Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων των αποφοίτων της Γ΄τάξης λυκείου
  • [02] Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για την οικονομία
  • [03] Περισσότεροι από 200 αρχηγοί κρατών θα παραστούν στην κηδεία του Πάπα
  • [04] Επιβεβλημένα αλλά όχι επαρκή τα φορολογικά μέτρα, δηλώνει ο Κ.Μητσοτάκης
  • [05] Γιαννάκου:Κανείς δεν θα εισάγεται σε ΑΕΙ, ΤΕΙ που δεν θα πιάνει τη βάση
  • [06] Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας.
  • [07] Στις 5 Μαΐου οι εκλογές στη Βρετανία.
  • [08] Με τους εκπροσώπους μελισσοκόμων συναντήθηκε ο υφ.Ανάπτυξης

  • [01] Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων των αποφοίτων της Γ΄τάξης λυκείου

    Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα , νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το πρόγραμμα των εξετάσεων των αποφοίτων της Γ΄τάξης λυκείου για τα μαθήματα που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, για το σχολικό έτος 2004-2005.

    Ετσι οι εξετάσεις αρχίζουν το Σάββατο 21 Μαϊου και οι υποψήφιοι εξετάζονται στην ιστορία (γενικής Παιδείας). Την Τρίτη 24 Μαϊου στην Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας),. Την Πέμπτη 26 Μαίου στην Βιολογία (Γενικής Παιδείας), το Σάββατο 28 Μαίου στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ( Γενικής Παιδείας, την Τρίτη 31 Μαίου στην Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), τα Μαθηματικά Θετικής Και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Φυσική (Γενικής Παιδείας. Το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης ), την Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης) την Χημεία-Βιοχημεία (Θετικής Κατεύθυνσης ), την Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ).

    Την Τρίτη 7 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης, την Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης). Την Πέμπτη 9 Ιουνίου στα λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης ), την Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης ), την Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης), και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Σάββατο 11 Ιουνίου στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Επιλογής κατευθύνσεων).

    Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρείς ώρες.

    Επίσης ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των εξετάσεων ειδικών μαθημάτων για τους κατόχους απολυτηρίου λυκείου ή πτυχίου Τεχνολογικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πανεπιστημιακά Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα, ως εξής :

    Τρίτη 21 Ιουνίου το πρωί Αγγλικά,

    Τετάρτη 22 Ιουνίου το πρωί Ελεύθερο σχέδιο,

    Πέμπτη 23 Ιουνίου το πρωί Γραμμικό Σχέδιο,

    Παρασκευή 24 Ιουνίου το πρωί Γερμανικά και το απόγευμα Ισπανικά,

    Σάββατο 25 Ιουνίου το πρωί Γαλλικά,

    Δευτέρα 27 Ιουνίου το πρωί Αρμονία και το απόγευμα Ιταλικά και

    Τρίτη 28 Ιουνίου το πρωί ΄Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

    Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 07.30 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός ισπανικών και Ιταλικών για τα οποία ορίζεται η 17.30μ.μ..

    Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι 07.00 π.μ. για όλα τα μαθήματα, εκτός των Ιταλικών και των Ισπανικών, για τα οποία θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 17.00 μ.μ.

    Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρείς ώρες, ενώ των σχεδίων είναι έξι ώρες και του ειδικού μαθήματος του ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά.

    Ο χρόνος υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2005.

    [02] Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για την οικονομία

    Αισιόδοξος ότι θα πετύχει τους στόχους για μείωση των ελλειμμάτων και ανάπτυξη της Οικονομίας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ο οποίος παρέστη χθες το βράδυ στη δεξίωση για τα 25 χρόνια από την Ίδρυση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως "έχουμε να πετύχουμε ένα διπλό δύσκολο στοίχημα. Αφενός να προχωρήσουμε σε ουσιαστική μείωση των τεραστίων ελλειμμάτων που κληρονομήσαμε από το παρελθόν και να διασφαλίσουμε μια νέα αναπτυξιακή πολιτική". Ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά εξέφρασε τη βούλησή του να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις σημειώνοντας ότι οι πολίτες απαιτούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού.

