Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κεφαλογιάννης:«Πριμοδοτούμε τη ναυπήγηση νέων πλοίων».
  • [02] Προβλήματα απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • [03] Aποκαθίσταται προσωρινά το πρόβλημα υδροδότησης της Αίγινας.
  • [04] Βουλγαράκης:Σε καλή πορεία οι έρευνες, για τον εντοπισμό των εμπρηστών.
  • [05] Νικήτας Κακλαμάνης: Προσλήψεις 18.000 ατόμων στα νοσοκομεία
  • [06] Παραιτήθηκε ο Νετανιάχου
  • [07] Παπανδρέου: «Μια στρατηγική χρόνων εγκαταλείφθηκε»
  • [08] Στην επιφάνεια το ρωσικό βαθυσκάφος-Σώοι και οι 7 ναυτικοί.

  • [01] Κεφαλογιάννης:«Πριμοδοτούμε τη ναυπήγηση νέων πλοίων».

    Η ναυπήγηση νέων πλοίων για τα δρομολόγια της "άγονης γραμμής" θα λύσει τα προβλήματα τύπου "Ροδάνδης" και "Ρομίλντας" τονίζει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    Ο κ.Κεφαλογιάννης τονίζει οτι για την απόσυρση των "γηρασμένων" πλοίων που επιβάλλεται από την ελληνική νομοθεσία μετά και την τραγωδία του "Σαμίνα" η Ελλάδα απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν επιμείνει στην αποβολή τους λόγω ορίου ηλικίας στα 35 χρόνια.

    Ο υπουργός αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τη ναυπήγηση νέων πλοίων για τις άγονες γραμμές με δάνειο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Δηλώνει ότι μελετάται η θέσπιση ειδικών προνομίων με την παραχώρηση δωρεάν εισιτηρίων για τη μεταφορά των κατοίκων των ακριτικών νησιών. «Η κίνηση φέτος είναι αυξημένη κατά 30%», προσθέτει ο υπουργός και δηλώνει οτι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θά έχουν διακινηθεί από τον Πειραιά, περίπου 2,5 εκατ. επιβάτες για τη νησιά.

    [02] Προβλήματα απο τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας απο τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

    Στο χωριό Κάλχας, βόρεια της Κομοτηνής υπερχείλισε χείμαρρος και η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε 6 άτομα που είχαν καταφύγει σε στέγες σπιτιών, καθώς και 70 αιγοπρόβατα. Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή της Κομοτηνής είχε ως συνέπεια να πάθουν ζημιές πολλά αυτοκίνητα και να σπάσουν παρμπρίζ, ενώ μικρές ζημιές προκλήθηκαν και πλημμύρισαν σπίτια στην περιοχή «Αλάν Κογιού».

    Προβλήματα προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και στο νομό Ξάνθης, από χείμαρρους που υπερχείλισαν, και οι αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο για τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες.

    Στο νομό Χαλκιδικής η πυροσβεστική δέχθηκε 15 κλήσεις για άντληση υδάτων στην πόλη του Πολυγύρου.

    Στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης ένας βοσκός κινδύνευσε σοβαρά όταν υπερχείλισε χείμαρρος, από τα ορμητικά νερά του οποίου παρασύρθηκαν και τελικά πνίγηκαν πολλά από τα κατσίκια του.

    Μεγάλες καταστροφές στη Θάσο και στην Καβάλα

    Το νησί της Θάσου μετράει της «πληγές» του, μετά την σφοδρή βροχόπτωση και τους ισχυρούς νοτιάδες.

    Ήδη, με το πρώτο φως του ήλιου και μέχρι το απόγευμα, τα συνεργεία του δήμου Θάσου και οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με όλα τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα, προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν και να ανασύρουν 30 αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά ορμητικού χειμάρρου στο δημοτικό διαμέρισμα Λιμεναρίων, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα. Μάλιστα, χρειάστηκε η συνδρομή του Λιμενικού, προκειμένου να εντοπιστούν ορισμένα από αυτά, αφού τα θαλάσσια ρεύματα τα είχαν μεταφέρει αρκετά μακριά.

