Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κρήτη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός
  • [02] Ο Τζον Νεγκροπόντε στη θέση του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών
  • [03] Στην Κρήτη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός
  • [04] Η ρύθμιση για τα πανωτόκια ωφέλησε 58.000 αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις
  • [05] Οι υπουργοί Γ.Αλογοσκούφης και Ν.Κακλαμάνης συζήτησαν τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία
  • [06] Με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός
  • [07] Έρευνες ξεκινά άμεσα το υπ. Άναπτυξης για τα ελλατωματικά ατμοσίδερα

  • [01] Στην Κρήτη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός

    Στην Κρήτη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Έδρας - εγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και Πληροφοριών, έδρα της οποίας θα είναι το Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν Οργανισμό, η ίδρυση του οποίου αποφασίστηκε το 2003 και έχει στόχο το συντονισμό των ευρωπαϊκών προσπαθειών για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας δικτύων και πληροφοριών. Το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών. Χθες βράδυ ο κ. Καραμανλής παρέθεσε δείπνο στους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος στην Αττική. Η συζήτηση που ήταν σε καλό κλίμα περιστράφηκε γύρω από ζητήματα της επικαιρότητας, καθώς και στις διακριτές σχέσεις κυβέρνησης - κόμματος.

    [02] Ο Τζον Νεγκροπόντε στη θέση του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών

    Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε, σχεδόν ομόφωνα, το διορισμό του Τζον Νεγκροπόντε στη θέση του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, από την οποία θα έχει την επίβλεψη περίπου 15 οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η CIA.

    Ο διορισμός του Νεγκροπόντε, που υποστηρίχθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών γερουσιαστών, εγκρίθηκε με ψήφους 98 υπέρ έναντι 2 κατά.

    Ο 65χρονος διπλωμάτης, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και στο Ιράκ μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν, θα αναλάβει να βοηθήσει τις πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες που συλλέγουν και αναλύουν πληροφορίες, να "γυρίσουν σελίδα" μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες τους, τόσο στην αποτροπή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όσο και στον προσδιορισμό του οπλοστασίου του Ιράκ.

    [03] Στην Κρήτη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός

    Στην Κρήτη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Έδρας - εγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και Πληροφοριών, έδρα της οποίας θα είναι το Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν Οργανισμό, η ίδρυση του οποίου αποφασίστηκε το 2003 και έχει στόχο το συντονισμό των ευρωπαϊκών προσπαθειών για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας δικτύων και πληροφοριών. Το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών. Χθες βράδυ ο κ. Καραμανλής παρέθεσε δείπνο στους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος στην Αττική. Η συζήτηση που ήταν σε καλό κλίμα περιστράφηκε γύρω από ζητήματα της επικαιρότητας, καθώς και στις διακριτές σχέσεις κυβέρνησης - κόμματος.

    [04] Η ρύθμιση για τα πανωτόκια ωφέλησε 58.000 αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις

    Ποσό 1,8 δισ.ευρώ (περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια δραχμές) χαρίζεται σε 68.000 δανειολήπτες της Αγροτικής Τράπεζας, σε εφαρμογή του νόμου για τα πανωτόκια που ψήφισε η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της τράπεζας Δημήτρης Μηλιάκος.

    Ο διοικητής της Αγροτικής τόνισε ότι "ορισμένοι έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις εις βάρος της ΑΤΕ, κάνοντας λόγο για ποσοστά διαγραφής που έφταναν το 10%. Η αλήθεια όμως τους διαψεύδει. Το 70% των δανειοληπτών ωφελήθηκαν από τη ρύθμιση για τα πανωτόκια"

    Ειδικότερα, από τους 68.000 συνολικά δανειολήπτες της τράπεζας που ωφελήθηκαν, οι 58.000 είναι αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις και τους χαρίζονται 1,35 δισ. ευρώ.

    Όπως υπενθύμισε ο διοικητής της Αγροτικής, το επιτόκιο της ρύθμισης θα είναι 5%, αντί του 8%, που μαζί με τους τόκους υπερημερίας θα έφτανε το 10,5%. Άρα, το επιτόκιο ρύθμισης μειώνεται κατά το ήμισυ. Το 1% πληρώνεται από το Δημόσιο. Επίσης υπάρχει δεκαετής περίοδος αποπληρωμής του δανείου, με διετή περίοδο χάριτος.