    Ο πρωθυπουργός που ξεκίνησε χθες κύκλο επαφών με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες τόνισε, ότι φυσικοί συνομιλητές της κυβέρνησης είναι οι φορείς, οι δημιουργικές δυνάμεις και οι άνθρωποι της παραγωγής. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για μια νέα ισχυρή οικονομία που θα πατά σε γερά θεμέλια και αυτό πρόσθεσε θα το πετύχουμε. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Νίκο Αναλυτή και τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ κ. Σπυρο Βυζάντιο.

    Ο πρωθυπουργός συνομίλησε στα πηγαδάκια με ανθρώπους της οικονομίας και αντήλλαξε μεταξύ άλλων χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο κ. Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους έκανε και το πρώτο σχόλιό του για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σημειώνοντας " η ανάγκη είναι ο υπέρτατος κανόνας, τα μέτρα είναι αναγκαία αλλά δεν επαρκούν".

    Στη δεξίωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων μεταξύ άλλων ήταν παρόντες η κ. Μ. Γιαννάκου, ο κ. Δ. Σιούφας, ο κ. Μ . Λιάπης καθώς και πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα.

    [03] Περισσότεροι από 200 αρχηγοί κρατών θα παραστούν στην κηδεία του Πάπα

    Περισσότεροι από 200 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων καθώς και δύο εκατομμύρια πιστοί αναμένεται να μεταβούν την Παρασκευή στη Ρώμη για να παραστούν στην κηδεία του πάπα Ιωάννη Παύλου του Β, σύμφωνα με στοιχεία του Βατικανού.

    Την νεκρώσιμη ακολουθία αναμένεται να παρακολουθήσουν ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο γάλλος ομόλογός του, Ζακ Σιράκ, ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαντ Σρέντερ, ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν.

    Η σορός του Ποντίφηκα εκτίθεται από χθες σε λαϊκό προσκύνημα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και χιλιάδες πιστοι σχηματίζουν τεράστιες ουρές για να αποτισουν φόρο τιμής .

    Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι η κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής στις 11.00 (ώρα Ελλάδος) και ακολουθώντας τη μακραίωνη παράδοση, η σορός του Ποντίφικα θα ενταφιαστεί στην κρύπτη του ναού, κάτω από την Αγία Τράπεζα του Αγιου Πέτρου, και όχι στην Πολωνία, οπως ήλπιζαν οι συμπατριώτες του. Πηγές του Βατικανού ανέφεραν ότι οι Καρδινάλιοι είδαν και ένα έγγραφο του Πάπα στο οποίο αναφέρονταν οι τελευταίες του επιθυμίες. Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, Χοακίν Ναβάρο Βαλς, δήλωσε ότι ο Πάπας δεν είχε εκφράσει κάποια ιδιαίτερη επιθυμία ως προς τον τόπο ταφής του.

    Οι καρδινάλιοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από ολον τον κόσμο πρόκειται να συναντηθούν και πάλι σήμερα για να καθορίσουν την ημερομηνία που θα συγκληθεί το κογκλάβιο για να επιλέξει τον διάδοχο του Πάπα.

    Χθες, οι 65 καρδινάλιοι που ήταν παρόντες στη Ρώμη συνέδρίασαν δύο φορές. Πρώτα για να ορκιστούν ότι τίποτα δεν θα διαρρεύσει από το Βατικανό αναφορικά με τη σύγκληση του κογκλάβιου που θα εκλέξει τον νέο Πάπα και στη συνέχεια για να ορίσουν την ώρα και την ημερομηνία της κηδείας του Ποντίφηκα.

    Στη νεκρώσιμη ακολουθία της Παρασκευής θα χοροστατήσει ο γερμανός καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτζιγκερ.

    [04] Επιβεβλημένα αλλά όχι επαρκή τα φορολογικά μέτρα, δηλώνει ο Κ.Μητσοτάκης

    Επιβεβλημένα αλλά όχι επαρκή, χαρακτήρισε τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα της χώρας και τα εξωτερικά θέματα.

    Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ήταν μέτρα έσχατης ανάγκης, αλλά δεν επαρκούν και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα έσοδα αλλά οι δαπάνες και ότι θα πρέπει να υπάρξει περικοπή των δαπανών των Οργανισμών του δημοσίου τομέα.

    Είπε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν άμεσα δομικές αλλαγές στην εργασία και πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα ανταποκριθεί.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης μία πρόταση για την κοινωνική ασφάλιση, λέγοντας ότι την έχει υποβάλει και στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι την βρήκαν ενδιαφέρουσα.

    Η πρόταση περιλαμβάνει να θεσπιστεί με νόμο η εθελούσια παράταση του ορίου ηλικίας των ασφαλισμένων.

    Διευκρίνισε, πάντως, ότι η πρότασή του δεν είναι να πληρώσουν περισσότερα οι ασφαλισμένοι και κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα οι πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και όχι οι μετοχοποιήσεις.-

    [05] Γιαννάκου:Κανείς δεν θα εισάγεται σε ΑΕΙ, ΤΕΙ που δεν θα πιάνει τη βάση

    Με τα θέματα Παιδείας ασχολήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέτα Γιαννάκου, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά δεν θα εισάγεται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ κανένας ο οποίος δεν θα πιάνει τη βάση, κάτι, που όπως υπογράμμισε, ισχύει ήδη για τους αποφοίτους των ΤΕΕ που εισάγονται στα ΤΕΙ.

    Η κ. Γιαννάκου ανέφερε ότι θα υπάρξει ανώτερος αριθμός εισακτέων, αφήνοντας όμως να εννοηθεί πως θα υπάρξουν αλλαγές ανά σχολή.

    Η κ. Γιαννάκου τόνισε ότι για φέτος θα ισχύσουν όσα ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια και για τον αριθμό των εισακτέων και για τους όρους εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Τόνισε, ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αξιολόγηση των πανεπιστημίων, σημειώνοντας ότι το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας έχει καταλήξει στην εισήγησή του στη δια βίου εκπαίδευση, στην αναβάθμιση των ΤΕΕ και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνική πραγματικότητα.

    Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση η κ. Γιαννάκου είπε ότι η εσωτερική θα γίνεται με βάση κανόνες από τα ίδια τα πανεπιστήμια και η εξωτερική με βάση τους κανόνες που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Τόνισε ακόμη, ότι θα ιδρυθεί ανεξάρτητος οργανισμός όπου τον πρόεδρο θα προτείνει η κυβέρνηση και θα ορίζει η Βουλή.

    Σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων φέτος και τις πληροφορίες περί διαρροής της αργά χθες, σε φροντιστήρια, η κ. Γιαννάκου είπε ότι το θέμα δεν έχει έτσι, αλλά πως εκδόθηκε χθες η υπουργική απόφαση και κατά την εσωτερική διανομή από τον αρμόδιο διευθυντή υπήρξαν πληροφορίες πως έχει διαρρεύσει το χρονοδιάγραμμα σε εφημερίδα και για λόγους αρχής ανακοινώθηκε επισήμως από το υπουργείο. Δεν είναι και τα μυστικά του Φαραώ, είπε χαρακτηριστικά, η κ. Γιαννάκου.

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πανελλαδικών

    Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα , νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το πρόγραμμα των εξετάσεων των αποφοίτων της Γ΄τάξης λυκείου για τα μαθήματα που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, για το σχολικό έτος 2004-2005.

    Ετσι οι εξετάσεις αρχίζουν το Σάββατο 21 Μαϊου και οι υποψήφιοι εξετάζονται στην ιστορία (γενικής Παιδείας). Την Τρίτη 24 Μαϊου στην Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας),. Την Πέμπτη 26 Μαίου στην Βιολογία (Γενικής Παιδείας), το Σάββατο 28 Μαίου στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής ( Γενικής Παιδείας, την Τρίτη 31 Μαίου στην Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), τα Μαθηματικά Θετικής Και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στη Φυσική (Γενικής Παιδείας. Το Σάββατο 4 Ιουνίου στην Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης ), την Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης) την Χημεία-Βιοχημεία (Θετικής Κατεύθυνσης ), την Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ).