    Τα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν επειδή οι ιδιοκτήτες τους - ένοικοι διαμερισμάτων που παραθερίζουν στα Λιμενάρια- τα είχαν σταθμεύσει στην κοίτη του χειμάρρου παρά τις περί του αντιθέτου υποδείξεις της δημοτικής αρχής. Ο χείμαρρος ήταν πλήρως διευθετημένος,

    Ολόκληρη η ανατολική Θάσος, αντιμετωπίζει τεράστια πρόβλημα εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί. Στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Καλλιράχης, λόγω κατολισθήσεων διεκόπη η κυκλοφορία με αποτέλεσμα για μερικές ώρες το νησί να αποκοπεί στα δυο.

    Μέχρι το βράδυ, ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίες προσπαθούσε να αντλήσει τα νερά από υπόγεια και κατοικίες που πλημμύρισαν αλλά και να διευκολύνει τους οδηγούς αυτοκινήτων να μεταφέρουν τα οχήματα τους μακριά από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

    Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ, του δημάρχου Θάσου Κωνσταντίνου Καπόλα, από τις άσχημες καιρικές συνθήκες πνίγηκαν πολλά ζώα, ξεριζώθηκαν δέντρα, καταστράφηκαν καλλιέργειες, ενώ γίνεται προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των ζημιών.

    Παρών στο συντονισμό των προσπαθειών ήταν και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, τόνισε ότι ο μηχανισμός θα είναι σε επιφυλακή ολόκληρη τη νύχτα σήμερα, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο νέας ισχυρής βροχόπτωσης.

    Στο μεταξύ εκτεταμένες καταστροφές υπέστησαν πολλές αμπελοκαλλιέργειες στον κάμπο του δημοτικού διαμερίσματος Μυρτοφύτου, στο Δήμο Ελευθερών, εξαιτίας ισχυρής χαλαζόπτωσης που έπληξε τοπικά την περιοχή.

    Από τις πρώτες εκτιμήσεις των γεωπόνων του Δήμου Ελευθερών, που με εντολή του δημάρχου Χαράλαμπου Χρυσανίδη, έσπευσαν στην περιοχή, οι ζημιές στις ακάλυπτες αμπελοκαλλιέργειες -κυρίως ποικιλίας Βικτόρια- είναι ιδιαίτερα μεγάλες ενώ μικρότερης κλίμακας είναι οι καταστροφές στις σκεπασμένες αμπελοκαλλιέργειες, ποικιλίας Σουλτανίνα.

    Εξαιτίας της ισχυρής χαλαζόπτωσης -το χαλάζι είχε μέγεθος καρυδιού- προκλήθηκαν καταστροφές και σε πολλά αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ μικρές ζημιές σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Ελευθερών από την πτώση δέντρων.

    Προβλήματα όμως παρουσιάστηκαν και στον κάμπο της Χρυσούπολης, όταν έσπασαν τα αποστραγγιστικά κανάλια, με αποτέλεσμα τα νερά να πλημμυρίσουν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών αλλά και πολλά σπίτια. Στα δημοτικά διαμερίσματα Πηγών του δήμου Κεραμωτής και Χρυσοχωρίου του δήμου Χρυσούπολης, το νερό έφτασε ακόμη και το μισό μέτρο.

    Συνεργεία της Νομαρχίας Καβάλας και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζονταν πυρετωδώς μέχρι το βράδυ, για την άντληση της υδάτων από τα σπίτια αλλά και για να εμποδίσουν την επέκταση τους σε άλλα σημεία. Τα συνεργεία του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) Χρυσούπολης, θα παραμένουν σε επιφυλακή καθώς υπάρχει κίνδυνος επέκτασης των πλημμυρών, αν βρέξει στη διάρκεια της νύχτας.

    Το μεσημέρι, συνεργεία της Νομαρχίας Καβάλας άνοιξαν τμήμα του ορεινού οδικού δικτύου προς το δήμο Ορεινού, ο οποίος έκλεισε εξαιτίας των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις.

