Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βίαιες διαδηλώσεις κατα τους Τ.Μπους
  • [02] Ελληνο-ιταλική συμφωνία για φυσικό αέριο
  • [03] Παραιτήθηκε ο Α.Καραμανλής.
  • [04] «Ημέρα κατά της ακρίβειας»
  • [05] Συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ
  • [06] Συνέχεια επεισοδίων, συλλήψεων και εμπρησμών στο Παρίσι

  • [01] Βίαιες διαδηλώσεις κατα τους Τ.Μπους

    Οι διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών της Αμερικανικής Ηπείρου το Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής έγιναν βίαιες όταν οι διαδηλωτές πυρπόλησαν μια τράπεζα, λεηλάτησαν καταστήματα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία μερικά τετράγωνα μακριά από το πολυτελές ξενοδοχείο όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους συναντήθηκε με τους άλλους ηγέτες της περιοχής.

    Είχε προηγηθεί ειρηνική πορεία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών στους δρόμους με συνθήματα όπως "Μπους, φύγε!", καθώς ο ηγέτης των ΗΠΑ είναι αντιπαθής σε πολλούς Λατινομερικάνους εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ και της υποστήριξης μιας περιφερειακής ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

    Εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες και συγκρούστηκαν στους παρακείμενους δρόμους με τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας που απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

    Μασκοφόροι διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες Μολότοφ εναντίον ενός τραπεζικού υποκατάστηματος και ενός γραφείου της εταιρίας τηλεπικοινωνιών της Αργεντινής Τελεφόνικα, απ΄όπου μετέφεραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έπιπλα γραφείου.

    Αστυνομικοί με μοτοσικλέτες κυνήγησαν τους διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους κρατούσαν ρόπαλα και σφεντόνες.

    Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι 27 διαδηλωτές συνελήφθησαν.

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, σφοδρός πολέμιος του οικονομικού μοντέλου που προτείνει ο Μπους, δεσμεύθηκε να "θάψει" τη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Αμερικής (FTAA), στη διάρκεια μιας ομιλίας προς τους διαδηλωτές που είχε γίνει νωρίτερα.

    "Ο κάθε ένας από εμάς έχει φέρει ένα φτυάρι, ένα φτυάρι νεκροθάφτη, γιατί σήμερα στο Μαρ ντελ Πλάτα είναι ο τάφος της FTAA", είπε σε ένα κατάμεστο στάδιο όπου φιλοξενείται μια εναλλακτική Σύνοδος Κορυφής των Λαών, την οποία οργανώνουν ακτιβιστές που ανττιτάσσονται στο ελεύθερο εμπόριο.

    Στο πλειρό του ήταν ο θρύλος του αργεντίνικου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα που κρατούσε την κουβανέζικη σημαία και φορούσε ένα μπλουζάκι με την επιγραφή "Εγκληματίας Πολέμου". Μαζί τους ήταν και ο ηγέτης των αυτοχθόνων της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ένας από τους κύριους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου.

    Το πλήθος επευφήμησε επίσης μια πολυπληθή αντιπροσωπεία κουβανών αθλητών, τους οποίους έστειλε ο Φιντέλ Κάστρο που δεν έχει προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής.

    Οι διαδηλωτές κάλεσαν τους ηγέτες της περιοχής να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στις συνταγές ελεύθερης αγοράς που πρεσβεύουν οι ΗΠΑ.

    "Είμαστε εδώ για να δείξουμε τις προτάσεις και τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνουμε για την οικοδόμηση μιας νέας αρχής στη Λατινική Αμερική", δήλωσε ο νομπελίστας Ειρήνης, αργεντίνος συγγραφέας, Αντόλφο Πέρες Εσκιβάλ.[Φώτο 3556959]

    [02] Ελληνο-ιταλική συμφωνία για φυσικό αέριο

    Στο Λέτσε της Ιταλίας ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας υπέγραψε με τον Ιταλό υπουργό Παραγωγικών Δραστηριοτήτων Κλαούντιο Σκαγιόλα τη συμφωνία για την κατασκευή του ελληνοιταλικού αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου. Στην τελετή συμμετείχε και ο Τούρκος υπουργός Φυσικών Πόρων κ. Μεχμέτ Γκουλέρ.

    Μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας, εξεδόθη ανακοίνωση στη οποία εκφράζεται η ικανοποίηση για την αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών. Οπως αναφέρεται, οι Υπουργοί αναγνωρίζουν τη σημασία της διασύνδεσης των δικτύων φυσικού αερίου των τριών χωρών τους, ως έναν από τους πέντε άξονες προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Ενέργειας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία φυσικού αερίου, προερχομένου από την περιοχή της Μεσογείου και την Κασπία Θάλασσα.

