Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
  • [02] Η ΕΕ στη μάχη κατά της γρίπης των πτηνών
  • [03] Αλαβάνος για συνταγματική αναθεώρηση

  • [01] Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

    Δυνατότητα πρόσληψης στον δημόσιο τομέα με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλαγή του τρόπου ανάδειξης της ηγεσίας της δικαιοσύνης, θέσπιση Συνταγματικού δικαστηρίου, ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλαγές στη βουλευτική ασυλία, στα κωλύματα και το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών, περιλαμβάνονται στην πρόταση του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος, που ανέπτυξε σήμερα με την ομιλία του ο Κ. Καραμανλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

    Προσδιορίζοντας τις διατάξεις που θα προτείνει να αναθεωρηθούν ξεκίνησε από την Παιδεία. Θα επιτρέπεται η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και η ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων με τις ίδιες προϋποθέσεις.

    Δεύτερος τομέας που περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι η δικαιοσύνη. Προτείνουμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων να επιλέγονται μόνο μεταξύ των αντιπροέδρων. Η επιλογή των αντιπροέδρων να γίνεται μόνο μεταξύ των δέκα αρχαιότερων μελών των οικείων δικαστηρίων. Τρίτον, να καθιερωθεί θητεία για τους αντιπροέδρους.

    Πρότεινε επίσης ο πρωθυπουργός την ίδρυση Συνταγματικού δικαστηρίου με σταθερή σύνθεση. Αρμοδιότητες του Συνταγματικού δικαστηρίου θα είναι ο τελικός έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων, ύστερα από παραπομπή που θα γίνεται από τις ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

    Επίσης, ο έλεγχος της διαφάνειας των οικονομικών των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, καθώς και ο έλεγχος του "πόθεν έσχες" των βουλευτών και η επιβολή αυστηρών κυρώσεων στις οποίες θα προβλέπεται και η έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

    "Το σημερινό σύστημα ελέγχου από τη Βουλή πρέπει να αλλάξει, δεν μπορεί οι ελεγχόμενοι να είναι και ελέγχοντες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Πρότεινε ακόμη την υιοθέτηση ρύθμισης που να αποτρέπει την επιβάρυνση του προϋπολογισμού με ποσά που αφορούν προηγούμενα έτη σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων με αναδρομική ισχύ.

    Όσο αφορά το πολιτικό σύστημα, η πρόταση του πρωθυπουργού περιλαμβάνει εγγυήσεις σε τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και των συνδυασμών, με παράλληλη απαγόρευση της χρήσης ραδιοτηλεοπτικού χρόνου, πέρα από το προβλεπόμενο. Δεύτερον, διαφάνεια στις προεκλογικές και λειτουργικές δαπάνες των υποψηφίων βουλευτών. Τρίτον, διαφάνεια στα οικονομικά των βουλευτών και των μελών της κυβέρνησης, με κατοχύρωση του "πόθεν έσχες" και πρόβλεψη αυστηρών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του.

    Ο έλεγχος της εφαρμογής των νέων ρυθμίσεων θα ανατεθεί στο Συνταγματικό δικαστήριο.

    Αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και την οικονομική κατάσταση και τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, λέγοντας ότι ο έλεγχος της συγκέντρωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης είναι καίριας σημασίας. Είπε, δε, ότι για τις ειδικότερες ρυθμίσεις που αφορούν το βασικό μέτοχο, η αναθεώρηση θα πρέπει να γίνει μέσα στο γενικότερο πνεύμα του Συντάγματος για την αντιμετώπιση της διαπλοκής.

    "Η σύγκρουση με την διαφθορά και τη διαπλοκή ήταν, είναι και θα είναι μετωπική". Πρότεινε επίσης ο πρωθυπουργός για την διασφάλιση πλήρους διαφάνειας στη λειτουργία του δημοσίου, ο έλεγχος των συμβάσεων μεγάλης οικονομικής αξίας που συνάπτονται από το δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο να γίνεται από ειδική σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πρότεινε δηλαδή αυστηρότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο στις συμβάσεις του δημοσίου, ώστε να αποτρέπονται και να εξουδετερώνονται στη γένεση τους φαινόμενα διαπλοκής, διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.

    Αλλαγές πρότεινε και σε θέματα που αφορούν τους βουλευτές, τη βουλευτική ασυλία, τα κωλύματα και το επαγγελματικό ασυμβίβαστο. Ειδικότερα, πρότεινε να διευκρινιστεί ρητά ότι η άρση της βουλευτικής ασυλίας δεν θα δίνεται μόνο εάν διαπιστώνει η Βουλή ότι ζητείται για πολιτικό αδίκημα ή για πολιτικούς λόγους. "Να ξεκαθαριστεί δηλαδή ότι η βουλευτική ασυλία δεν σημαίνει ατιμωρησία για τους βουλευτές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Πρότεινε επίσης τον ανακαθορισμό των κωλυμάτων εκλογιμότητας των βουλευτών, ώστε να αποφεύγεται η χρησιμοποίηση της θέσης των δημοσίων λειτουργών για την απόκτηση εκλογικών πλεονεκτημάτων.

