Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποιημένη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τις εσωκομματικές εκλογές
  • [02] Ο Κάρολος Παπούλιας επισκέπτεται τα Ιωάννινα.
  • [03] Η Βρετανία αναβάλλει επ' αόριστον το δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα.
  • [04] Κρίσιμη συνάντηση για το πρόβλημα των σκουπιδιών.
  • [05] Συνεργασία Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό.
  • [06] Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση για το πρόβλημα των σκουπιδιών.
  • [07] Mέτρα για αντιμετώπιση διαφθοράς στις άδειες οδήγησης.

  • [01] Ικανοποιημένη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ από τις εσωκομματικές εκλογές

    Ικανοποίηση εκφράζεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή μελών και φίλων του Κινήματος στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών και νομαρχιακών οργάνων.

    Η συμμετοχή, όπως ανέφερε η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ήταν μεγάλη και για αυτό παρατάθηκε η ψηφοφορία, σε πολλές πόλεις, αρχικά μέχρι τις 7 το βράδυ (οι κάλπες επρόκειτο να κλείσουν στις 6 το απόγευμα) και στη συνέχεια μέχρι τις 9.

    Για το λόγο αυτό αλλά και επειδή δεν υπήρχε, αυτή τη φορά, ηλεκτρονική ενοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, το ΠΑΣΟΚ δεν διέθετε τον ακριβή αριθμό των μελών και φίλων που πήραν μέρος στις εκλογές. Η πλήρης εικόνα θα διαμορφωθεί αύριο, αλλά όπως ανέφερε η κ. Ξεναγιαννακοπούλου, με τα δεδομένα που είχε στη διάθεσή της, η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200.000 μέλη και φίλους.

    Σύμφωνα με την Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, από τις εκλογές θα αναδειχθούν 8.500 στελέχη σε τοπικό (δημοτικό) και νομαρχιακό επίπεδο. Από τα στελέχη αυτά, οι 3.600 θα είναι γυναίκες, αριθμός πρωτόγνωρος για τα κομματικά δεδομένα του ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα.

    Σύμφωνα επίσης με την κ. Ξενογιαννακοπούλου, με βάση τις υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί, αναμένεται ανανέωση των στελεχών που θα μετέχουν στα όργανα σε ποσοστό κοντά στο 75%, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των μελών και φίλων που εγγράφηκαν για πρώτη φορά.

    [02] Ο Κάρολος Παπούλιας επισκέπτεται τα Ιωάννινα.

    Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ιωάννη Κωλέττη έκανε χθές το μεσημέρι στο χώρο μπροστά από τη νομαρχία των Ιωαννίνων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

    Προηγουμένως χαιρετισμούς απηύθυναν στην εκδήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόντας, ο πρόεδρος της κοινότητας Συρράκου Ιωάννης Αργύρης ενώ για την προσωπικότητα του Ιωάννη Κωλέττη μίλησε ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος.

    Ο Ιωάννης Κωλέττης κατάγονταν από το Συρράκο Ιωαννίνων και ήταν ο πρώτος συνταγματικός πρωθυπουργός της Ελλάδος από το 1844 μέχρι το 1847.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει στα Γιάννενα και σήμερα,όπου το μεσημέρι θα εγκαινιάσει το νεοανακαινισθέν γηροκομείο των Ζωσιμάδων.

    Το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος "άνθρωπος και περιβάλλον στον 21ο αιώνα - τα κρίσιμα προβλήματα" με θέμα "δάσος και βιοποικιλότητα", που διοργανώνει το Μουσείο Γουλανδρή στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννίνων.

    Στην εκδήλωση αυτή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προσφωνήσει η πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας κα Νίκη Γουλανδρή ενώ θα μιλήσει ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σπυρίδων Ντάφης, ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσάκος και ο κ. Ιωάννης Κασιούμης.

    [03] Η Βρετανία αναβάλλει επ' αόριστον το δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα.