    Αναγνωρίζουν, επίσης, ότι αυτή η διασύνδεση θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας, της διαθεσιμότητας και της διαφοροποίησης των πηγών εφοδιασμού φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώνοντας την Τουρκία και την Ελλάδα με το Ευρωπαϊκό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Φυσικού Αερίου. Εκφράζουν ακόμα την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν για την ταχεία εκτέλεση των σχεδίων που αφορούν την διασύνδεση των δικτύων.

    Οι Υπουργοί υπενθυμίζουν ότι οι Κυβερνήσεις τους έχουν ήδη παράσχει τη στήριξή τους και για τη διασύνδεση των δικτύων φυσικού αερίου της Τουρκίας και της Ελλάδος, της οποίας την εκτέλεση έχουν αναλάβει η ελληνική εταιρεία ΔΕΠΑ Α.Ε. και η τουρκική BOTAS, δυνάμει της υπογραφείσης συμφωνίας της 23ης Φεβρουαρίου του 2003 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας και για τη διασύνδεση των δικτύων φυσικού αέριο Ελλάδος και της Ιταλίας, της οποίας την εκτέλεση αναλαμβάνουν η ιταλική εταιρεία EDISON s.p.a. και η ελληνική ΔΕΠΑ Α.Ε., με βάση την υπογραφείσα σήμερα Συμφωνία μεταξύ της Ιταλικής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι οι Υπουργοί αποφασίζουν να συνεργαστούν, στο πλαίσιο των αντιστοίχων αρμοδιοτήτων τους, για την προώθηση όλων των συναφών πτυχών που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της κατασκευής και λειτουργίας των σχεδίων σύνδεσης και συμφωνούν να συνεχίσουν τον εποικοδομητικό διάλογό τους σε θέματα ενέργειας που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή.

    Δήλωση υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα

    Ιδιαίτερα σημαντικό έργο χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, που υπέγραψε με τον Ιταλό ομόλογό του Κ. Σαγιόλα.

    Συγκεκριμένα, έκανε την ακόλουθη δήλωση, υπογραμμίζοντας και τις άριστες σχέσεις με την Ιταλία:

    "Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύο χώρες και στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με την κατασκευή του υποθαλάσσιου ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου, οι χώρες μας μαζί με την Τουρκία μετατρέπονται σε ενεργειακό δίαυλο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κασπία στις μεγάλες δυτικές αγορές.

    Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δύο κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των εταιριών Edison και ΔΕΠΑ συνεργάστηκαν στενά για την από κοινού προώθηση του έργου που έχει χαρακτηριστεί ως πρώτης προτεραιότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η συμφωνία αυτή αναδεικνύει για ακόμη μία φορά, το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των κυβερνήσεών τους, με ένα και μόνο σκοπό: Την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας μας στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τη βούλησή μας να μετατρέψουμε την ευρύτερη περιοχή σε χώρο ανάπτυξης προς όφελος των λαών μας, αλλά και των λαών της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης".

    Ο υπουργός παραγωγικών δραστηριοτήτων της Ιταλίας κ. Σκαγιόλα είπε:

    "Με την υπογραφή της σημαντικής αυτής συμφωνίας, συνδέουμε, μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, την Ελλάδα με την Ιταλία. Η σημασία του έργου αυτού για τη χώρα μου είναι πολυδιάστατη:

    Πρώτον, οι διαθέσιμες ποσότητες φυσικού αερίου στη χώρα μου θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

    Δεύτερον, οι πολλαπλές χρήσεις του φυσικού αερίου συμβάλλουν τόσο στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, όσο και στη διατήρηση χαμηλού κόστους για τους ιδιώτες-χρήστες, τα οικογενειακά νοικοκυριά και τις βιομηχανίες.

    Η Ιταλία ξεκινά πλέον μία νέα πορεία στον ενεργειακό τομέα: από εισαγωγέας φυσικού αερίου που είναι σήμερα, συντόμως θα καταστεί και εξαγωγέας, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό τομέα στην Ευρώπη".

    Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Φυσικών Πόρων Μ. Γκουλέρ εξήρε αυτή τη συμφωνία.

    "Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου που παρέστην στην τελετή υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Και με αφορμή την τελετή υπογραφής, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Μεσόγειος είναι θάλασσα φιλίας, με τις τρεις χώρες μας να αποτελούν τους τρεις κρίκους μιας αλυσίδας που τις ενώνει σε ένα κοινό ενεργειακό σχέδιο.

    Όσο περισσότερο προχωρούμε στο έργο διασύνδεσης των δικτύων φυσικού αερίου των τριών χωρών μας και για το οποίο εμείς έχουμε ήδη συνεργαστεί με την Ελλάδα, τόσο περισσότερο θα ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των χωρών μας".

