Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση Συντονιστικού του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [03] Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών
  • [04] Αλογοσκούφης:"Πρέπει να κοιτάμε προς τα έξω".
  • [05] Μετατροπή των ΤΕΕ σε Τεχνικά-Επαγγελματικά Λύκεια
  • [06] Νέα ονόματα στον κατάλογο των υποκλοπών
  • [07] Υποχωρεί η κακοκαιρία

  • [01] Συνεδρίαση Συντονιστικού του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή το Συντονιστικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του Κινήματος, κ.Γ.Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών.

    Παράλληλα, τόνισε ότι έρχεται μία περίοδος αγώνα για τη νίκη, ζήτησε στράτευση από όλα τα στελέχη και τα μέλη του Κινήματος και δήλωσε ότι ο ίδιος είναι προσωπικά στρατευμένος σε αυτό τον αγώνα για τη νίκη.

    Ειδικότερα, ο κ.Παπανδρέου επανήλθε στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών καταλογίζοντας εκ νέου ευθύνες προσωπικά στον πρωθυπουργό και εμμένοντας στη θέση του για παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, κατάφερε σε ένα θέμα εθνικής ασφάλειας να γεμίσει ανασφάλεια όλη τη χώρα.

    Ακόμη έκανε λόγο για "κλονισμένη εμπιστοσύνη" των πολιτών στους θεσμούς και πρόσθεσε ότι ύψιστο καθήκον του ΠΑΣΟΚ είναι η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, η εφαρμογή των νόμων και η προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Οι ευθύνες στο θέμα των υποκλοπών, υπογράμμισε, είναι υπαρκτές και πρέπει να καταλογιστούν.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου τόνισε ότι διαμορφώνονται οι στόχοι για μια νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι απέναντι σε μια αναξιόπιστη κυβέρνηση το κόμμα του προτείνει τον άλλο δρομο, αυτόν της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της πλήττει τους πολίτες, εξυπηρετεί λίγους, επιτίθεται στους εργαζόμενους και στις συλλογικές συμβάσεις, πλήττει το οικογενειακό εισόδημα και αυξάνει την φτώχεια και τον αποκλεισμό.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την εκδοχή ότι όλα οφείλονται αποκλειστικά σε αδυναμία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο η αδυναμία αλλά κυρίως είναι η πολιτική της.

    Η κυβέρνηση, τόνισε, θέλει την Ελλάδα χώρα φθηνής εργασίας που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Θέλει, είπε, τον εργασιακό μεσαίωνα, ενώ καταρακώνει το κύρος της χώρας.

    Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, συζητήθηκε και η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Εχουμε, τόνισε, συνολική και ριζοσπαστική πρόταση για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και το ΠΑΣΟΚ θα βαδίσει συντεταγμένα και με υποψήφιους οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μεταρρυθμίσεων που προτείνει το Κίνημα.

    Η πρώτη προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του πολίτη. Υπάρχει άλλος δρόμος, κατέληξε, και σ' αυτόν θα προχωρήσουμε μαζί με τους πολίτες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Προβλήματα από την κακοκαιρία

    Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται, σύμφωνα με την αστυνομία, από νωρίς στην περιοχή της Πάρνηθας, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας μέχρι το Σχηματάρι, στην Πεντέλη και στην περιοχή της Κάντζας.

    Το χιόνι έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής αλλά η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Ωστόσο, διακοπές στις κυκλοφορίες έχουμε στη λεωφόρο Πάρνηθας από την ταβέρνα "Ζυγός" και πάνω, από την Παλαιά Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο, από Βίλλια προς Πόρτο Γερμενό και Ψάθα και στην εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας, από τη διασταύρωση Μάντρας για τα βαρέα οχήματα, ενώ τα ΙΧ χρειάζονται αλυσίδες και από τη διασταύρωση Βιλλίων μέχρι τη Θήβα είναι κλειστή για όλα τα οχήματα.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στους δρόμους Φυλής - Δερβερνοχωρίων , Αγίου Μερκουρίου - Μαλακάσας, Μαλακάσας προς Σκάλα Ωρωπού και Μαρκόπουλο, Καπανδριτίου - Αφιδνών , Αφιδνών - Αγίας Τριάδας και Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου , στη λεωφόρος Διονύσου , στη λεωφόρο Θησέως, στην Εκάλη, στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της Άνοιξης, Δροσιάς και Αγίου Στεφάνου, από Καπανδρίτι προς Άγιο Στέφανο, Κάλαμο και Αμφιάρειο, από Βαρνάβα προς Γραμματικό και στην παλιά εθνική οδό Αθήνας - Χαλκίδας. Επίσης, διακοπές κυκλοφορίας ή δυσχέρειες παρατηρούνται και στο μεγαλύτερο μέρος του δευτερεύοντος οδικού δικτύου των παραπάνω περιοχών.

    Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ωστόσο λιγότερα είναι τα προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στο σύνολο του οδικού δικτύου της Φλώρινας και των Γρεβενών, καθώς και στα ορεινά των νομών Κιλκίς, Ημαθίας, Καστοριάς και Χαλκιδικής.

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στην Ημαθία, την Φλώρινα, τα Γρεβενά ,την Πιερία και στον δήμο Χορτιάτη του νομού Θεσσαλονίκης. Στο Κιλκίς θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ενώ τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά. Στην Κοζάνη, δεν θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, ενώ τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν με μια ώρα καθυστέρηση. Σε όλα τα σχολεία της Καστοριάς το κουδούνι θα χτυπήσει μια ώρα αργότερα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών

    Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών στο υπουργείο Οικονομίας με ομιλίες του κ.Γ.Αλογοσκούφη καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, κ.Ευρ.Στυλιανίδη. Ο υπουργός Οικονομίας θα μιλήσει και σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με θέμα: «Εξωστρέφεια και Περιφερειακή Ανάπτυξη».

    Ο κ.Αλογοσκούφης συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Μιγκέλ Ανγκελ Μορατίνος και συζήτησαν για θέματα επενδύσεων, που αφορούν στις δύο χώρες.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε πως "η Ισπανία είναι στενός συνέταιρος της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας, αλλά και σε άλλους εμπορικούς τομείς".

    Απο την πλευρά του, ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, που συνοδευόταν από επιχειρηματική αποστολή, είπε, ότι 15 εταιρίες από τη χώρα του έθεσαν τα προβλήματα και τις δυσκολίες στον Ελληνα υπουργό Οικονομίας.

    Ο κ.Μορατίνος πρόσθεσε ότι η ισπανική κυβέρνηση προτείνει στις εταιρίες να επενδύσουν στην ελληνική αγορά. "Τα πλεονεκτήματα της Ισπανίας", όπως ανέφερε, "μπορεί να εξυπηρετήσουν και τις δύο χώρες σε τομείς, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, οι ασφάλειες, η υψηλή τεχνολογία, αλλά και ο τραπεζικός τομέας".

    Τέλος, ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "μπορεί να γίνουν περισσότερες ελληνικές επενδύσεις στην Ισπανία και να εισαχθούν περισσότερα ελληνικά προϊόντα".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Αλογοσκούφης:"Πρέπει να κοιτάμε προς τα έξω".

    "Ολοι αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες που έχει το τραπεζικό σύστημα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα ενθαρρύνουμε εξελίξεις τέτοιες που θα μειώνουν τον ανταγωνισμό", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, το οποίο συνήλθε στο υπουργείο Οικονομίας.

    Ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι το κρίσιμο στοίχημα είναι να σταματήσει η εσωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε ότι "πρέπει να κοιτάμε προς τα έξω".

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι δεν αρκεί να γίνουμε ανταγωνιστικοί σε όρους κόστους και ότι απαιτείται η συμμετοχή μεγαλύτερου ποσοστού τεχνογνωσίας και ποιότητας, αλλά και ότι πρέπει να προωθηθούν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για να αυξηθούν οι εξαγωγές.

    Κύριοι στόχοι της εξαγωγικής πολιτικής είναι:

    -Στόχευση σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού

    -Συντονισμός όλων των συναρμοδίων φορέων

    -Υποστήριξη της διαφήμισης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε με έμφαση ότι πρέπει να γίνει ακόμα πολύ δουλειά προς την κατεύθυνση της αύξησης των εξαγωγών και ότι το πρώτο βήμα ήταν να σταματήσει η αρνητική πορεία των εξαγωγών.

