Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία
  • [02] Συνέδριο νεολαίας ΣΥΝ
  • [03] Παγκόσμια Ημέρα Αντικαταναλωτισμού
  • [04] Μπακογιάννη :"Υπεύθυνη η στάση του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό"
  • [05] Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας
  • [06] «Είμαστε στο σωστό δρόμο»
  • [07] «Δύναμη της Αριστεράς είναι η συνεργασία της»

  • [01] Εξόρμηση του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία

    Την πραγματοποίηση πανελλαδικής εξόρμησης διαλόγου με τους πολίτες για την Οικονομία ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη περίοδο, μετά από την Ημέρα κατά της Ακρίβειας και το διήμερο για την Υγεία. Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, στη διάρκεια των οποίων κλιμάκια του Κινήματος με μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, του Εθνικού Συμβουλίου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, θα επισκεφθούν ολόκληρη τη χώρα. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της εξόρμησης είναι να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα στην Οικονομία από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και οι επιπτώσεις τους στους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους αγρότες, τους νέους και τους ανέργους.

    Στο πλαίσιο ης πρωτοβουλίας, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθούν το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27 Νοεμβρίου, τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα επισκεφθεί την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, την Καρδίτσα και θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα επισκεφθεί το Νομό Ιωαννίνων και θα μιλήσει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, σε πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μπιζανίου.

    Η δεύτερη φάση της εξόρμησης έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Δεκεμβρίου, στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η πρωτοβουλία διαλόγου του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, με επισκέψεις Κλιμακίων του Κινήματος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής (Αθήνα, Πειραιά, Υπόλοιπο Αττικής).

    [02] Συνέδριο νεολαίας ΣΥΝ

    Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας,το 4ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού, οι εργασίες του οποίου θα λήξουν αύριο με την ψήφιση συνεδριακών κειμένων και την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου και νέου Γραμματέα.

    Στις διαφορές της Νεολαίας του Συνασπισμού από τις άλλες πολιτικές Νεολαίες εστίασε την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, επέκρινε τις διαδικασίες τονίζοντας : "Υπάρχουν χώροι κομματικοί όπου η οργάνωση διαλύεται με απόφαση προεδρική. Σκεφθείτε να εμφανιζόταν εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ και να σας πρότεινε ποιόν γραμματέα νεολαίας θα έχετε. Εδώ μια πρόταση για έναν υποψήφιο δήμαρχο και δημιούργησε τόσες εντάσεις".

    Οσον αφορά την οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ υπογράμμισε: "Ευτυχώς είμαστε πάρα πολύ διαφορετικοί. Ευτυχώς έχουμε μια εφημερίδα την "Αυγή", που λέει ότι στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ μπορείτε να δείτε τα εξής πολιτιστικά συγκροτήματα. Χρειάζεται διάλογος και όχι μια διδασκαλία αντιπαράθεσης και διάλυσης της Αριστεράς."

    Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες της Νεολαίας του ΣΥΝ που πηγάζουν τόσο από τις ιδεολογικές αναζητήσεις της όσο και από τις περιορισμένες δυνάμεις της και την αδυναμία να εκφράσει τις απόψεις αυτές επαρκώς μέσα από τα ΜΜΕ, σημείωσε : "Δεν είστε και δεν μπορεί να είστε μια νεολαία καθώς πρέπει. Είστε μια νεολαία που κινείται πλάϊ σ΄ένα κόμμα του οποίου οι πολιτικές προτάσεις ξεφεύγουν από τα όρια του συστήματος.Αυτό είναι αναγκασμένο το κόμμα να το κάνει παίρνοντας υπόψη τις δυνάμεις του, τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού και την αδυναμία του να εκφράσει τις απόψεις του μέσα από τα ΜΜΕ".

    Εκανε επίσης μνεία "σε συντρόφους που χάθηκαν μέσα στα χρόνια παρά την πρωταγωνιστική συμμετοχή τους στους αγώνες (Μάης ΄68, Πολυτεχνείο κλπ),καταλήγοντας σ΄ένα δρόμο που σε σχέση με τον παράδεισο των ονείρων τους ήταν μια προσωπική κόλαση".

    Χαρακτήρισε μεταβατική την πορεία του ΣΥΝ και πρόσθεσε ότι ο μεγαλύτερος στόχος είναι να μην περάσει η αντίληψη ότι η ιστορία, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο θα συνεχισθεί χωρίς τη νεολαία.

    [03] Παγκόσμια Ημέρα Αντικαταναλωτισμού

    Χωρίς αγορές προτείνει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος στους πολίτες να γιορτάσουν την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αντικαταναλωτισμού (Buy Nothing Day).

