Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή
  • [02] Η Παπαρήγα με πανεπιστημιακούς
  • [03] Ελεγχοι και μέτρα για τη γρίπη των πτηνών.
  • [04] Ο Παπανδρέου με ΄Αραβες Πρέσβεις
  • [05] Παυλόπουλος για διαφθορά
  • [06] Παπούλιας: Αγωνιζόμαστε για την ενιαία Κύπρο
  • [07] Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής
  • [08] Ενημέρωση του ΚΚΕ από τον υπουργό Εξωτερικών

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή

    Ο πρωθυπουργός συναντάται σήμερα, στο Μαξίμου, με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύρη Καρρά.

    Χθες, υπό την προεδρία του κ. Καραμανλή συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή με αντικείμενο την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας, ενόψει του Δ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπου συζητήθηκε η δημιουργία πέντε αναπτυξιακών περιφερειών και το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στη δημιουργία πέντε μεγάλων αναπτυξιακών περιφερειών, σημειώνοντας ότι το σχέδιο νόμου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση, καθώς αφορά και τους οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι δεν θίγεται η αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε των διοικητικών περιφερειών, ενώ σημείωσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει καμιά προετοιμασία προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις της ΕΕ για το Δ' ΚΠΣ.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά και πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στη σύνδεση με τις διαδικασίες της Λισαβόνας, τη σύνδεση της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, στην ψηφιακή ανάπτυξη και σε θέματα περιβάλλοντος.

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και σημείωσε ότι σε ενάμιση χρόνο (μέχρι το τέλος του έτους) θα έχουν γίνει τόσες εντάξεις έργων όσες έγιναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι με την ανάπτυξη αυτού του προγράμματος, το κράτος θα γίνει πιο φιλικό προς τον πολίτη και η οικονομία πιο ανταγωνιστική.

    Μετά την ολοκλήρωση των εντάξεων έργων στο πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας είπε ο κ. Αλογοσκούφης, το βάρος θα δοθεί στην υλοποίησή του, ενώ έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της ψηφιακής στρατηγικής της χώρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει ένα ψηφιακό άλμα γιατί είχε μείνει πίσω.

    Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η δημόσια διαβούλευση σε αυτό το ζήτημα, είπε ο υπουργός Οικονομίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που έχει το μεσημέρι με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ συζητά συχνά για θέματα οικονομίας τα οποία τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

    Σε ό,τι αφορά τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις από τη γρίπη των πτηνών, ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι βασικά πρόκειται για ζήτημα που αφορά πρωτίστως τη δημόσια υγεία και πρόσθεσε ότι οι όποιες οικονομικές επιπτώσεις θα είναι μικρές.

    [02] Η Παπαρήγα με πανεπιστημιακούς

    Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει, σήμερα το βράδυ, σε συγκέντρωση πανεπιστημιακών, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που διοργανώνει το ΚΚΕ με θέμα "Η δράση του ΚΚΕ για τα προβλήματα της νεολαίας.Η στήριξη της ΚΝΕ"

    [03] Ελεγχοι και μέτρα για τη γρίπη των πτηνών.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα απο τα οκτώ δείγματα απο γαλοπούλες σε οικόσιτη μονάδα στις Οινούσσες.Τόνισε ότι ο έλεγχος με βάση την επιστημονική μέθοδο δεν στοχοποιείται σε ένα δείγμα, αλλά πρέπει να ερευνώνται και άλλα δείγματα. Απο τα μέχρι τώρα αποτελέσματα πρόσθεσε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και οτι δεν έχει σημασία το ένα δείγμα, αλλά το σύνολο το δειγμάτων.

    Ο Κ.Ρουσόπουλος τόνισε οτι το δείγμα απο την επίμαχη γαλοπούλα ήταν θετικό και στους τρείς ελέγχους.Ανέφερε οτι αναμένονται οι ιολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο Λονδίνο. Ανακοίνωσε δε οτι αναμένονται στην ΑΘήνα δύο εξειδικευμένοι ευρωπαίοι επιστήμονες οι οποίο θα συνεργαστούν με τους Ελληνες γιατρούς.

