Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Αλμούνια με Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου
  • [02] Συζήτηση για εξωτερική πολιτική
  • [03] Ανοιξε η χωματερή Ανω Λιοσίων
  • [04] Επικρίσεις Αθανασάκη στην κυβέρνηση
  • [05] Έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο για το ναυάγιο του Τιτανικού
  • [06] Στην Κέρκυρα ο Γ.Παπανδρέου
  • [07] Δηλώσεις Γ.Κουμουτσάκου
  • [08] Συνέντευξη Τύπου Α.Παπαρήγα.
  • [09] Ανησυχητικά τα αποτελέσματα για το χημικό κοκτέιλ στον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με έρευνα του WWF
  • [10] Συνάντηση Αλμούνια με Καραμανλή και Αλογοσκούφη

  • [01] Συναντήσεις Αλμούνια με Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου

    Αν δεν υιοθετηθούν μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία τα επόμενα έτη θα υπάρχουν προβλήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα, δήλωσε ο επίτροπος Χ. Αλμούνια ο οποίος πραγματοποιεί απο χθες επίσκεψη στη χώρα μας . Κατά τη διάρκεια παράθεσης δείπνου προς τιμήν του, ζήτησε συντονισμό φορολογικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ αλλά αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.Τέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός περιορισμού του ελλείμματος από το 6,6 % το 2004 στο ποσοστό κάτω του 3% για το 2006.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα υποβάλλει ως το τέλος Οκτωβρίου δύο εκθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μία έκθεση θα αφορά το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και η δεύτερη, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

    Σήμερα ο κ..Αλμούνια θα μιλήσει στη Βουλή σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και των Ευρωβουλευτών. Στη μία το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο κ. Αλογοσκούφης. Στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

    [02] Συζήτηση για εξωτερική πολιτική

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ζήτησε με επιστολή του προς την πρόεδρο του Σώματος, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στην επιστολή του, ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, «συνιστά σημαντική εξέλιξη για την ίδια την Ευρώπη, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή».

    [03] Ανοιξε η χωματερή Ανω Λιοσίων

    Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Αθήνας, μετά την απόφαση των εργαζομένων στη χωματερή των Άνω Λιοσίων για αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι, προειδοποίησαν ωστόσο, ότι δεν θα δεχθούν την λυματολάσπη, ενώ επισήμαναν πως αν η ΕΥΔΑΠ επιχειρήσει να μεταφέρει λυματολάσπη στη χωματερή με τη βοήθεια αστυνομικής δύναμης, θα ξανακλείσουν τη χωματερή και για τα απορρίμματα.

    [04] Επικρίσεις Αθανασάκη στην κυβέρνηση

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης επανέλαβε χθες τις επικρίσεις του κατά των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, ενώ χαιρέτισε "το γεγονός ότι άνοιξε ο δρόμος" για τις ενταξιακές αυτές διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε ότι "για το θέμα αυτό έχουμε εργαστεί στο παρελθόν".

    Ο κ. Αθανασάκης τόνισε πως "αυτό που έγινε στο Λουξεμβούργο είναι ότι η ελληνική φωνή, η φωνή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ανύπαρκτη, όπως ήταν ανύπαρκτη στη Λουκέρνη, όπως ήταν ανύπαρκτη τον Δεκέμβριο 2004, σε κρίσιμες δηλαδή διαπραγματεύσεις".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως "το να λέμε ότι πήραμε ό,τι ζητήσαμε, απλώς επιβεβαιώνει ότι δεν ζητήσαμε αυτά που έπρεπε" και επανέλαβε τα περί "παραδόσεως των όπλων" από την κυβέρνηση "γιατί υπήρξε ουσιαστικά δημόσια δήλωση ότι δεν θα ασκηθεί βέτο, πολλές ημέρες πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση και γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να δηλώσει ότι για τα δικά μας θέματα η διαπραγμάτευση ήταν κλειστή πια".

    Ωστόσο, είπε, "η διαπραγμάτευση, παρά αυτές τις δηλώσεις, άνοιξε και πάλι την τελευταία ημέρα, με ερώτημα όμως όχι τι θα ζητήσουμε, τι θα διεκδικήσουμε και τι θα πάρουμε, αλλά το τι θα δώσουμε και με τελευταία υποχώρηση δική μας την ερμηνευτική δήλωση, την αποδοχή της ερμηνευτικής δήλωσης για την παράγραφο 5 και τώρα παράγραφο 7".

