Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση στη βουλή για την εξωτερική πολιτική
  • [02] Διευκρινίσεις Ρεγκούζα για τους ημιυπαίθριους χώρους
  • [03] Συνάντηση Π.Τατούλη με Βρετανό υποστηρικτή της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα
  • [04] Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε διεθνή τουριστική Έκθεση στη Μόσχα
  • [05] Ανεστάλη η απόφαση για το επίδομα των πρώην βουλευτών

  • [01] Αντιπαράθεση στη βουλή για την εξωτερική πολιτική

    Η στρατηγική της Ελλάδας είναι προσηλωμένη στο αύριο και όχι στο παρελθόν τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την ομιλία του το πρωί στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

    Ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι το τρίπτυχο της πολιτικής αυτής είναι ειρήνη, συνεργασία και ανάπτυξη. Αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και είπε ότι ο δρόμος της Τουρκίας στην Ευρώπη περνά από την Αθήνα και τη Λευκωσία και ότι θα κρίνεται από τις επιλογές της. Για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας της FYROM τόνισε ότι η πρόταση Νίμιτς δεν ικανοποιεί την κυβέρνηση αλλά είναι βάση διαλόγου.

    Ο κ.Καραμανλής εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η τάξη. Εκανε λόγο για αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών και επισήμανε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για μια ισχυρή Ελλάδα, παράγοντα όπως είπε, ειρήνης προόδου και πολιτισμού.

    Ομιλία Γ.Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

    Ο κ.Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του έργου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως των αποφάσεων που είχαν ληφθεί κατά την περίοδο εκείνη, όπως η συμφωνία του Ελσίνκι. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λύνει προβλήματα αλλά ομφαλοσκοπείται στο τί έγινε εδώ και 30 χρόνια.

    Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε ευκαιρίες και δεν διαπραγματεύτηκε στη Λουκέρνη. Προέβλεψε δε, ότι στο επόμενο διάστημα θα αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο.

    Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αξιόπιστη στις συνομιλίες και η αναξιοπιστία αυτή, όπως είπε, στο εξωτερικό θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Εκανε λόγο για σφαλιάρες, σχετικά με τους χειρισμούς στο θέμα της ονομασίας της FYROM και μίλησε για μειωμένη διαπραγματευτική ικανότητα.

    Ομιλία Αλ.Παπαρήγα

    «Δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχει ενιαία, κοινή, αταλάντευτη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική. Και αυτή υπήρχε και με το σύνθημα της ΝΔ ``ανήκομεν εις την Δύση`` και με το σύνθημα ``η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες``. Εμείς διαφωνούμε ριζικά με τη στρατηγική αυτή, γιατί είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιλογές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

    Τα παραπάνω ανέφερε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την εξωτερική πολιτική.

    Σχετικά με τις αναφορές του Γ. Παπανδρέου για την «ισχυρή Ελλάδα» που παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα κυβέρνηση, η κα Παπαρήγα τόνισε ότι «αν η Ελλάδα νοείται ``ισχυρή``, όπως ήταν την περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, εμείς αυτή την ``ισχυρή Ελλάδα`` την απορρίπτουμε, γιατί δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό, αλλά είναι και επικίνδυνη για την υπόθεση της ειρήνης».

    Αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η κ. Παπαρήγα είπε: «Θα πάτε σε λίγο στις ΗΠΑ. Ο κος Μπους θα σας ζητήσει γη και ύδωρ. Το γνωρίζετε εκ των προτέρων. Δυστυχώς θα τα δώσετε. Δεν θα πηγαίνατε να του πείτε όχι», είπε η γγ του ΚΚΕ.

    Oμιλία Α.Αλαβάνου

    Για μυστική διπλωματία στα ελληνοτουρκικά και για ελλιπή ενημέρωση επέκρινε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική. Έχουμε νέα κρίση στα Ίμια, τις προτάσεις Νίμιτς για το όνομα της ΠΓΔΜ και δεν συνέρχεται το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είπε ο κ. Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επέδωσε στα κόμματα την πλήρη επιστολή Νίμιτς.

    Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι δεν υπήρξε καμία τοποθέτηση από τους αρχηγούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διεθνή κατάσταση, «την ώρα που η Ελλάδα είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Τι θέση παίρνει η Ελλάδα για το Ιράκ όπου αυξάνονται οι νεκροί; Θα υποστηρίξει τις ΗΠΑ με το να εκπαιδεύει στρατιωτικούς από το Ιράκ στη χώρα μας; Τι θέση παίρνει η Αθήνα απέναντι στην πρόθεση του Τόνι Μπλερ να φέρει το θέμα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ; ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος.

