Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση του Τ.Μπλερ.
  • [02] Αλλαγές στις πτήσεις αερ/φων λόγω στάσης εργασίας.
  • [03] Κατάληψη πατριαρχείου Ιεροσολύμων απο αρχιερείς-Εκρυθμη η κατάσταση.
  • [04] Eπίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Βαγδάτης.
  • [05] Επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα

  • [01] Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση του Τ.Μπλερ.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ σχημάτισε απόψε τη νέα κυβέρνησή του, στην οποία ο Γκόρντον Μπράουν παραμένει υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

    Ο Τζακ Στρο διατηρεί το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ο Τζον Ρέιντ, απερχόμενος υπουργός Υγείας, αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας στη θέση του Τζεφ Χουν, που θα είναι ο επόμενος αρχηγός των Εργατικών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

    Ο Τσαρλς Κλαρκ παραμένει υπουργός Εσωτερικών.

    Ο προκάτοχός του στο υπουργείο Εσωτερικών, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, επιστρέφει στην κυβέρνηση μετά την αποπομπή του τον περασμένο Δεκέμβριο, εξαιτίας κατηγοριών για κατάχρηση εξουσίας σε μία ιδιωτική υπόθεση. Στο εξής θα είναι υπουργός Εργασίας και Συντάξεων.

    Η Πατρίσια Χιούιτ εγκαταλείπει το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας για το υπουργείο Υγείας.

    Ο Άλαν Τζόνσον αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Παραγωγικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανίας.

    Ο απερχόμενος ηγέτης των Εργατικών στη Βουλή των Κοινοτήτων, Πίτερ Χέιν, αναλαμβάνει υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας.

    [02] Αλλαγές στις πτήσεις αερ/φων λόγω στάσης εργασίας.

    Αναστάτωση αναμένεται να προκληθεί σήμερα στα δρομολόγια των αεροσκαφών λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

    Από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώθηκε ότι ματαιώνονται 13 δρομολόγια εσωτερικού ενώ αλλάζει η ώρα αναχώρησης σε συνολικά 36 πτήσεις.

    Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας με αριθμό 210-9666666.

    [03] Κατάληψη πατριαρχείου Ιεροσολύμων απο αρχιερείς-Εκρυθμη η κατάσταση.

    Στους 12 ανέρχεται ο αριθμός των συνοδικών αρχιερέων που υπέγραψαν το κείμενο της αποκήρυξης του Πατριάρχη Ειρηναίου.

    Με βάση το Καταστατικό του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, κηρύσσεται αυτομάτως έκπτωτος, με τελική έγκριση της κυβερνήσεως της Ιορδανίας.

    Προσωρινή κατάληψη του Πατριαρχείου από αρχιερείς και πατέρες του Παναγίου Τάφου

    Σε προσωρινή κατάληψη του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων προχώρησαν οι αρχιερείς και πατέρες του Πανάγιου Τάφου. Η ενέργεια ήταν αποτέλεσμα του διαπληκτισμού του Πατριάρχη των Ιεροσολύμων με τους αρχιερείς, στους οποίους ο ίδιος επιτέθηκε φραστικά, αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια για σύγκληση δεύτερης συνόδου στις 4 το απόγευμα.

    Στο επεισόδιο συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος του Πατριάρχη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος φέρεται να εξύβρισε κάποιους από τους αρχιερείς και πατέρες και κατόπιν αυτού εκδιώχθηκε από το χώρο.

    Κάτω από αποδοκιμασίες των ίδιων των αρχιερέων του, εγκατέλειψε το χώρο και ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς και οδηγούς του. Αυτή την ώρα έξω από το Πατριαρχείο βρίσκεται δύναμη της ισραηλινής αστυνομίας, ενώ οι μοναχοί κλείδωσαν τις πόρτες του Πανάγιου Τάφου και δεν επιτρέπουν σε κανέναν εξωεκκλησιαστικό παράγοντα να εισέλθει στο χώρο.

    [04] Eπίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Βαγδάτης.

    Δέκα επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και τέσσερις αλλοδαποί, σκοτώθηκαν και 33 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο σήμερα στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών.

    Κανένα στοιχείο δεν έχει δοθεί επί του παρόντος για την εθνικότητα των τεσσάρων αλλοδαπών.

    "Τα πτώματα τεσσάρων αλλοδαπών βρέθηκαν στα τζιπ που αποτέλεσαν τον στόχο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε στις 11.00 τοπική ώρα στην Πλατεία Ταχρίρ, στην είσοδο ενός τούνελ που οδηγεί στον εμπορικό δρόμο Σααντούν στο κέντρο της Βαγδάτης", σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

    [05] Επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας έφθασε, αργά το μεσημέρι, στη Μόσχα για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις εκδηλώσεις για την 60ή επέτειο από τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων κατά του ναζισμού.

    Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στο Κρεμλίνο από την πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την αντιστασιακή του δράση την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δήλωσε, ιδιαίτερα συγκινημένος στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας ότι "σκύβει ευλαβικά στη μνήμη των νεκρών" του αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού.

    Είναι ημέρες μνήμης και συγκίνησης για την παγκόσμια κοινότητα, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στις επετειακές εκδηλώσεις της Μόσχας και πρόσθεσε ότι θυμόμαστε του ηρωϊκούς νεκρούς κατά του φασισμού και του ναζισμού και τιμάμε όλους τους αγωνιστές. Σφίγγω το χέρι των επιζώντων του αγώνα αυτού είπε ο πρόεδρος και απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής σε αυτή τη χώρα, για τους μεγάλους αγώνες και τις θυσίες της.

    Ο κ. Παπούλιας δήλωσε ακόμη ότι ως πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας αναθυμάται και τιμά τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά του ιταλικού φασισμού και του γερμανικού ναζισμού.

    Σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με μέλη ομογενειακών συλλόγων στη Μόσχα και παλαιμάχων ελληνικής καταγωγής του Β΄Παγκοσμίου πολέμου, ενώ αύριο θα επισκεφθεί μοναστήρια και εκκλησίες της ρωσικής πρωτεύουσας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 7 May 2005 - 12:02:24 UTC