    "Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε για τους κατοίκους, ούτε για όλη την Ελλάδα" επανέλαβε από τις Οινούσσες ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίο κάτοικοι του νησιού κέρασαν κοτόπουλο στην ταβέρνα του λιμανιού.

    Το μήνυμα, σαφές, ισχύει για όλους τους κατοίκους, αλλά και πέρα από αυτούς, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε φόβος για τους ανθρώπους ώστε να αλλάξει αιφνίδια η απλότητα της καθημερινότητάς τους.

    Στο γεύμα τίμησαν το κοτόπουλο και οι τοπικοί παράγοντες του μικρού νησιού με επικεφαλής το δήμαρχο Οινουσών Ευάγγελο Αγγελούδη, ο οποίος τελούσε χρέη οικοδεσπότη.

    Την ίδια ώρα, πέντε χιλιόμετρα έξω από το χωριό, στο χώρο της εκτροφής των "ύποπτων" πουλερικών, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη απολύμανση όλης της γύρω έκτασης με ειδικό όχημα, όπως επίσης και υγειονομική ταφή του ψόφιου πτηνού από το οποίο ελήφθησαν και ιατρικά δείγματα.

    Μετά το γεύμα, ο υπουργός Υγείας επέστρεψε στη Χίο, όπου κατ΄αρχήν επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο όπου του έγινε θερμή υποδοχή και ο υπολιμενάρχης πλωτάρχης κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς του χάρισε έναν θηραιό, έμβλημα του Ναυτικού Σώματος και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

    Τη συμπαράστασή του στο έργο του Λιμεναρχείου το οποίο τελεί και χρέη πλωτού ΕΚΑΒ, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι αν το χρειαστούν θα είναι πάντα στη διάθεσή τους.

    Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης μετέβη στο νοσοκομείο της Χίου όπου προήδρευσε σύσκεψης των γιατρών της περιφέρειας Χίου με τη συμμετοχή της περιφερειάρχου Υγείας βορείου Αιγαίου, του διευθυντή και του διοικητή του νοσοκομείου.

    Με τη σύσκεψη ολοκληρώθηκε η σημερινή επίσκεψη-περιοδεία του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη στη Χίο και τις Οινούσες.

    [04] Ο Παπανδρέου με ΄Αραβες Πρέσβεις

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, το μεσημέρι, στη Στοά του Βιβλίου, θα είναι ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Κόκκου «Εκπαίδευση Ενηλίκων: Ανιχνεύοντας το πεδίο».

    Το απόγευμα θα μιλήσει στο Πολιτικό Μνημόσυνο, που οργανώνεται στη μνήμη της Μαριαλένας Κόναλη-Κόντου, ενώ το βράδυ θα παραθέσει δείπνο προς τους Πρέσβεις των Αραβικών Χωρών.

    Το Κτηματολόγιο και τα δημόσια έργα ήταν τα δύο θέματα που συζητήθηκαν, χθες, εκτενώς στο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Εισηγητής και στα δύο θέματα ήταν ο αρμόδιος αναπληρωτής συντονιστής Κώστας Σπηλιόπουλος.

    Αναφορικά με το Κτηματολόγιο εκτιμήθηκε ότι ο κ. Σουφλιάς ακολουθεί απολύτως το θεσμικό πλαίσιο, το σχεδιασμό και τη μεθοδολογία που ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Η μεγάλη συζήτηση έγινε για τα δημόσια έργα για τα οποία ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για την ποιότητα των έργων και την αποτελεσματικότητα στην κατασκευή τους, αλλά και, όπως τόνισε, θα επισημαίνει τα όποια λάθη γίνονται. Και ζήτησε από τον κ. Σπηλιόπουλο να αρχίσει να προετοιμάζει πρόταση για το ποιό σύστημα θα χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ για την ανάθεση των δημοσίων έργων όταν επανέλθει στην κυβέρνηση.

    Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι τα δημόσια έργα βρίσκονται σήμερα στο "κόκκινο" λόγω των μεγάλων εκπτώσεων των εταιριών, αλλά και των προσφυγών που γίνονται, με αποτέλεσμα πάρα πολλά έργα να μην προχωρούν.