    [02] Διευκρινίσεις Ρεγκούζα για τους ημιυπαίθριους χώρους

    «Οι φορολογικές ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους χώρους προήλθαν από την ανάγκη διευκόλυνσης των συναλλαγών και δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση σε πολεοδομική νομιμοποίηση».

    Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, «με αφορμή», όπως αναφέρεται, «την επιχείρηση παραπληροφόρησης και τις αυθαίρετες ερμηνείες, που δόθηκαν, ύστερα και από τις σαφείς απαντήσεις στη βουλή του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρου Καλογιάννη, σχετικά με τους ημιυπαίθριους χώρους».

    Στην ανακοίνωση, ο υφυπουργός Οικονομικών, αφού επισημαίνει ότι «το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ζήτημα από τη φορολογική του άποψη, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ από την καθαρά πολεοδομική», προσθέτει τα εξής:

    «Επαναλαμβάνω, για άλλη μια φορά, ότι οι όποιες φορολογικές ρυθμίσεις δεν οδηγούν ούτε ευθέως ούτε πλαγίως και σε πολεοδομική νομιμοποίηση. Η φορολογική ρύθμιση, που απορρέει από την υπβ αριθμ. ΠΟΛ.1073 εγκύκλιο, προήλθε από την ανάγκη διευκόλυνσης των συναλλαγών (μεταβιβάσεις ακινήτων) ύστερα από την εμπλοκή, που υπήρξε στην αγορά αλλά και κατόπιν των αιτημάτων πολιτών, συμβολαιογράφων, μηχανικών και κατασκευαστών, για το ζήτημα αυτό. Ως εκ τούτου, καμία διάσταση απόψεων δεν υπάρχει με το ΥΠΕΧΩΔΕ και το συνάδελφό μου, κ. Καλογιάννη. Η διαδικασία μεταβίβασης των ημιυπαίθριων χώρων δε συνδέεται με τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε9 των φορολογικών δηλώσεων».

    Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτού Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ κ.Γείτονα «σχετικώς με τα προβλήματα στη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε9 στις εφορίες για τους κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους κλπ», ανέφερε ότι οι σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Α. Ρεγκούζα έχουν παρερμηνευθεί και επεσήμανε πως «σε περίπτωση μετατροπής των ημιυπαίθριων χώρων σε κλειστούς χώρους, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών, και συγκεκριμένα το άρθρο 22, παράγραφος 3, του νόμου 1577/85 όπως έχει τροποποιηθεί, με το οποίο ορίζεται ότι κάθε κατασκευή καθ' υπέρβαση της οικοδομικής αδείας και κατά παράβαση των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων είναι αυθαίρετη και υπάγεται σε σχετικές διατάξεις για τα αυθαίρετα του νόμου 1337/83».

    [03] Συνάντηση Π.Τατούλη με Βρετανό υποστηρικτή της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

    Συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη είχε σήμερα ο φιλέλληνας, Βρετανός ακτιβιστής και από τους υποστηρικτές του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα Κρις Στοκντέιλ, με σκοπό να δηλώσει εκ νέου την ανάγκη επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

    Ο Κρις Στοκντέιλ, με δική του πρωτοβουλία και έξοδα, πραγματοποίησε σε περίπου 20 ημέρες, με μοναδικό όχημα το ποδήλατό του, ένα μακρινό ταξίδι από το Λονδίνο, διασχίζοντας πολλές ευρωπαϊκές χώρες και με προορισμό την Αθήνα, όπου και έφθασε την περασμένη Δευτέρα.

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού συνεχάρη τον κ. Στοκντέιλ και σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες και άνθρωποι "που να δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την αποκατάσταση ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως είναι ο Παρθενώνας".

