Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε η χωματερή Ανω Λιοσίων μόνο για τα σκουπίδια
  • [02] Αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού το Μάιο
  • [03] Η Βρετανία ανέβαλε το δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα
  • [04] Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εσωκομματικές εκλογές ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Άνοιξε η χωματερή Ανω Λιοσίων μόνο για τα σκουπίδια

    Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα την οποία συντόνισε ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής Αρ. Αρκουδάρης, και στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Νομ. Συμβουλίου, οι Δήμαρχοι της περιοχής και φορείς της περιοχής, αποφασίστηκε να ανοίξει η χωματερή Ανω Λιοσίων μόνο για τα απορρίμματα, αλλά όχι και για τη λυματολάσπη από την Ψυττάλεια.

    Η Επιτροπή Αγώνα συζήτησε με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την πρόσκληση σε συνάντηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Δ. Παπαγγελλόπουλου και ως ένδειξη καλής θέλησης αποφασίστηκε το άνοιγμα της χωματερής ώστε να ξαναρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το Λεκανοπέδιο.

    Η Νομαρχία Δυτικής Αττικής αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για άμεση χωροθέτηση δύο νέων ΧΥΤΑ εκτός Δυτικής Αττικής, καθώς και τη λήψη σύγχρονων μέτρων για τη διαχείριση απορριμμάτων.

    Ωστόσο, η Επιτροπή δεν δέχθηκε τη μεταφορά της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια, θέμα το οποίο θα συζητηθεί στις 15 Ιουνίου με τους υπεύθυνους του ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [02] Αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού το Μάιο

    Ανέκαμψαν τα έσοδα του προϋπολογισμού το Μάϊο παρουσιάζοντας αύξηση 6,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Το σύνολο των εσόδων από το ΦΠΑ παρουσίασαν αύξηση 6,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας. Ο υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί η πρόβλεψη του προϋπολογισμού για την αύξηση των εσόδων το 2005 και τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, για να επιτευχθεί ο στόχος αύξησης των εσόδων του φετινού προϋπολογισμού, θα πρέπει τα έσοδα να αυξηθούν σε ετήσια βάση κατά 10,1%, γεγονός που αποδίδεται και στην υστέρηση που παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2004.

    Οπως εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομικών, τον Οκτώβριο του 2004 είχε προβλεφθεί η είσπραξη μέχρι το τέλος του έτους αυτού επιπλέον εσόδων 1,3 δισ. ευρώ, στόχος ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε. Ετσι, για να επιτευχθεί ο στόχος του φετινού προϋπολογισμού, θα πρέπει τα έσοδα να αυξηθούν όχι κατά 7,4% όπως αναφέρεται στον προϋπολογισμό, αλλά κατά 10,1%.

    [03] Η Βρετανία ανέβαλε το δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα

    Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση Μπλερ έλαβε την απόφαση να αναβληθεί το βρετανικό δημοψήφισμα για την ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη, που προβλεπόταν για την άνοιξη του 2006.

    Ο κ. Στρο ανακοίνωσε πως αναβάλλεται η συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα, επιφυλάχθηκε όμως "αν οι συνθήκες μεταβληθούν" η κυβέρνηση Μπλερ να μεταβάλει κι αυτή στάση.

    "Επί του παρόντος, όμως, δεν δικαιολογείται η συζήτηση (για την ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη) ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων", πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.

    [04] Απόλυτα ικανοποιημένος από τις εσωκομματικές εκλογές ο Γ.Παπανδρέου

    Απόλυτα ικανοποιημένος από την εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη των δημοτικών και νομαρχιακών οργάνων του Κινήματος, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχάρη την Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της διαδικασίας και όσους αναδείχθηκαν στα νέα όργανα.

    Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο Καστρί με την κ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, τα οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εντυπωσιακά.

    ΄Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου η διαδικασία ήταν «άψογη και πρωτόγνωρη» και πρόσθεσε ότι συμμετείχαν 225.000 μέλη και φίλοι, ενώ υπήρξε αύξηση της συμμετοχής πάνω από εκατό τοις εκατό των αντίστοιχων διαδικασιών του 2003 και μια ανανέωση κατά 75% στα μέλη που κατέλαβαν στα νεοεκλεγέντα κομματικά όργανα.

    Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και τη δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη για τη μονιμότητα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε παραπέμποντας στην ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου που καθόρισε το πλαίσιο των βασικών αρχών και θέσεων του Κινήματος στα ζητήματα αυτά, χωρίς να σχολιάσει τις δηλώσεις του συντονιστή εξωτερικών και άμυνας.

    Πάντως, η κ. Ξενογαννακοπούλου, σε δύο ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις, στον «Αθήνα 9,84» και στον «ALPHA RADIO» χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις» του κ. Χρυσοχοϊδη τις σχετικές δηλώσεις, τις οποίες αποδοκίμασε με έμμεσο τρόπο. Ενώ την ίδια δήλωση έκανε και ο τομεάρχης Εξωτερικών και ΄Άμυνας Χρήστος Παπουτσής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 June 2005 - 21:42:47 UTC