    Την Τρίτη 7 Ιουνίου στα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης, την Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης). Την Πέμπτη 9 Ιουνίου στα λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης ), την Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης ), την Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης), και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Σάββατο 11 Ιουνίου στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Επιλογής κατευθύνσεων).

    Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρείς ώρες.

    Επίσης ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των εξετάσεων ειδικών μαθημάτων για τους κατόχους απολυτηρίου λυκείου ή πτυχίου Τεχνολογικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για εισαγωγή σε Πανεπιστημιακά Τμήματα για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα, ως εξής :

    Τρίτη 21 Ιουνίου το πρωί Αγγλικά,

    Τετάρτη 22 Ιουνίου το πρωί Ελεύθερο σχέδιο,

    Πέμπτη 23 Ιουνίου το πρωί Γραμμικό Σχέδιο,

    Παρασκευή 24 Ιουνίου το πρωί Γερμανικά και το απόγευμα Ισπανικά,

    Σάββατο 25 Ιουνίου το πρωί Γαλλικά,

    Δευτέρα 27 Ιουνίου το πρωί Αρμονία και το απόγευμα Ιταλικά και

    Τρίτη 28 Ιουνίου το πρωί ΄Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

    Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 07.30 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός ισπανικών και Ιταλικών για τα οποία ορίζεται η 17.30μ.μ..

    Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι 07.00 π.μ. για όλα τα μαθήματα, εκτός των Ιταλικών και των Ισπανικών, για τα οποία θα πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 17.00 μ.μ.

    Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρείς ώρες, ενώ των σχεδίων είναι έξι ώρες και του ειδικού μαθήματος του ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά.

    Ο χρόνος υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουνίου 2005.

    [06] Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας.

    Αισιόδοξος ότι θα πετύχει τους στόχους για μείωση των ελλειμμάτων και ανάπτυξη της Οικονομίας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ο οποίος παρέστη χθες το βράδυ στη δεξίωση για τα 25 χρόνια από την Ίδρυση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως "έχουμε να πετύχουμε ένα διπλό δύσκολο στοίχημα. Αφενός να προχωρήσουμε σε ουσιαστική μείωση των τεραστίων ελλειμμάτων που κληρονομήσαμε από το παρελθόν και να διασφαλίσουμε μια νέα αναπτυξιακή πολιτική". Ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά εξέφρασε τη βούλησή του να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις σημειώνοντας ότι οι πολίτες απαιτούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού.

    Ο πρωθυπουργός που ξεκίνησε χθες κύκλο επαφών με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες τόνισε, ότι φυσικοί συνομιλητές της κυβέρνησης είναι οι φορείς, οι δημιουργικές δυνάμεις και οι άνθρωποι της παραγωγής. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για μια νέα ισχυρή οικονομία που θα πατά σε γερά θεμέλια και αυτό πρόσθεσε θα το πετύχουμε.

    Κ.Μητσοταάκης:Επιβεβλημένα τα φορολογικά μέτρα αλλά όχι επαρκή

    Επιβεβλημένα αλλά όχι επαρκή, χαρακτήρισε τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του και συζήτησε μαζί του τα προβλήματα της χώρας και τα εξωτερικά θέματα.

    Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ήταν μέτρα έσχατης ανάγκης, αλλά δεν επαρκούν και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα έσοδα αλλά οι δαπάνες και ότι θα πρέπει να υπάρξει περικοπή των δαπανών των Οργανισμών του δημοσίου τομέα.

    Είπε ακόμη ότι πρέπει να γίνουν άμεσα δομικές αλλαγές στην εργασία και πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα ανταποκριθεί.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης μία πρόταση για την κοινωνική ασφάλιση, λέγοντας ότι την έχει υποβάλει και στους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι την βρήκαν ενδιαφέρουσα. Η πρόταση περιλαμβάνει να θεσπιστεί με νόμο η εθελούσια παράταση του ορίου ηλικίας των ασφαλισμένων.

    Διευκρίνισε, πάντως, ότι η πρότασή του δεν είναι να πληρώσουν περισσότερα οι ασφαλισμένοι και κατέληξε λέγοντας ότι θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα οι πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και όχι οι μετοχοποιήσεις.