    Μετά τη συνάντησή τους ο Βρετανός, γιατρός στο επάγγελμα -που το πρωί ξεναγήθηκε στα μνημεία του Βράχου της Ακρόπολης και ενημερώθηκε για τα έργα συντήρησης και αναστήλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη- δήλωσε:

    «Ο σκοπός του ταξιδιού μου ήταν πραγματικά συμβολικός. Πιστεύω με πάθος ότι πρέπει να επιστρέψουν τα Γλυπτά, στον Παρθενώνα, στο σωστό μέρος. Πριν τέσσερα χρόνια κολύμπησα από τη Δήλο στην Πάρο για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο να σκεφτεί την κατάσταση. Στη συνέχεια μου ήρθε η ιδέα της ποδηλασίας από το Λονδίνο και μάλιστα έξω από το Βρετανικό Μουσείο έως την Αθήνα, για ένα συμβολικό ταξίδι. Η όλη σημασία είναι ότι ένας Βρετανός ενδιαφέρεται πολύ να κάνει αυτήν την προσπάθεια λόγω της αγάπης του στα Γλυπτά αυτά και ιδιαίτερα προς τον ελληνικό λαό».

    Σήμερα, ο κ. Στοκντέιλ επισκέφθηκε και το κτίριο Βαϊλερ, όπου ξεναγήθηκε από τον κ. Παντερμαλή στη διαδραστική έκθεση «Νέο Μουσείο Ακρόπολης-Δημιουργώντας το εκθεσιακό του ύφος-Μια πειραματική έκθεση». Στη συνάντηση με τον κ. Τατούλη αναφέρθηκε και σ΄αυτήν την επίσκεψη, τονίζοντας ότι με πολλή χαρά είδε πως έχει προχωρήσει το έργο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

    [04] Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα σε διεθνή τουριστική Έκθεση στη Μόσχα

    Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου εγκαινίασε, με τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Δήμαρχο της Μόσχας κ. Γιούρι Λουσκόφ, τη διεθνή τουριστική Έκθεση MITF, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλεξάντερ Ζούκοφ, τον Υπουργό Τουρισμού της Ρωσικής Κυβέρνησης, τον Υπουργό Τουρισμού της Κυβέρνησης της Μόσχας κ. Grigory Antiouyeev, καθώς και με σημαντικούς tour operators και εκπροσώπους επιχειρηματιών του ρωσικού τουρισμού.

    Στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης συμφωνήθηκε να προωθηθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας στον τομέα του τουρισμού. Ειδικότερα για το θέμα των θεωρήσεων εισόδου "βίζα", ο κ. Αβραμόπουλος έχει ήδη προτείνει ειδική συμφωνία και αναμένει τις σχετικές απόψεις της ρωσικής πλευράς για να προωθηθούν οι διαδικασίες.

    Οι κύριοι Αβραμόπουλος και Λουσκόφ, αμέσως μετά τη εγκαίνια της έκθεσης, επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό περίπτερο του ελληνικού τουρισμού, συνοδευόμενοι από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο-Στράτη, και τον Πρόεδρο της HELEXPO κ. Τέλη Θωμόπουλο.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Γιούρι Λουσκόφ τόνισε : «Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου προς τον παλιό και καλό μου φίλο, τον κ. Αβραμόπουλο, για τη δυναμική παρουσία της Ελλάδος σε αυτή τη μεγάλη έκθεση, που διοργανώνουμε αυτές τις μέρες εδώ στη Μόσχα. Μία έκθεση, στην οποία όλοι οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα πράγματα για τις χώρες, που θέλουν να επισκεφθούν.

    Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί σήμερα στην 5η κατά σειρά διοργάνωση της έκθεσης αυτής, βρίσκεται κοντά μας ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος και τιμούμε μέσω αυτής της έκθεσης την Ελληνική Δημοκρατία. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έκθεσης είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, μια χώρα την οποία τιμούμε, μια χώρα φιλική, γειτονική, πολύ κοντινή σε εμάς τους Ρώσους. Έχει πολλά μέρη η χώρα σας, που ενδιαφέρουν το Ρώσο τουρίστα και όσοι τα επισκέπτονται, γυρίζουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

    Επίσης, γνωρίζουμε ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως αυτό με τις θεωρήσεις "βίζα", τα οποία, ξεπερνώντάς τα, θα συμβάλουμε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδος και Ρωσίας, ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού. Θέλουμε περισσότερους έλληνες τουρίστες στη Μόσχα από την Ελλάδα. Και όταν μιλάμε για Ελλάδα, μιλάμε για κοινή θρησκεία, κοινές παραδόσεις, ήθη και έθιμα, κοινή κουλτούρα, κοινές ρίζες.»