    Στη συζήτηση έγινε λόγος για ύπαρξη φαινομένων αδιαφάνειας στην ανάθεση των δημοσίων έργων καθώς και για "γαλάζιο εργολάβο" (εννοούσαν τον κ. Εμφιετζόγλου), ο οποίος μπήκε σε ορισμένα έργα "από το παράθυρο", όπως ειπώθηκε, όπως για το έργο του Μαλιακού και της παράκαμψης Αγρινίου. Στις σημαντικές αδυναμίες της μεθόδου Σουφλιά καταλογίζεται ότι οι εταιρίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν εγγυητική επιστολή τραπεζών και έτσι καταφεύγουν σε συμπράξεις, όπως έγινε στο έργο της επέκτασης διαδρόμου στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, όπου η ανάδοχος εταιρία "Αθηνά" κατέφυγε σε σύμπραξη με τον "Ακτορα" προκειμένου να εξασφαλίσει την εγγυητική επιστολή της τράπεζας.

    Απάντηση ΥΠΕΧΩΔΕ

    Ανακρίβειες διαστρέβλωση και λαϊκισμό χαρακτηρίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ όσα έγιναν γνωστά ως διαρροές από τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα δημόσια έργα. Σε ανακοίνωσή του υπουργείου αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Έχουμε απαντήσει επανειλημμένως σε ανακρίβειες που ανακοίνωσε επισήμως το ΠΑΣΟΚ, σήμερα αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε και σε ανακρίβειες που βγήκαν στα ΜΜΕ με «διαρροές». Γιατί είναι πέρα για πέρα ανακριβές ότι «τα δημόσια έργα είναι στο κόκκινο λόγω εκπτώσεων και προσφυγών».

    [05] Παυλόπουλος για διαφθορά

    «Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς θα είναι διαρκείς, θα είναι ως το τέλος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του τριήμερου πανευρωπαϊκού συνεδρίου για την ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικής διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, το οποίο διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης της ΕΕ και το γενικό επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης.

    Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι ήδη τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής είναι ορατά σε αυτό το μείζον ζήτημα γιά την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη έκθεση της έγκυρης οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια", με την οποία πιστοποιείται "η σαφής βελτίωση της χώρας μας σε θέματα διαφθοράς", σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου η χώρα μας "κατρακυλούσε συνεχώς στον κατάλογο της οργάνωσης".

    Στη συνέχεια, ο υπουργός, αφού αναφέρθηκε σε μιά σειρά από μέτρα, που έχει λάβει η κυβέρνηση με στόχο την ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενεργοποίησή τους, επανέλαβε πως "δεν εφησυχάζουμε, δεν επαναπαυόμαστε, μέχρι να ξερριζωθεί πλήρως η διαφθορά".

    Ο κ. Παυλόπουλος, μίλησε, επίσης, και στην 50η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο και αναφέρθηκε στο νόμο περί μετανάστευσης, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή.

    «Οι μετανάστες δεν είναι πρόβλημα», υπογράμμισε ο υπουργός, «αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα της εποχής. Είναι κέρδος για μια κοινωνία να έχει μετανάστες, διότι κάθε πολιτισμός εμπλουτίζεται από ρεύματα, που τον μπολιάζουν με όλα εκείνα τα δείγματα, τα οποία έχουν οι άλλοι πολιτισμοί».

    [06] Παπούλιας: Αγωνιζόμαστε για την ενιαία Κύπρο

    Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, σε Λεμεσό και Παραλίμνι συνέχισε σήμερα την περιοδεία του στην Κύπρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ. Παπούλιας.

    Μιλώντας στο πολιτιστικό κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου συναντήθηκε με δημάρχους κατεχομένων δήμων και δημάρχους της ελεύθερης επαρχίας της Αμμοχώστου, μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ημέρα της δικαίωσης του κυπριακού ελληνισμού έρχεται.

    Ο κ.Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα ότι στην επόμενη επίσκεψή του στην Κύπρο δεν θα συναντηθεί με δημάρχους των κατεχομένων αλλά ελεύθερων περιοχών και τόνισε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στη μάχη για τη λύση του Κυπριακού.