    Το ΙΝΚΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους μια και το 63% των νοικοκυριών της χώρας, όπως εκτιμά, έχει υποβαθμίσει ποιοτικά την διατροφή του, ενώ το 21% των πολιτών αντιμετωπίζει και ποσοτικό πρόβλημα για το ίδιο θέμα. Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών την τελευταία 20ετία, όπως αναφέρεται, επηρεάζει τις συμπεριφορές σημαντικού ποσοστού της κοινωνίας και η διατροφή εμφανίζεται να αποκτά ξανά "ταξικά χαρακτηριστικά".

    Κατά το ΙΝΚΑ, η συμμετοχή του έτοιμου φαγητού από το 1984 μέχρι σήμερα αυξήθηκε κατά 956% και από το 1993 μέχρι σήμερα κατά 231%, ενώ η άνιση εξέλιξη των τιμών ανάμεσα στα μη τυποποιημένα και μη επώνυμα προϊόντα και τα τυοποιημένα - επώνυμα συνέβαλε σε αυτή την εξέλιξη του "ταξικού διαχωρισμού".

    Επίσης , σύμφωνα με το ΙΝΚΑ, παρατηρείται, αύξηση της κατανάλωσης του κρέατος κατά 155% μέσα σε 20 χρόνια, των γαλακτοκομικών κατά 55%, της ζάχαρης κατά 118% αλλά και αντίστοιχη μείωση των δημητριακών κατά 17%, των οσπρίων κατά 36% και των ψαριών κατά 7%.

    [04] Μπακογιάννη :"Υπεύθυνη η στάση του πρωθυπουργού για τον προϋπολογισμό"

    "Απόλυτα υπεύθυνη" χαρακτηρίζει η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, τη στάση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη σημερινή οικονομική εφημερίδα "Ισοτιμία", η κυρία Μπακογιάννη επισημαίνει ότι "κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται καλά όταν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα", τονίζει πως "κοινωνική πολιτική με δανεικά δεν γίνεται" και προσθέτει ότι "αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν η βελτίωση του επιπέδου ζωής των Ελλήνων να είναι όχι μόνο σταθερή, αλλά και να βασίζεται σε στέρεες βάσεις". Προβλέπει μάλιστα πως "όταν οι πολίτες διαπιστώσουν ότι οι θυσίες τους δεν πάνε χαμένες, θα επιβραβεύσουν αυτή τη στάση".

    Η Δήμαρχος Αθηναίων τάσσεται υπέρ της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων, που όπως λέει, "οδηγεί στην ανάπτυξη και παρέχει τη δυνατότητα υλοποίησης των κυβερνητικών εξαγγελιών έστω και αν αυτές έγιναν με δεδομένα τα οποία αποδείχτηκαν εκ των υστέρων δυσμενέστερα" και αποδίδει "τις όποιες καθυστερήσεις στις ειδικές, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, συνθήκες.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, η κυρία Μπακογιάννη εξηγεί ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο για να γίνουν εκλογές. "Η κυβέρνηση πήρε εντολή να κυβερνήσει μια τετραετία και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο μέσον της τετραετίας και διανύουμε την δυσκολότερη φάση, όπως θα συνέβαινε σε κάθε κυβέρνηση που αποφασίζει να κάνει μεταρρυθμίσεις", δηλώνει και προσθέτει ότι "χρειάζεται χρόνος για να έχουν αποτέλεσμα οι προσπάθειες που γίνονται". Σε ό,τι αφορά τη δική της συμμετοχή σε μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα, η Δήμαρχος Αθηναίων διευκρινίζει ότι προς το παρόν προέχει η δουλειά που γίνεται στον Δήμο, ενώ εξηγεί πως όταν και εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα, θα λάβει δημόσια και ξεκάθαρη θέση.

    Αναφερόμενη στα όσα γράφει στο βιβλίο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την κρίση στα Ίμια, η κυρία Μπακογιάννη χαρακτηρίζει "λάθος" τις σχετικές αναφορές στα συγκεκριμένα γεγονότα και παραπέμπει στην επιλογή άλλων χωρών να "δίνουν στην δημοσιότητα τέτοιου είδους στοιχεία μετά την παρέλευση πολλών ετών και σε περιπτώσεις εφόσον κριθεί ότι δεν επηρέαζουν αρνητικά τα συμφέροντα της χώρας".

