Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ελεγχοι του ΣΔΟΕ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου
  • [03] Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [04] Από σήμερα ο έλεγχος της Ιεριχούς στους Παλαιστίνιους
  • [05] Συμφωνία από ΟΠΕΚ για αύξηση παραγωγής πετρελαίου

  • [01] Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Αδιευκρίνιστες παραμένουν, λίγες ώρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, οι προθέσεις του Προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιθυμούσε να αναδειχθούν στις θέσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και στη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου.

    Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ήταν πολλά σχετικά με τις επιθυμίες του Προέδρου του Κινήματος, αλλά, χθες, όσο περνούσαν οι ώρες, τα σενάρια υποχωρούσαν και έδιναν τη θέση τους στην αβεβαιότητα, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν τις θέσεις.

    Πρόθεση του κ. Παπανδρέου, την οποία, άλλωστε, είχε εκφράσει ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση των συντονιστών, είναι να αξιοποιηθούν όλα τα μάχιμα στελέχη του Κινήματος στις σαράντα, περίπου, κορυφαίες κομματικές θέσεις (Γραμματέας, Πολιτικό Συμβούλιο, Συντονιστικό ΄Όργανο, Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού, Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου και Συνήγορος του μέλους και του φίλου).

    Στην σημερινή συνεδρίαση, πάντως, η εκλογική διαδικασία θα αφορά στην εκλογή του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και των 20 μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Τα μέλη που θα στελεχώσουν τις άλλες Επιτροπές θα εκλεγούν σε επόμενη συνεδρίαση, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού συγκρότησης όλων των κομματικών οργάνων, με ορίζοντα το τέλος του Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, θα καταθέσει πρόταση τόσο για τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, όσο και για τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

    ΄Όπως γίνεται, πάντοτε σχεδόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κατάλογος των μελών του Π.Σ. που θα προταθούν από τον Πρόεδρο του Κινήματος, μπορεί να πάρει την οριστική του μορφή ακόμα και λίγο πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

    Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, πριν καταλήξει στα πρόσωπα που θα προτείνει για το Πολιτικό Συμβούλιο, θα έχει ξεκαθαρίσει τους ρόλους τόσο του Πολιτικού Συμβουλίου, όσο και του Συντονιστικού Οργάνου, αλλά και αν θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το ασυμβίβαστο, αναφορικά με την κατοχή θέσης, από το ίδιο πρόσωπο και στα δύο όργανα.

    Σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμμένει στο ασυμβίβαστο, το οποίο θα εφαρμοστεί κανονικά, με μια ή δύο, το πολύ εξαιρέσεις, που θα έχουν σχέση με τον συντονισμό των δύο οργάνων, τα οποία θα έχουν, σε κάθε περίπτωση, διακριτούς ρόλους.

    [02] Ελεγχοι του ΣΔΟΕ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου

    Εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα οινοπνευματώδη ποτά θα πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ στο εξής ύστερα από σχετικές οδηγίες που δόθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα το ΣΔΟΕ θα πραγματοποιεί ελέγχους στη διακίνηση, διάθεση και κατανάλωση πετρελαιοειδών προϊόντων προκειμένου να εντοπιστούν κυκλώματα παράνομης διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα λάβουν δείγματα καυσίμων από βυτιοφόρα οχήματα, φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης καθώς και από λεωφορεία και ταξί. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι το όχημα έχει εφοδιαστεί με πετρέλαιο θέρμανσης ή νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης ο έλεγχος θα επεκτείνεται και στα πρατήρια καυσίμων τα οποία διέθεσαν το καύσιμο.

    Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αρτοποιεία, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς και σε κατασκευαστικές και χωματουργικές επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν παράνομη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι και σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα, θαλαμηγούς και αλιευτικά σκάφη για τον εντοπισμό διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων.

    Σ' ότι αφορά στα λαθραία τσιγάρα και ποτά οι ελεγκτές του Σώματος θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους ελέγχους σε λιμάνια, συνοριακούς σταθμούς, αεροδρόμια, λαϊκές αγορές και σταθμούς μετρό. Οσον αφορά στα οινοπνευματώδη ποτά θα γίνουν έλεγχοι σε επαγγελματίες του κλάδου με τη λήψη δειγμάτων και στόχο τον εντοπισμό κυκλωμάτων διάθεσης νοθευμένων και λαθραίων ποτών στην αγορά.

    [03] Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τους θα είναι η δημοσιονομική προοπτική της χώρας με έμφαση στο Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και στην μεγιστοποίηση εισροών από τα διαθέσιμα κονδύλια.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο, όπου αύριο (Πέμπτη) θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του και προεδρεύοντα αυτή την περίοδο της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ. Στη συνέχεια, θα συναντηθούν οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

    [04] Από σήμερα ο έλεγχος της Ιεριχούς στους Παλαιστίνιους

    Με την απομάκρυνση των τσιμεντένιων εμποδίων στην βασική είσοδο της Ιεριχούς ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία μεταβίβασης του ελέγχου της πόλης στους Παλαιστινίους, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές.

    Η απομάκρυνση των τσιμεντένιων εμποδίων από την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Ιεριχώ με την Ιερουσαλήμ θα διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων, αν και η παρουσία των ισραηλινών στρατιωτών θα συνεχιστεί, καθώς η διαδικασία μεταβίβασης του ελέγχου της ασφάλειας θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

    Η συμφωνία για τη μεταβίβαση του ελέγχου ασφαλείας της Ιεριχούς ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, σε συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας Σαούλ Μοφάζ με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εσωτερικών, Νασερ Γιουσέφ.

    Με βάση τη συμφωνία αυτή, ο ισραηλινός στρατός θα απομακρύνει άλλο ένα φυλάκιο στην οδική αρτηρία που συνδέει την πόλη με τη Ραμάλα, για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των αυτοκινήτων.

    Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στις παλαιστιανικές δυνάμεις ασφαλείας να αναπτυχθούν με τα όπλα τους στην πόλη της Ιεριχούς και στο χωριό Οτζια, που απέχει επτά χιλιόμετρα .

    [05] Συμφωνία από ΟΠΕΚ για αύξηση παραγωγής πετρελαίου

    Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν σήμερα να αυξήσουν τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, με άμεση ισχύ, προκειμένου να διατηρηθεί μια ισορροπία στις τιμές, δήλωσε ο πρόεδρός του Αχμεντ Φάχεντ αλ-Σαμπάχ.

    Οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να αυξήσουν αμέσως τα σημερινά επίπεδα των 27 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα κατά 500.000 βαρέλια και από το Μάιο κατά επιπλέον 500.000 βαρέλια την ημέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 March 2005 - 11:42:41 UTC