Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπογράφεται η συμφωνία για την ενιαία αγορά ενέργειας
  • [02] Αλαβάνος με συμβασιούχους
  • [03] Προμήθεια σημάτων τελών κυκλοφορίας
  • [04] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ.Παπούλιας
  • [05] Παπανδρέου για τα Δικαιώματα του Πολίτη
  • [06] Απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου για φέτα
  • [07] Ο Γ. Παπανδρέου για τη διαφθορά
  • [08] ΚΚΕ για σκανδαλολογία
  • [09] Συνάντηση Μεϊμαράκη-Μαντούβαλου

  • [01] Υπογράφεται η συμφωνία για την ενιαία αγορά ενέργειας

    Παρουσία του πρωθυπουργού υπογράφεται σήμερα, στο Σαρόγλειο Μέγαρο, η Συνθήκη για την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, δήλωσε οτι με τη συμφωνία αυτή δημιουργούνται νέες συνθήκες στην περιοχή που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη, την οικονομία, την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η συμφωνία προβλέπει οτι οι οκτώ χώρες της Βαλκανικής και το Κόσοβο, υποχρεώνονται να ενσωματώσουν το κοινοτικό κεκτημένο στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. Η συμφωνία θα υπογραφεί μεταξύ πέντε χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της βρετανικής προεδρίας και εννέα χωρών των Βαλκανίων.

    [02] Αλαβάνος με συμβασιούχους

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος θα συναντηθεί με συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων.

    Τη μονιμοποίηση 1465 συμβασιούχων δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού μετά τις εγκριτικές αποφάσεις του ΑΣΕΠ. Αυτό έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Φώτη Κουβέλη σχετικά με απολύσεις εκτάκτων εργαζομένων στο υπουργείο.

    [03] Προμήθεια σημάτων τελών κυκλοφορίας

    Προθεσμία από 1η Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου έχουν οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, για να προμηθευθούν το σήμα τελών κυκλοφορίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευθούν από τις τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη παραλαβή του σήματος κυκλοφορίας επιβαρύνεται με πρόστιμο, που ισοδυναμεί με το διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας.

    [04] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ.Παπούλιας

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον τριπλό γιορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ».

    Χθες, ο Κ.Παπούλιας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, στη συνάντηση η αντιπροσωπεία επεσήμανε "το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στον τομέα της ενημέρωσης που διαμορφώνεται από τις επιθέσεις που δέχεται ο δημοσιογραφικός κόσμος" και αναφέρθηκε "στην τεράστια ευθύνη της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ για το τελικό προϊόν της ενημέρωσης χωρίς να παραβλέπει και τις ευθύνες που έχουν όσοι δημοσιογράφοι παίρνουν μέρος στη διαδικασία αυτή με επιλογές που δεν συνάδουν με τη δεοντολογία".

    [05] Παπανδρέου για τα Δικαιώματα του Πολίτη

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συναντάται με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκέφθηκε χθες το βράδυ στο γραφείο του, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, ενώ μετά τη συνάντηση δεν έγινε καμία δήλωση.

    Στο μεταξύ, στο θέμα της διαφθοράς αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης. "Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει και στα θέματα της διαφθοράς μια βασική αντίφαση. Ως αντιπολίτευση και με διαδοχικούς αρχηγούς, σκανδαλολόγησε εναντίον των πάντων. Η βαριά σκιά που έπεφτε στον πολιτικό κόσμο, η απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν απασχολούσε τότε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ως Κυβέρνηση, βρίσκεται η ίδια αντιμέτωπη με φαινόμενα διαφθοράς", δήλωσε ο κ. Αθανασάκης.

    "Ως αντιπολίτευση, έσπειρε ανέμους και θερίζει σήμερα θύελλες. Ως Κυβέρνηση, θεωρεί ότι θα βρει καταφύγιο πίσω από λογικές συμψηφισμών, πίσω από το «όλοι ίδιοι είναι». Ενώ μπροστά στο καθημερινό δελτίο διαφθοράς θυμάται την υπεράσπιση των θεσμών, της πολιτικής ζωής και της δημοκρατίας. Αντί να γίνεται μέρος της λύσης γίνεται μέρος του προβλήματος", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου για φέτα

    Την κατοχύρωση της ονομασίας «φέτα» ως ελληνικής προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης επικύρωσε με απόφασή του σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο.

