Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαραγωγική η συχνή αλλαγή υπουργών
  • [02] Γ.Παπανδρέου:Eνα νέο ΠΑΣΟΚ αναδύεται
  • [03] Αλογοσκούφης:"Γενικά τα πράγματα είναι θετικά"
  • [04] Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ
  • [05] Επίσκεψη προέδρου ΣΥΝ σε σχολείο μεταναστών

  • [01] Αντιπαραγωγική η συχνή αλλαγή υπουργών

    Tην ιστορική πόλη Νίκο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, και τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο.

    Η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε στους αρχαίους ναούς και στο παλάτι του «Σογκούν» και στη συνέχεια συνέφαγε με τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Κώστα Καραμανλή.

    Ο πρωθυπουργός στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους δεν θέλησε να αναφερθεί στην εσωτερική επικαιρότητα παρά τις επίμονες ερωτήσεις που έγιναν, κυρίως, για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

    Αφορμή ήταν ερώτηση Ιάπωνα δημοσιογράφου για το θέμα σε πρωινή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει.

    «Θα κάνετε ανασχηματισμό. Αυτό είναι το θέμα», είπε ο δημοσιογράφος στον Κώστα Καραμανλή και ο πρωθυπουργός απάντησε «Είναι λάθος θέμα. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Πιστεύω ότι η συχνή αλλαγή υπουργών είναι αντιπαραγωγική».

    Ο κ Καραμανλής ρωτήθηκε και για τον κ Νικολόπουλο αλλά δεν έκανε σχόλιο , αν και έδειξε ότι είναι ενήμερος για το θέμα με τις δηλώσεις του βουλευτή Αχαίας.

    Ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά την επίσκεψη του στην Άγκυρα είπε ότι «δεν την βλέπω μέχρι το τέλος του χρόνου». Αναζητείται ημερομηνία από τις αρχές του 2006».

    Ο κ Καραμανλής, αναφερόμενος στην επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκτίμησε ότι «οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας για το Δ ΚΠΣ είναι μεγαλύτερες στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου».

    Επίσης ο κ Καραμανλής πιστεύει ότι δεν θα θιγούν οι αγροτικές επιδοτήσεις σημειώνοντας «Δεν νομίζω ότι θα αγγίξουν σε βάθος το θέμα των περικοπών των αγροτικών επιδοτήσεων. Υπάρχει μια πολύ ισχυρή συμμαχία στην Ένωση. Και αν το θέσουν κάποιοι δεν θα περάσει».

    Ο κ Καραμανλής είπε ότι δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του κ Κ Σημίτη και πρόσθεσε ότι διαβάζει αυτή την περίοδο ιστορικά βιβλία.

    [02] Γ.Παπανδρέου:Eνα νέο ΠΑΣΟΚ αναδύεται

    Ένα νέο ΠΑΣΟΚ αναδύεται, για μια νέα νίκη, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στο «΄Εθνος της Κυριακής» και πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα που περνά η φωνή μας είναι πιο καθαρή και πιο δυνατή».

    Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες, όπως ανέφερε, «δείχνουν την κυβερνητική φθορά», δήλωσε ότι αυτό «είναι μόνο η αρχή για την πρόοδο της χώρας και όλων των Ελλήνων πολιτών», και πρόσθεσε ότι ο ίδιος κοιτάζει «πάντα μπροστά», επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει μετά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σημίτη.

    Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι η ανάκαμψη του κόμματός του δεν οφείλεται μόνο στις «κορυφαίες παρεμβάσεις που αλλάζουν το κλίμα», αλλά και στις προσπάθειες όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ «που έχουν στρατευτεί να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και πρωτίστως για τη νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που διαμορφώνει το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους πολίτες να καταθέσουν την άποψή τους».

