Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αίθριο καιρό η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου
  • [02] Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομίας για νέους φόρους στα ακίνητα
  • [03] «Ο Υπαλληλικός Κώδικας θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο»
  • [04] Σύσκεψη φορέων αγοράς για τα καύσιμα
  • [05] Δήλωση Γ. Παπανδρέου για την πρώτη επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας
  • [06] «Όλες οι επιλογές στο τραπέζι», δηλώνει ο Μπους για το Ιράν
  • [07] Φάνη Πετραλιά:«Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα του αύριο»

  • [01] Με αίθριο καιρό η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου

    Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου και ήδη από νωρίς το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα. Η φετινή έξοδος είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, καθώς όσοι έχουν απομείνει στα μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται να εκδράμουν προς την επαρχία εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο της Παναγίας. Πάνω από 240 χιλιάδες άτομα αναμένεται να διακινηθούν από το "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ περίπου 200 χιλιάδες επιβάτες θα ταξιδέψουν τις μέρες αυτές με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ.

    Στα δύο μεγάλα λιμάνια της Αττικής, τον Πειραιά και τη Ραφήνα η διακίνηση επιβατών και οχημάτων προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς δεν σημειώθηκαν βλάβες σε πλοία, αν και υπάρχουν καθυστερήσεις στις ώρες αναχώρησης των δρομολογίων. Μέχρι τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί 130 δρομολόγια από Πειραιά και 75 από Ραφήνα, με τα οποία θα διακινηθούν περίπου 300 χιλιάδες επιβάτες και δεκάδες χιλιάδες οχήματα.

    Στην περιφέρεια θα περάσει το τριήμερο η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα περάσει το τριήμερο στην ιδιαίτερη πατρίδα του στα Ιωάννινα και ανήμερα της Παναγίας θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστου, στην Κόνιτσα. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρίσκεται από χτες στην Τήνο, όπου θα περάσει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα μεταβεί στην Πάρο, ενώ στην Τήνο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

    [02] Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομίας για νέους φόρους στα ακίνητα

    Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δημοσιεύματα του τύπου περί δήθεν επιβολής νέου φόρου στα ακίνητα. Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: "Παρά την προ καιρού κατηγορηματική διάψευση από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη δήθεν επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα, οι σεναριογράφοι επανέρχονται. Με τα ανεύθυνα αυτά σενάρια, το μόνο αποτέλεσμα είναι η αναστάτωση και η παραπλάνηση των πολιτών.

    Με το προσχέδιο για Φορολογία Κεφαλαίου, το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα για διαβούλευση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μεταρρύθμιση της φορολογίας ακινήτων από το 2006, με την οποία εξυγιαίνεται ο τομέας της οικοδομής, αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή και βελτιώνεται η λειτουργία της αγοράς ακινήτων προς όφελος του συνόλου των πολιτών. Παράλληλα τετραπλασιάζεται το αφορολόγητο όριο για τις δωρεές γονέων προς τέκνα (γονικές παροχές) και διπλασιάζονται οι δόσεις για την καταβολή του φόρου. Παρ΄ όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να προκαλούν σύγχυση στον ελληνικό λαό και να τον οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα και επιλογές.

    Ολοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες που έχουν για τη σωστή ενημέρωση του ελληνικού λαού", καταλήγει το δελτίο τύπου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    [03] «Ο Υπαλληλικός Κώδικας θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο»

    Ο υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στον "Επενδυτή", προανήγγειλε ότι ο Υπαλληλικός Κώδικας θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο και θα ψηφιστεί και πρόσθεσε ότι "καταργούμε τις αναγκαστικές μετατάξεις του ΠΑΣΟΚ" και προβλέπουμε "εκούσιες μετατάξεις με κίνητρα".

    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά σε ορισμένες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ δεν υπάρχουν σε άλλες. Δεν υπάρχει ισόρροπη κατανομή προσωπικού, είπε και συμπλήρωσε λέγοντας πως αν κάνουμε ορθολογική κατανομή του προσωπικού δεν θα έχουμε πλεονάζον προσωπικό σε ορισμένες υπηρεσίες. Και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που θα λύσει ο Υπαλληλικός Κώδικας.