    Μίλησε ακόμη για την τροποποίηση της συνταγματικής ρύθμισης που αφορά το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών. Πρότεινε την άρση του απόλυτου και την καθιέρωση μερικού ασυμβίβαστου. Προτείνει ακόμη η κυβέρνηση την αύξηση του αριθμού των βουλευτών που εκλέγονται χωρίς σταυρό προτίμησης. Από το 1/20 του συνολικού αριθμού των βουλευτών που ισχύει σήμερα στο 1/10, δηλαδή τον διπλασιασμό των βουλευτών Επικρατείας.

    Στις προτάσεις του πρωθυπουργού ήταν και η ρύθμιση της δυνατότητας κάλυψης οργανικών θέσεων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, πάντοτε μέσω ΑΣΕΠ, από υπαλλήλους που συνάπτουν συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι μόνο από μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους.

    Αλλαγές πρότεινε ο πρωθυπουργός και στον τομέα του περιβάλλοντος. Μίλησε για επείγουσα ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού, που επιβάλλει την σύνδεση της χρήσης δασικών εκτάσεων με το αντίστοιχο σχέδιο και πρόσθεσε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τον χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων θα ανάγονται στον χρόνο που άρχισε η εφαρμογή του Συντάγματος, δηλαδή το 1975.

    Επανέφερε επίσης την πρόταση που είχε καταθέσει παλαιότερα η Νέα Δημοκρατία, να εξομοιώνονται με απαλλοτρίωση και οι περιορισμοί που επιβάλλονται στην ιδιοκτησία για την εξυπηρέτηση πολεοδομικών σκοπών. "Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αναθεώρηση που υπαγορεύεται από τη νέα εποχή των ραγδαίων μετασχηματισμών που συντελούνται στο διεθνές περιβάλλον και ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναθεώρηση που είναι απαραίτητη για να κλιμακώσουμε και να συνεχίσουμε την επόμενη τετραετία τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων", ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. Πρόσθεσε ότι η συνταγματική αναθεώρηση συνιστά κορυφαία θεσμική παρέμβαση που απαιτεί συνεννόηση, σύνθεση, συναίνεση.

    "Προχωρούμε σε αναθεώρηση χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς δογματισμούς, χωρίς προκαταλήψεις, επιλέγουμε στρατηγική ενότητας, ομοψυχίας, συνένωσης των προσπαθειών μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Υπέρ των αλλαγών που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Συντάγματος τάχθηκαν στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές της ΝΔ στη συζήτηση που έγινε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    Με τη διάταξη που θα επιτρέπει την πρόσληψη υπαλλήλων σε οργανικές θέσεις του δημοσίου με συμβάσεις αορίστου χρόνου δημιουργούμε ένα νέο τύπο δημοσίου υπαλλήλου,επεσήμανε ο βουλευτής Θόδωρος Κασσίμης και πρόσθεσε ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ατμομηχανή για να βγει το καλό κομμάτι των δημοσίων υπαλλήλων.

    Διασφαλίσεις ότι δεν θα θιγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι η διάταξη αυτή δεν θα είναι σε βάρος των εργαζομένων, ζήτησε ο βουλευτής κ. Γιάννης Μανώλης. Πρότεινε δε να τεθούν περιορισμοί στη θητεία βουλευτών,νομαρχών και δημάρχων ώστε να μην μπορούν να εκλέγονται για περισσότερες από δυο θητείας.

    Να μην καταργηθεί το απόλυτο ασυμβίβαστο των βουλευτών, ζήτησε η βουλευτής κα Ζέτα Μακρή και εξήγησε ότι η θέση του βουλευτή είναι απαιτητική και υπεύθυνη και είναι δύσκολο να συνδυάζεται με μια επίσης απαιτητική επαγγελματική δραστηριότητα.

    Την ίδρυση δεύτερου νομοθετικού σώματος,κάτι σαν τη Βουλή των Λόρδων στην Αγγλία, ζήτησε ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης,ο οποίος επίσης πρότεινε την καθιέρωση ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή ή και υποψήφιου βουλευτή και υπουργού.

    Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη δική του τοποθέτηση ζήτησε να μην καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων στον κορμό του κράτους, για παράδειγμα στα υπουργεία, αλλά να καταργηθεί στις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και να επιτραπεί η πρόσληψη υπαλλήλων όχι μόνο με συμβάσεις αορίστου χρόνου αλλά και με συμβάσεις ορισμένης χρονικής διάρκειας.

    Υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο στενό δημόσιο τομέα, τάχθηκε και ο κ. Νίκος Δένδιας, όπως και ο κ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος ανέφερε ότι η αίσθηση της μονιμότητας εμποδίζει την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και αποτελεί λείψανο άλλων εποχών. Πρότεινε ακόμη να μην υπάρχει συνταγματική προστασία για τις ανεξάρτητες διοικητικές αρχές και επίσης να καταργηθεί πλήρως η βουλευτική ασυλία.

    Ο Σωτήρης Χατζηγάκης πρότεινε τη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών και ο Γιώργος Βλάχος να προσδιοριστεί επακριβώς τι είναι δάσος έτσι ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες.

    Ο βουλευτής Ιορδάνης Τζαμντζής πρότεινε ο έλεγχος των εκλογικών δαπανών να επεκταθεί στους νομάρχες και τους δημάρχους και επίσης να τεθεί όριο στην εκλογή βουλευτών στο 65ο έτος της ηλικίας.

    ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ : Αντίδραση στην άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων

    Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι "θα σταθεί δυναμικά και αγωνιστικά ενάντια στη σαφή θέληση και τοποθέτηση της κυβέρνησης για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στην επερχόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση".

    Αυτό αποφάσισε στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή η κορυφαία οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία κάνει λόγο για "απόψεις ανατρεπτικές και διαλυτικές για τις δημόσιες υπηρεσίες", ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ παίρνει αποστάσεις και από την "αμφίσημη στάση" άλλων πολιτικών δυνάμεων, όπως αναφέρει.

    Πιο αναλυτικά η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι η μονιμότητα στις δημόσιες υπηρεσίες συνδέεται με το δημόσιο χαρακτήρα τους και το κοινωνικό όφελος και αποτελεί συστατικό στοιχείο του ελληνικού αλλά και κάθε ευρωπαϊκού κράτους. Το πρακτικό διακύβευμα της μεταβολής, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, είναι η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών.

    Στις εκλογές, που μεσολαβούν ανάμεσα στην πρόταση για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και στην υιοθέτησή της, καταλήγει η ΑΔΕΔΥ, οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Τέλος, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει "σκόπιμη και αντικοινωνική την προπαγάνδα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων που δημιουργεί το έδαφος για τις αντίστοιχες προτάσεις συνταγματικής μεταρρύθμισης" και δηλώνει ότι θα καταθέσει σύντομα αναλυτικές προτάσεις με τις θέσεις της οργάνωσης στα κόμματα και τη Βουλή.

    ΓΣΕΕ

    Στο μεταξύ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε σήμερα να πάρει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με συνταγματολόγους και επιστημονικούς φορείς και να διατυπώσει πρόταση, η οποία θα διευρύνει και θα εξασφαλίζει τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, δεν θα αποδυναμώνει τα εργασιακά δικαιώματα και δεν θα επιτρέπει την ανασφαλή και μικροκομματική διάρθρωση του δημόσιου τομέα με την κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων - εργαζομένων.

    [02] Η ΕΕ στη μάχη κατά της γρίπης των πτηνών

    Με 100 εκατομμύρια ευρώ θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Ενωση στο παγκόσμιο σχέδιο δράσης κατά της γρίπης των πτηνών, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Υγείας της ΕΕ Μάρκος Κυπριανού στο Πεκίνο, όπου αύριο θα αποφασισθεί η χρηματοδότηση της διεθνούς αυτής "ασπίδας" κατά της νόσου.

    Ο κ. Κυπριανού διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό είναι υψηλότερο κατά 20 εκατομμύρια δολάρια από εκείνο που είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, είναι ίσο με το ποσό έχουν υποσχεθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα προστεθεί στα ποσά με τα οποία θα συμβάλουν στην προσπάθεια οι επιμέρους χώρες μέλη της ΕΕ.

    Στη διάσκεψη του Πεκίνου μετέχουν περισσότερες από 90 χώρες και 25 διεθνείς οργανώσεις, σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν 1,5 δισ. δολάρια, όσο δηλαδή εκτιμάται ότι θα στοιχίσει ένα τριετές σχέδιο δράσης για την αναχαίτιση του θανατηφόρου και για τον άνθρωπο ιού H5N1 στην πτηνοτροφία, ώστε να αποτραπεί το δυσοίωνο ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού σε μία μορφή μεταδόσιμη από άνθρωπο σε άνθρωπο. Στη διάσκεψη συμμετέχει ο υφυπουργός Υγείας Γ.Κωνσταντόπουλος.

    Η μετάδοση του ιού από πτηνά στον άνθρωπο έχει στοιχίσει από το 2003 έως σήμερα 80 ανθρώπινες ζωές, κυρίως στην Ασία απ' όπου ξεκίνησε η επιζωοτία.