    Αύξηση στα δημόσια έσοδα το Μάρτιο

    Σημαντική αύξηση 11,4% σημείωσαν τα δημόσια έσοδα το Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για την πορεία των εσόδων που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό του 2005.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, η αύξηση των εσόδων στις εφορίες ήταν 7,8%, στα τελωνεία 18,6%, ενώ οι εισπράξεις από το ΦΠΑ αυξήθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η αύξηση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του έτους να ανέλθει σε 5,3% έναντι στόχου 7,2% σε ετήσια βάση που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

    Ο κ. Ρεγκούζας απέδωσε την αύξηση των εσόδων το Μάρτιο στα αποτελέσματα από την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων του παρελθόντος, τη βελτίωση της κίνησης στην αγορά και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των αρμοδίων υπηρεσιών. Επίσης συνέβαλε και η είσπραξη εσόδων από δηλώσεις που δεν είχαν εκκαθαριστεί (35.000).

    "ψαλίδι" στις δαπάνες δημοσίων οργανισμών.

    Περικοπές δαπανών στους οργανισμούς οι οποίοι ελέγχονται από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης. Μετά τη συνάντησή τους το πρωί ο κ. Λιάπης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα "πέσει ψαλίδι" στα οικονομικά των οργανισμών, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    [07] Στις 5 Μαΐου οι εκλογές στη Βρετανία.

    Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.Ο κ.Τόνι Μπλέρ έφτασε σήμερα στα ανάκτορα του Μπάγκιγχαμ, για να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ τη διάλυση του κοινοβουλίου.

    Ο πρωθυπουργός απαιτείται συμβολικά να ζητήσει την άδεια του μονάρχη για τη διάλυση του κοινοβουλίου ώστε να ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία.

    Ο Μπλερ αναμένεται αναχωρήσει αεροπορικώς για μια σημαντική για το Εργατικό Κόμμα του εκλογική περιφέρεια στη νότια Αγγλία.

    Οι κύριοι αντίπαλοί του, ο ηγέτης των Συντηρητικών Μάικλ Χάουαρντ και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τσαρλς Κένεντι έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία περιοδεύοντας σε διάφορα σημεία της Αγγλίας.

    [08] Με τους εκπροσώπους μελισσοκόμων συναντήθηκε ο υφ.Ανάπτυξης

    Το μέλι παραγωγής 2005 δεν θα έχει πρόβλημα με το διχλωροβενζόλιο δήλωσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών μελιού σε συνάντησή τους με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ι. Παπαθανασίου σήμερα το πρωί ενώ και για την παραγωγή του 2004 ανέφεραν ότι τα προβλήματα ήταν ελάχιστα.

    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοπαραγωγών Δράμας κ. Φώτης Κανελούνης τόνισε ότι με ευθύνη των παραγωγών αποσύρονται όσες ποσότητες έχουν εντοπιστεί να συγκεντρώνουν διχλωροβενζόλιο σε ποσοστά άνω των 10 ppd ενώ το ίδιο γίνεται και από τις εταιρείες τυποποίησης και από τα σούπερ μαρκετ. Η συνάντηση που έγινε σήμερα είχε σκοπό να ενημερωθεί ο υφυπουργός για την διαδικασία της απόσυρσης των προβληματικών πσοοστήτων.

    Οι εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν ότι ο τρόπος με τον οποίο αναδείχθηκε ένα θέμα το οποίο εδώ και δύο χρόνια είναι γνωστό και για την επίλυσή τους έχει προβεί ο κλάδος σε επενδύσεις, τους έχει προβληματίσει και εξετάζουν την πιθανότητα να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον του πρώην προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Ν. Κατσαρού. Ο κ. Κανελούνης ανέφερε ότι υπήρχε σκοπιμότητα προκειμένου να καλυφθεί άλλο διατροφικό σκάνδαλο.

    Ο υφυπουργός κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι το ελληνικό μέλι διατηρεί την υψηλή του ποιότητα και "θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να κάνουν ζημιά στην ελληνική παραγωγή".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 5 April 2005 - 13:39:26 UTC