Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους 52 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις στο Λονδίνο
  • [02] Υπερψηφίστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο
  • [03] Συναντήσεις Κ. Καραμανλή με Δ. Αβραμόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη, Απ. Σταύρου
  • [04] Συνάντηση Αλογοσκούφη με εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ.
  • [05] Οξεία κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση.
  • [06] Έλληνας ο οδηγός του λεωφορείου που δέχθηκε επίθεση στο Λονδίνο.

  • [01] Στους 52 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από τις επιθέσεις στο Λονδίνο

    Στους 52 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, ενώ οι τραυματίες είναι εκατοντάδες ,δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας,Τζον Χάουαρντ. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών "είναι πιθανό να αυξηθεί".

    Στο μεταξύ περισσότερες από 12 γραμμές του μετρό του Λονδίνου επαναλειτούργησαν σήμερα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Επτά από τις 12 γραμμές του μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά, τέσσερις θα λειτουργήσουν μερικώς, ενώ δυο από τις γραμμές που επλήγησαν από τις επιθέσεις θα παραμείνουν κλειστές. Η κίνηση των λεωφορείων έχει αρχίσει προοδευτικά από χθες το απόγευμα.

    Η Σκότλαντ Γιάρντ εξετάζει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο μετρό και σε άλλα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας αναζητώντας τα ίχνη των δραστών της αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης σε τρεις αμαξοστοιχίες του μετρό και σε ένα διώροφο λεωφορείο.

    Οι επιθέσεις αυτές,οι πλέον αιματηρές που γνώρισε η Βρετανία σε καιρό ειρήνης, εκδηλώθηκαν την ημέρα που άρχισαν οι εργασίες της συνόδου των Οκτώ ισχυρότερων χωρών του κόσμου στο Γκλενίγκλς της Σκοτίας και την επομένη της ανάληψης από το Λονδίνο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.

    Την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο ανέλαβε με ανακοίνωσή της σε ισλαμική ιστοσελίδα η "Οργάνωση Αλ Κάιντα/Τζιχάντ στην Ευρώπη", η οποία απειλεί ότι θα προχωρήσει σε νέες επιθέσεις στη Δανία, την Ιταλία και σε άλλες χώρες που έχουν στείλει στρατό στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

    Σύσσωμη η διεθνής κοινή γνώμη καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, απέκλεισε κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τους τρομοκράτες, τους οποίους χαρακτήρισε "εν ψυχρώ δολοφόνους". Ο "πόλεμος κατά της τρομοκρατίας" είναι ένας "παγκόσμιος πόλεμος" κατά των "ιδανικών" των δολοφόνων, τόνισε.

    Επίσης ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δήλωσε ότι πρέπει να "αντιμετωπιστεί" ο εξτρεμισμός και όχι να επιχειρηθεί ο "κατευνασμός" των τρομοκρατών,μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο.

    Ψήφισμα καταδίκης των τρομοκρατικών χτυπημάτων ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπό την προεδρία της Ελλάδας, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από την βρετανική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση να συγκαλέσει επειγόντως το Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ

    Τα συλλυπητήριά της στο βρετανικό λαό εξέφρασε η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

    Καταδίκη από την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

    «Αποτροπόπαιες» χαρακτηρίζει τις επιθέσεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε προς τη Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. «Οι αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της χώρας σας που προκάλεσαν το θάνατο αθώων πολιτών καταδικάζονται από κάθε άνθρωπο με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Σας εκφράζω προσωπικώς τα συλλυπητήρια μου και σας μεταφέρω τα αισθήματα συμπαράστασης του ελληνικού λαού απέναντι στη χώρα σας και τις οικογένειες των θυμάτων», τονίζεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνα προέδρου.

    «Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού επιθυμώ να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε επιστολή προς τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ και τονίζει: «Και αυτή η πράξη τυφλής βίας υπογραμμίζει ότι η απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας παραμένει ενεργή. Απέναντι σβ αυτήν την κοινή απειλή, εξακολουθεί να παραμένει ισχυρή η δέσμευσή μας για αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων».

    «Είμαστε δίπλα σας στην απόφασή σας και στον αγώνα σας κατά της τρομοκρατίας» επισημαίνει σε τηλεγράφημά του προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το τραγικό γεγονός.