    Ερωτηθείς για το πότε θα φέρει προς ψήφιση το νόμο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είπε πως "αυτά είναι ζητήματα τα οποία συζητάμε στο πλαίσιο του κώδικα δήμων και κοινοτήτων", ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση για το 42% (πρόταση Μεϊμαράκη) είπε:

    "Το χρονικό όριο είναι ότι ο Κώδικας αυτός θα είναι έτοιμος περί τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Αναφέρατε ένα ποσοστό στο οποίο εγώ δεν αναφέρθηκα.Εγώ είχα πει πως, όπως προβλέπει το πρόγραμμά μας, δέσμευσή μας ήταν να εκλέγεται ο δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και με ένα ποσοστό το οποίο να είναι κάτω του 50%. Είναι εντελώς ακατανόητο να μπορεί να κυβερνιέται μία χώρα με ποσοστό του 42 και 43%, αλλά να μην μπορεί να διοικηθεί ένας δήμος. Και να αναγκάζονται οι δήμάρχοι να πηγαίνουν σε δεύτερο γύρο, να αλλοιώνουν το εκλογικό τους πρόγραμμα μέσα από πρόσκαιρες και πολλές φορές παράταιρες συμμαχίες".

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Επενδυτής" και σε ερώτηση σχετικά με το μισθολόγιο, ο υπουργός αναφέρει ότι "το ζήτημα είναι οι υπάλληλοι οι οποίοι δεν παίρνουν αδικαιολόγητα ορισμένα επιδόματα - που παίρνουν άλλοι- να εξισωθούν προς τα πάνω με τους άλλους συναδέλφους τους", ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση αν αυτό σημαίνει αυξήσεις, είπε πως "αυτή είναι η στάση της κυβέρνησης".

    Η αποτύπωση των επιδομάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα υπάρξει συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, πρόσθεσε.

    Ο κ.Παυλόπουλος δήλωσε ακόμη πως "όσο χρειαστεί να χρηματοδοτούνται τα ΚΕΠΕ θα χρηματοδοτούνται" και πρόσθεσε πως "έχουμε εξασφαλίσει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσουν καλά".

    Αναφορικά με τη "συνέντευξη" για τις προσλήψεις, ο υπουργός επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για παραπληροφόρηση και διευκρίνισε πως η "συνέντευξη" υπήρχε ως θεσμός και αφορούσε προσλήψεις συγκεκριμένων κατηγοριών."Η συνέντευξη γίνεται μόνο αν το θέλει το ΑΣΕΠ και γίνεται από το ΑΣΕΠ, άρα λοιπόν εκείνοι που αμφισβητούν τη συνέντευξη στην πραγματικότητα αμφισβητούν το ΑΣΕΠ", συμπλήρωσε.

    Τέλος, ερωτηθείς για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ανέφερε πως εφόσον η Τουρκία δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή της, που σημαίνει αναγνώριση της Κύπρου, δεν μπορεί να δει ενταξιακές διαπραγματεύσεις.-

    [04] Σύσκεψη φορέων αγοράς για τα καύσιμα

    Yπάρχουν περιθώρια να βελτιώσουμε τις τιμές των καυσίμων, καθώς υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις, ορισμένες από τις οποίες είναι αδικαιολόγητες. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουμε εναρμονισμένες πρακτικές ή προβλήματα νοθείας, οι κυρώσεις θα είναι αμείλικτες. Tις δηλώσεις αυτές έκανε ο υφυπουργός Aνάπτυξης κ.Γιώργος Σαλαγκούδης μετά από σύσκεψη με τους εκπροσώπους της αγοράς καυσίμων (διϋλιστήρια, εταιρίες εμπορίας και βενζινοπώλες) για τις τιμές.

    O κ.Σαλαγκούδης ανέφερε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ κακή παγκόσμια συγκυρία, καθώς η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει φθάσει στα 66 δολάρια το βαρέλι, ενώ επεσήμανε ότι οι έλληνες καταναλωτές το τελευταίο 17μηνο πλήρωσαν τις μικρότερες αυξήσεις στα καύσιμα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες. Από την πλευρά τους, οι παράγοντες της αγοράς έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι τις επόμενες ημέρες θα πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη το υπουργείο παρουσίασε στοιχεία για τις αποκλίσεις των τιμών από περιοχή σε περιοχή και πρατήριο σε πρατήριο, που φθάνουν έως 8 λεπτά στη χονδρική και 10 λεπτά στη λιανική, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες, στο βαθμό που δεν ερμηνεύονται από το αυξημένο κόστος μεταφοράς στην περιφέρεια ή στα νησιά.

    Σιούφας για αυξήσεις τιμών στο πετρέλαιο

    "Το παγκόσμιο πρόβλημα στο οποίο οδηγεί ο πολλαπλασιασμός της τιμής πετρελαίου μέσα σε ένα δύο χρόνια είναι προφανές και πρωτοφανές. Η ακρίβεια που προκαλείται από τις συνέπειες της τιμής του πετρελαίου δεν μπορεί όμως να γίνεται αντικείμενο φτηνής αντιπολίτευσης. Οι συνέπειες μια παγκόσμιας κρίσης δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο αντιπολιτευτικής εκμετάλλευσης", υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ.Σιούφας.

    Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Σιούφα

    "Η επιλεκτική μνήμη του κ. Σιούφα θέλει να αγνοεί την ακρίβεια που πληρώνουν καθημερινά οι έλληνες πολίτες. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις", απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό του Ιουλίου

    ΚΚΕ για τιμές καυσίμων

    "Η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων αποτελεί καθαρή ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, που γίνεται από το κράτος και τους μονοπωλιακούς ομίλους διύλισης και εμπορίας", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με τις υψηλές τιμές στα καύσιμα, με αφορμή τη σύσκεψη των φορέων της αγοράς στο υπουργείο Ανάπτυξης και τις δηλώσεις του υφυπουργού Γ. Σαλαγκούδη.

    Λαφαζάνης για τιμές καυσίμων

    Η διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων και η κυβέρνηση προασπίζουν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων της εταιρίας και όχι το συμφέρον των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, με αφορμή τις δηλώσεις Σαλαγκούδη και Χριστοδούλου (προέδρου των ΕΛΠΕ) για τις τιμές στα πετρελαιοειδή.

    [05] Δήλωση Γ. Παπανδρέου για την πρώτη επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

    Την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την θέση του υπουργού Πολιτισμού, ως «ελάχιστο που μπορεί να κάνει ως δείγμα αυτοκριτικής στον τελευταίο χρόνο της διακυβέρνησης του» ζητησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε δήλωση του για την πρώτη επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι απέτυχε στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο κ. Παπανδρέου αφού ανέφερε ότι «πέρσι τέτοια εποχή, μας χειροκροτούσε όλος ο κόσμος» και ότι «αισθανόμασταν υπερήφανοι, γιατί είχαμε επιτύχει ένα θαύμα. Είχαμε τελέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχαμε πάρει άριστα» υποστήριξε στη συνέχεια ότι «αυτό το κεφάλαιο χάνεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» γιατί «αντί αυτή η διοργάνωση να γίνει αφετηρία ενός νέου εκσυγχρονισμού του κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης, αντί να βοηθήσει την οικονομία, την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό μας, αντί για όλες αυτές τις μεγάλες φιλοδοξίες που είχε ο Ελληνικός λαός μετά του Ολυμπιακούς Αγώνες, η Νέα Δημοκρατία καταστροφολόγησε. Άφησε έρημα στάδια, δίχως σχέδιο, δίχως πνοή, και ακολούθησε μια μίζερη πορεία αντιμετώπισης όλου αυτού του γεγονότος των Ολυμπιακών Αγώνων».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό γιατί «ο ίδιος προΐσταται του Υπουργείου Πολιτισμού» και πρόσθεσε ότι «στον επόμενο ανασχηματισμό, αυτό που έχει να κάνει, είναι να βγάλει τον εαυτό του από το Υπουργείο Πολιτισμού διότι έχει αποτύχει οικτρά και στο θέμα αυτό, της αξιοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων».

    Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να έχει χάσει τέτοιες ευκαιρίες για το μέλλον της Xώρας. Όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά γιατί ο Ελληνικός λαός αισθάνεται ανασφάλεια, και αντιμετωπίζει καθημερινά την ακρίβεια, αλλά και τα άλλα προβλήματα της καθημερινότητας όπως τις συγκοινωνίες».

    [06] «Όλες οι επιλογές στο τραπέζι», δηλώνει ο Μπους για το Ιράν

    Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, δεν απέκλεισε -μιλώντας στην ισραηλινή κρατική τηλεόραση- τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά του Ιράν, μετά την ιρανική απόφαση επανάληψης του προγράμματος εμπλουτισμού του ουρανίου.

    "Όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι. Τελευταία είναι η χρήση της στρατιωτικής βίας για έναν πρόεδρο. Γνωρίζετε ότι τη στρατιωτική βία την χρησιμοποιήσαμε στο πρόσφατο παρελθόν, για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια της χώρας σας", απάντησε ο πρόεδρος Μπους, που ερωτάτο αν είναι ενδεχόμενη μία αμερικανική στρατιωτική επίθεση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

    Εν τω μεταξύ, ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ απέρριψε την ιδέα της προσφυγής στη στρατιωτική βία κατά του Ιράν, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Τζορτζ Μπους ότι θα αντιμετώπιζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως ύστατη επιλογή, προκειμένου να πιέσει την Τεχεράνη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    "Ανησυχώ για τις εξελίξεις εκεί, διότι ουδείς θέλει να αποκτήσει η ιρανική ηγεσία ατομικά όπλα", είπε ο Σρέντερ μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ανόβερο. "Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί είμαστε ενωμένοι στο στόχο αυτό. Μέχρι τώρα είμαστε επίσης ενωμένοι στον τρόπο που τον επιδιώκουμε".