    Συνέντευξη Γεράσιμου Αρσένη

    Διαφορετική εκτίμηση για τις ευθύνες τη βραδιά της κρίσης στα ΄Ιμια, από εκείνη που αναφέρει στο βιβλίο του ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, διατυπώνει ο τότε υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

    Ο κ. Αρσένης θεωρεί ότι η ευθύνη ήταν πολιτική, κατά κύριο λόγο, χωρίς να απαλλάσσει, πλήρως, των ευθυνών της, την τότε στρατιωτική ηγεσία. Κατά τον κ. Αρσένη η ευθύνη βαραίνει τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό ΄Αμυνας (δηλαδή τον ίδιο) και τα άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ που είχαν την ευθύνη του χειρισμού της κρίσης. Και τονίζει ότι «πρέπει επιτέλους να μάθουμε να αναλαμβάνουμε με γενναιότητα τις ευθύνες μας».

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός ΄Αμυνας η κρίση των Ιμίων όδευε σε «πολιτική λύση» και πρόσθεσε ότι «το πλαίσιο της λύσης είχε, φαίνεται, συζητηθεί μία-δύο μέρες πριν» και «είχε διαμορφωθεί πριν από την κατάληψη της δεύτερης βραχονησίδας», ενώ εκτιμά ότι σε αυτό το πλαίσιο έγινε η συμφωνία Χόλμπρουκ- Πάγκαλου. Και σημειώνει ότι, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, για την επίτευξη πολιτικής λύσης, δεν είχε εξασφαλιστεί η αποχή από κάθε είδους στρατιωτική ενέργεια των αντιμαχόμενων μερών.

    Αναφερόμενος στην εκδοχή του κ. Σημίτη για την κρίση στα ΄Ιμια, ο κ. Αρσένης τονίζει ότι ο τέως Πρωθυπουργός «παραθέτει επιλεκτικά πολλά στοιχεία», τα οποία, όμως, δέχεται ότι «κατά κανόνα είναι ακριβή» και οι ανακρίβειες που εμπεριέχονται στο βιβλίο δεν είναι ηθελημένες.

    Διαψεύδει τον κ. Σημίτη ότι πληροφορήθηκε την πτώση του ελικοπτέρου στις 7 το πρωί από την τηλεόραση, αλλά στις 6 το πρωί από τον ίδιο μέσω του τριψήφιου υπουργικού τηλεφώνου. Επικρίνει εξάλλου τον τέως Πρωθυπουργού για τη μη αποδοχή της πρότασης να μεταφερθεί η σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στο υπουργείο ΄Αμυνας, καθώς και ότι «δεν ενέκρινε κανόνες εμπλοκής από το ΚΥΣΕΑ».

    Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αντίπαλος του κ. Σημίτη στη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας τον Ιανουάριο του 1996, αναφέρεται και σε άλλα θέματα της θητείας του αντιπάλου του.

    Ο κ. Αρσένης θεωρεί ότι «ένα μεγάλο μέρος της κριτικής που ασκήθηκε στον κ. Σημίτη (σ.σ. ότι «ευνόησε τη διαπλοκή και ανέχθηκε τη διαφθορά») ήταν υπερβολική και άδικη» και πρόσθεσε ότι «σαφώς δεν ευνόησε τη διαπλοκή». Τονίζει, όμως, ότι τέτοια φαινόμενα «δεν αντιμετωπίζονται με δηλώσεις του τύπου όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα». Ταυτόχρονα κάνει λόγο για «απαράδεκτη κηδεμονία των ΜΜΕ στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού».

    Σχετικά με την οικονομική πολιτική της 8ετίας Σημίτη, ο κ. Αρσένης, που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας επί Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι το καλοκαίρι του 1985 οπότε αντικαταστάθηκε από τον κ. Σημίτη, δηλώνει ότι στο διάστημα 1996-2004 «βελτιώθηκαν οι οικονομικές επιδόσεις και αυξήθηκαν οι κοινωνικές μεταβιβάσεις». Ασκεί κριτική ότι «δεν τολμήσαμε τις απαραίτητες αλλαγές στις δομές της παραγωγής για την αύξηση της παραγωγικότητας και της απασχόλησης». Και θεωρεί ότι «ισχυρή οικονομία δεν είχαμε και δεν έχουμε στην Ελλάδα».

    Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι ο κ Σημίτης «αστόχησε» με την έκδοση του βιβλίου του και «δημιούργησε προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, ιδιαιτέρως στη νέα ηγεσία του» και του καταλογίζει «αδικαιολόγητο άγχος να υπερασπιστεί το έργο της οκταετίας του».

    Δεν συμμερίζεται την άποψη του κ. Σημίτη ότι οι εκλογές χάθηκαν για το ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές του 2000, οπότε «χάσαμε το στίγμα μας». Αναγνωρίζει, όμως, ότι ο τέως Πρωθυπουργός «έχει δίκιο» όταν λέει ότι το έργο του δεν προβλήθηκε επαρκώς.

    Σχετικά με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, κάτω από οποιεσδήποτε διαδικασίες, θα είχε αναδειχθεί Πρόεδρος του Κινήματος, αλλά υποστηρίζει ότι «ο αυτοκρατορικός τρόπος μεταβίβασης της προεδρίας τελικά έβλαψε την εικόνα του ίδιου του ΠΑΣΟΚ».

    Ο κ. Αρσένης θεωρεί ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έγινε καθυστερημένα και αποκαλύπτει ότι είχε στείλει επιστολή στον κ. Σημίτη, στις 31 Ιουλίου 2003, στην οποία τόνιζε ότι ο τέως πρωθυπουργός «δεν μπορούσε να αντιστρέψει την πορεία προς την ήττα» και είχε ζητήσει από τον κ. Σημίτη «να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

    [03] Αλογοσκούφης:"Γενικά τα πράγματα είναι θετικά"

    «Οι θεσμικοί επενδυτές έχουν επενδύσει στην Ελλάδα 2.1 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνοντας ότι «η ανάπτυξη ενισχύεται πια τελείως από τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή από ιδιωτικές επενδύσεις, την κατανάλωση, τον τουρισμό (σημαντική η φετινή συνεισφορά του) και το κυριότερο από τις εξαγωγές που είχαν μεγάλο αριθμό αύξησης, γύρω στο 7,6%».

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι «γενικά τα πράγματα είναι θετικά και φαίνεται ότι λειτουργεί και η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών που κάνουμε για τις επιχειρήσεις η οποία δημιουργεί ένα κλίμα μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας και μεγαλύτερα κίνητρα για τις επενδύσεις. Έχουμε και στόχο βέβαια, μετά το 2007, να ξεκινήσουμε ένα τριετές πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας για τα νοικοκυριά».

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Νέα Υόρκη, όπου είχε σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες, ενδιαφερόμενους επενδυτές και στελέχη του νεοϋορκέζικου Χρηματιστηρίου. Επίσης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο 7ο Επενδυτικό Συνέδριο της εταιρείας «Capital Link», με θέμα: «Η Ελλάδα σε μία νέα εποχή: Επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες και η ανάπτυξη της ΝΑ Ευρώπης».

    Στην εισαγωγική τοποθέτησή του, ο κ. Αλογοσκούφες υποστήριξε ότι «φέτος, τα πήγαμε πολύ καλά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, είχαμε πολύ μεγαλύτερη ανταπόκριση απβ ότι είχαμε σχεδιάσει και επειδή θα έχουμε και του χρόνου ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θέλουμε να γίνει μία προετοιμασία του κλίματος, διότι οι θεσμικοί επενδυτές έχουν στηρίξει πάρα πολύ την Ελλάδα στα ζητήματα των αποκρατικοποιήσεων και των ομολόγων. Πέρυσι, είχαμε κάνει μία ανάλογη παρουσίαση στο Λονδίνο που βοήθησε πάρα πολύ. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε μία φορά το χρόνο και στη Νέα Υόρκη, διότι είναι οι δύο μεγάλες αγορές παγκοσμίως για θεσμικούς επενδυτές, κεφάλαια και τράπεζες. Θεωρούμε ότι μέχρι τώρα πήγαν πολύ καλά οι συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές και μέλη του Χρηματιστηρίου».

    Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι «για την επόμενη χρονιά, ο μεγάλος στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη συμμετοχή του Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα, να επικεντρωθούμε στη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου σε κρατικές τράπεζες. Στην Εμπορική ο στόχος μας είναι η πλήρης αποκρατικοποίηση και στην Αγροτική Τράπεζα να μειώσουμε σημαντικά το ποσοστό. Φέτος, έχει γίνει μεγάλη προεργασία με το Ασφαλιστικό των τραπεζών και με την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων. Στην Αγροτική ο στόχος μας είναι να μειώσουμε, αν είναι δυνατό, και μέχρι το 51% από 82 που είναι σήμερα, καθώς επίσης και να εισαχθεί ποσοστό 20-25%, όχι πολύ περισσότερο, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Σε μια δεύτερη φάση, θέλουμε να κάνουμε και άλλα βήματα, αλλά να υπάρχει μια αγορά και μια τιμή, γιατί σήμερα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι στην αγορά».

    Ακολούθως, υπογράμμισε ότι «ένας άλλος στόχος μας είναι η εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο, κατόπιν συνεννοήσεων με τους Γερμανούς και διάφορες άλλες, μικρότερου βεληνεκούς αποκρατικοποιήσεις, κυρίως στον τουρισμό και στην αξιοποίηση των ακινήτων. Φέτος, είχαμε στόχο 1,6 δις ευρώ και πήγαμε στο 2,1 και του χρόνου θα θέσουμε στόχο 1,6 δις ευρώ. Δεν θα θέσουμε περισσότερα. Άλλωστε, του χρόνου θα είναι πιο δύσκολο το πρόγραμμα επειδή δεν υπάρχουν τα μεγάλα πακέτα».

    Για την πολιτική της κυβέρνησης στο δημοσιονομικό τομέα, είπε ότι «ακολουθείται πολύ καλή πορεία, δεδομένου ότι το έλλειμμα έχει μειωθεί από το 6.6% στο 4.4% χωρίς την τιτλοποίηση, η οποία στην Ελλάδα έγινε πολύ μεγάλο θέμα. Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία γιατί αφορά μια ενδιάμεση χρονιά όπως είναι το 2005. Είτε την κάνεις είτε δεν την κάνεις, αυτό που θα σε κρίνει τελικά, είναι το που θα είσαι το 2006 και όχι το 2005».

    Ο κ. Αλογοσκούφης παρουσίασε ως ενθαρρυντικά στοιχεία την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά 3.6% το 2005, τη «μεγαλύτερη που σημειώθηκε φέτος σε χώρα της ευρωζώνης». Επίσης, αναφέρθηκε στη «μικρή πτώση» της ανεργίας, σημειώνοντας ότι «οι προβλέψεις για το 2006 είναι μικρή επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 3.8% και περαιτέρω πτώση της ανεργίας».

    Σε ερώτηση για την πώληση της Atlantic Bank Νέας Υόρκης και ότι «αρκετοί ομογενείς εξέφρασαν την άποψη ότι τα 400 εκατομμύρια δολάρια ήταν πάρα πολύ λίγα, την στιγμή που υπήρχαν διαπραγματεύσεις με τράπεζα για 650 εκατομμύρια»,

    ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι «την πώληση της τράπεζας χειρίσθηκε η διοίκηση της Εθνικής, εγώ δεν έχω κανένα λόγο», όπως είπε, «ούτε να έχω άποψη, ούτε τίποτα. Η διοίκηση της Εθνικής λειτούργησε υπέρ των μετόχων της. Άμα οι μέτοχοι τής Εθνικής δεν παραπονιούνται, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παραπονιέται ο οποιοσδήποτε άλλος».

