Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός
  • [02] Δεξίωση του πρωθυπουργού προς τιμήν των συντελεστών της επιτυχίας στη Eurovision
  • [03] Σε λαϊκό προσκύνημα απο σήμερα η σορός του Χ.Φλωράκη
  • [04] Με τον Κύπριο ομόλογό του συναντήθηκε ο Π.Μολυβιάτης
  • [05] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

  • [01] Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός

    Σειρά συναντήσεων με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου έχει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Tο πρωί συνεδριάζει υπό την προεδρία του η Κυβερνητική Επιτροπή με θέμα την αγροτική πολιτική. Νωρίτερα, θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη , ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, Ανάπτυξης κ. Σιούφα και Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο . Χθες λίγες μόλις ώρες μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός είχε μακρά συνεργασία με τον κ. Αλογοσκούφη. Ο κ.Αλογοσκούφης παρουσίασε τις βασικές γραμμές του νομοσχεδίου για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και τα σχέδια για το ασφαλιστικό των τραπεζών.

    Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλο

    [02] Δεξίωση του πρωθυπουργού προς τιμήν των συντελεστών της επιτυχίας στη Eurovision

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα δεξιωθεί σήμερα τη νικήτρια της φετινής διοργάνωσης της Eurovision Έλενα Παπαρίζου και τους υπόλοιπους συντελεστές της ελληνικής επιτυχίας. Χθες επιφυλάχθηκε θριαμβευτική υποδοχή, στην Έλενα Παπαρίζου και στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή.

    Με πολύ κέφι και μουσική ντανς με τον ήλιο να καίει χωρίς πάντως να αποτελεί εμπόδιο, εκατοντάδες παιδιά και νεαροί φίλοι της τραγουδίστριας, που έγινε το "νάμπερ ουάν" του ποπ τραγουδιού στην Ευρώπη, υποδέχθηκαν την Έλενα Παπαρίζου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

    Από νωρίς, περίπου από τις 5 το απόγευμα, το προαύλιο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ άρχισε να γεμίζει. Κυρίαρχες οι ελληνικές σημαίες και φυσικά το τραγούδι "νούμερο ένα" στην Ευρώπη, "my number one".

    Συντροφιά στο κοινό τις ώρες αναμονής κρατούσε το συγκρότημα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου, το τραγούδι της επιτυχίας αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια της Έλενας Παπαρίζου που κάθε τόσο ξεσήκωναν τον κόσμο.

    Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο χώρο από νωρίς.

    Η πομπή έφτασε στο Ραδιομέγαρο γύρω στις 7.15 ενώ όλη η διαδρομή της θύμιζε έντονα τις ημέρες επιστροφής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου με τους πολίτες της Αθήνας να ραίνουν με ροδοπέταλα το πούλμαν που μέσα βρισκόταν η Έλενα Παπαρίζου.

    Στην είσοδο της Αγίας Παρασκευής η Έλενα σχεδόν φυγαδεύτηκε στο ασανσέρ για να ανέβει στο τέταρτο όροφο μαζί με τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο και την υπόλοιπη ομάδα της επιτυχίας παραμένοντας στα γραφεία για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια η τραγουδίστρια με την ελληνική σημαία κατέβηκε κρατώντας το ευρωπαϊκό βραβείο και καλώντας τους φίλους της να το σηκώσουν όλοι μαζί.

    Ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος αντί για λόγια και αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κόσμο που υπομονετικά περίμενε την άφιξη της ελληνικής ομάδας περιορίστηκε σε ένα σύνθημα που θύμιζε παλιές μέρες. "εεε οοο το φέραμε το ευρωπαϊκό" . Στη συνέχεια η Έλενα Παπαρίζου από τη σκηνή πια τραγούδησε το "my number one" του Χρήστου Δάντη σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού, ξεσηκώνοντας το κοινό.

    Επί σκηνής βρισκόταν τουλάχιστον για μισή ώρα η ελληνική αποστολή του Κιέβου, η ομάδα που έφερε τη νίκη στη χώρα μας. Μετά τη δεύτερη φορά που η Έλενα Παπαρίζου τραγούδησε το "my number one" ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος ανέβηκε ξανά στη σκηνή απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο, τον υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο, και στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο που και αυτοί συμμετείχαν από νωρίς στο ξέφρενο πάρτι που διοργάνωσε για την μεγάλη ελληνική επιτυχία η δημόσια τηλεόραση. Δίπλα στον κ. Παναγόπουλο όλη αυτή την ώρα ήταν η παρουσιάστρια του ελληνικού τραγουδιού στη Γιουροβίζιον κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου , ο συνθέτης κ. Χρήστος Δάντης , ο χορογράφος κ. Φωκάς Ευαγγελινός και φυσικά η Έλενα Παπαρίζου.

