Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή
  • [02] Συνάντηση Παπούλια-Μολυβιάτη
  • [03] Πρόταση νόμου για σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας
  • [04] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
  • [05] Το σ/ν για τις ΔΕΚΟ στο επίκεντρο των συναντήσεων Καραμανλή
  • [06] Συνάντηση Σιούφα-Παλαιοκρασσά
  • [07] Παπανδρέου για εξελίξεις στο Κόσοβο

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή

    Συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, Απασχόλησης Π.Παναγιωτόπουλου, αναπληρώτρια Πολιτισμού Φ.Πετραλιά, Πρ.Παυλόπουλο, τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Απ.Σταύρου και τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Β.Μεϊμαράκη, θα έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε φθηνό Ιντερνετ για 600 χιλιάδες φοιτητές ΤΕΙ, ΑΕΙ και μεταπτυχιακούς.Το κόστος θα είναι κατά περίπου 50% μειωμένο και πως θα εφαρμοσθεί μετά από 12 εβδομάδες δοκιμαστικής περιόδου του προγράμματος'' Δίοδος'' από τη Γενική Γραμματεία Ερευνάς και Τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μηνιαίο κόστος θα ανέρχεται στα 15 ευρώ. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε αριστούχους μαθητές.

    Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι το κόστος θα είναι κατά περίπου 50% μειωμένο και πως μετά απο 12 εβδομάδες δοκιμαστικής περιόδου του προγράμματος'' Δίοδος'' απο τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε μία ακόμη προγραμματική της δέσμευση και σημείωσε ότι αποτελεί ένα ακόμη βήμα που κλείνει το χάσμα στον τομέα της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας.

    Σημείωσε ακόμη πως σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες πρωτοβουλίες για την επέκταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών.

    Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις κατευθυντήριες γραμμές της Λισαβόνας και εφαρμόζει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα και για την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών υπολογιστών σε αριστούχους μαθητές.

    Ο κ. Μιχάλης Λιάπης υπογράμμισε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν απο την αγορά και πως υπολογίζεται ότι το κόστος θα είναι μειωμένο κατά 50% για τους φοιτητές, σημειώνοντας ότι με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση στοχεύει στην διάδοση του γρήγορου και φθηνού Ιντερνετ και στην κατάκτηση της ψηφιακής εποχής.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το μηνιαίο κόστος θα ανέρχεται στα 15 ευρώ.

    [02] Συνάντηση Παπούλια-Μολυβιάτη

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τρέχουσες εξελίξεις επί θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου των Εξωτερικών.

    Εξάλλου, ο κ. Π. Μολυβιάτης θα συναντηθεί αργότερα με τον Ούγγρο ομόλογό του κ. Φέρεντς Σομόγκι, ο oποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας.

    Ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος - και ιδιαίτερα η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών - ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η διεύρυνση και οι δημοσιονομικές προοπτικές, καθώς επίσης και θέματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος,με έμφαση στις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

    Χθες, ο υπουργός των Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ασοσέιντεντ Πρές εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα απαντήσει "θετικά και εποικοδομητικά" στις απαιτήσεις για την ένταξη της στην ΕΕ.

    "Πιστεύω ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι ο δρόμος προς την τελική έκβαση θα είναι μακρύς και δύσκολος",δήλωσε ο Π. Μολυβιάτης,προσθέτοντας ότι οι προϋποθέσεις που η Άγκυρα πρέπει να εκπληρώσει "σημαίνουν ότι η Τουρκία θα πρέπει να κάνει μερικά δραστικά βήματα στον δρόμο για τις εσωτερικές της μεταρρυθμίσεις".

    Τέλος, ανέφερε ότι η διαδικασία της ΕΕ θα αναγκάσει την Άγκυρα να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Κύπρο.

    [03] Πρόταση νόμου για σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΝ καταθέτει σήμερα στη Βουλή πρόταση νόμου για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ενώ αμέσως μετά θα κάνει δηλώσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

    Επίσης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα στα γραφεία στη Βουλή συνέντευξη Τύπου με θέμα: "Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους και οι θέσεις του ΚΚΕ".Η παρουσίαση θα γίνει από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Ορέστη Κολοζόφ.