    «Από τέτοιες ενέργειες, που σκορπίζουν το θάνατο σε ανύποπτους ανθρώπους, πιστεύουμε ότι ωφελείται ο ιμπεριαλισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ. «Πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες μας συντονισμένα όλοι οι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου για να ξεριζωθούν οι αιτίες που τροφοδοτούν την τρομοκρατία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

    [02] Υπερψηφίστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

    Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στο Αβ θερινό τμήμα της Βουλής το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, προσέθεσε στο σώμα του νομοσχεδίου νέες αυστηρές ρυθμίσεις για τη βία στα γήπεδα, ενώ ανέφερε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης, είναι να συμπεριληφθεί σε προσεχές νομοσχέδιο, διάταξη που θα αναγνωρίζει προσωπική οικονομική ευθύνη σε προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών, για το χρονικό διάστημα της διεύθυνσής τους.

    Στη συνεδρίαση η αντιπολίτευση εξέφρασε τις ανησυχίες της για το μέτρο της διασποράς των οργανωμένων φιλάθλων σε όλο το γήπεδο, αλλά -κυρίως τα κόμματα της Αριστεράς- και για την ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί για τον έλεγχο των φιλάθλων. Επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέστησαν στον κ. Ορφανό, την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να μην σπάσει το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, ως σημαντικού οικονομικού τροφοδότη των τεχνών και του αθλητισμού στην Ελλάδα.

    Οι ρυθμίσεις που πρότεινε ο κος Ορφανός, συναντώντας και την επιδοκιμασία της αντιπολίτευσης, προβλέπουν

    Β· Τιμωρία τουλάχιστον πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον 60.000 ευρώ, για τις ομάδες των οποίων οι οπαδοί, προκαλούν με τη συμπεριφορά τους την οριστική διακοπή αγώνα, ή τη μη έναρξη αυτού

    Β· Τιμωρία τουλάχιστον δύο αγωνιστικών και πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας ή επεισόδια που έχουν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αθλητών ή παραγόντων, ή την προσωρινή διακοπή του αγώνα - ενώ η ίδια τιμωρία προβλέπεται για την εκφώνηση ρατσιστικών ή αντεθνικών συνθημάτων

    Β· Τιμωρία τουλάχιστον μίας αγωνιστικής και πρόστιμο μέχρι 50.000 ευρώ για συμπλοκές μεταξύ οπαδών ή παραγόντων και

    Β· Τιμωρία τουλάχιστον μίας αγωνιστικής και πρόστιμο μέχρι 15000 ευρώ για κάθε συμπεριφορά βίας και μεμονωμένα υβριστικά συνθήματα.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    Ενστάσεις για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των φιλάθλων, εξέφρασαν τα κόμματα της Αριστεράς. Το σχέδιο νόμου προέβλεπε σχετική συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

    Ο Νίκος Γκατζής (ΚΚΕ) ανέφερε ότι ο ηλεκτρονικός έλεγχος των γηπέδων είχε θεσμοθετηθεί από το ΠΑΣΟΚ για την Αβ Εθνική, αλλά, όπως σημείωσε, σήμερα, «η κυβέρνηση γενικεύει την παρακολούθηση σε όλα τα γήπεδα, κατηγορίες, αθλητικούς χώρους - ακόμα και στις τουαλέτες υπάρχει ο Μεγάλος Αδελφός». Στο ίδιο πνεύμα και η Ασημίνα Ξυροτήρη (ΚΚΕ), διαφώνησε με τη δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας φιλάθλων και τη σύνδεσή της με τράπεζα δεδομένων, καθώς, όπως είπε, «θα αφορά όλους τους φιλάθλους και εγείρονται πάρα πολλά ερωτήματα για τη διαχείριση του συστήματος».

    «Δεν έχω την πρόθεση να φακελώσω κανέναν», απάντησε ο Γιώργος Ορφανός και πρόσθεσε: «Με ενδιαφέρει όλοι αυτοί, οι οποίοι στη σκέψη τους έχουν πρωταγωνιστικό στοιχείο στους αγωνιστικούς χώρους, να νιώσουν την πίεση ότι υπάρχουν κάποιοι που τους παρακολουθούν εκείνη την ώρα (?) Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους, διότι θέλουμε να δώσουμε τα γήπεδα στις οικογένειες, στους νέους στα παιδιά μας, στους φίλους μας?»

    Ενστάσεις διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και για τη διασπορά των οργανωμένων οπαδών σε όλο το πλάτος του γηπέδου, προειδοποιώντας τον κ. Ορφανό, ότι κινδυνεύει να θεωρηθεί στο μέλλον «ηθικός αυτουργός εγκλημάτων στις κερκίδες».