    [03] Παραιτήθηκε ο Α.Καραμανλής.

    Την παραίτησή του από βουλευτής υπέβαλε ο Αχιλλέας Καραμανλής ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε εκλεγεί στο Νομό Σερρών. Στην επιστολή παραίτησής του τονίζει ότι δεν τον ενημέρωσε κανένας εγκαίρως σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για την προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων βάσει της οποίας, επανεξελέγη βουλευτής. Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμανλής ορκίστηκε τον περασμένο Μάιο βουλευτής μετά την απόφαση του εκλογοδικείου, η οποία έκρινε ότι πρέπει να προσμετρηθούν τα λευκά ψηφοδέλτια. Ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι η εκμετάλλευση της υπόθεσης από το ΠΑΣΟΚ συκοφάντησε τον ίδιο και επιχείρησε να πλήξει την ιστορία και το ήθος της Νέας Δημοκρατίας. Την έδρα του κ. Καραμανλής καταλαμβάνει ο πρώην νομάρχης Σερρών Αναστάσιος Καρυπίδης.

    [04] «Ημέρα κατά της ακρίβειας»

    Περισσότερα από 5.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε περισσότερα από 400 κλιμάκια, συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο της « Ημέρας κατά της Ακρίβειας», που διοργάνωσε η αξιωματική αντιπολίτευση για να αναδείξει το αυξημένο κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών.

    Η Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του Κινήματος, επισκέφθηκε την Αγορά και το Εμπορικό Κέντρο του Πειραιά. Σε δηλώσεις της τόνισε: «Μαζί με τους πολίτες αναδεικνύουμε καθημερινά τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, τα αδιέξοδα της συντηρητικής, αντιλαϊκής και αποτυχημένης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

    Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά, ανίκανη και ανεπαρκής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της αισχροκέρδειας. Να έχει μια αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς, να προστατεύσει τον έλληνα καταναλωτή. Υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Αυτό το δρόμο εμείς αναδεικνύουμε, και δίνουμε μαζί με τους πολίτες νέα προοπτική στη χώρα μας, για μια ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη και με κοινωνική συνοχή».

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με προδημοσίευση του βιβλίου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δήλωσε: «Όλοι περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το βιβλίο του Κώστα Σημίτη. Ιδιαίτερα, αφού αναφέρεται σε μια κυβερνητική περίοδο που έχει δώσει μεγάλο έργο, μεγάλη προσφορά στη χώρα μας. Ένα έργο που κάθε μέρα αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο. Όσον αφορά τις εκλογές του 2004, αυτή η συζήτηση έχει γίνει στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα είμαστε σε μια άλλη φάση. Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει μπροστά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Με σχέδιο, με όραμα, κάθε μέρα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Κάθε μέρα που περνάει αυτό αποτυπώνεται όλο και πιο πολύ».

    [05] Συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ

    Σε κλίμα εντονότατης αντιπαράθεσης (αν και ορισμένα στελέχη κάνουν λόγο για διχαστικό κλίμα) άρχισε η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, με θέμα την πολιτική του κόμματος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του επομένου έτους, ωστόσο στο επίκεντρο βρέθηκε η υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας, με τους κυρίους Αλαβάνο και Παπαγιαννάκη να επιμένουν στις θέσεις τους.

    Ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανήλθε στην υποψηφιότητα του Α.Τσίπρα και προκάλεσε όσους αντιδρούν στην υποψηφιότητα αυτή να ζητήσουν εσωκομματικό δημοψήφισμα. Από την πλευρά του, ο Μ.Παπαγιαννάκης, που προσήλθε στη συνεδρίαση ενισχυμένος μετά την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Αθηνας, όχι μόνο δεν υπαναχώρησε, αλλά αντίθετα εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση ζητώντας να γίνει σεβαστό το καταστατικό του κόμματος.

    Ειδικότερα, στην εισήγησή του, ο κ.Αλαβάνος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου μετά τις εξελίξεις στην οργάνωση Α΄Αθήνας, είπε ότι δεν αισθάνεται ηττημένος τονίζοντας ότι «δεν θεωρώ ήττα του οποιουδήποτε τυχαίνει να ασκεί την Προεδρία του ΣΥΝ, όταν ένα νομαρχιακό όργανο, όταν η ΚΠΕ, όταν ακόμη ένα Συνέδριο δεν συμμερίζεται ακριβώς τις ίδιες επιλογές με αυτόν που ασκεί την Προεδρία».