    [04] Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

    Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πραγματοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ACT-UP, PRAKSIS, Ο.Λ.Κ.Ε, Κέντρο Ζωής, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

    Παρά το ότι έχει σημειωθεί ορισμένη πρόοδος, η ασθένεια του AIDS εξακολουθεί να ξεπερνά τις παγκόσμιες προσπάθειες περιορισμού της: ο αριθμός των ενηλίκων και των παιδιών που ζουν προσβεβλημένοι από τον ιό HIV έφθασε τα 40,3 εκατ. το 2005-το υψηλότερο καταγεγραμμένο ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με την UNAIDS.

  • Συνολικά 3,1 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από τον ιό το 2005, 570.000 εξ αυτών παιδιά.

  • Σχεδόν 5 εκατομμύρια άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον ιό το 2005.

    Στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ. Ιωάννη Ντούτσου, αναπληρωτή καθηγητή Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Βορείου Ελλάδος, το 2005 παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των οροθετικών της τάξης περίπου του 10% σε σχέση με το 2004.

    Όπως ανέφερε ο κ. Ντούτσος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί σε όλη την Ελλάδα 450 νέα περιστατικά φορέων και ασθενών του AIDS.

    Σύμφωνα, εξάλλου, με το Δελτίο Επιδημιολογικής Επιτήρησης της HIV/AIDS λοίμωξης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του υπουργείου Υγείας, στη χώρα μας κατά τη διετία 2003-2004 σημειώθηκε μία μικρή αύξηση των μολύνσεων από τον ιό HIV σε σχέση με το 2002, ενώ ο αριθμός των δηλωθέντων, από το 1985 έως τα μέσα του 2005, φορέων και ασθενών ανέρχεται στις 7.371.

  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV αυξήθηκε σε όλες -πλην μιας- τις περιοχές του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια. Μόνο στην Καραϊβική, όπου όμως σημειώνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός προσβεβλημένων στον κόσμο, δεν υπήρξε αξιοσημείωτη μεταβολή το 2005.

  • Η χειρότερα πληγείσα περιοχή παραμένει η Υποσαχάρεια Αφρική. Εκεί ζει μόλις το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά πάνω από το 60% των κατοίκων της έχουν προσβληθεί από τον HIV. Συνολικά 25,8 εκατ. Αφρικανοί ζουν με τον ιό, σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότεροι από ό,τι το 2003.

  • Περίπου 2,4 εκατ. άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με τον HIV στην Υποσαχάρεια Αφρική το 2005, ενώ τουλάχιστον άλλοι 3,2 εκατ. προσβλήθηκαν από τον ιό.

  • Στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με HIV αυξήθηκε σχεδόν 25% στο 1,6 εκατ. από το 2003, και ο αριθμός των θανάτων από AIDS σχεδόν διπλασιάστηκε στους 62.000 την ίδια περίοδο.

  • Στα τέλη του 2004, είχαν καταγραφεί επίσημα περίπου 300.000 κρούσματα του HIV στην Ρωσική Ομοσπονδία, όμως ο πραγματικός αριθμός εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος - εκτιμάται ότι οι προσβεβλημένοι ήσαν 800.000 στα τέλη του 2003.

  • Στην Ασία, τα επίπεδα προσβολής από τον ιό παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με την Αφρική. 8,3 εκατ. ζούν με τον ιό το 2005, περιλαμβανομένων 1,1 εκατ. νέων κρουσμάτων. Το AIDS κόστισε κάπου 520,000 ζωές στην περιοχή το 2005.

  • Ο αριθμός των προσβεβλημένων από τον HIV στην Λατινική Αμερική αυξήθηκε σε 1.8 million. Το 2005, περίπου 66,000 άνθρωποι πέθαναν από AIDS και 200,000 προσβλήθηκαν από τον ιό.

  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με HIV στην Βόρεια Αμερική, την Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη αυξήθηκαν σε 1.9 εκατ. το 2005, με τα νέα κρούσματα να φθάνουν τα 65,000το 2005. Η ευρεία διαθεσιμότητα της αντιρετροϊικής θεραπείας συνέβαλε στον χαμηλό αριθμό θανάτων, που έφθασαν τους περίπου 30,000.