    Οπως ανέφερε, όταν ήταν υπουργός των Εξωτερικών και του έλεγαν ότι η Κύπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ, θεωρούσε ότι αυτός που του το έλεγε εκινείτο σε ...φουτουριστική ατμόσφαιρα. «Σήμερα, έχει συντελεστεί το μεγάλο κατόρθωμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και από εκεί δίνουμε τη μάχη για την τελική δικαίωση από προχωρημένες θέσεις».

    Ο Κ. Παπούλιας τόνισε ότι επιστρέφει στην Ελλάδα περισσότερο αισιόδοξος καθώς από την επίσκεψή του στην Κύπρο έλαβε το μήνυμα του διαρκούς αγώνα μέχρι την τελική νίκη, τη νίκη της ηθικής τάξης έναντι της βαρβαρότητας, τη νίκη του ευρωπαϊκού πολιτισμού έναντι του Αττίλα και της βάρβαρης κατοχής.

    Στο Παραλίμνι

    Η συγκίνηση του προέδρου ήταν εμφανής όταν έσφιξε στην αγκαλιά του στο Παραλίμνι τη μικρή Αναστασία Ισαάκ, κόρη του δολοφονημένου από τους «Γκρίζους Λύκους» Τάσου Ισαάκ τον Αύγουστο του 1996. Τη μικρή Αναναστασία συνάντησε στην κεντρική πλατεία υπό τα θερμά χειροκροτήματα των εκατοντάδων κατοίκων και των μαθητών των τοπικών σχολείων. Εξάλλου, ανάδοχος της μικρής είναι το ελληνικό υπ. Εξωτερικών, αφού δεν είχε ακόμη γεννηθεί όταν ο πατέρας της δολοφονήθηκε από τους «Γκρίζους Λύκους».

    Στον πρόεδρος της Δημοκρατίας που απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού, επιδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης. Ο κ. Παπούλιας μίλησε τιμητικά για την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση των δυο ανδρών που έπεσαν από τα πυρά «Γκρίζων Λύκων», συνεχίζοντας την ηρωϊκή παράδοση του τόπου τους στους αγώνες για δικαιοσύνη και ελευθερία.

    «Η Κύπρος διεκδικεί σήμερα τη δικαίωση των θυσιών των παιδιών της και η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα της στη μάχη για τη δημιουργία μιας κοινής πατρίδας για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους» είπε ο πρόεδρος και τόνισε ότι είναι υποχρέωση της Τουρκίας να αποδείξει στους λαούς της Ευρώπης ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε και θα εργαστεί εποικοδομητικά για να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Στη Λεμεσό

    Νωρίτερα ο κ. Παπούλιας επισκέφθηκε το Λεμεσό. Ο δήμαρχος της πόλης Δ. Κοντίδης τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη και του επέδωσε το «χρυσό κλειδί» της πόλης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων της Λεμεσού.

    Εκεί υπό τις επευφημίες των κατοίκων της πόλης και εκατοντάδων μαθητών που κρατούσαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες επισήμανε ότι μεταφέρει το μήνυμα της μητροπολιτικής Ελλάδας: «Προμαχούμε η Ελλάδα και η Κύπρος για να πετύχουμε τους στόχους που περιλαμβάνονται στις αρχές της δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Οικογένειας και είναι η ενιαία Κύπρος χωρίς στρατεύματα κατοχής, μια Κύπρος που κάτω απο την προστατευτική της ομπρέλα θα ζήσουν, όπως άλλοτε, οι δύο κοινότητες και θα δημιουργήσουν στην ελεύθερη Κύπρο ένα παράδειγμα στην Ευρώπη και τον κόσμο».

    Και συνέχισε ο κ. Παπούλιας: «Το μεγάλο επίτευγμα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταδεικνύει τη δυναμική της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ρόλο και το λόγο που μπορεί να εξασφαλίσει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η Κύπρος μπορεί και πρέπει να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία διατηρώντας άσβεστο το όραμα της επανένωσης και της διασφάλισης μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης προς όφελος των δύο κοινοτήτων, με σεβαστές τις θεμελιώδεις αξίες της έκφρασης, της ιδιοκτησίας, της εργασίας και της εγκατάστασης».