    Ο κ. Αθανασάκης υπενθύμισε τις προτάσεις που διετύπωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου,σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να ενσωματωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διευθέτησης του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο,να υπάρξει σαφής αναφορά σε έναρξη διαπραγματεύσεων συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας κατά την οποία να γίνουν εντατικές συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και με την ενεργό συμμετοχή πια της Ευρωπαϊκής Ένωσης,συνομιλίες για μια συμφωνημένη λύση στο Κυπριακό,ώστε να υπάρξει συμφωνημένη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας βασισμένη στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και να επιδιωχθεί η συμπερίληψη μέσα στο διαπραγματευτικό πλαίσιο ενός μηχανισμού επιτήρησης με τον οποίο να ελέγχεται ανά συγκεκριμένα τακτά διαστήματα η Τουρκία.

    Αυτά, είπε, ήταν πολύ συγκεκριμένα σημεία τα οποία έπρεπε να είναι στο δικό μας διαπραγματευτικό πλαίσιο και στο τελικό διαπραγματευτικό πλαίσιο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, είπε ο κ.Αθανασάκης.

    [05] Έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο για το ναυάγιο του Τιτανικού

    Εγκαινιάστηκε χθες βράδυ στο Ζάππειο Μέγαρο, η έκθεση κειμηλίων του ναυαγίου του Τιτανικού από τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη.

    Ειδικά για τα εγκαίνια της έκθεσης βρέθηκε στην Αθήνα ο εκ των πρωταγωνιστών της τελευταίας κινηματογραφικής παραγωγής «Τιτανικός», Μπιλ Ζέιν.

    Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, μίλησαν για την έκθεση ο υφυπουργός Πολιτισμού, η διοργανώτρια της έκθεσης στην Ελλάδα Ζορζέτ Αληθινού, ο σχεδιαστής της έκθεσης Τζον Ζέιλερ, ο δήμαρχος Ραφήνας Α Κεχαγιόγλου, η υπεύθυνη έρευνας του ναυαγίου στην Ελλάδα Ρένα Γιατροπούλου και ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Μπιλ Ζέιν.

    «Στις 15 Απριλίου του 1912, ο Τιτανικός, το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, βυθίστηκε ύστερα από πρόσκρουση με παγόβουνο, παίρνοντας μαζί του πάνω από 1.500 ζωές, κλονίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στην τεχνολογία. Ενενήντα τρία χρόνια μετά , ο Εκθεσιακός Χώρος του Ζαππείου Μεγάρου θα αποτίσει φόρο τιμής στην τραγωδία φιλοξενώντας την Έκθεση Κειμηλίων - Τιτανικός. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι η έκθεση αποκτά ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς για πρώτη φορά παρουσιάζονται κειμήλια ανθρώπων ελληνικής καταγωγής που χάθηκαν στο ναυάγιο του Τιτανικού καθώς και του δίδυμου αδερφού του, του Βρετανικού, ο οποίος βυθίστηκε ανοικτά της Κέας», τόνισε ο κ. Τατούλης.

    «Με την συνεργασία του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδας, δημιουργήθηκε στο χώρο της έκθεσης ένα ειδικό τμήμα, αφιερωμένο σε ένα ναυάγιο που σημάδεψε την πολεμική ιστορία του τόπου μας. Πρόκειται για τον τορπιλισμό του καταδρομικού ``Έλλη``, που βυθίστηκε την 15 Αυγούστου του 1940, στο λιμάνι της Τήνου», πρόσθεσε ο κ. Τατούλης

    Το ελληνικό στοιχείο της έκθεσης υπογράμμισε και ο δήμαρχος Ραφήνας Ανδρέας Κεχαγιόγλου, λέγοντας ότι «ο δήμος Ραφήνας με την πρωτοβουλία του Κώστα Θεοκταρίδη, βοήθησε στην ανέλκυση 180 αντικείμενων του ναυαγίου Χιμάρα. Το Χιμάρα ήταν το τελευταίο ατμόπλοιο, το οποίο βυθίστηκε το 1947 στον κόλπο του Ευβοϊκού με 400 αγνοούμενους. Είναι πολύ σημαντικό να παρουσιαστούν τα αντικείμενα αυτά σε συνδυασμό με τα κειμήλια του Τιτανικού».

    «Στο ναυάγιο του Τιτανικού υπήρχαν τέσσερις Έλληνες μετανάστες της τρίτης θέσεως,. Μετά την εκτενή έρευνα του ναυαγίου βρέθηκαν αντικείμενα τους τα οποία βρίσκονται στην έκθεση», δήλωσε η κ. Γιατροπούλου.