    Προβλήματα και στους νομούς Δράμας-Ξάνθης

    Σημαντικές είναι όμως οι ζημιές και στο Νομό Δράμας, ιδιαίτερα στο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Δοξάτου, καθώς η χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες.

    Τέλος, στο Νομό Ξάνθης χθες, λίγο μετά το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες - Ξάνθη η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας των πλημμυρών που σημειώθηκαν στην περιοχή. Ωστόσο παραμένει το πρόβλημα στη γέφυρα του Κόσυνθου ποταμού, το οποίο, όπως έγινε γνωστό από τον ΟΣΕ, θα αποκατασταθεί σήμερα νωρίς το πρωί.

    Η πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης δέχθηκε περισσότερες από ογδόντα κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένες κατοικίες.

    [03] Aποκαθίσταται προσωρινά το πρόβλημα υδροδότησης της Αίγινας.

    Αμεση ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας στο πρόβλημα υδροδότησης που παρουσιάσθηκε στην Αίγινα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

    Ως γνώστης των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής ο υφυπουργός έδωσε εντολή και συντόνισε την επιχείρηση για την μεταφορά 400 τόνων νερού με την υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού στην Στυμφαλία.

    Το πλοίο αναχώρησε νωρίς το βράδυ.Μέχρι αύριο το μεσημέρι με την υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού Δοιράνη θα μεταφερθούν στο νησί άλλοι 1000 τόνοι νερού.

    Υπενθυμίζεται ότι για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινισθεί σήμερα οι ιδιωτικές υδροφόρες δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν νερό στο νησί.

    [04] Βουλγαράκης:Σε καλή πορεία οι έρευνες, για τον εντοπισμό των εμπρηστών.

    Σε καλή πορεία βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμπρηστών της Ανατολικής Αττικής, δηλώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής.

    Ειδικότερα ο κ. Βουλγαράκης αφού εξαίρει τη μεθοδικότητα και το συντονισμό που επέδειξαν οι αρμόδιοι φορείς στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, για την πορεία των ερευνών δηλώνει: "Δεν είμαστε στο πουθενά.Έχουμε, θέλω να πιστεύω μια αρκετά καλή εικόνα. Θα δούμε...."

    Αναφερόμενος στο νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή, ο κ. Βουλγαράκης καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να τηρήσει υπεύθυνη υπερκομματική και με συνέπεια στάση, όπως έπραξε η ΝΔ ως αντιπολίτευση πριν από 3 χρόνια.

    Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι τα νέα μέτρα θα διατηρήσουν την ισορροπία ανάμεσα στις πολιτικές ασφαλείας και στην προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Επίσης αναφερόμενος στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας παρατηρεί ότι " η λειτουργία του δεν αφορά μόνο οικονομικά μεγέθη και οφέλη. Συνδέεται και με την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και με το ρόλο που μπορεί να παίξει ως πυρήνας ασφάλειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή".

    Προαναγγέλλει την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με την Κίνα-που διοργανώνει τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες "σε ένα διεθνές περιβάλλον ιδιαίτερα ρευστό"- με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών σε θέματα ασφαλείας, στη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης του στο Πεκίνο, το Σεπτέμβριο.Εξάλλου ο κ. Βουλγαράκης σχολιάζει ότι " η εκλογή ενός δημάρχου που συγκεντρώνει ποσοστό 42% αφενός θωρακίζει επιπλέον την αξιοπιστία του συστήματος, αφετέρου δε γλιτώνει τους πολίτες από την ταλαιπωρία της διαδοχικής προσέλευσης στις κάλπες. Υπενθυμίζει δε ότι η σχετική ρύθμιση αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ που έχει ανακοινωθεί στην ΚΕΔΚΕ, από την περασμένη Άνοιξη.