  • Το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας έχει σκοτώσει 25 εκατομμύρια ανθρώπους από όταν αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1981, και αποτελεί μια από τις πιο καταστροφικές επιδημίες στην καταγεγραμμένη ιστορία.

    [05] Το σ/ν για τις ΔΕΚΟ στο επίκεντρο των συναντήσεων Καραμανλή

    Το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ συνιστά την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει στη χώρα δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

    Οπως δήλωσε, αρχίζει μια νέα εποχή για το δημόσιο και την οικονομία. Το νομοσχέδιο, είπε, αφορά την επανίδρυση του κράτους και τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να διατηρούνται στο δημόσιο τομέα προνόμια που δεν υπάρχουν στην υπόλοιπη οικονομία.

    Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο για το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ και περιμένει βελτιωτικές προτάσεις δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

    Θέλουμε είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος να δοθούν νέα φτερά στον ανταγωνισμό και ερχόμαστε να δημιουργήσουμε ένα νέο εργασιακό καθεστώς γι'αυτούς που θα προσλαμβάνονται στο μέλλον στις ΔΕΚΟ που θα είναι εφάμιλλο με αυτό του ιδιωτικού τομέα.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η συζήτηση περί μονιμότητας προσβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης. Η έννοια της μονιμότητας είναι αναχρονιστική, ανήκει στον περασμένο αιώνα. Πρέπει να αντικατασταθεί από το αίτημα για σταθερή και μόνιμη απασχόληση.

    Εξήγησε δε, ότι το άρθρο 14, όπως θα αποτυπωθεί και στην αιτιολογική έκθεση, καταρτίστηκε για λόγους εισοδηματικής πολιτικής. Πρόσθεσε ότι μια ΔΕΚΟ που είναι ζημιογόνα δεν μπορεί να δίνει μπόνους και άλλες παροχές.

    Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει με αποφασιστικότητα τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στο χώρο των ΔΕΚΟ, καθώς με το νομοσχέδιο ξεπερνούνται πολλές στρεβλώσεις στη λειτουργία των ΔΕΚΟ. δήλωσε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

    Η συζήτηση για το νομοσχέδιο θα αρχίσει στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα και η ψήφισή του θα γίνει πριν από τον προϋπολογισμό.

    Νέος κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές τομές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την επιχειρηματική δραστηριότητα των δημοτικών επιχειρήσεων. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων θα ανοίξει διάλογος για τη διοικητική οργάνωση της χώρας.

    Αλλες συναντήσεις του πρωθυπουργού

    Ενημέρωση για τα πέντε πληρέστερα σχέδια που αφορούν την μεταολυμπιακή αξιοποίηση των μεγάλων έργων έκανε στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Η κ. Πετραλιά ενημέρωσε ακόμη τον πρωθυπουργό για την κοινή Επιτροπή Ελλάδας - Κίνας για την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, καθώς επίσης ότι το 2007-2008 θα είναι έτος Ελλάδας στην Κίνα.

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε ο γραμματέας της κ. Απόστολος Σταύρου. Οπως δήλωσε, την επόμενη Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με αντικείμενο τον προϋπολογισμό. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί και θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων.

    [06] Συνάντηση Σιούφα-Παλαιοκρασσά

    «Ζήτησα από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, αν έχει στοιχεία για κυβερνητικά στελέχη να τα πάει ως τις 6 το απόγευμα στον εισαγγελέα, διαφορετικά να υποβάλει την παραίτησή του» δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά.

    «Ο κ. Παλαιοκρασσάς» πρόσθεσε ο υπουργός «με ενημέρωσε ότι η χθεσινή του αναφορά δεν αφορά κυβερνητικά στελέχη και ότι όλες οι δηλώσεις του αναφέρονται στο παρελθόν, όπως είχε πει τη Δευτέρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».

    Ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα έχει δώσει οδηγίες για διαφάνεια παντού και για όλα, πως όποιοι έχουν στοιχεία πρέπει να τα πηγαίνουν στις εισαγγελικές αρχές.

    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ δεν έκανε δηλώσεις. Σε ερώτηση ωστόσο, εάν υπέβαλε την παραίτησή του, απάντησε αρνητικά.

    Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος ερωτώμενος εάν ο διοικητής της ΔΕΗ εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, απάντησε: «Άλλη ερώτηση».

    Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «εντολή του πρωθυπουργού είναι όποιος έχει συγκεκριμένα επιλήψιμα στοιχεία να προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Αφού λοιπόν υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες του αφορούν σημερινά περιστατικά, όπως τον άκουσα να λέει χθες, είμαι βέβαιος ότι αν είχε κάτι θα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη».Και πρόσθεσε ο κ. Ρουσόπουλος: «Δεν είναι η θέση που τιμά ένα πρόσωπο. Είναι το πρόσωπο που τιμά μια θέση, όπως έχει πεί ο Κων. Καραμανλής».

    Σε ερώτηση αν ο κ. Γ. Παλαιοκρασσάς βρέθηκε στο επίκεντρο μάχης συμφερόντων στην αγορά ενέργειας, όπου ο κ. Παλαιοκρασσάς εκφράζει τα συμφέροντα του δημοσίου και οι υπουργοί τα συμφέροντα συγκεκριμένων ιδιωτών, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε: «Απορρίπτω διαρρήδην αυτή την υπόθεση. Κανείς στην κυβέρνησης δεν προσπαθεί να παίξει με τα συμφέροντα. Αυτή η κυβέρνηση δεν πιέζεται από συμφέροντα. Γι΄αυτό και καλούμε όποιον έχει στοιχεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη».

    Ερωτηθείς, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης για το θέμα Παλαιοκρασσά απάντησε: «Ό,τι είχα να πω το είπα. Αλλωστε έχει μιλήσει για αυτό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος».

    Απαντώντας σε ανάλογη ερώτηση ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Β. Μεϊμαράκης απάντησε ότι ότι το θέμα έχει συζητηθεί και έχει εξαντληθεί. Και παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες, οι διοικητές των ΔΕΚΟ τοποθετούνται απο την κυβέρνηση για να υλοποιήσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα και είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία με τους υπουργούς για αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα.

    Ερωτηθείς για το αν ο κ. Παλαιοκρασσάς πρέπει να καταθέσει στη δικαιοσύνη τα στοιχεία τα οποία λέει ότι έχει στην διάθεσή του για υποθέσεις διαφθοράς, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι ήδη έχει κληθεί να το κάνει.

    [07] Παπανδρέου για εξελίξεις στο Κόσοβο

    «Η περιοχή μας, τα Βαλκάνια, αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση. Είναι η επίλυση του θέματος του Κοσόβου. Ως Σοσιαλιστική Διεθνής, πήραμε την πρωτοβουλία να συναντηθούμε όλοι μαζί για πρώτη φορά, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, οι ηγέτες των σοσιαλιστικών δυνάμεων της περιοχής, σημαντικές φυσιογνωμίες που θα παίξουν ρόλο οπωσδήποτε και στη διαμόρφωση της τελικής λύσης γύρω από το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Έτσι λοιπόν, μέσα από μια προοδευτική ματιά, με στόχο την ειρήνη, τη συνεργασία, την εμπέδωση της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ανταλλάσσουμε απόψεις, διαβουλευόμαστε, και πιστεύω θα έχουμε μια πολύ σημαντική επένδυση και προσφορά στις συζητήσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει υπό τον Μάρτι Αχτισαάρι, πρώην πρωθυπουργό της Φιλανδίας και διαπραγματευτή για το Κόσσοβο του ΟΗΕ, Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί, και νομίζω με αυτό το τρόπο αναδεικνύουμε ότι, τα Βαλκάνια, και ιδιαιτέρα οι προοδευτικές δυνάμεις των Βαλκανίων, οι σοσιαλιστικές δυνάμεις, μπορούμε να έχουμε μια κοινή φωνή μπροστά στη Διεθνή Κοινότητα, προσπαθώντας από μόνοι μας να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα». Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου σε δήλωση του για το Κοσσυφοπέδιο από τη Σόφια

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στη Σόφια, όπου από χθες, συμπροεδρεύει με τον πρώην πρωθυπουργό της Ρουμανίας και Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ρουμανίας, Αντριάν Ναστάζε, στις εργασίες της Συνόδου της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 December 2005 - 14:57:02 UTC