    Σε ερώτηση που βρίσκεται το θέμα των Ολυμπιακών Αερογραμμών, υπογράμμισε ότι την προσεχή Τρίτη θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή για να ληφθούν αποφάσεις, ωστόσο διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει την εισήγηση των συμβούλων όσο αφορά αυτό το ζήτημα.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, την Παρασκευή το απόγευμα (τοπική ώρα), επισκέφθηκε τη Γουόλ Στριτ και είχε την ιδιαίτερη τιμή να σημάνει τον κώδωνα κλεισίματος του Χρηματιστηρίου, με φόντο την ελληνική σημαία.

    Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, προγευμάτισε με τον αντιπρόεδρο του οικονομικού περιοδικού Forbes, Κρίστοφερ Φορμπς και με άλλα διευθυντικά στελέχη. Επίσης, είχε γεύμα εργασίας με ανώτατα στελέχη της Μerrill Lynch, παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Διεύθυνση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ παραχώρησε συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ.

    [04] Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ

    Κατά του σχεδίου νόμου που προβλέπει την εκλογή δημάρχων με ποσοστό 42% τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στο νησί της Ρόδου.

    Το συγκεκριμένο θέμα ήταν το κυριότερο που απασχόλησε τις εργασίες του συνεδρίου στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και της Αυτοδιοίκησης.

    Με ανάλογη πλειοψηφία οι σύνεδροι τάχθηκαν κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημιουργία πέντε υπερπεριφερειών, που έχει αποφασιστεί να συσταθούν για αναπτυξιακούς λόγους.

    Στα ψηφίσματα του συνεδρίου που αναμένεται να εκδοθούν αργά σήμερα το βράδυ, θα περιλαμβάνεται ειδική αναφορά για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νομού Δωδεκανήσου, το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο.

    Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι σήμερα στο χώρο του συνεδρίου έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν δεκάδες κάτοικοι του νησιού της Τήλου που επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη και στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Π. Κουκουλόπουλο.

    [05] Επίσκεψη προέδρου ΣΥΝ σε σχολείο μεταναστών

    Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλέξης Τσίπρας, μέλος της ΠΓ του κόμματος, και συνομίλησαν με μετανάστες και εθελοντές δασκάλους.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΝ, ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, σημείωσε ότι "το Σχολείο των Μεταναστών είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, προφητική αν θέλετε, που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Νεολαία του ΣΥΝ".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε το Σχολείο αυτό "σπόρο για την ομαλή, την αμοιβαία και επωφελή συμβίωση των μεταναστών με την ελληνική κοινωνία" και πρόσθεσε πως πιστεύει ότι "αυτό που έκανε η Νεολαία του ΣΥΝ θα βγάλει πολλά λουλούδια. Φτάνει να υπάρξει και μια στήριξη από το κράτος και από τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τέτοιες πρωτοβουλίες".

    Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου προς τον κ. Σημίτη, δήλωσε: ?Νομίζω ότι ορισμένα μέλη της Ιεραρχίας έχουν ξεπεράσει τα όρια. Πληρώνονται από όλους τους Έλληνες φορολογούμενους για να εργαστούν για την ψυχή των πολιτών και σήμερα παριστάνουν τους εισαγγελείς όταν θα έπρεπε να είναι απολογούμενοι, ειδικά για όσα σκάνδαλα έχουν γίνει γνωστά για την Εκκλησία. Αυτό πρέπει άμεσα να πάψει και νομίζω ότι έχει έρθει πια ο καιρός για τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους στη χώρα μας.

    Από την πλευρά του, ο Σελίμ Τζαχίντ, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Μπαγκλαντές, χαρακτήρισε το Σχολείο εξαιρετική προσπάθεια, προσθέτοντας ότι η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο κάθε μετανάστη για την επικοινωνία με την ελληνική κοινωνία και για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που συναντά.

    "Πιστεύω -πρόσθεσε- ότι μπορούν αν υπάρχει η διάθεση και από την κυβέρνηση να ανοίξουν τέτοια ανοιχτά σχολεία και σε άλλες γειτονιές και περιοχές της χώρας για να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 November 2005 - 21:22:00 UTC