    "Σήμερα το πρωί διάβασα ότι τώρα βρίσκονται στο τραπέζι και στρατιωτικές επιλογές. Η απάντησή μου σε αυτό είναι : 'Αγαπητοί φίλοι στην Ευρώπη και την Αμερική, ας επεξεργασθούμε μία δυνατή διαπραγματευτική θέση. Ας βγάλουμε ομως από το τραπέζι τη στρατιωτική επιλογή. Είδαμε ότι αυτή δεν αποδίδει'", πρόσθεσε ο γερμανός καγκελάριος.

    [07] Φάνη Πετραλιά:«Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα του αύριο»

    Με τη χαρά και τη δημιουργικότητα των παιδιών, σβήστηκε το πρώτο κερί και κόπηκε σήμερα στο ΟΑΚΑ η τούρτα των πρώτων γενεθλίων των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας από την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Πάνω από 150 μπόμπιρες, από δύο κατασκηνώσεις της Αττικής, γέμισαν με την ζωντάνια τους γιορτινά τον χώρο και έφτιαξαν τη μεγάλη τούρτα σε ανάμνηση και περηφάνια της μεγάλης περσινής μέρας, της τελετής έναρξης των Αγώνων, που έκανε να καρδιοχτυπά όλη την Ελλάδα.

    «Γιορτάζουμε σήμερα με την Ελλάδα να έχει κερδίσει το στοίχημα του αύριο με τις βαθιές τομές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση», είπε η κα Πετραλιά , επισημαίνοντας ότι έχουμε κερδίσει αυτό το χρόνο και το μετάλλιο της ολυμπιακής αξιοποίησης, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και θα αποτελέσει μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας.

    «Προχωρούμε πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής» τόνισε η ίδια εξηγώντας ότι ήρθε πλέον η ώρα να κεφαλαιοποιηθούν τα οφέλη από τους ΟΑ και η μεγάλη κληρονομιά που αυτοί μας άφησαν. Γι αυτό, όπως πρόσθεσε, είναι πολύ αισιόδοξη και για τα δεύτερα γενέθλια.

    Τα Ανοιχτά Στάδια, όπως εξήγησε η υπουργός είναι εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά με παιδιά από όλα τα σχολεία , όχι μόνον του Λεκανοπεδίου, που προσεγγίζουν και μυούνται στον αθλητισμό και τα ολυμπιακά Αθλήματα. Η γιορτή του Ολυμπισμού θα συνεχίζεται.

    Η αν. υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις κριτικές που έχουν ασκηθεί τελευταία γύρω από το θέμα της αξιοποίησης και από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου είπε: «Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του κ. Παπανδρέου να ασκεί από καιρού εις καιρόν τον αντιπολιτευτικό του ρόλο αλλά για άλλη μια φορά το έχει κάνει με λάθος τρόπο, και μικροπολιτική αντίληψη» .

    «Εξάλλου, η σημερινή εικόνα και όλο αυτό το χρονικό διάστημα των εκδηλώσεων μιλάει από μόνη της» είπε η κα Πετραλιά, προσθέτοντας ότι όλες οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όχι μόνο αποκαταστάθηκαν από όλες τις φθορές κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αλλά συντηρούνται και διατηρούνται σε καλή κατάσταση, ενώ οι ρυθμοί αντιμετώπισης του θέματος της αξιοποίησης είναι «Ολυμπιακοί», καθώς είμαστε η πρώτη χώρα που μετά την διεξαγωγή των Αγώνων έχει ένα πλαίσιο νόμου και ένα βασικό πλάνο με το οποίο φαίνεται ότι ξέρει τι θέλει για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Γεγονός που αποδεικνύεται από το πώς οδεύουν οι σχετικοί διαγωνισμοί με την κατάθεση των πρώτων προτάσεων από την 1η Σεπτεμβρίου. Η ίδια δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι το Σίδνευ έκανε δύο χρόνια να ασχοληθεί με το θέμα της αξιοποίησης ενώ η Βαρκελώνη, ένα. Χώρες οι οποίες επιπροσθέτως είχαν προ των Αγώνων και έτοιμο νομοθετικό πλαίσιο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων σε αντίθεση με εμάς που είχαμε μόνο μία λευκή κόλα.

    Η Ολυμπιάδα μας, κατέληξε η αν. υπουργός, ήταν μία ονειρεμένη ολυμπιάδα, στην οποία ο μόνος χορηγός ήταν ο Ελληνας πολίτης και φορολογούμενος, γι αυτό ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα οφέλη σε αυτόν. Με κέντρο τον άνθρωπο προχωρούμε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 August 2005 - 15:12:45 UTC