    «Τι να το κάνω αν η κάμερα θα πιάσει εκείνον που θα μου βγάλει το μάτι; Πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτός που πήρε το ατομικό εισιτήριο δεν το έδωσε σε άλλον, ή δεν άλλαξε θέση όταν το γήπεδο ήταν μισοάδειο;» αναρωτήθηκε ο κ Λοβέρδος.

    «Η ουσία είναι ότι την ευθύνη τήρησης της τάξης στην κερκίδα έχουν οι ΠΑΕ. Παρβ όλβ αυτά, επειδή σε εξέλιξη βρίσκεται η υπουργική απόφαση που θα φροντίζει για την τάξη, θα λάβουμε υπβ όψιν όσα μας θέσατε, ενδεχομένως θα έχουμε και μία συζήτηση με τους οργανωμένους συνδέσμους» απάντησε ο κ. Ορφανός.

    Ο υφυπουργός Αθλητισμού, απαντώντας και σε σχετικές προτροπές της αντιπολίτευσης, διευκρίνισε ότι μελετάται η συμπερίληψη σε προσεχές νομοθέτημα, της προσωπικής οικονομικής ευθύνης των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των ΠΑΕ, για την περίοδο της ηγεσίας τους. Προς το παρόν, «η ΠΑΕ που μετατρέπεται σε ΤΑΠ, έχει υποχρέωση να πληρώσει όλα αυτά που οφείλει. Αν δεν τα πληρώσει, υποβιβάζεται σύμφωνα με το νόμο. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα να γίνει Τμήμα Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών πριν φροντίσει να εξοφλήσει τα χρέη του (?) Θεωρώ ότι η διάταξη αυτή καλύπτει απόλυτα και τον ΠΑΣ Γιάννενα και χωρίς καμία αντιπαράθεση με κανέναν, ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό. Αν τώρα η ΕΠΟ εκ του περισσού δώσει μια λύση όπως έχουμε πληροφορηθεί, αυτό αφορά τα αθλητικά όργανα».

    Οσον αφορά την πρόταση των βουλευτών κ. κ. Λιάνη, Κιλτίδη και Δαηλάκη, να διατεθούν κονδύλια του ΟΠΑΠ για την εξόφληση των ποδοσφαιριστών του Αρη Θεσσαλονίκης και του ΠΑΣ Γιάννενα ο κ. Ορφανός είπε ότι «το θέμα δεν είναι απλό. Γιατί πολύ εύκολα μπορεί να το θέτουμε στο τραπέζι και να δώσουμε λεφτά. Δίνουμε και αύριο, την επόμενη εβδομάδα, τον επόμενο χρόνο; Τι διαδικασία ακριβώς κάνουμε όταν κάποιος πτωχεύει; Προτείνω να τεθεί το θέμα προς συζήτηση?».

    Τον κίνδυνο απώλειας του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στα νόμιμα στοιχήματα, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, συναντώντας την επιδοκιμασία και του εισηγητή του ΚΚΕ, Ν. Γκατζή, ο οποίος ωστόσο, επέρριψε ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που ξεκίνησε επί των ημερών του.

    «Θα πρέπει να προσεχθεί η συμπεριφορά των ιθυνόντων του ΟΠΑΠ και η ``συμπεριφορά`` κάποιων πολιτικών οι οποίοι δείχνουν να χαίρονται με αποφάσεις όπως του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θεωρεί τον ΟΠΑΠ μία αμιγώς ανώνυμη εταιρεία» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

    Το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ ισχύει μέχρι το 2019 - απάντησε ο Γ. Ορφανός - ο οποίος εξήγησε ότι μπροστά στο ενδεχόμενο ανατροπής του «έχουμε κάνει τις συμμαχίες μας σε επίπεδο Ε.Ε. και παλεύουμε να μην καταργηθεί».

    «Τα στοιχεία είναι θετικά, αλλά η μάχη είναι διαρκής» συμπλήρωσε σχετικά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

    [03] Συναντήσεις Κ. Καραμανλή με Δ. Αβραμόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη, Απ. Σταύρου

    Tην οδύνη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξερχόμενος σήμερα απο το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

    Η παγκόσμια Κοινότητα, πρόσθεσε, πρέπει και θα βάλει τέλος στη μάστιγα της τρομοκρατίας. Η παγκόσμια τουριστική αγορά πάγωσε, είπε ο κ. Αβραμόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη.

    Θέλουμε να πιστεύουμε, ανέφερε ο υπουργός, ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος είναι σε φάση σταθεροποίησης και ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας, είπε όμως ότι η προσπάθεια εξαρτάται απο το γενικότερο νοικοκύρεμα της χώρας.

    Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει διάσταση απόψεων με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη για τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα, απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με το υπουργείο Οικονομικών και ότι συνεργάζονται για το κοινό στόχο.