    Ήττα, πρόσθεσε ο κ.Αλαβάνος, είναι το να εξατμισθεί η αίσθηση αλληλεγγύης που πρέπει να διατηρούμε, ειδικά τις στιγμές που έχουμε διαφορετικές επιλογές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στην απόφαση της ΝΕ Α΄Αθήνας για τον Μ.Παπαγιαννάκη, αφού έπλεξε το εγκώμιο του τέως συναδέλφου του στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και αφού είπε ότι είναι εξαιρετική πρόταση για υποψηφιότητα (όπως και του κ. Μπαρτζώκα) επανήλθε στην υποστήριξη της υποψηφιότητας του Α. Τσίπρα, λέγοντας ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να ανοιχθεί κυρίως προς τη νεολαία, με μια τολμηρή προσπάθεια και υποψηφιότητα.

    Στον κ.Αλαβάνο έμμεσα, αλλά με σαφήνεια απάντησε ο κ.Μ.Παπαγιαννάκης, ο οποίος στην ομιλία του είπε ότι δέχθηκε να είναι υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, τονίζοντας ότι ήδη είναι υποψήφιος της ΝΕ Α΄Αθήνας. Ο κ.Παπαγιαννάκης εξέφρασε την έκπληξή του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάποιοι στο κόμμα αυτές τις διαδικασίες και σημείωσε ότι «επειδή είμαι πείσμων, είμαι υποψήφιος και απαιτώ να να τηρηθεί το καταστατικό». Ο κ.Παπαγιαννάκης πρόσθεσε ότι "μόνο ως εκεί αντέχουν τα όρια της κομματικής μου νομιμότητας. Οτιδήποτε άλλο συμβεί, κατέληξε, θα αγγίζει τα όρια της παρωδίας και του καταστατικού πραξικοπήματος".

    Οι εργασίες της ΚΠΕ θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα.

    [06] Συνέχεια επεισοδίων, συλλήψεων και εμπρησμών στο Παρίσι

    Συνεχίστηκαν οι ταραχές σε πολλές πόλεις της Γαλλίας έως τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι πυρπολήθηκαν στην διάρκεια των επεισοδίων τουλάχιστον 900 αυτοκίνητα, ενώ έγιναν τουλάχιστον 170 συλλήψεις νεαρών Γάλλων προερχόμενων από οικογένειες κοινωνικά αποκλεισμένων εθνικών μειονοτήτων.

    Οι ταραχές επεκτάθηκαν πέραν των προαστίων του Παρισιού, με συγκρούσεις να αναφέρονται στη Νάντη, τη Ρεν, τη Μασσαλία και άλλες επαρχιακές πόλεις.

    Στην Πιερφίτ, κοντά στο Παρίσι, περίπου 100 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μια πολυκατοικία μετά από εμπρησμό στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Σημειώθηκε επίσης μια απόπειρα εμπρησμού σε εβραϊκή συναγωγή, που πάντως προκάλεσε μόνο μικρές υλικές ζημιές.

    Νηπιαγωγεία, επιχειρήσεις και αποθήκες πυρπολήθηκαν. Πολλές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έγιναν αντικείμενο της οργής νεαρών. Οι ζημιές ανέρχονται σε "εκατομμύρια ευρώ", σύμφωνα με τις αρχές.

    Οι ταραχές ξέσπασαν μετά το θάνατο δύο νεαρών που κατεδίωκαν αστυνομικοί την 27η Οκτωβρίου. Συνεχίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο για ένατη συνεχόμενη νύκτα.

    Ο Γενικός Εισαγγελέας του Παρισιού Ιβ Μποτ δήλωσε στο ραδιοσταθμό Europe 1 ότι οι ταραχές δεν είναι αυθόρμητα ξεσπάσματα οργής και απελπισίας μέσα από κοινότητες μεταναστών.

    Μάλλον, είπε, είναι οργανωμένες με "αυθεντικές τακτικές κινητικότητας" όπου νεαροί μασκοφόροι πετούν βόμβες βενζίνης και γίνονται εκκλήσεις μέσω του Ίντερνετ σε νέους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο σε άλλες πόλεις και κοινότητες.

    "Το κίνημα κατευθύνεται κυρίως εναντίον των θεσμών της δημοκρατίας -- αλλά δεν έχει οποιονδήποτε εθνικό χαρακτήρα", πρόσθεσε.

    Ωστόσο, οι περισσότεροι παρατηρητές και οι κοινωνιολόγοι λένε πως οι ταραχές είναι αποτέλεσμα 30 χρόνων αποτυχημένων μεταναστευτικών πολιτικών στη Γαλλία.

    Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η μακρόχρονη υποβόσκουσα δυσαρέσκεια για την κυβερνητική απόρριψη, η υψηλή ανεργία και η υποβάθμιση σε προάστια που μοιάζουν με γκέτο ήταν το προσάναμμα για το ξέσπασμα της βίας ανάμεσα στις κυρίως βορειοαφρικανικές και αφρικανικές μεταναστευτικές κοινότητες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 November 2005 - 22:51:43 UTC