Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απάντηση κ.Αθανασάκη για συντάξεις

  • [01] Απάντηση κ.Αθανασάκη για συντάξεις

    «Τα 30 ευρώ αύξηση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν για τον κ. Καραμανλή ψίχουλα. Τα 8, 10 και 12 ευρώ της ΝΔ παρουσιάζονται, κατβ ευφημισμόν, από τον κ. Καραμανλή ως υπερδιπλάσια του πληθωρισμού και σαν εξάντληση των ορίων αντοχής του προϋπολογισμού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης.

    Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι "οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Καραμανλή προς τους συνταξιούχους έχουν την ίδια τύχη με όλες τις υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ, δηλαδή μετάθεση για το απώτερο μέλλον,νέες ψεύτικες εξαγγελίες,εξαπάτηση διαρκείας, κοροϊδία κατβ εξακολούθηση».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης, σε σημερινές του δηλώσεις, ότι "δεν υπάρχει εξάντληση των ορίων αντοχής του προϋπολογισμού, αλλά εξάντληση των ορίων αντοχής των χαμηλοσυνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, των χαμηλόμισθων που πλήττονται καθημερινά από την πολιτική της ΝΔ, μιά πολιτική που είναι υπερ των ολίγων και εις βάρος των πολλών, λανθασμένη και αντιλαϊκή".

    Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι "το για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα που κληρονόμησε η ΝΔ,σε λίγο θα το πιστεύει μόνο ο κ. Καραμανλής και ίσως κάποιοι από τους υπουργούς του".

    Και πρόσθεσε ότι "η πραγματικότητα είναι ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα οφείλονται στην κατάρρευση της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ, στην δική της οικονομική διαχείριση, στις λανθασμένες και αντιλαϊκές πολιτικές της, στην ανικανότητα και την αναξιοπιστία της».

    Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη,«η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ο δρόμος της ευθύνης, όπως την ονομάζει ο κ. πρωθυπουργός, δεν είναι μονόδρομος, δεν αυξάνει, αλλά αντίθετα υπονομεύει τις δυνατότητες της οικονομίας και της χώρας».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς αν υπάρχουν εκτιμήσεις στο Κίνημα ακόμη και για πρόωρες εκλογές, δήλωσε πως "εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές ή μη δεν έχει νόημα να κάνει κανείς από την αντιπολίτευση,όταν δεν μπορεί (η αντιπολίτευση) να επιβάλλει την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές".

    Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, "αυτό που λέμε και διαβάζετε και εσείς σχετικά δημοσιεύματα και αναλύσεις, από τα οποία προκύπτει ένας τέτοιος προβληματισμός στην κυβέρνηση. Και λέμε ότι η ΝΔ μπροστά στα αδιέξοδα τα οποία δημιουργεί καθημερινά η ίδια με την πολιτική της, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί στην οικονομία, μπορεί να αποφασίσει να κάνει το απονενοημένο διάβημα και να πάει σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες θα χάσει".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ακόμη ότι ενδεχομένως η ΝΔ "να ελπίζει ότι θα έχει καλύτερη τύχη αργότερα και να πάει προς το τέλος της 4ετίας, οπότε και τότε θα χάσει".

    Σύμφωνα με τον κ. Αθανασάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει ότι για τη ΝΔ αυτή η επιλογή είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

    Tα περί «πρόωρων εκλογών» σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Πρόκειται για «αμήχανες προσπάθειες εντυπωσιασμού του κ. Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα»,σημείωσε σχετικά ο κ.Ευάγγελος Αντώναρος και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για μια τετραετία και εφαρμόζει το πρόγραμμά της σε βάθος τετραετίας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 November 2005 - 15:46:57 UTC