    Ο σχεδιαστής της έκθεσης κ. Ζέιλερ για να κατανοήσει καλύτερα την ιστορία του Τιτανικού, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2000 παρέμεινε τρεις εβδομάδες στη θάλασσα συμμετέχοντας σε καταδύσεις 12ωρών στην περιοχή όπου κείτεται σήμερα ο Τιτανικός .«Νιώθω τυχερός που ο αντίκρισα τον Τιτανικό στον πυθμένα του ωκεανού. Εύχομαι οι επισκέπτες μέσα από την έκθεση να βιώσουν τις καταπληκτικές ιστορίες του πληρώματος και των επιβατών», δήλωσε ο κ. Zaller εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου όπου φιλοξενείται η έκθεση.

    «Ελπίζω να την απολαύσει το ελληνικό κοινό », δήλωσε η κ. Αληθινού ευχαριστώντας το Υπουργείο Πολιτισμού για την πολύτιμη αρωγή του καθώς και τους χορηγούς της έκθεσης.

    Τέλος ο ηθοποιός Μπιλ Ζέιν , δήλωσε περήφανος για την ελληνική καταγωγή του και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έκθεση των κειμηλίων του Τιτανικού στην Ελλάδα.

    Η Εκθεση Κειμηλίων - Τιτανικός, η οποία στεγάζεται στο Ζάππειο Μέγαρο θα ανοίξει για το κοινό στις 8 Οκτωβρίου. Η γενική είσοδος είναι 10 ευρώ.

    [06] Στην Κέρκυρα ο Γ.Παπανδρέου

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου θα παραστεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων που θα ξεκινήσει αύριο στην Κέρκυρα με σκοπό να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματός του για την Παιδεία, ενώ αργότερα θα μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του. Ο κ.Παπανδρέου με επιστολή του προς το προεδρείο της Συνόδου, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί τη Σύνοδο, αίτημα που έγινε δεκτό.

    [07] Δηλώσεις Γ.Κουμουτσάκου

    «Γνώμονας της ελληνικής στάσης και σημείο αναφοράς είναι τα συμφωνημένα κείμενα των «25», τα οποία θα είναι συνεχώς παρόντα καθβ όλη την διάρκεια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Οι ερμηνείες και οι δηλώσεις της Άγκυρας 48 ώρες μετά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι δικές της», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, κληθείς στην διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τα προβλεπόμενα από το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Σύνδεσης.

    Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι η δήλωση της βρετανικής προεδρίας σχετικά με το δικαίωμα βέτο που διατηρεί η Τουρκία για την ένταξη της Κύπρου σε διεθνείς οργανισμούς «δεν έχει νομική ισχύ» ούτε επηρεάζει το περιεχόμενο της παραγράφου 7 του Διαπραγματευτικού Πλαισίου και τόνισε ότι η ελληνική πλευρά την αποδέχθηκε καθώς «επρόκειτο για κάτι αυτονόητο για τις διεθνείς σχέσεις». Ωστόσο ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «είναι ο τρόπος άσκησης εκ μέρους της Άγκυρας του δικαιώματος του βέτο ο οποίος θα κριθεί στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας».

    Ερωτηθείς σχετικώς με την ανάμιξη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στις διαδικασίες για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι στις διεθνείς σχέσεις τα κράτη συζητούν μεταξύ τους, ωστόσο «το κυρίαρχο ζήτημα είναι το ποιος τελικά αποφασίζει».

    Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι όλα θα αξιολογούνται στην εξέλιξη της διαδικασίας και πρόσθεσε: « Το ζήτημα παρουσίας κατοχικών στρατευμάτων έχει καταδικαστεί κατβ επανάληψη από την διεθνή κοινότητα. Υπόλογος για αυτό είναι η Τουρκία. Πρόκειται για περίπλοκο θέμα το οποίο σχετίζεται και με την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών». Τόνισε πάντως ότι αυτή η κατάσταση «δημιουργεί συγκεκριμένο κλίμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανάλογα ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η τακτική των παραβάσεων - παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «δεν συνάδει» με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας για σχέσεις καλής γειτονίας.

    [08] Συνέντευξη Τύπου Α.Παπαρήγα.

    Την απόλυτη αντίθεσή της στις σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα σε σημερινή συνεντευξη Τύπου, υπενθυμιζοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα της είχε επισημάνει και είχε καταγγείλει από το 1991 την πολιτική αυτή υπό το σύνθημα «ούτε μία μετοχή στους ιδιώτες».

    Η κα Παπαρήγα άσκησε εντονη κριτική στην κυβέρνηση,το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Συνασπισμό, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της και στο «Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων» που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτό «είναι προϊόν της ΕΕ, του Μάαστριχτ, της Λισσαβόνας».

    Στόχος της κυβέρνησης, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, «είναι να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, των νεώτερων ηλικιών, των νέων γυναικών στο χώρο των ΔΕΚΟ και γενικότερα στο δημόσιο τομέα».

    Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «όπως και όλες οι βάρβαρες επιλογές έτσι και αυτές που προωθεί η κυβέρνηση,παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ, περιβάλλονται με ψεύτικα,προκλητικά επιχειρήματα, ότι τάχα γίνονται για το καλό των εργαζομένων».

    Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, άμεσος στόχος της ΝΔ είναι η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ,με βάση και το μοντέλο του ΟΤΕ,του ΟΣΕ,αλλά και της ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια θα ιδιωτικοποιήσει λιμάνια,μεγάλα αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου, Κέρκυρας).

    Εντονες ήταν οι επικρίσεις που διατύπωσε και κατά του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψάχνει να βρει σημεία διαφοροποίησης προκειμένου να εμπεδώσει στον ελληνικό λαό ότι «είναι το Κόμμα ΦΩΣ έναντι της ΝΔ που είναι το κόμμα ΣΚΟΤΟΣ» και πρόσθεσε:

    «Τι κάνει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ;Προς το παρόν εξαιρεί μία ή δύο κρατικές επιχειρήσεις που ήδη λειτουργούν με ιδιωτικά καπιταλιστικά κριτήρια, υπερασπίζεται τις ιδιωτικοποιήσεις δίνοντας τη δική του τάχα παραλλαγή, με το διαχωρισμό του τομέα της παραγωγής που δίνεται στους ιδιώτες, ενώ το κράτος κρατά την ευθύνη για την παροχή των δημόσιων αγαθών. Δηλαδή το κράτος χωρίς να έχει ιδιοκτησία φροντίζει τη διανομή. Στην ουσία δηλαδή υποστηρίζει το κράτος να επιδοτεί τους ιδιώτες για να υπάρχουν σχετικά πιο φθηνά υπηρεσίες. Δηλαδή θα επιδοτεί ο εργαζόμενος λαός το κράτος, και στη συνέχεια το κράτος τους κεφαλαιοκράτες. Η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ είναι αν τα χρήματα θα κλαπούν από τη δεξιά ή την αριστερή τσέπη».

    Για τον Συνασπισμό, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα αυτό «είναι απολύτως εκτεθειμένο,γιατί από την αρχή που άρχισε ο χορός των ιδιωτικοποιήσεων, φιλοσοφούσε με την τοποθέτηση ότι σημασία έχει πώς λειτουργεί μια επιχείρηση και όχι το πολύ ή το λίγο κράτος. Ενώ κάθε φορά που γίνονταν μια ιδιωτικοποίηση έριχνε το βάρος στην διαδικασία και στο ύψος του τιμήματος. Για το αν τα χρήματα από την πώληση πάνε για κοινωνικούς σκοπούς ή για την κάλυψη των ελλειμμάτων. Περί όνου δηλαδή σκιάς σε σχέση με το μείζον πολιτικό πρόβλημα».

    Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά στις πρώην ΔΕΚΟ, κάνοντας λόγο για «μεγάλα ψέματα» που λέγονται για να επισημάνει ότι «οι κρατικοποιήσεις δεν έγιναν για το καλό των εργαζομένων, αλλά με τις κρατικοποιήσεις ξελάσπωσαν τους επιχειρηματίες και φόρτωσαν τα βάρη στο λαό» γιατί «οι ΔΕΚΟ δεν λειτούργησαν μόνο ως υποδομή αξιοποιήσιμη από το κεφάλαιο αλλά και προς όφελος των κομμάτων που υπηρετούν το κεφάλαιο».

    Οσον αφορά τα τιμολόγια αυτών των επιχειρήσεων η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές, αντίθετα θα αυξηθούν, ενώ επισήμανε ότι «και όταν δεν ανεβάζουν τις τιμές εμφανώς, ρίχνουν τα μεροκάματα και τους μισθούς, παρατείνουν το συνολικό εργάσιμο χρόνο, ανεβάζουν την εκμετάλλευση και επομένως κερδίζουν».

    Οσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις η γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι

    «η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων ισοδυναμεί με αύξηση της εκμετάλλευσης όλων των εργαζομένων, και αυτών που δουλεύουν στις πρώην ΔΕΚΟ και όλων των άλλων που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, στο δημόσιο ενώ ιδιαίτερος στόχος είναι οι νέες ηλικίες, οι νέοι και οι νέες, η νέα γυναίκα» και προέβλεψε ότι η «κυβέρνηση με το σύνθημα «περί ορθολογισμού των αμοιβών και των προνομίων του προσωπικού» μεθοδεύει την επέκταση, την αξιοποίηση του γνωστού αντιδραστικού μοντέλου του ΟΤΕ και στις άλλες ΔΕΚΟ».

    Τέλος η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ να συσπειρωθούν και να δηλώσουν:

    Β· Όχι στο πλαίσιο «απελευθέρωσης» της ΕΕ.