    Για την επίτευξη του στόχου αυτού έγινε συστηματική προσπάθεια από όλους και ειδικότερα από τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών. Το 2004 δεν πραγματοποιήθηκε καμιά επιχειρηματική αποστολή, ενώ για το 2005 πραγματοποιήθηκαν 16 και για το 2006 έχουν προγραμματισθεί 31 επιχειρηματικές αποστολές.

    Πάντως, ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών να αποφασίσει ένα "Εθνικό Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών" προκειμένου να μην υπάρχει πολυδιάσπαση στο θέμα αυτό.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας λέγοντας ότι υπάρχει το πλαίσιο ώστε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για αύξηση των εξαγωγών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Μετατροπή των ΤΕΕ σε Τεχνικά-Επαγγελματικά Λύκεια

    Τη μετατροπή των ΤΕΕ σε Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αποφάσισε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ.Κ. Καραμανλή. Η κ. Μαριέτα Γιαννάκου τόνισε ότι οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ενώ συζητήθηκαν και σε ειδική συζήτηση στη Βουλή. Η υπουργός Παιδείας θα δώσει σήμερα, συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

    Ολες οι πτέρυγες της Βουλής συνέβαλαν τόνισε η κ. Γιαννάκου για να γίνει ό,τι καλύτερο.

    Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νομοσχέδιο θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αφού όπως υπογράμμισε είχε προηγηθεί διάλογος και οι βασικοί του άξονες προέρχονται από αυτό το διάλογο.

    Η κ. Γιαννάκου ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου περί βελούδινου διαζυγίου κράτους-Εκκλησίας είπε "υπάρχει καλή συνεργασία με την εκκλησία και ο διάλογος είναι διαρκής". Πρόσθεσε ακόμη, ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα που συζητούνται με την εκκλησία αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται.

    Η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με την απόφαση της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, δήλωσε:

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να καταθέσει σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο, για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο τις βασικές αρχές του οποίου είχε θέσει στις 19 Ιανουαρίου το Υπουργείο Παιδείας και στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Στη συνεδρίαση αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε τοποθετηθεί με σαφήνεια υπέρ της ανάγκης ριζικής αναμόρφωσης του συστήματος της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, θέτοντας τρεις κατά βάση προϋποθέσεις:

    - Την ανάγκη οι αλλαγές να εντάσσονται σε ένα συνολικό πλαίσιο μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, που θα ανοίγει στις διαφορετικές βαθμίδες δυνατότητες αυτόνομης ύπαρξης και σύνδεσης με την αγορά εργασίας

    - Την ανάγκη οι προτάσεις να συνοδεύονται και με αντίστοιχη αύξηση της σημερινής υποχρηματοδότησης, που θα επιτρέπει την υλοποίηση των στόχων

    - Την ανάγκη να τεθεί ως προτεραιότητα, ειδικά για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, η επάρκεια και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, που βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο.

    Η κυβέρνηση ωστόσο, δείχνει να μην λαμβάνει καθόλου υπόψη τις επισημάνσεις μας. Συνεχίζει την πεπατημένη του αποσπασματικού χειρισμού των εκπαιδευτικών αναγκών, που αντί να βελτιώνει, χειροτερεύει τα πράγματα, σιωπά για τη χρηματοδότηση, που στην πράξη μειώνεται συστηματικά και δεν δεσμεύεται για τις υποδομές.

    Πρόκειται για μια πολιτική που δεν αναβαθμίζει την εκπαίδευση αλλά απλώς στοχεύει να εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης για το θεαθήναι, δυστυχώς όμως, στου βκασίδη το κεφάλιβ.

    Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε ένα νέο ξεκίνημα για την επαγγελματική εκπαίδευση, που θα μπορεί να προσφέρει στους νέους και τις νέες επαγγελματική προοπτική και σοβαρές φιλοδοξίες για επαγγελματική αποκατάσταση. Στο πλαίσιο της πρότασης του για μια συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση εγγυάται την αναδιοργάνωση της δομής της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη βάση των αρχών της εκπαιδευτικής κινητικότητας, της ευελιξίας και της ολοκλήρωσης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [06] Νέα ονόματα στον κατάλογο των υποκλοπών

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στο νέο κατάλογο των τηλεφώνων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, διευκρινίζοντας ότι από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση είχε πει ότι υπάρχουν αριθμοί τηλεφώνων που δεν ανήκουν σε πρόσωπα, αλλά σε άλλους φορείς.

    Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος τόνισε ακόμη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Α. Παπαληγούρας διευκρίνισε ρητά ότι τα "αναπάντητα ερωτηματικά" στα οποία είχε αναφερθεί προηγουμένως, αφορούν τη δικαστική έρευνα του θέματος που παραμένει ανοιχτή και όχι την αστυνομική έρευνα η οποία έχει ολοκληρωθεί.

    Στο μεταξύ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απαντώντας σε σχετικό δημοσίευμα που αναφέρεται στη "δράση της OLAF" με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι "στην ΕΥΠ δεν υφίσταται ομάδα OLAF" και ότι η OLAF είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αποστολή την προστασία των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την καταπολέμηση της απάτης, της διαφθοράς και κάθε άλλης παράτυπης δραστηριότητας. Η υπηρεσία αυτή παρέχει στα κράτη-μέλη την απαιτούμενη στήριξη και τεχνογνωσία και στο πλαίσιο αυτό η ΕΥΠ προμηθεύτηκε με κοινοτική συγχρηματοδότηση εξοπλισμό για την εκπλήρωση της αποστολής της στον τομέα αυτό.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [07] Υποχωρεί η κακοκαιρία

    Βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, παραμένουν όμως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις. Σε πολλές περιοχές η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό και οδικό δίκτυο διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Η κακοκαιρία, περιορίζεται σήμερα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Κύριο χαρακτηριστικό είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που επικρατεί σε αρκετές περιοχές. Ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -21 στο Νευροκόπι, στους -15 βαθμούς στα Γρεβενά και τη Φλώρινα, στους -11 στην Κοζάνη και στους -4 στη Θεσσαλονίκη. Λόγω των χιονοπτώσεων παραμένουν αποκλεισμένα δεκάδες ορεινά χωριά.

    Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία σε αρκετούς νομούς και σε δήμους και κοινότητες της βορειανατολικής Αττικής.

    Στο μεταξύ παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

    Τραγωδία στη Φιώτιδα

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 87 χρόνος στα Καμπιά της Φθιώτιδας κοντά στη Σπερχειάδα όταν το σπίτι του τυλίχτηκε στις φλόγες, αλλά η πυροσβεστική δεν μπορούσε να το προσεγγίσει λόγω του χιονιού. Οι πυροσβέστες τον βρήκαν απανθρακωμένο στην είσοδο του σπιτιού του που είχε καταστραφεί ολοσχερώς.

    Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες και σύμφωνα με τους πυροσβέστες ο άτυχος 87 χρόνος Κων/νος Μπάμπαλης προσπάθησε να γεμίσει με ξύλα την θερμάστρα που είχε στο σπίτι του. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο του και επεκτάθηκε και στο υπόλοιπο σπίτι.

    Στις επτά και μισή το πρωί οι γείτονες είδαν το σπίτι να έχει τυλιχτεί κυριολεκτικά στις φλόγες και ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο χωριό διαπίστωσαν ότι λόγω του χιονιού που ξεπερνούσε τους 70 πόντους ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν με πυροσβεστικό όχημα το σπίτι. Έτσι προσπάθησαν με ό,τι μέσα διέθεταν να περιορίσουν τις φλόγες χωρίς όμως ωστόσο να το καταφέρουν αφού η φωτιά είχε πάρει μεγάλη έκταση. Όταν λίγο αργότερα οι φλόγες ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο ο 87 χρονος Κων/νος Μπαμπαλης βρέθηκε στην είσοδο του σπιτιού του απανθρακωμένος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 February 2006 - 13:33:53 UTC