    "Δεν βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε κάποιες περιοχές ή κάποιες χώρες από φιλανθρωπία. Βρισκόμαστε εδώ διότι η απειλή είναι παγκόσμια και πρέπει να της αντιτάξουμε μία παγκόσμια άμυνα", τόνισε ο Μάρκος Κυπριανού.

    Τουρκία: Νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών

    Ένα παιδί που διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Ερζερούμ, στην ανατολική Τουρκία, διαγνώσθηκε ότι πάσχει από τη γρίπη των πτηνών, ανεβάζοντας σε 21 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο συντονισμού για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών.

    Το παιδί προέρχεται από το Ντογκουμπεγιαζίτ, περιοχή από την οποία προέρχονταν και τα τέσσερα παιδιά που έχασαν στη ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό H5N1, διευκρίνισε το κέντρο, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Υγείας.

    Τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων που έγιναν στο παιδί αυτό στην Τουρκία βγήκαν θετικά και τώρα θα σταλούν δείγματα στο Λονδίνο για μια δεύτερη σειρά εξετάσεων, πρόσθεσε το κέντρο συντονισμού.

    Συνάντηση υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με περιφερειάρχες

    «H χώρα είναι πλήρως εξοπλισμένη και θωρακισμένη. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το Σχέδιο Επείγουσας Επέμβασης της Ε.Ε. και έχουμε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις που στην εποπτεία τους υπάγονται οι αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της χώρας.», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος μετά τη συνάντηση που είχε με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας για τον συντονισμό των περιφερειακών υπηρεσιών για την γρίπη των πτηνών.

    Ο υπουργός ζήτησε από τους περιφερειάρχες να περιοριστούν τα οικόσιτα και τα ελευθέρας βοσκής πουλερικά, ιδίως των παραμεθόριων περιοχών και όσων βρίσκονται κοντά σε υδροβιότοπους. Καθίσταται πιο στενή η συνεργασία όλων των τοπικών αρχών αστυνομικές, τελωνειακές, δημοτικές, υγειονομικές υπηρεσίες και τις οργανώσεις των παραγωγών, προβλέπεται καθημερινώς έλεγχος της επάρκειας των υλικών και λοιπών μέσων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της νόσου. Παράλληλα, άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σεμινάρια κυρίως παραγωγών, κυνηγών και άλλων τοπικών φορέων, για την επικινδυνότητα της νόσου και για τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν καθώς και για τις επιβαλλόμενες κυρώσεις.

    Επίσης, έχει ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Επείγουσας Επέμβασης μέτρων επί υποψίας και επιβεβαίωσης, ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου.

    Μάλιστα, ο κ. Μπασιάκος υπογράμμισε ότι υπάρχει επάρκεια σε προσωπικό, ενώ δίνεται η δυνατότητα στις τοπικές αρχές να προσλάβουν ειδικούς επιστήμονες με σύμβαση δύο μηνών.

    Σημειώνεται ότι οι νομαρχιακές αυτοδικήσεις έχουν ήδη ενημερωθεί για την κατανομή των αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο του Σχεδίου Επείγουσας Επέμβασης και παράλληλα ενημερώθηκαν και οι περιφερειάρχες.

    [03] Αλαβάνος για συνταγματική αναθεώρηση

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος εκτίμησε πως "τα συγγράμματα του Συνταγματικού Δικαίου, αμέσως μετά τα χουντικά συντάγματα, από άποψη αντιδραστικότητας, τα ακολουθεί η απόπειρα - και ελπίζω να μείνει μόνο απόπειρα - συνταγματικής μεταρρύθμισης της ΝΔ".

    Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, με τις προτάσεις της ΝΔ:

    Καταλύεται η μονιμότητα στο Δημόσιο, που ισχύει εδώ και έναν αιώνα, αντί να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

    Απαγορεύεται στα δικαστήρια να επιδικάζουν οικονομικές αποζημιώσεις ή θετικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων

    Δίπλα στο Καποδιστριακό και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα λειτουργεί το Πανεπιστήμιο της Coca Cola ή της Mobil Oil.

    Δασικές εκτάσεις παραχωρούνται στους καταπατητές και στους οικοπεδοφάγους

    Πάνω από τα Ανώτατα Δικαστήρια μπαίνει κομματικό δικαστήριο με την επωνυμία «Συνταγματικό Δικαστήριο»

    Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε πως "πρόκειται για ένα πραξικόπημα σε βάρος της Δημοκρατίας, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, της δημόσιας εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος. Και δυστυχώς, αυτό συμπληρώνεται με τη σιωπή και τη συναίνεση από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ".

    Καταλήγοντας είπε πως "θα αντιταχθούμε.Η Αριστερά θα αντιταχθεί. Καλούμε την ελληνική κοινωνία να κινητοποιηθεί και να μην αφήσει τη χώρα μας να γυρίσει έναν αιώνα πίσω".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 January 2006 - 22:36:17 UTC