    [05] Νικήτας Κακλαμάνης: Προσλήψεις 18.000 ατόμων στα νοσοκομεία

    Την πρόσληψη τουλάχιστον 18.000 ατόμων στα νοσοκομεία, ως μόνιμο προσωπικό, μέσα στην τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ, προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτας Κακλαμάνης, με συνέντευξη του, στη Χώρα της Κυριακής, στην οποία γνωστοποιεί τις επόμενες πρωτοβουλίες του για την αναβάθμιση της υγείας και την πάταξη της διαφθοράς.

    Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης προαναγγέλλει:

    -Τη διενέργεια διαγωνισμών, στα τέλη Σεπτεμβρίου, για την κατασκευή 3 νοσοκομείων ανάμεσα στα οποία είναι το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο 200-250 κλινών. Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή νοσοκομείου 700 κλινών στην Αθήνα, στη θέση αντίστοιχου παλαιού νοσοκομείου, ίδιας δυναμικότητας, και το τρίτο είναι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δυναμικότητας 500 κλινών. Οι νέες μονάδες, κατέστησε σαφές, θα είναι ενταγμένες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι πολίτες, μέσω των ασφαλιστικών τους Ταμείων, θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε αυτά.

    -Την εφαρμογή για πρώτη φορά ενός εθνικού σχεδίου για την ενίσχυση της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες είναι εν δυνάμει δότες και

    -Τη δημιουργία Μητρώου Προμηθευτών και Καταλόγων Προδιαγραφών και Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, βασικών στοιχείων για την εμπέδωση της διαφάνειας στο χώρο των προμηθειών. Ο κ. Κακλαμάνης επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του στο θέμα, λέγοντας ότι " είκοσι χρόνια δεν ήταν αρκετά, απ'ο,τι φαίνεται, για να φτιαχτούν αυτοί οι κατάλογοι. Μόνο ο Αλέκος Παπαδόπουλος είχε προσπαθήσει, αλλά έφυγε πριν ολοκληρώσει τη δουλειά του", πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Υγείας διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την πολιτική του, "για να μπει τάξη στα οικονομικά και τα όποια χρήματα να πιάνουν πλέον τόπο και να αξιοποιούνται σωστά", καθώς και τον αγώνα εναντίον όσων λυμαίνονται το σύστημα στο χώρο της υγείας, παρά τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του "αυτών που έχουν υπερκέρδη". Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι ο ρυθμός αύξησης των συνολικών δαπανών για το φάρμακο είναι μειωμένος σε σχέση με το 2004. Επίσης επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης αναφορικά με την ευθύνη του χώρου των φαρμάκων.

    Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης,στο θέμα των αλλαγών που επίκεινται στο εκλογικό σύστημα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο κ. Κακλαμάνης συνέστησε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι "εάν δεν αλλάξουν τακτική θα μείνουν στην αντιπολίτευση περισσότερα χρόνια απ'οσα είχε μείνει η ΝΔ". Όσον αφορά την κριτική ότι οι αλλαγές αποκλείουν τις συνεργασίες, ο υπουργός Υγείας επικαλέσθηκε τον πολιτικό του πατέρα, τον Αβέρωφ, που έλεγε πάντοτε :" Οταν ο κόσμος θέλει, δεν υπάρχει εκλογικό σύστημα να αλλάζει τη βούληση του κόσμου,τουλάχιστον ως προς το τελικό αποτέλεσμα".

    Τέλος, χαρακτηρίζει ως "ενδόμυχη επιθυμία" την υποψηφιότητα του ως δημάρχου Αθηναίων, επαναλαμβάνοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, μετά τις τελικές αποφάσεις της νυν δημάρχου, Ντόρας Μπακογιάννη.

    [06] Παραιτήθηκε ο Νετανιάχου

    Ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υπέβαλε την παραίτησή του, λόγω της αντίθεσής του στο σχέδιο αποχώρησης των εποίκων από την λωρίδα της Γάζας.

    "Η ώρα της αλήθειας έφθασε. Δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτή την κίνηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους", γράφει ο Νετανιάχου σε επιστολή του αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στους δημοσιογράφους.