    Συνάντηση όμως με τον πρωθυπουργό είχε και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος τη χαρακτήρισε μία συνηθισμένη συνεργασία. Σε ερώτηση για το αν έχει κόντρα με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα για το θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε "όχι βέβαια".

    Το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού σήμερα πάντως άρχισε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Απόστολο Σταύρου, ο οποίος τον ενημέρωσε για το νομοθετικό έργο.Μετά τη συνάντηση ο κ. Σταύρου ανέφερε ότι τη σκυτάλη των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών παίρνουν τώρα το θέμα των εργασιακών σχέσεων και του ωραρίου των καταστημάτων.

    [04] Συνάντηση Αλογοσκούφη με εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ.

    Συνάντηση με εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και συζήτησε μαζί τους θέματα φορολογικής διοίκησης.

    Οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού βρίσκονται στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας, προκειμένου να μελετήσουν το σύστημα ελέγχων και φορολογικής διοίκησης της χώρας και να προτείνουν λύσεις για τη βελτίωσή του.

    Στόχος του υπουργείου Οικονομίας είναι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής για την αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού.

    Χθες, ο κ.Αλογοσκούφης, παρουσίασε την έκθεση του ΟΟΣΑ, στη οποία επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ, το 2006.

    [05] Οξεία κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση.

    Σε ετοιμότητα κρατάει τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και στη διάρκεια του καλοκαιριού ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Μιλώντας σήμερα σε ευρεία κομματική σύσκεψη (με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, των Συντονιστών, των Γραμματέων των Τομέων και των εισηγητών των ΚΤΕ) ο κ. Παπανδρέου ζήτησε απο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην αφήσουν "κενό" το καλοκαίρι, παρότι και οι διακοπές, όπως είπε, είναι σημαντικό θέμα.

    Και το καλοκαίρι, πρόσθεσε, είναι χρόνος δουλειάς και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να δουλέψουν όλα ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου, όπως τόνισε, θα γίνει η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση. Ομως σημαντική θα είναι και η προσωπική αναμέτρηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Καραμανλή.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ένταση της κομματικής δράσης και της διαβούλευσης σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, την παροχή βοήθειας απο το κέντρο προς την περιφέρεια και τη στήριξη των τοπικών πρωτοβουλιών.

    Παρότρυνε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να λειτουργούν με βάση τη λογική ότι δεν υπάρχουν απόρρητα και ότι όλα είναι φανερά την εποχή της διαφάνειας και του Ιντερνετ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το 99% των πληροφοριών είναι γνωστό. Και χαριτολογώντας ανέφερε το πρόσφατο περιστατικό της διαρροής στον Τύπο της πρόθεσής του να υποβάλει πρόταση μομφής κατά του κ. Αλογοσκούφη, τονίζοντας ότι ούτε στη Βουλή είναι εύκολος ο αιφνιδιασμός.

    Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο κ. Παπανδρέου στην παραγωγή θέσεων απο τους τομείς του κόμματος ώστε να υπάρχει έγκαιρη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ κατά την άσκηση του αντιπολιτευτικού του ρόλου, καθώς και η διαμόρφωση επιχειρηματολογίας για την αποδόμηση και την αποκάλυψη της Νέας Δημοκρατίας σε κάθε τομέα.

    Στόχος όλων αυτών, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι η ανάδειξη των αδυναμιών της Νέας Δημοκρατίας και η παρουσίαση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.

    Αναφέρθηκε επίσης στην κριτική που ασκείται στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν έχει θέσεις, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί αδυναμία της άλλης πλευράς αλλά και επιθυμία του κόσμου "να παρουσιάσουμε εμείς τις θέσεις μας, καθώς ο κόσμος γυρίζει πάλι στο ΠΑΣΟΚ".

    Βέβαια, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, υπάρχει και η κακή πρόθεση κάποιων που μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε θέσεις. Θέσεις έχουμε, τόνισε, και πρόσθεσε ότι δεν θα σπεύσουμε πρόχειρα να μιλήσουμε επί παντός επιστητού.

    Αναφέρθηκε επίσης και στην παρουσία στα τηλεοπτικά παράθυρα για να τονίσει ότι η εικόνα που εμφανίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα του ΠΑΣΟΚ η οποία είναι πολύ καλύτερη. Μπορεί, πρόσθεσε, εμείς να κάνουμε καλή δουλειά αλλά σημασία έχει τί αποτυπώνεται στα παράθυρα. Ο κόσμος, τόνισε, αυτό βλέπει και αυτό καταλαβαίνει.

    Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση χωρίς ικανότητα και χωρίς σχέδιο. Βασικό στοιχείου του σχεδιασμού της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι ο έλεγχος των πραγμάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά τη δημόσια διοίκηση, τα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη.

    Η προσπάθεια ελέγχου της δεξιάς είναι πιο συστηματική απ'ότι ήταν παλαιότερα, αλλά είναι πιο εξωραϊσμένη προς τα έξω.

    Για τον πρωθυπουργό τόνισε ότι είχε ορισμένους στρατηγικούς στόχους με πρώτο να αμαυρώσει το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση των Εξεταστικών Επιτροπών. Ο δεύτερος να δημιουργήσει ένα κλίμα δήθεν κάθαρσης με την υπόθεση του "βασικού μετόχου" αν και δεν είχε τέτοιο στόχο. Τρίτον με την απογραφή προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κλίμα ώστε να αναιρέσει με εύσχημο τρόπο τις υποσχέσεις του και να τα "ρίξει" όλα στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Καραμανλής απέτυχε και στους τρείς στόχους του, είπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά όπως τόνισε αυτό έγινε με ζημιά για τον τόπο.

    Κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι επιχειρεί να εμφανιστεί ως μεταρρυθμιστής και πάλι πρόχειρα και χωρίς σχέδιο. Ανέφερε ότι ήδη έχει αποδομηθεί αυτή η εικόνα απο το ΠΑΣΟΚ αλλά όπως είπε για το ΠΑΣΟΚ είναι στρατηγικής σημασίας στόχος να αποκαλύπτει καθημερινά το ψευδεπίγραφο των μεταρρυθμίσεων.

    [06] Έλληνας ο οδηγός του λεωφορείου που δέχθηκε επίθεση στο Λονδίνο.

    Στους φυσιολογικούς ρυθμούς προσπαθεί να επανέλθει το Λονδίνο, μία ημέρα μετά τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 50 άνθρωπους, ενώ στους 700 ανέρχονται οι τραυματίες σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.

    Μεταξύ των τραυματιών είναι 3 άτομα απο την Κύπρο ενω ο οδηγός του κόκκινου λεωφορείου που διαλύθηκε από την έκρηξη είναι Κρητικός, νυμφευμένος με Ελληνοκύπρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός, μετά την έκρηξη τηλεφώνησε στη γυναίκα του και της είπε ότι όλοι οι επιβάτες του ήταν νεκροί.

    Από το πρωί επαναλειτουργούν οι περισσότερες γραμμές του μετρό και διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

    Η Σκότλαντ Γιάρντ εξετάζει τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, αναζητώντας ίχνη των δραστών της επίθεσης, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Τζακ Στρο, φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της Αλ Κάιντα.

    Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή στα χτυπήματα τουλάχιστον ενός καμικάζι και αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στην Ευρώπη. Πάντως, στη Βρετανία έχει ξεσπάσει έντονη πολεμική για την αποτελεσματικότητα των μυστικών υπηρεσιών, ενώ πολλές εφημερίδες αποκαλύπτουν ότι τον περασμένο μήνα οι αρχές είχαν υποβιβάσει το επίπεδο συναγερμού για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση.

    Η κυβέρνηση δεν σχολίασε το θέμα, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Τσαρλς Κλάρκ υπερασπίσθηκε τις υπηρεσίες πληροφοριών λέγοντας ότι "οι επιθέσεις ήρθαν από το πουθενά". Επισήμανε εξάλλου, ότι το Λονδίνο λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ανάληψη της ευθύνης, μέσω Ιντερνέτ, από μία άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση, που ονομάζεται "Μυστική Οργάνωση της Τζιχάντ της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη".

    Η πλειοψηφία της διεθνούς κοινής γνώμης καταδίκασε τις επιθέσεις, ενώ στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας για το φόβο νέου τρομοκρατικού κτυπήματος. "Ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού είναι η σύγκρουση και όχι ο κατευνασμός" δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ενώ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ απέκλεισε κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τους τρομοκράτες. "Όλες οι δυτικές χώρες είναι πιθανοί στόχοι για τους τρομοκράτες", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

    Τα συλλυπητήριά της στο βρετανικό λαό εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

    Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας είναι εξαιρετικά ασφαλής και δεν κρίνεται απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Μέχρι στιγμής, όπως έχει γίνει γνωστό, ανάμεσα στα θύματα του Λονδίνου δεν υπάρχουν Έλληνες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 July 2005 - 14:51:42 UTC