    Β· Όχι στην ιδιωτικοποίηση

    Β· Ενιαίοι αποκλειστικά κρατικοί φορείς σε όλους τους τομείς στρατηγικής σημασίας π.χ. στην ενέργεια, στις μεταφορές, στην διαχείριση και διανομή του νερού κ.λ.π., οι οποίοι θα αποτελούν λαϊκή περιουσία, θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό σημαίνει:

    Β· Σταθερή, πλήρης απασχόληση,

    Β· Ασφάλεια των εργαζομένων,

    Β· Προστασία περιβάλλοντος,

    Β· Κατοχύρωση της επικοινωνίας, της μεταφοράς, της ενέργειας κ.λ.π. ως κοινωνικών αγαθών και όχι ως εμπορευμάτων.

    Β· Φθηνή και γρήγορη πρόσβαση των εργαζομένων στις σχετικές υπηρεσίες.

    [09] Ανησυχητικά τα αποτελέσματα για το χημικό κοκτέιλ στον ανθρώπινο οργανισμό, σύμφωνα με έρευνα του WWF

    Ιδιαιτέρως ανησυχητικά - και για όλο και περισσότερους τρομακτικά- είναι τα αποτελέσματα που παρουσίασε σήμερα η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF σχετικά με τα χημικά που ανιχνεύθηκαν στο αίμα 13 οικογενειών (γιαγιάδες, μητέρες, παιδιά) από 12 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, μετά την πρώτη πανευρωπαϊκή βιοεξέταση, που ξεκίνησε στις αρχές του 2002, στο πλαίσιο της εκστρατείας "DETOX" που πραγματοποιεί η οργάνωση.

    Ο μεγαλύτερος αριθμός χημικών ανιχνεύθηκε στο αίμα των ηλικιωμένων γυναικών, παρότι φάνηκε πως η νεότερη γενιά έχει περισσότερα χημικά στο αίμα της απ΄ότι οι μητέρες των παιδιών, ενώ στα παιδιά εντοπίστηκαν και οι υψηλότερες συγκεντρώσεις ορισμένων χημικών.

    Η έρευνα του WWF "Γενιά Χ" (με συμμετέχοντες ηλικίας 12-92 ετών) επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα προηγούμενων εξετάσεων σε ευρωβουλευτές και Ευρωπαίους υπουργούς, επιστήμονες και διασημότητες. Ο Καρλ Βάγκνερ, διευθυντής της εκστρατείας της οργάνωσης διαπιστώνει:"Φαίνεται καθαρά ότι όλοι μας είμαστε αντικείμενα ενός ανεξέλεγκτου πειράματος χωρίς να υποψιαζόμαστε. Είναι ιδιαιτέρως απεχθές να ανακαλύπτουμε ότι τα τοξικά χημικά που χρησιμοποιούνται καθημερινά μολύνουν το αίμα των παιδιών μας".

    Τα δείγματα αίματος αναλύθηκαν για 107 διαφορετικά ανθεκτικά, βιοσυσσωρεύσιμα χημικά ή και χημικά που προκαλούν ορμονικές διαταραχές και τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κάθε μέλος της οικογένειας έχει στο αίμα του ένα κοκτέιλ τουλάχιστον 18 διαφορετικών χημικών, πολλά από τα οποία υπάρχουν σε προϊόντα καθημερινής χρήσης.

    Χημικά "νέας γενιάς" ευρείας κυκλοφορίας, όπως τα επιβραδυντικά φλόγας, τα υπερφθοιωμένα χημικά και οι συνθετικοί μόσχοι -που υπάρχουν σε προϊόντα όπως κομπιούτερ, ρουχισμός, καλλυντικά και ηλεκτρικές συσκευές- εντοπίζονται συχνότερα και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στη νεότερη γενιά. Αντίθετα, η γενιά των γιαγιάδων είναι περισσότερο μολυσμένη με παλαιότερα, απαγορευμένα χημικά, όπως το DDT και PCBs.

    Το WWF προειδοποιεί ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, καθώς τα περισσότερα από τα χημικά που εντοπίστηκαν αποσυντίθενται με πολύ αργούς ρυθμούς, παραμένουν στο περιβάλλον και συσσωρεύονται στο σώμα μας σε όλο και υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Η έρευνα θέτει το ερώτημα αν οι μελλοντικές γενιές θα βρεθούν εκτεθειμένες σε χημικά που πιθανώς προκαλούν καρκίνο και ενδοκρινικές διαταραχές και τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

    H έρευνα του WWF βΓενιά Xβ πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο (2 οικογένειες), Δανία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Πολωνία, Σουηδία και Λουξεμβούργο.