    Ο βρετανός ΥΠΕΞ Τζακ Στρο αναμένεται σήμερα να αναβάλλει επ΄αόριστον το σχέδιο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, το οποίο απορρίφθηκε συντριπτικά από τους ψηφοφόρους στη Γαλλία και στην Ολλανδία.

    Η κίνηση αυτή θα απέχει μόλις μία ανάσα από τη δημόσια παραδοχή του ουσιαστικού παροπλισμού του Ευρωσυντάγματος, μία πρωτοβουλία που καμμία από τις χώρες της ΕΕ δεν θέλει να αναλάβει, από φόβο μήπως κατηγορηθεί ως υπεύθυνη για τον ενταφιασμό του.

    «Θα εκπλαγώ εάν ο Στρο δεν δηλώσει, είτε έμμεσα, είτε άμεσα, πως η Βρετανία δεν θα προχωρήσει τα σχέδια για το δημοψήφισμα. Η πρόβλεψή μου είναι πως θα επισημάνει-ακόμη κι αν δεν το πεί με αυτές τις λέξεις-πως αυτός κι η βρετανική κυβέρνηση θεωρούν νεκρό το Ευρωσύνταγμα», τονίζει ο Άντονι Κινγκ, καθηγητής πολιτικής στο Παν/μιο του Έσεξ.

    Ο Στρο αναμένεται να μιλήσει σήμερα στο Κοινοβούλιο στις 17.15, ώρα Ελλάδος. Όταν η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πέρυσι το σχέδιο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ήταν σαφές πως σκόπευε να το πραγματοποιήσει για τους πρώτους μήνες του 2006.

    Επισήμως, η Βρετανία-η οποία θα αναλάβει από τον Ιούλιο την προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο-επιμένει ότι όλοι θα πρέπει να περιμένουν τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής στις 16 Ιουνίου, υπό την προεδρία του Λουξεμβούργου.

    [04] Κρίσιμη συνάντηση για το πρόβλημα των σκουπιδιών.

    Κρίσιμη συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα έχει σήμερα αντιπροσωπεία δημάρχων της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να βρεθεί λύση για να ανοίξει η χωματερή των Άνω Λιοσίων και να αρχίσει η αποκομιδή των δεκάδων χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που έχουν σχηματίσει βουνά στους δρόμους της Αθήνας και απειλούν πλέον σοβαρά τη δημόσια υγεία.

    Οι δήμαρχοι της περιοχής έκλεισαν τη χωματερή αντιδρώντας στη μεταφορά και επεξεργασία της λυματολάσπης από την Ψυτάλλεια.

    Ωστόσο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, επιμένει στην πρότασή του για τη μεταφορά της λυματολάσπης και επεξεργασίας της στο ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων.

    Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο υπουργός επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μείνει η λυματολάσπη στον ΧΥΤΑ . Εκεί θα γίνει η επεξεργασία της και στη συνέχεια μαζί με το χώμα με το οποίο θα αναμιχθεί θα χρησιμοποιηθεί για κάλυψη μιας έκτασης 310 στρεμμάτων σε περιοχή της χωματερής που είναι κορεσμένη.

    Ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι κατανοεί και σέβεται την αγωνία των κατοίκων της Δυτικής Αττικής αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι λάθος, πρόσθεσε, ότι τόσα χρόνια μείναμε με ένα μόνο ΧΥΤΑ.

    Ο υπουργός Τουρισμού Δ.Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί απο τα σκουπίδια και το κλείσιμο της χωματερής, είπε ότι η εικόνα αυτή προκαλεί ζημιά, πέρα από τη δημόσια υγεία και στον Τουρισμό και σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύσεις.

    Εκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα και είπε,ότι η Ελλάδα είναι τελευταία σε συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ , υπογράμμισε,κάνει καλά τη δουλειά του και υπεύθυνα, αλλά, όπως τόνισε πρέπει να εισακουστεί από αυτούς που πρέπει.-

    [05] Συνεργασία Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό.