    Με την απόφασή του το Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές της Γερμανίας και της Δανίας, οι οποίες με την υποστήριξη της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν ζητήσει την ακύρωση της καταχώρισης της «φέτας» ως ΠΟΠ υπέρ της Ελλάδας. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, οι χώρες αυτές δεν απέδειξαν ότι η εκτίμηση της Επιτροπής, η οποία είχε κρίνει ότι ο όρος «φέτα» δεν έχει καταστεί κοινή ονομασία, είναι εσφαλμένη. Έτσι, με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου η ονομασία αυτή προστατεύεται σε κοινοτικό επίπεδο και μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο για το τυρί που προέρχεται από την Ελλάδα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, η ονομασία «φέτα» δεν έχει καταστεί κοινή ονομασία ενός γεωργικού προϊόντος ή ενός τροφίμου και, επομένως, δεν αποτελεί ονομασία γένους. Το Δικαστήριο διαπιστώνει ακόμη ότι λευκά τυριά άλμης παρασκευάζονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τα τυριά, όμως, αυτά είναι γνωστά στις χώρες αυτές με άλλες ονομασίες και όχι με την ονομασία «φέτα».

    Σε ό,τι αφορά το ιστορικό της υπόθεσης υπενθυμίζεται ότι το 2002, η Επιτροπή καταχώρισε την ονομασία «φέτα» ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) για το λευκό τυρί άλμης απο την Ελλάδα. Η ονομασία αυτή είχε καταχωριστεί μια πρώτη φορά, το 1996, με αίτηση της Ελλάδας. Ωστόσο, το Δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής της Δανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ακύρωσε την καταχώριση αυτή το 1999, με την αιτιολογία, μεταξύ άλλων, ότι η Επιτροπή δεν είχε λάβει υπόψη της το γεγονός ότι η ονομασία αυτή χρησιμοποιείτο από πολλού χρόνου σε ορισμένα κράτη μέλη πλην της Ελλάδας.

    Σημειώνεται ότι για να προστατεύεται ως ΠΟΠ, μια παραδοσιακή ονομασία όπως η «φέτα», η οποία δεν αποτελεί όνομα μιας περιοχής, ενός τόπου ή μιας χώρας , πρέπει να περιγράφει ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο που κατάγεται από ένα οριοθετημένο γεωγραφικό περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει ιδιαίτερους φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες και είναι ικανό να προσδώσει_σ' αυτό το γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο τα ειδικά χαρακτηριστικά του. Η γεωγραφική ζώνη την οποία οριοθετεί η ελληνική νομοθεσία περιλαμβάνει αποκλειστικά το έδαφος της ηπειρωτικής Ελλάδας και τον Νομό Λέσβου.

    Με την απόφασή του το Δικαστήριο έκρινε ότι η εκτατική βοσκή και η διαχείμαση, οι οποίες αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της εκτροφής προβατίνων και αιγών που χρησιμοποιούνται για την προμήθεια της πρώτης ύλης του τυριού «φέτα», αποτελούν καρπό μιας πατρογονικής παράδοσης που επιτρέπει την προσαρμογή στις κλιματικές μεταβολές και στις συνέπειές τους στη διαθέσιμη βλάστηση. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη αυτόχθονων φυλών αιγοπροβάτων μικρού μεγέθους, πολύ λιτοδίαιτων και ανθεκτικών, που μπορούν να επιζήσουν σε ένα ελάχιστα γενναιόδωρο από ποσοτικής απόψεως περιβάλλον το οποίο, ωστόσο, είναι ποιοτικά προικισμένο με μια άκρως διαφοροποιημένη ειδική χλωρίδα που χαρίζει στο τελικό προϊόν ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Η όσμωση μεταξύ των προαναφερόμενων φυσικών παραγόντων και των ειδικών ανθρώπινων παραγόντων, ιδιαίτερα η παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής που απαιτεί οπωσδήποτε στράγγισμα_χωρίς πίεση, χάρισε στο τυρί φέτα εξαιρετική διεθνή φήμη, αναφέρει ακόμη το Δικαστήριο στην απόφασή του.

    Σύμφωνα με το Δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή φέτας σε άλλα κράτη μέλη πλην της Ελλάδας είναι σχετικά σημαντική και έχει διαρκέσει επί ικανό χρονικό διάστημα (στη Γαλλία από το 1931, στη Δανία από τη δεκαετία του 1930 και στη Γερμανία από το 1972), η παραγωγή φέτας εξακολουθεί να είναι συγκεντρωμένη στην Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύει το 85 % της κοινοτικής ετήσιας κατανάλωσης κατ' άτομο. Η πλειονότητα των καταναλωτών στην Ελλάδα θεωρεί ότι ονομασία «φέτα» έχει γεωγραφική σημασία και δεν είναι κοινή. Στα άλλα κράτη μέλη, η φέτα διατίθεται συνήθως στο εμπόριο με ετικέτες που παραπέμπουν στις ελληνικές πολιτιστικές παραδόσεις και στον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι, οι καταναλωτές στα κράτη μέλη αυτά αντιλαμβάνονται τη φέτα ως τυρί συνδεόμενο με την Ελλάδα, ακόμα και αν, στην πραγματικότητα, έχει παραχθεί σε άλλο κράτος μέλος.