    Το WWF ανέλυσε 107 διαφορετικά χημικά από 5 κατηγορίες που έχουν κατασκευαστεί από τον άνθρωπο, και συγκεκριμένα:

    12 οργανοχλωριωμένα εντομοκτόνα (OCPs), συμπεριλαμβανομένου και του DDT: έχουν απαγορευτεί στην Ευρώπη, κάποια από αυτά και παγκοσμίως -είναι άκρως ανθεκτικά και βιοσυσσωρεύσιμα και έχει φανεί ότι προκαλούν μακροχρόνιες τοξικές επιδράσεις στην άγρια πανίδα. Έχουν μάλιστα εντοπιστεί ακόμα και σε πολικές αρκούδες του Καναδικού και Νορβηγικού μέρους της Αρκτικής παρόλο που βρίσκονται πολύ μακριά από τις εστίες μόλυνσης.

    44 πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs): έχουν απαγορευτεί παγκοσμίως - είναι άκρως ανθεκτικές και βιοσυσσωρεύσιμες ουσίες κι επηρεάζουν τη νευρολογική ανάπτυξη.

    33 επιβραδυντικά φλόγας (PBDEs, HBCD, TBBP-A): κάποια έχουν απαγορευτεί - κυρίως βιοσυσσωρεύσιμα, κάποια συνδέονται με αλλαγές στη συμπεριφορά και μαθησιακές δυσκολίες σε ζώα.

    8 υπερφθοριωμένα χημικά (PFCs): υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στην προετοιμασία τους - άκρως βιοσυσσωρεύσιμα, έχουν συνδεθεί με βλαβες στο συκώτι.

    7 συνθετικούς μόσχους: ελάχιστοι κανονισμοί - ανθεκτικά και βιοσυσσωρεύσιμα, χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά και προϊόντα καθαρισμού.

    2 αντιμικροβιακοί παράγοντες (το triclosan και το προϊόν αποδόμησής του, methyl triclosan).

    Το μονομερές σε πολυανθρακικά πλαστικά, Δισφαινόλη-Α (γνωστός ενδοκρινικός διαταράκτης).

    Ο διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Γκαραβέλλας διερωτάται: "Πόσες περισσότερες αποδείξεις χρειάζονται για να αποδεχτεί η βιομηχανία και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ότι αυτά τα επιβλαβή χημικά δεν μπορούν να ελεγχθούν επαρκώς;"

    Η λύση, για τον κ.Γκαραβέλλα "ξεκινά από τη διαμόρφωση και υιοθέτηση ενός νέου ισχυρού κανονισμού της ΕΕ για τα χημικά, το Reach. Δυστυχώς, ο κανονισμός αυτός βάλλεται από τη χημική βιομηχανία και κινδυνεύει ουσιαστικά να ακυρωθεί. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους υπουργούς της ΕΕ και δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς παρατηρητές της διαδικασίας αυτής που τόσο άμεσα μας επηρεάζει. Επιβάλλεται όλοι μας να απαιτήσουμε ένα πλαίσιο που προστατεύει την υγεία μας και το περιβάλλον".

    Οπως υποστηρίζει η περιβαλλοντική οργάνωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι έχουμε στο αίμα μας χημικά, καθώς είναι εκτεταμένη η χρήση τους από τη βιομηχανία, ενώ παράλληλα υπάρχει τρομακτική έλλειψη πληροφόρησης. Μία μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 1999 έδειξε ότι δεν υπάρχουν βασικά στοιχεία πληροφόρησης για την ασφάλεια του 86% από τα περίπου 2.500 χημικά που παράγονται σε μεγάλες ποσότητες.

    Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόσφατα κατήγγειλε τη στάση του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Χημικών Βιομηχανιών για το γεγονός ότι αδιαφορεί για τις επιστημονικές ενδείξεις που συνδέουν κάποια χημικά με τις παιδικές ασθένειες. Προσθέτει δε ότι "η έλλειψη αποδείξεων δεν είναι το ίδιο με τις αποδείξεις έλλειψης επιπτώσεων".

    Τέλος, κατά τη σημερινή παρουσίαση στην Αθήνα απο την περιβαλλοντική οργάνωση, παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ο οποίος εξέφρασε κι αυτός τις έντονες ανησυχίες του για τη χρήση των χημικών και κάλεσε όλους τους Ελληνες ευρωβουλευτές να υπερψηφίσουν τον κανονισμό Reach και να αντιταχθούν στα συμφέροντα των χημικών βιομηχανιών.