    [03] Σε λαϊκό προσκύνημα απο σήμερα η σορός του Χ.Φλωράκη

    Το ύστατο χαίρε απευθύνουν από το πρωί εκατοντάδες πολίτες που όσο περνάει η ώρα πληθαίνουν, στον επίτιμο πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη που απεβίωσε την Κυριακή.

    Πολλοί είναι εκείνοι που βουρκώνουν περνώντας υπό τους ήχους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και άλλων τραγουδιών των λαϊκών αγώνων και της αντίστασης, μπροστά στην καλυμμένη με τις σημαίες του ΚΚΕ και της Ελλάδας σορό του Χαρ.Φλωράκη, ενώ στέκονται για μια στιγμή να παρατηρήσουν τα παράσημα με τα οποία τιμήθηκε στο παρελθόν ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ.

    "Είναι η πιο δύσκολη κουβέντα, μιλάμε για μια ηγετική φυσιογνωμία που έδωσε στην εθνική αντίσταση, στο δημοκρατικό στρατό, στον ελληνικό λαό και τους λαϊκούς αγώνες. Ήταν λεβεντιά. Εκφράζει το '21, είναι πρότυπο, ήταν όμορφος, ήταν παλικάρι που τον αγαπούσε ο κόσμος", ανέφερε πολύ συγκινημένος ο αντιστασιακός δημοσιογράφος Νίκος Καραντινός.

    "Εμείς τον ζήσαμε στην αντίσταση, μιλούσε και μάγευε, ήταν όρθιος, διακριτικός και πάντα στα νιάτα του. Η πράξη του να σηκωθεί να βγει από την γενική γραμματεία και να δώσει στα νιάτα το τιμόνι, δείχνει πόση λεβεντιά είχε αυτή η ψυχή", πρόσθεσε ο κ.Καραντινός.

    "Τον χαιρόμαστε είμαστε περήφανοι για τη γενιά μας, τη γενιά εθνικής αντίστασης και του δημοκρατικού στρατού, (...) για το λαό και τον εργάτη ο Χαρίλαος Φλωράκης σήμαινε το ψωμί του, την τιμή του, την ανεξαρτησία, σήμαινε το παν (...) ας κοιτάξουν τα νιάτα να πατήσουν σε αυτά τα βήματα και θα πατήσουν, γιατί έχει καλή σοδειά όπως έλεγε και ο Χαρίλαος", κατέληξε ο κ.Καραντινός.

    [04] Με τον Κύπριο ομόλογό του συναντήθηκε ο Π.Μολυβιάτης

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των άτυπων προκαταρκτικών διαβουλεύσεων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ήταν το βασικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη με τον Κύπριο ομόλογό του Γιώργο Ιακώβου,νωρίτερα σήμερα.

    «Μελετήσαμε το ενδεχόμενο νέων προοπτικών επανέναρξης διαδικασίας για την αναζήτηση λύσης»,δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης και τόνισε ότι η συνεργασία της Αθήνας με την Λευκωσία είναι στενή και τακτική «με κοινό σκοπό την επανένωση του νησιού και τις διαπραγματεύσεις στη βάση του Σχεδίου Άναν και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και σε αρμονία με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Ο κ. Γ. Ιακώβου αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Κυπριακή Δημοκρατία και συγκεκριμένα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,όπου κρίνεται η ανανέωση της εντολής της UNFICYP, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις διαβουλεύσεις για την επέκταση του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Σύνδεσης της Άγκυρας με τα νέα κράτη - μέλη, αλλά και στην Ισλαμική Διάσκεψη.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με δημοσιεύματα που έφεραν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να έχει πωλήσει περιουσία του Πατριαρχείου στα Κατεχόμενα, ο κ. Ιακώβου δήλωσε ότι σε συνάντηση που είχε ο κύπριος πρεσβευτής στο Ισραήλ με τον ίδιο τον Πατριάρχη, ο κ. Ειρηναίος διέψευσε κατηγορηματικά τη φήμη και αρνήθηκε ότι υπήρξε καν σκέψη για τέτοια ενέργεια. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε διαπιστώσει κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος πριν αναχωρήσει για την Λευκωσία θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

    [05] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Θέματα αγροτικής πολιτικής εξετάζονται στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος. Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής είχε συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου. Στη σύσκεψη αυτή μετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 May 2005 - 10:59:15 UTC