    [07] Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής

    Ανοιχτός παραμένει ο φάκελος της τρομοκρατίας «μέχρι να απαντηθεί και το τελευταίο ερώτημα που τίθεται και να βρεθούν όλα τα στοιχεία που ακόμα λείπουν για συμπληρωθεί το παζλ της εικόνας που θα εντάξει την υπόθεση οριστικά στο συρτάρι», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης στη διάρκεια τελετής ονομασίας της αίθουσας συσκέψεων και τελετών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (7ος όροφος) σε αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ», προς τιμή της μνήμης του Παύλου Μπακογιάννη.

    «Αυτού του είδους η εγκληματική δράση - παντού στον κόσμο, μεταλλάσσεται, αλλάζει μορφές, εικόνα, διαφέρει σε ένταση, χρησιμοποιεί άλλες μεθόδους, μετέρχεται άλλων μέσων» είπε ο κ.Βουλγαράκης και επεσήμενε πως «γι αυτό και ο αγώνας εναντίον της πρέπει να είναι διαρκής, σταθερός, αδιάκοπος».

    Ο υπουργός, ωστόσο, σημείωσε ότι «οι οργανώσεις εκείνες που ταλαιπώρησαν την χώρα για πολλά χρόνια έχουν εξαρθρωθεί πλήρως - κάτι που φαίνεται άλλωστε και εκ του αποτελέσματος, και όλα τα εγκλήματα έχουν ταυτοποιηθεί».

    «Η ονομασία της κεντρικής αίθουσας συνεδριάσεων και τελετών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σε αίθουσα "Παύλου Μπακογιάννη"» κατέληξε ο κ.Βουλγαράκης, «πέραν του ελάχιστου σεβασμού που θέλει να δείξει σε όλους εκείνους που υπήρξαν θύματα αυτής της θηριωδίας, αποσκοπεί στο να συμβολίσει ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν σταματάει και δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ. Αποσκοπεί στο να θυμίζει ότι η Δημοκρατία- ενώ είναι το καλύτερο πολίτευμα στο κόσμο, δεν είναι για όλους αυτονόητο και ότι χρειάζεται καθημερινά υποστήριξη για να υπάρχει και να λειτουργεί. Αποσκοπεί στο να θυμίζει σε όλους ότι όπως έλεγε και ο Μπακογιάννης στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

    Τις ευχαριστίες προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, εκ μέρους των οικογεινών των θυμάτων της τρομοκρατίας, εξέφρασε η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των εκτελεστικών οργάνων της δολοφονίας ενός μεγάλου αριθμού θυμάτων, βρίσκεται σήμερα καταδικασμένο στον Κορυδαλλό, αλλά ο αγώνας αυτός έχει συνέχεια και θα χρειαστεί να θυμίζουμε πράγματι σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι κάθε χτύπημα της τρομοκρατίας είναι χτύπημα ενάντια στην ελληνική κοινωνία. Είναι χτύπημα στη δημοκρατία, είναι χτύπημα εναντίον όλων των αρχών και αξιών, για τις οποίες πολλοί άνθρωποι έδωσαν μάχες όλα αυτά τα χρόνια» είπε η κα Μπακογιάννη και κατέληξε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελληνική Αστυνομία για τις συνεχείς προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει σε αυτόν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Όλοι εμείς θα σταθούμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια».

    Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και μέλη των οικογενειών θυμάτων τρομοκρατικών ενεργειών. Συγκεκριμένα, εκτός από τα μέλη της οικογένειας του Παύλου Μπακογιάννη παρέστησαν επίσης και μέλη των οικογενιειών των Νικόλαου Μομφεράτου, Γεωργίου Δουγένη, Απόστολου Βέλλιου και Κωνσταντίνου Περατικού.

    [08] Ενημέρωση του ΚΚΕ από τον υπουργό Εξωτερικών

    Την επιστροφή της Ελλάδας στη θέση ότι «Δεν πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια», ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, ο οποίος έγινε σήμερα δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κολοζώφ έκανε λόγο για χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση σχετικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, αλλά διευκρίνισε ότι "τα όποια μέτρα σκέφτεται η κυβέρνηση να λάβει έναντι των Σκοπίων δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αν δεν γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις προς την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών".

    Ο κ. Κολοζώφ μετέφερε στον υπουργό Εξωτερικών και τις θέσεις του κόμματός του για το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 October 2005 - 17:15:18 UTC