    Τεράστια προβλήματα από τα χημικά

    Οπως υποστηρίζει το WWF Ελλάς, η υποβάθμιση υδάτινων πόρων και τροφίμων, η μείωση πληθυσμών ορισμένων ειδών του άγριου βασιλείου, αλλά και προβλήματα υπογεννητικότητας, εμφάνισης περιπτώσεων αλλεργιών, άσθματος, λευχαιμίας και καρκίνου, αποδίδονται σε μικρό η μεγάλο βαθμό στην επίδραση χημικών παραγόντων και καλεί τους πολίτες να σταματήσουν το χημικό πείραμα που συντελείται εις βάρος της υγείας όλων.

    Τα χημικά, όταν δημιουργήθηκαν από τη βιομηχανία θεωρήθηκαν μεγάλο επίτευγμα, χωρίς, προηγουμένως να εξεταστούν οι επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ετσι, μέχρι το 1980, δημιουργήθηκαν και καταχωρήθηκαν σε μία βάση δεδομένων 100.106 χημικές ουσίες, για τη μεγάλη πλειοψηφία των οποίων δεν ξέραμε κι ούτε ακόμη γνωρίζουμε στοιχεία για την ασφάλειά τους, παρότι είχαν δοθεί κάποια μηνύματα από το παρελθόν, όπως αναφέρει το WWF.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το εντομοκτόνο DDT, που και σήμερα χρησιμοποιείται στις τρίτες χώρες για την καταπολέμηση της ελονοσίας, αποτελούσε πανάκεια κάποτε, ενώ από τη δεκαετία του ΄70 όλες οι δυτικές χώρες το απαγόρευσαν, μόλις κατάλαβαν ότι συσσωρεύεται στον οργανισμό των ανθρώπων κι ευθύνεται για σωρεία προβλημάτων. Το ίδιο έγινε και με το γνωστό κλοφέν, που μπορεί να απαγορεύτηκε αλλά το βρίσκουμε ακόμη και σήμερα σε παμπάλαιους μετασχηματιστές της ΔΕΗ, επισημαίνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση.

    Το σημαντικότερο για την προστασία όλων μας κατά την περιβαλλοντική οργάνωση αποτελεί το δικαίωμα στη γνώση για το που βρίσκουμε χημικές ουσίες, λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει την παροχή ουσιαστικών δεδομένων ασφαλείας για τα "υπάρχοντα" χημικά, ενώ σχεδόν σε όλα τα χημικά προϊόντα που κυκλοφορούν είναι πολύ δύσκολο ή αδύνατο τις περισσότερες φορές να διακρίνεις με σαφήνεια το τι περιέχουν ακριβώς.

    Πάντως, πέρα από το χρονικό με τα χημικά και τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, το ΑΠΕ ζήτησε από το WWF Ελλάς να δώσει συμβουλές που μπορούν να προστατέψουν τους χρήστες όλων αυτών των προϊόντων, καθώς αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πάνω από 30.000 χημικά προϊόντα στην αγορά της ΕΕ και έχουν βρει διέξοδο στην ατμόσφαιρα, το έδαφος και το νερό της Ευρώπης.

    Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

    Τροφές και Ποτά

    Προσέξτε τι τρώτε: 1.000 περίπου διαφορετικά χημικά προϊόντα μπορεί να υπάρχουν στην τροφή σας! Οι περισσότερες κονσέρβες επενδύονται με μια ρητίνη που περιέχει δισφαινόλη Α - χημική ουσία που προκαλεί ορμονικές διαταραχές - η οποία μπορεί να μεταδοθεί από την κονσέρβα και να διεισδύσει στην τροφή. Η δισφαινόλη A βρίσκεται, επίσης, στα πλαστικά από πολυανθρακικό (PC), από τις οποίες κατασκευάζονται ορισμένα μπουκάλια και δοχεία αποθήκευσης. Οι καταναλωτές να προτιμούν τα βιολογικά προϊόντα όταν είναι δυνατό και να πλένουν πολύ ή και να ξεφλουδίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά πριν να καταναλωθούν. Επίσης, να αποφεύγουν τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα.

    Ρουχισμός

    Πολλά ρούχα είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες ή από μίγμα φυσικών και συνθετικών ινών και επεξεργάζονται συχνά με χημικές βαφές και επιβραδυντικά φλόγας (flame retardants).

    Προϊόντα καθαρισμού

    Αυξάνεται ο αριθμός των οικιακών καθαριστικών και απολυμαντικών που περιέχουν βακτηριοκτόνα, όπως Triclosan. Συνθετικά αρώματα χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στα οικιακά προϊόντα. Μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον για μεγάλες χρονικές περιόδους και να συσσωρευθούν στον οργανισμό μας, όπως επίσης και στην άγρια χλωρίδα και πανίδα.