    Όσον αφορά τη Δανία, το Δικαστήριο διαπιστώνει, τέλος, ότι η σχετική δανική νομοθετική ρύθμιση αναφέρεται όχι στη «φέτα» αλλά στη «δανική φέτα», πράγμα που υποδηλώνει ότι, στη Δανία, η ονομασία «φέτα» χωρίς επιθετικό προσδιορισμό έχει διατηρήσει την ελληνική σημασία της.

    [07] Ο Γ. Παπανδρέου για τη διαφθορά

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε σημερινές δηλώσεις του για τα θέματα της διαφάνειας επέκρινε την κυβέρνηση για έλλειψη βούλησης και ανυπαρξία δυνάμεων που θα κάνουν πράξη αυτά που έχει ανάγκη η χώρα.

    «Συγκαλύψεις, συμψηφισμοί, υποκριτική ηθικολογία, πελατειακή αντίληψη είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ», είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη για την εφαρμογή των κανόνων και των νόμων που πρέπει να εφαρμόζονται για όλους».

    «Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να αναδεικνύει τις αξίες και τους κανόνες, τους διαστρεβλώνει και τους υποτάσσει σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, και αυτό καταρρακώνει το ήθος του Ελληνα πολίτη και νομίζω ότι επιτέλους χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική αντίδραση όλων μας στα φαινόμενα που βλέπουμε», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρόταση 8 σημείων που έχει κάνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς, πρόσθεσε ότι γίνεται περαιτέρω επεξεργασία των σημείων αυτών, λέγοντας, εν συνεχεία, ότι αναμέναμε και αναμένουμε ότι θα υπάρχει θετικη ανταπόκριση απο την πλευρά της κυβέρνησης.

    «Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η ανταπόκριση. Εμείς, όμως, είμαστε πεπεισμένοι και έχουμε την πολιτική βούληση ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει στον τομέα της διαφθοράς, μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με συγκεκριμένους θεσμούς και κανόνες και με συστηματική μάχη».

    «Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να δώσει αυτήν την μάχη», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αν κατά την χθεσινή του συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, του πρότεινε να τεθεί επικεφαλής μιας επιτροπής για την διαφάνεια, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι με τον κ. Στεφανόπουλο συζήτησε εξωτερικά και εσωτερικά θέματα όπως και αυτό της διαφθοράς και διευκρίνισε ότι οι προτάσεις του είναι δημόσιες και απευθύνονται προς την κυβέρνηση η οποία και πρέπει να απαντήσει.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, αφ΄ενός μέν θέλησε να αναφερθεί λεπτομερώς στα «ώριμα ζητήματα στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας», ενώ σε ότι αφορά την πρόταση 8 σημείων είπε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να καταθέσει σχετική πρόταση στην Βουλή.

    Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση αν μέσα στο πνεύμα της αναφοράς του για «ουσιαστική αντίδραση» είναι και το αίτημα πρόωρων εκλογών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «ο κ. Καραμανλής έχει ευθύνη, ως πρωθυπουργός της χώρας, για την κυβέρνησή του, για κάθε υπουργό του και για τις πολιτικές πρωτοβουλίες ή ελλείψεις που έχει η σημερινή κυβέρνηση. Φαίνεται όμως ότι η παρουσία του δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει την λήψη πρωτοβουλιών και αποφάσεων και την αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων εξωτερικής και εσωτερικής φύσης με τρόπο αποτελεσματικό και καθαρό».

    «Δυστυχώς αυτό το κακό κλίμα έχει παραλύσει την κυβέρνηση και την χώρα και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία, στον πολίτη, στην εικόνα μας στο εξωτερικό και στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Εχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κ. Καραμανλής», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου ετάχθη υπερ των διακριτών και καθαρών ρόλων των θεσμών, με δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με την «Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη».

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι συζήτησε την πρόταση της Ενωσης για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και χαρακτήρισε την πρόταση υπεύθυνη που καλύπτει όλο το φάσμα των θεμάτων που έχουν τεθεί. Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πρόταση αυτή συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    «Σε ό,τι αφορά στην δική μας στάση για τα ζητήματα που είναι ώριμα και αφορούν την επιβεβλημένη κατάργηση αναχρονιστικών διατάξεων, αυτά μπορούν να ρυθμιστούν άμεσα και το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες και στη Βουλή»,ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και άλλα που μας απασχολούν, χρειάζονται διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει, και σχετίζεται με την σχέση Κράτους-Εκκλησίας».

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει αυτόν τον διάλογο στην κοινωνία αλλά και με την Εκκλησία.

    Ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της λογοδοσίας κάθε μορφής εξουσίας και πρόσθεσε ότι η λογοδοσία, η διαφάνεια και οι καθαροί και διακριτοί ρόλοι θα επιτρέψουν τον δημοκρατικό έλεγχο, την αξιοκρατία και την θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων.