    [05] Οι υπουργοί Γ.Αλογοσκούφης και Ν.Κακλαμάνης συζήτησαν τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία

    Καινούργια νοσοκομεία, τα οποία θα αντικαταστήσουν παλαιά, θα κατασκευαστούν με το σύστημα της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

    Σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Οικονομίας, οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσία και των υφυπουργών Οικονομικών συζητήθηκε το θέμα της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

    Επίσης αποφασίστηκε να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων και το Ωνάσειο Νοσοκομείο. Μετά τη συνάντηση ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι φεύγει από το υπουργείο Οικονομίας πολύ χαρούμενος, διότι ο κ. Αλογοσκούφης και οι συνεργάτες του αντιμετώπισαν με πολύ θετικό βλέμα το αίτημα να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων και το Ωνάσειο.

    Επίσης ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα δυο υπουργεία θα συνεργαστούν για την κατασκευή καινούργιων νοσοκομείων μέσω του συστήματος της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί ξανά αφού προηγουμένως περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι το σχέδιο νόμου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και ότι συζήτησε το θέμα με τον κ. Κακλαμάνη προκειμένου να συμμετάσχει το υπουργείο Υγείας στην κατασκευή καινούργιων νοσοκομείων, γεγονός που θα επιτευχθεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι.

    [06] Με τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη συναντήθηκε ο πρωθυπουργός

    Συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Ο κ. Μολυβιάτης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ενωση αλλά και για τη σχέση της Τουρκίας με την Κύπρο.

    Απαντώντας σε ερώτηση, αν ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Τουρκία, ο κ. Μολυβιάτης είπε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν δια της διπλωματικής οδού.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί το τελευταίο διάστημα περί μετακίνησής του από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Μολυβιάτης απάντησε: "Θέλετε να φύγω; Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού".

    Εξάλλου, υπό συζήτηση είναι και το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο κ. Καραμανλής έχει προγραμματίσει ιδιωτικό ταξίδι για τις 20-23 Μαΐου, καθώς αναγορεύεται στη Βοστώνη από το Πανεπιστήμιο ΤΑΦΤΣ, από το οποίο αποφοίτησε, σε επίτιμο διδάκτορα.

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μεταβαίνει στην Κρήτη προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Έδρας - εγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων και Πληροφοριών, έδρα της οποίας θα είναι το Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν Οργανισμό, η ίδρυση του οποίου αποφασίστηκε το 2003 και έχει στόχο το συντονισμό των ευρωπαϊκών προσπαθειών για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας δικτύων και πληροφοριών.

    [07] Έρευνες ξεκινά άμεσα το υπ. Άναπτυξης για τα ελλατωματικά ατμοσίδερα

    Ερευνα στον κρατικό μηχανισμό για να διαπιστωθεί αν υπήρξε ολιγωρία στην ενημέρωση των καταναλωτών ως προς την κυκλοφορία ατμοσίδερου που έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων από ηλεκτροπληξία, ξεκινά άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Δημήτρη Σιούφα, του υφυπουργού Γιάννη Παπαθανασίου και του γενικού γραμματέα καταναλωτή Θανάση Σκορδά.

    Οπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία το πρόβλημα ήταν γνωστό από πέρυσι το Μάρτιο και είχαν επιληφθεί τόσο η Αστυνομία όσο και η Επιθεώρηση Εργασίας, ορισμένες νομαρχίες και η Εισαγγελία, ωστόσο δεν είχε ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

    Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες όταν λήξει η έρευνα και ότι η βασική προτεραιότητα τώρα είναι να εντοπιστούν οι 338 καταναλωτές που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σίδερο.

    Απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς, η πολιτεία κάνει τα επιβαλλόμενα και ότι θα είμασταν ευτυχέστεροι αν δεν παρουσιαζόταν απολύτως κανένα περιστατικό ιδιαίτερα με τραγική κατάληξη.

    Χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά, κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί αν η συγκεκριμένη συσκευή συνοδευόταν από τεχνικό φάκελο που πιστοποιεί την ασφάλεια του προϊόντος όπως επιβάλλεται για όλα τα εισαγόμενα είδη.

    Ο κ. Σκορδάς τόνισε ότι από το 2001 έχει εκδοθεί Κοινοτική Οδηγία για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων, είχε ημερομηνία εφαρμογής στις 15 Ιανουαρίου του 2004, ωστόσο μέχρι τις εκλογές δεν είχε ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο.

    Η οδηγία έγινε νόμος στις 20 Δεκεμβρίου του 2004 και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι όταν προκύπτει θέμα ασφάλειας και ανάκλησης προϊόντων από την αγορά υπάρχει υποχρέωση ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή από τις εταιρίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 April 2005 - 14:17:46 UTC