    Καλλυντικά

    Η αγορά καλλυντικών είναι μια λοταρία, καθώς σπάνια μπορούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχουν ή όχι επικίνδυνες ουσίες. Η διαπίστωση αυτή ισχύει ειδικά για τους φθαλικούς εστέρες. Υπάρχουν στα καλλυντικά αλλά σπάνια αναγράφονται στα συστατικά. Μάλιστα, η ταυτότητα 100 δυνητικά ανθεκτικών ή αλλεργιογόνων χημικών προϊόντων κρύβονται πίσω από τη λέξη «άρωμα» στα καλλυντικά ή στα είδη προσωπικής υγιεινής. Έρευνα υποδεικνύει ότι η τακτική και μακροχρόνια χρήση βαφών για τα μαλλιά μπορεί να συσχετιστεί με την ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων ή και καρκίνο της ουροδόχου κύστης σε ορισμένα άτομα. Να προτιμάται η αγορά σαπουνιών, σαμπουάν και καλλυντικών που δεν περιέχουν συνθετικά αρώματα και μόσχους.

    Στο καθιστικό

    Έπιπλα, τηλεοράσεις, άλλες ηλεκτρικές συσκευές, χαλιά, μοκέτες περιέχουν, συχνά, χημικές ουσίες, που λειτουργούν ως επιβραδυντικά φλόγας ή και απωθούν τη βρωμιά. Ορισμένες ουσίες, που χρησιμοποιούνται σαν επιβραδυντικά φλόγας (τα επονομαζόμενα βρωμιωμένα επιβραδυντικά) παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο περιβάλλον, συσσωρεύονται στο σώμα μας και μπορούν να διαταράξουν το ορμονικό μας σύστημα. Προτιμάται η χρησιμοποίηση χρωμάτων, βερνικιών κλπ με χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές ενώσεις ή η επιλογή υδατοδιαλυτών υλικών. Επιπλέον, πρέπει να αερίζεται το σπίτι καθημερινά και να αποφεύγονται τα αποσμητικά χώρων.

    Παιχνίδια

    Αν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύονται πλέον σε παιχνίδια για παιδιά κάτω των 3 ετών η χρήση φθαλικών εστέρων, ουσίες ιδιαίτερα επικίνδυνες όταν το παιδί βάλει το συγκεκριμένο παιχνίδι στο στόμα του, υπάρχουν ακόμα παιχνίδια που περιέχουν αυτήν την ουσία. Προσοχή: Να αποφεύγουμε τα μπιμπερό από πολυανθρακικό πλαστικό, η πλειοψηφία των οποίων περιέχει την ουσία Δισφαινόλη Α, ένα ορμονικό διαταράκτη που μπορεί να διαφύγει από το μπιμπερό και να εισέλθει στο περιεχόμενο.

    Οικολογικά προϊόντα

    Η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να αναζητούν το Οικολογικό σήμα της ΕΕ (The European Union Ecolabel), το οποίο απονέμεται σε προϊόντα που έχουν υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και ήδη αρκετά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά διαθέτουν αυτή την πιστοποίηση. Επίσης, την ένδειξη "Χαμηλή περιεκτικότητα σε πτητικές ενώσεις" η "Low VOC Content".

    [10] Συνάντηση Αλμούνια με Καραμανλή και Αλογοσκούφη

    Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε σήμερα ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τις οικονομικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Δηλώσεις μετά τη λήξη της συνάντησης δεν υπήρξαν ούτε από τον επίτροπο, ούτε και από τον υπουργό, ο οποίος παρέπεμψε σε συνέντευξη που θα ακολουθήσει στο υπουργείο.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών στην Ελλάδα με αιχμή τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%.

    Οσον αφορά την σχεδιαζόμενη τιτλοποίηση δημοσίων εσόδων, πεποίθηση του οικονομικού επιτελείου είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ΕΕ (μεταξύ άλλων, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο με την Πορτογαλία) και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

    Στη συνέχεια ο κ.Αλμούνια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει στη Βουλή σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και των Ευρωβουλευτών.

    Χθες, σε δηλώσεις του ο ευρωπαίος επίτροπος, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία τόνισε πως αν δεν υιοθετηθούν μεταρρυθμίσεις τα επόμενα έτη θα υπάρχουν προβλήματα στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια παράθεσης δείπνου προς τιμήν του, ζήτησε συντονισμό φορολογικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην ΕΕ αλλά αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.Τέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός περιορισμού του ελλείμματος από το 6,6 % το 2004 στο ποσοστό κάτω του 3% για το 2006.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα υποβάλλει ως το τέλος Οκτωβρίου δύο εκθέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μία έκθεση θα αφορά το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και η δεύτερη, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 October 2005 - 14:00:03 UTC