσης της Εκκλησίας, απάντησε ότι "η Εκκλησία είναι αυτή που έχει την πρωτοβουλία των μέτρων για την αυτοκάθαρσή της και αν υπάρξει ειδική πρόσκληση της Πολιτείας, η Πολιτεία θα ανταποκριθεί, δηλαδή θα συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, η κάθαρση της Εκκλησίας".

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν αναφορές εμπλοκής ανώτατων δικαστικών σε σκάνδαλα, ο κ. Παπαληγούρας απάντησε: "Ο υπουργός Δικαιοσύνης ασκεί κατά το νόμο τα καθήκοντά του. Οταν τα ασκήσει, θα το δείτε".

    Τέλος, ερωτηθείς για το αν βρισκόμαστε κοντά στη σύλληψη του Απόστολου Βαβύλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: "Δεν έχω πρόθεση να κάνω τέτοιου είδους εκτιμήσεις. Το ουσιώδες είναι ότι αυτή την ώρα, η Ελληνική Πολιτεία, η ελληνική Δικαιοσύνη, μπορεί να εξασφαλίσει για κάθε πολίτη και για τον Απόστολο Βαβύλη δίκαιη δίκη".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 February 2005 - 22:22:58 UTC