    Ερωτηθείσα για την κατάσταση που επικρατεί στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, η Δήμαρχος Αθηανίων δηλώνει ότι "οι όποιες αντιπαραθέσεις μεταξύ επιχειρηματιών, είτε αυτοί δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ είτε σε άλλους τομείς, δεν αφορούν την κυβέρνηση" και τονίζει πως "η διαπλοκή δεν είναι μονομερής πράξη, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες από διαφορετικά κέντρα εξουσίας και δεν αφορά μονο πολιτικούς και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης". Η κυρία Μπακογιάννη τάσσεται ακόμη υπέρ της λήψης μέτρων θεσμικής θωράκισης, αλλά και υπέρ της αμείλικτης στάσης απέναντι σε όσους παραβαίνουν τον νόμο.

    [05] Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας

    Ευκαιρία να επουλωθούν οι πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, δίνει η ύφεση που παρατηρείται από χθες το απόγευμα, καθώς υποχώρησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από την κακοκαιρία επλήγη ιδιαίτερα ο νομός Λακωνίας, που εκτός από τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε σε καλλιέργειες και περιουσίες, άφησε πίσω της νεκρή και μια 52χρονη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από ορμητικό χείμαρρο.

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε χθές τη Λέσβο ο νομάρχης Παύλος Βογιατζής λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν το νησί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη της Μυτιλήνης, αλλά και χωριά. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετώπιζε η Καλλονή, στην οποία το ύψος του νερού είχε φθάσει το ένα μέτρο.

    Από τη βροχή πλημμύρισαν ημιυπόγεια και ισόγεια μαγαζιά και εργαστήρια ιδιαίτερα στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης που διαπερνά σκεπασμένος ποταμός που έχει μετατραπεί σε κεντρικό οχετό ομβρίων. Από τη βροχή έκλεισε και σχολεία που πλημμύρισαν, ενώ για περίπου τρεις ώρες επικράτησε μπλακ άουτ στην πόλη της Μυτιλήνης. Από τις 2,30 το μεσημέρι άρχισε η καταμέτρηση των ζημιών ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε πλήρως.

    Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκαν και πολλές περιοχές της Ανατολικής Αττικής και κυρίως κοντά στη Μάκρη, καθώς δεν λειτούργησε σωστά το φράγμα που είχε κατασκευαστεί, στο ύψος της πρώην Αμερικανικής Βάσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες εκτάσεις να καλυφθούν από νερά, μεταξύ αυτών και η λεωφόρος Μαραθώνος. Από χτες το απόγευμα επετράπη ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προς όλους τους προορισμούς.

    Κακοκαιρία όμως πλήττει όλη σχεδόν την Ευρώπη. Σφοδρές χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν την Ολλανδία, τη Σκωτία και την Ουαλία όπου έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες. Πυκνό χιόνι κάλυψε τα αεροδρόμια του Αμστερνταμ και της Φρανκφούρτης. Κυκλοφοριακό χάος έχουν προκαλέσει οι σφοδρές χιονοπτώσεις και στην Ελβετία, ενώ διακόπηκαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες ανάμεσα στη Βασιλεία και τη Ζυρίχη.

    [06] «Είμαστε στο σωστό δρόμο»

    Διεξοδική αναφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, στις προτεραιότητες και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά και δριμεία επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ περιελάμβανε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας.

    Ο κ.Ρουσόπουλος μίλησε για σύγκρουση της κυβέρνησης με τα προβλήματα και για αποτελέσματα τα οποία είναι ήδη ορατά. Αναφέρθηκε στην πολιτική της ήπιας προσαρμογής στην Οικονομια, η οποία «οδηγεί στην ουσιαστική βελτίωση των δηυμοσιονομικών μεγεθών με το μικρότερο δυνατό κόστος στις πλάτες των φορολογουμένων» και τόνισε ότι «τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο». Σε ό,τι αφορά τον Προϋπολογισμό του 2006, ο οποίος κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε για «αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ενίσχυση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων και για τόνωση της απασχόλησης, ιδιαίτερα στις περιοχές της περιφέρειας και στις κοινωνικές ομάδες που πλήττει περισσότερο η ανεργία». Ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης την αναζωογήνηση της ελληνικής περιφέρειας, με την τόνωση της γεωργίας, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

    Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι «αυτοί που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση φτάνουν τώρα να μιλούν σαν ένα κόμμα που ιδρύθηκε μετά τις εκλογές, σαν να μην έχουν παρελθόν, σαν να ξέπλυναν από πάνω τους τις ευθύνες που τους βαραίνουν». Και συνέχισε: «Είκοσι χρόνια στην κυβέρνηση, τι έκαναν; Τίποτα! Μεγάλα λόγια τότε, ψεύτικα μεγάλα λόγια και σήμερα. Δεν άλλαξαν καθόλου, δεν μπορούν να αλλάξουν». Ειδικότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι «ο ευαγγελιστής υποτίθεται της "ανανέωσης", φτάνει στο σημείο να απαιτήσει από τα ΜΜΕ να προβάλλουν τα στελέχη της αρεσκείας του. Η απαίτηση του κυρίου Παπανδρέου είναι ακόμη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει. Ότι δεν είναι παρά ένα μόνο κομμάτι του πλέγματος της αντίδρασης. Ενός πλέγματος που λειτουργεί με συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι, αθέμιτες εξυπηρετήσεις και ανταποδοτική λογική. Ενός πλέγματος που μπροστά στην εξασφάλιση διαφόρων συμφερόντων, δεν διστάζει να παρακάμψει βασικές αρχές της δημοκρατίας: την ανεξαρτησία των ΜΜΕ, την ισονομία, τη διαφάνεια. Αυτό που πέτυχε με την απαίτησή του αυτή ο κύριος Παπανδρέου ήταν να καταδείξει ότι το κόμμα του δεν είναι παρά ο πολιτικός εκφραστής όλων όσοι έχουν λόγο να φοβούνται την πολιτική αλλαγή».

    Απάντηση ΠΑΣΟΚ

    «Ο καθημερινός ψεύτης της κυβέρνησης της Ν.Δ., είτε μιλά για το δήθεν πλούσιο έργο της κυβέρνησης, είτε επιτίθεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του, επιβεβαιώνει ότι, στο στόμα του οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Ο λόγος του, ο λόγος της κυβέρνησης της Ν.Δ., γίνεται συνώνυμος του ψέματος, της διαστρέβλωσης και της υποκρισίας. Αλλά, με ψέματα, ύβρεις και απίθανες ανοησίες, ούτε καν καλή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση δεν μπορείς να κάνεις. Πολύ περισσότερο, δεν μπορείς να κυβερνήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, αναφερόμενος στην ομιλία του κ.Ρουσόπουλου.

    [07] «Δύναμη της Αριστεράς είναι η συνεργασία της»

    «Η μεγάλη δύναμη της Αριστεράς είναι η συνεργασία της» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος μιλώντας σήμερα στην συνδιάσκεψη της Κίνησης για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς(ΚΕΔΑ).

    Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία αριστερών δυνάμεων στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όπως είπε, να χάνει ο καθένας την ταυτότητά του και να έχει η κάθε δύναμη την δική της προσωπικότητα, την δική του ιστορία αλλά και την ικανότητα να συνυπάρχει με τους άλλους.

    Αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τη στάση του ΚΚΕ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «οι δυνάμεις αυτές (του ΣΥΡΙΖΑ) έχουν επιλέξει όχι ένα δρόμο διαίρεσης του εργατικού και του αριστερού κινήματος, αλλά ένα δρόμο ενότητας και συνεργασίας, μέσα από διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ακόμη ότι η πρωτοβουλία της ΚΕΔΑ και η παρουσία της, είναι πολύ σημαντική σβ αυτό το μέτωπο κοινής δράσης, γιατί όλο και μεγαλύτερος αριθμός κομμουνιστών, καταλαβαίνει ότι η γραμμή της διάσπασης του αριστερού και εργατικού κινήματος, ή της διαμόρφωσης κάποιων εικονικών εταίρων μόνο και μόνο για να θεμελιωθεί αυτή η διάσπαση, είναι μια γραμμή την οποία θέλει και στηρίζει το σύστημα, την οποία χρειάζεται το σύστημα.

    Ο κ. Αλαβάνος προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προδρομικό σχήμα και πρόσθεσε ότι η εξωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, γιατί «θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε ένα διάλογο με την κοινωνία, με τα κοινωνικά στρώματα, που πιέζονται από τις απανωτές επιθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και από τη συγκάλυψη από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ».

    Αναφερόμενος στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση του επομένου έτους ο κ. Αλαβάνος είπε ότι "όλοι θέλουμε οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρύτερες αριστερές δυνάμεις να αποτελέσουν μια βάση συσπείρωσης, πάνω σε ένα εναλλακτικό ριζοσπαστικό αριστερό πρόγραμμα, που θα αγγίζει όλα τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα είχε την ικανότητα συσπείρωσης δυνάμεων πολύ μεγαλύτερων από μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 November 2005 - 8:03:34 UTC