    Λίγες ώρες αργότερα, το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την αποχώρηση (από τις 17 Αυγούστου) μιας πρώτης ομάδας εποίκων από εβραϊκούς οικισμούς της λωρίδας της Γάζας.

    Η αποχώρηση αυτή αφορά σε πρώτη φάση τους οικισμούς Νετζαρίμ, Κφάρ Νταρόμ και Μοράγκ.

    [07] Παπανδρέου: «Μια στρατηγική χρόνων εγκαταλείφθηκε»

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με δήλωση του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», καταλογίζει στην κυβέρνηση μια χαμένη ευκαιρία να διαμορφωθεί ένα ασφαλές πλαίσιο και ένας οδικός χάρτης για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, σε συνδυασμό με τα θέματα του δικού μας ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, στο Συμβούλιο Κορυφής του περασμένου Δεκεμβρίου.

    Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «η ευκαιρία χάθηκε, γιατί η προσπάθεια και μια στρατηγική χρόνων εγκαταλείφθηκε» και προσθέτει ότι «τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα, μπροστά στο δίλημμα να σταματήσει η Ελλάδα και η Κύπρος την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η οποία αποτελεί για μας καθοριστική επιλογή ή να στηριχθεί η πορεία αυτή, έχοντας αποδεχθεί δυσμενή τετελεσμένα».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ίδια δήλωση επισημαίνει ότι «ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός, ότι η Κύπρος είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία υποψήφια χώρα», ρόλοι οι οποίοι όπως σημειώνει «δεν μπορεί να αγνοηθούν και πολύ περισσότερο να αντιστραφούν». «Με αυτό το δεδομένο», ο κ. Παπανδρέου καλεί την κυβέρνηση «να οργανώσει τις διπλωματικές της κινήσεις στο χρονικό διάστημα που έχουμε μπροστά μας. Με συγκεκριμένους στόχους, πρωτοβουλίες και διπλωματική κινητικότητα προς κάθε κατεύθυνση».

    Η κυβέρνηση «οφείλει να σταματήσει απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις ως θεατής και ως αμέτοχος τρίτος, στάση η οποία μέχρι τώρα μόνον ζημίες προκαλεί για τη χώρα» καταλήγει στην δήλωση του ο κ. Παπανδρέου.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «είναι ατόπημα να κατηγορείται η κυβέρνηση για τη στάση της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, γιατί έτσι δίνεται άλλοθι στην πολιτική της Τουρκίας».

    O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας την απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευ. Αντώναρου, στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τα εθνικά θέματα, δήλωσε ότι «η εγκατάλειψη μιας πολιτικής που οικοδομήθηκε με μεγάλη προσπάθεια και απέδωσε καρπούς, καθώς και η υποχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή, σε ρόλο παρατηρητή των εξελίξεων, είναι αυτά που προσφέρουν στην πολιτική της Τουρκίας το άλλοθι για να παρακάμπτει τις υποχρεώσεις της».

    [08] Στην επιφάνεια το ρωσικό βαθυσκάφος-Σώοι και οι 7 ναυτικοί.

    Σώοι και αβλαβείς είναι οι επτά Ρώσοι ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του βαθυσκάφους, το οποίο είχε παγιδευθεί την Πέμπτη στο βυθό του Ειρηνικού και ανελκύθηκε την Κυριακή στην επιφάνεια με την βοήθεια ενός βρετανικού σκάφους ρομπότ Σκόρπιο-45.

    Το υποβρύχιο ρομπότ έκοψε τα καλώδια και τα δίχτυα που εμπόδιζαν την ανέλκυσή του ρωσικού μικρού υποβρυχίου.

    «Τα επτά μέλη του πληρώματος είναι ζωντανά. Βγήκαν από το υποβρύχιο χωρίς καμία βοήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού Ίγκορ Ντίγκαλο.

    Το Ρωσικό βαθυσκάφος είχε παγιδευτεί την Πέμπτη από δίχτυα και καλώδια σε βάθος περίπου 190 μέτρων από την επιφάνεια του Ειρηνικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 August 2005 - 14:11:35 UTC