    Συνεργασία με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για την πρόσφατη επίσκεψη του Δ.Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο καθώς και για την νέα τουριστική περίοδο.

    Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως ο ελληνικός τουρισμός έχει μπει σε φάση σταθεροποίησης και πως "καταφέραμε να ανακόψουμε το αρνητικό κλίμα",ενώ μίλησε για περίοδο ανάκαμψης και ανόδου.

    Ωστόσο τόνισε ότι προϋπόθεση είναι, λόγω του σκληρού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και νέων προορισμών που υπάρχουν, να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και των υπηρεσιών που παρέχονται.

    Σημείωσε πως σ΄αυτό έχουν ευθύνη και οι ιδιώτες και ο δημόσιος τομέας και ανέφερε πως αρχίζει διαφημιστική εκστρατεία για τη διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης.

    Η Ελλάδα,είπε,πρέπει να δείξει ότι είναι μια φιλόξενη, ανοιχτή, καθαρή και πολιτισμένη χώρα.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που άρχισε,ενώ ήταν ιδιαίτερα σκληρός για το θέμα των σκουπιδιών.

    [06] Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση για το πρόβλημα των σκουπιδιών.

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων για το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στο νομαρχιακό συμβούλιο Δυτικής Αττικής που συνεδριάζει σε λίγη ώρα στην Ελευσίνα ώστε να ανοιχτεί η χωματερή προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί σκουπίδια όχι όμως σε ό,τι αφορά τη λυματολάσπη.

    Στη συνάντηση είχαν πάρει μέρος ο νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αρκουδάρης , οι δήμαρχοι Ανω Λιοσίων και Ασπροπύργου, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων και δημοτικών αρχών της Δυτικής Αττικής.

    Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του εισαγγελέα κ. Παπαγγελόπουλου ο οποίος σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα προτίθεται να εφαρμόσει το νόμο ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άσκηση ποινικών διώξεων και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

    [07] Mέτρα για αντιμετώπιση διαφθοράς στις άδειες οδήγησης.

    Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων διαφθοράς που καταγγέλλονται κατά καιρούς στο κύκλωμα της χορήγησης αδειών οδήγησης αυτοκινήτων, εξετάστηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε το πρωί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, με εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Αττικής.

    Μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν στη σύσκεψη είναι

    - Η αντικειμενικοποίηση του συστήματος θεωρητικής εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών με τη χρήση μηχανογραφημένου συστήματος και καθιέρωση ειδικού προγράμματος για την εξέταση και εκπαίδευση ειδικών ομάδων (αναφάλβητοι , αλλοδαποί , άτομα με ειδικές ανάγκες).

    - Η βελτίωση και αντικειμενικοποίηση των πρακτικών εξετάσεων οδήγησης με τον διαχωρισμό της εξέτασης πορείας που θα προηγείται της εξέτασης.

    - Δημιουργία ειδικών εξεταστικών κέντρων υποψηφίων οδηγών με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

    - Διεύρυνση του αριθμού των εξεταστών και καθιέρωση επιλογής τους με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να είναι απόλυτα αδιάβλητη η διαδικασία σύστασης των επιτροπών εξετάσεων.

    - Άμεση χορήγηση προσωρινής βεβαίωσης οδήγησης, μετά από την επιτυχή εξέταση του υποψηφίου οδηγού.

    Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν επίσης τρόποι απλούστευσης των διαδικασιών σχετικά με την χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών, αλλά και ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου χορήγησης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας των σχολών οδηγών.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης εμφανίστηκε αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθορά στον συγκεκριμένο τομέα και να εκσυγχρονίσει και να θωρακίσει το σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών. Πρόσθεσε ότι για τις αλλαγές που ετοιμάζονται χρειάζεται η στενή συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 June 2005 - 13:43:31 UTC