Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Χρυσή εποχή της ελληνικής διπλωματίας»
  • [02] Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε ακατάλληλα αλλαντικά
  • [03] «HELP - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο»

  • [01] «Χρυσή εποχή της ελληνικής διπλωματίας»

    Για "χρυσή εποχή της ελληνικής διπλωματίας", λόγω της ευρύτατης συναίνεσης που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια γύρω από τους στρατηγικούς στόχους της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, στη διάρκεια της εφ' όλης της ύλης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

    Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που έγιναν στη Γαλλία και την Ολλανδία για την επικύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι "δεν θα πρέπει να ανακοπεί η διαδικασία κύρωσης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος στις άλλες χώρες" και αναφέρθηκε στη διαδικασία που προβλέπεται ήδη από το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, δηλαδή στην ολοκλήρωση της κυρωτικής διαδικασίας έως το φθινόπωρο του 2006, οπότε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσει την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί και θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματα.

    Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχουν τα δημοψηφίσματα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ ο κ. Μολυβιατης τόνισε ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να συνεχιστεί όπως έχει προγραμματισθεί, ενώ μιλώντας ειδικότερα για την Τουρκία υπενθύμισε ότι η ενταξιακή της πορεία περιγράφεται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2004.

    "Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας θα αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου. Ουδείς έχει ζητήσει τροποποίηση ή ανατροπή αυτών των αποφάσεων", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνοντας ότι η θέση της Ελλάδας στο θέμα αυτό ουδόλως επηρεάζεται από τα δημοψηφίσματα στην Γαλλία και την Ολλανδία.

    Σε άλλο ερώτημα για την αναθέρμανση των συζητήσεων για τη θέσπιση καθεστώτος ειδικής σχέσης ΕΕ - Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι "δεν έχει ανακύψει θέμα τροποποίησης της κοινοτικής θέσης για την πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη" και ότι άλλωστε το θέμα της ειδικής σχέσης θίγεται και στα συμπεράσματα της 17ης Δεκεμβρίου. "Με την ευκαιρία επαναλαμβάνω τη θέση μας, ότι η Τουρκία εφόσον εκπληρώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί, θα πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο Κυπριακό εάν ανακύψουν προβλήματα στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ο κ. Μολυβιάτης είπε ότι τα δυο θέματα δεν συνδέονται και επανέλαβε την ελληνική θέση υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Αναν, αλλά και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

    [02] Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε ακατάλληλα αλλαντικά

    Οκτώμισι τόνους ακατάλληλων αλλαντικών κατέσχεσε και κατέστρεψε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων μετά από έλεγχο στις εγκαταστάσεις τις επιχείρησης "Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ".

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Φορέα, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην επιχείρηση, βρέθηκαν 8.687 κιλά διαφόρων ειδών αλλαντικών που κρίθηκαν ακατάλληλα προς κατανάλωση, τα οποία στερούνταν επιπλέον συσκευασίας και επισήμανσης. Αναμένεται η σύνταξη της έκθεσης των επιθεωρητών για την παραπομπή της εταιρίας στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και την επιβολή τυχόν διοικητικών κυρώσεων.

    Ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που διενεργεί ο ΕΦΕΤ. Ο πρόεδρός του, Ιωάννης Βλέμμας, επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα των προληπτικών ελέγχων θα συνεχιστεί με ακόμα εντατικότερους ρυθμούς και κάλεσε το σύνολο των επιχειρήσεων να τηρούν τη νομοθεσία.

    Η εταιρία, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι: «Τα ευρήματα αφορούσαν συνήθη υπολείμματα κοπής, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή. Τα υπολείμματα αυτά δεν βρίσκονταν σε συσκευασίες οι οποίες έχουν σαν τελικό προορισμό τον καταναλωτή».

    [03] «HELP - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο»

    Στο πλαίσιο της νέας Αντικαπνιστικής Εκστρατείας "HELP - Για μια ζωή χωρίς τσιγάρο" η κινητή ενημερωτική μονάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διατρέχει τις πρωτεύουσες των 25 κρατών-μελών της ΕΕ, θα βρίσκεται στην Αθήνα, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2005.

    Η κινητή αυτή μονάδα αποτελείται απο μια μεγάλη "φουσκωτή" κατασκευή με το λογότυπο της εκστρατείας και θα βρίσκεται σταθμευμένη στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για καλύτερη οπτική παρουσία, πάνω απο την κατασκευή θα υπάρχει αναρτημένο ένα μεγάλο μπαλόνι.

    Οι ώρες λειτουργίας της κινητής μονάδας θα είναι απο τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Στο διάστημα αυτό, το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται ελεύθερα και να προμηθεύεται ενημερωτικό υλικό.

    Υπενθυμίζεται ότι το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας Αντικαπνιστικής Εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε την 1η Μαρτίου 2005, στις Βρυξέλλες, ο κ. Μάρκος Κυπριανού, Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση αλλά και την πληροφόρηση του κοινού για τους κινδύνους του καπνίσματος.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την νέα Αντικαπνιστική Εκστρατεία μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα

    http://www.help-eu.com/

    Πληροφορίες για την Γενική Διεύθυνση της ΕΕ "Υγεία και Προστασία του Καταναλωτή", μπορούν να αναζητηθούν απο την ηλεκτρονική διεύθυνση

    http://europa.eu.int/comm/health/index_en.htm


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 June 2005 - 21:37:27 UTC