    Ολοκληρώνοντας τις επαφές του στη Μόσχα, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα των συναντήσεων αλλά και από την εντυπωσιακή συμμετοχή και παρουσία της χώρας μας εδώ, οδηγούμεθα σε ασφαλή αισιόδοξα συμπεράσματα. Με τη Ρωσία είναι γνωστό, ότι εδώ και αρκετό καιρό καλλιεργούμε διμερείς σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Ειδικότερα δε, στον τουρισμό, δεδομένων και των κοινών πολιτιστικών μας ριζών, κυρίως μέσα από την ορθοδοξία, γίνεται αντιληπτό ότι η χώρα μας είναι ένας εκ των πρώτων προορισμών. Ήδη ενεργοποιούνται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και βεβαίως σύντομα πρόκειται να υπογράψουμε οι δύο Κυβερνήσεις διακρατική συμφωνία. Έτσι ανοίγουν οι δρόμοι, ώστε όλο και περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας.

    Συμμετέχουμε σε όλα τα μεγάλα γεγονότα εδώ στη Ρωσία, σε Εκθέσεις, σε Συνέδρια. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τους παράγοντες που διαμορφώνουν την τουριστική πολιτική αλλά και το τουριστικό ρεύμα από αυτή τη χώρα προς τον κόσμο. Την ίδια στιγμή φιλοξενούμε τη Ρωσία στις δικές μας μεγάλες εκδηλώσεις, με τους ανθρώπους της, τον πολιτισμό της. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς και οι συνομιλίες που έγιναν, αυτό το επιβεβαίωσαν.

    Η Ελλάδα ξανοίγεται πλέον στον κόσμο. Ξεφεύγει από τα στεγανά της περιοχής γύρω από τα σύνορά μας. βΈτσι αντιλαμβανόμαστε και εμείς την τουριστική μας πολιτική. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Χτίζουμε με σοβαρότητα, σύστημα, υπευθυνότητα. Περάσαμε το κατώφλι της σταθεροποίησης και μπαίνουμε στη φάση της ανάκαμψης. Τα επόμενα δέκα χρόνια για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι χρόνια προόδου, εξέλιξης και βέβαια με μεγάλη συμβολή στην ενδυνάμωση του κύρους της χώρας μας διεθνώς.»

    Από την πλευρά του κ.Ψωμιάδης δήλωσε: «Αυτό που ξεκίνησε ο κ. Υπουργός αποδίδει και θα αποδώσει στο άμεσο μέλλον. Φεύγουμε από τη Μόσχα αισιόδοξοι. Οι προσπάθειες του Υπουργού απέδωσαν και είμαστε βέβαιοι, ότι Ρώσοι και βΈλληνες θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον στα θέματα τουρισμού και όχι μόνον.»

    Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης της Μόσχας ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης και ο Υπουργός Τουρισμού της Κυβέρνησης της Μόσχας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

    [05] Ανεστάλη η απόφαση για το επίδομα των πρώην βουλευτών

    Σε αναθεώρηση της απόφασης χορήγησης επιδόματος σε πρώην βουλευτές, οδηγείται η Βουλή, μετά και από σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού προς την πρόεδρο του Σώματος Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Ύστερα από το θέμα ανάκλησης της απόφασης που έθεσε σήμερα στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνος, σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ και τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ που εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου, ο κος Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής, «να καλέσει τους εκπροσώπους των κομμάτων για να προχωρήσουμε σε μια αναθεώρηση του ζητήματος».

    Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η απόφαση για το επίδομα σε τέως βουλευτές «ελήφθη ομόφωνα από τα κόμματα, εν απολύτω γνώση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων» και πρόσθεσε: «υπήρξαν διάφορες αντιδράσεις και τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων και όταν πλέον κατέστη σαφές, ότι πρώτος ο Συνασπισμός, εν συνεχεία το ΚΚΕ και κατά τρίτον η ΝΔ έχουν αντιρρήσεις για τη συνέχιση αυτής της διαδικασίας, κατέβηκα από την έδρα και κάλεσα τον κ. Ρέππα προκειμένου να συνεννοηθούμε για τα περαιτέρω. Και εκεί συμφωνήθηκε, κατόπιν δικής μου προτάσεως, το θέμα να επανέλθει στις κοινοβουλευτικές ομάδες, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων, αφού βεβαίως ανασταλεί η προώθηση κάθε διαδικασίας σχετικής και οι κοινοβουλευτικές ομάδες να αναλάβουν να επανεξετάσουν το θέμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 May 2005 - 22:22:23 UTC