    [08] ΚΚΕ για σκανδαλολογία

    Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Πολιτικού του Γραφείου, καλεί τους εργαζόμενους, τα μεσαία λαϊκά στρώματα και τη νεολαία,«να μην πέσουν στην παγίδα του αποπροσανατολισμού που στήνεται πάνω στο υπαρκτό έδαφος των σκανδάλων και της διαφθοράς» και προσθέτει ότι «για το λαό το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η πολιτική της ΕΕ,της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κλιμακώνουν την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες».

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ αναφέρει ότι τεράστιο σκάνδαλο είναι να διπλασιάζεται την τελευταία δεκαετία ο παραγόμενος πλούτος από τη δουλειά των εργαζομένων και αυτόν τον πλούτο να τον καρπώνεται μια μειοψηφία του πληθυσμού.

    Το ΑΕΠ, επισημαίνει το ΚΚΕ,που ήταν 79,9 δις β¬ το 1995, έφτασε το 2004 στα 165,2 δις β¬, ενώ η λαϊκή οικογένεια καταδικάζεται στην ανέχεια,καθώς «νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές και κίνητρα παραχωρούνται στο κεφάλαιο,τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο,η παιδεία, η υγεία, εμπορευματοποιούνται».

    Οσον αφορά στο πολιτικό κλίμα του τελευταίου διαστήματος το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ επισημαίνει ότι "τα σκάνδαλα και η διαφθορά, που έρχονται στο φως, δεν αποτελούν μεμονωμένα φαινόμενα, ούτε η δημοσιοποίησή τους εντάσσεται σε κάποια προσπάθεια για αποτελεσματική τους αντιμετώπιση".

    Σύμφωνα με το ΠΓ του ΚΚΕ,«η αδιαφάνεια,η διαπλοκή,η απάτη και η εξαγορά είναι αναγκαίο μέσο για το καπιταλιστικό σύστημα,ώστε να επιβάλλει την πολιτική που υπηρετεί το κέρδος σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».

    Τα σκάνδαλα, εκτιμά το ΠΓ του ΚΚΕ, δεν περιορίζονται μόνο στο δημόσιο τομέα,συνολικά στις λειτουργίες του κράτους, αλλά αφορούν και στον ιδιωτικό, στους χώρους που δρα και ελέγχει το μεγάλο κεφάλαιο και προσθέτει ότι:

    «Τα διάφορα κρούσματα εκφράζουν συγκρούσεις ανάμεσα σε τμήματα της πλουτοκρατίας,προκειμένου να προωθήσουν τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα. Εκφράζουν επίσης εσωκομματικές αντιθέσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Αυτή η αντιπαλότητα διαπερνά και το χώρο των ΜΜΕ που ελέγχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και βρίσκει την αντανάκλασή της σε όλες της σφαίρες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, όπου αυτό κυριαρχεί. Υπάρχουν πολιτικές - κομματικές σκοπιμότητες που οδηγούν στην κατά καιρούς έξαρση της προβολής».

    Για την συνολική εικόνα της χώρας,το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι η μεταξύ τους αντιπαράθεση είναι υποκριτική,οι διακηρύξεις τους για την αντιμετώπιση της σήψης είναι αποπροσανατολιστικές και δεν μπορούν να κρύψουν τη συνενοχή τους, αφού έχουν την ίδια πολιτική στη γενική γραμμή.

    Λύση στα προβλήματα αυτά είναι, σύμφωνα με το ΠΓ του ΚΚΕ, η αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας είναι ο δρόμος για να εκφραστεί η γενικευμένη λαϊκή αντεπίθεση που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα ξεριζώσει τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν τη διαφθορά».

    [09] Συνάντηση Μεϊμαράκη-Μαντούβαλου

    Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε σήμερα στα γραφεία της οδού Ρηγίλλης τον αποχωρήσαντα χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, βουλευτή Πειραιώς Πέτρο Μαντούβαλο.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε στον κ. Μαντούβαλο πως ήταν ανορθόδοξος ο τρόπος παραίτησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και του έκανε γνωστό ότι βάση καταστατικού του κόμματος αίρονται αυτοδικαίως όλες οι κομματικές ιδιότητες και δράσεις, που απέρρεαν από το αξίωμα του.

    Στη μεταξύ τους συζήτηση, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε στο βουλευτή πως όταν κανείς επιλέγει έναν δρόμο οφείλει να τον ακολουθήσει μέχρι το τέλος και του επεσήμανε πως κανείς δεν παίρνει λευκή επιταγή και ότι ο κ. Μαντούβαλος εξελέγη με ψήφους της ΝΔ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 October 2005 - 12:59:10 UTC