Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιβεβαιώθηκε το ιογόνο στέλεχος Η5Ν1 στους τρεις κύκνους
  • [02] Συνάντηση Σιούφα με προέδρους επιμελητηρίων

  • [01] Επιβεβαιώθηκε το ιογόνο στέλεχος Η5Ν1 στους τρεις κύκνους

    "Επιβεβαιώθηκε σήμερα από το αρμόδιο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς του Λονδίνου η παρουσία του λοιμογόνου στελέχους H5N1 στα τρία δείγματα που είχαν αποσταλεί προχθές, νεκρών κύκνων που μετανάστευσαν στη χώρα μας από τα βόρεια και ανατολικά σύνορα μας", ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Το υπουργείο αναφέρει ότι έχουν ληφθεί ήδη τα υποχρεωτικά κτηνιατρικά - υγειονομικά προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή που βρέθηκε θετικός κύκνος, σύμφωνα με την γνωστή ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και δεν τίθεται θέμα λήψης πρόσθετων μέτρων.

    Η ανακοίνωση τονίζει ότι "δεν υπάρχει κανένα κρούσμα γρίπης σε οικόσιτο ή συστηματικής εκτροφής πτηνό στη χώρα μας και δεν δικαιολογείται κανένας λόγος ανησυχίας ή πανικού". Αν υπήρχε μόλυνση εγχώριων πτηνών, τα πτηνά αυτά θα είχαν πεθάνει εντός 24 ωρών, επισημαίνει το υπουργείο και συνιστά "εφαρμογή με ψυχραιμία όλων των κανόνων επαγρύπνησης".

    Σημειώνεται επίσης ότι "τα προβλεπόμενα και εφαρμοζόμενα μέτρα απβ τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές είναι τα ίδια, είτε σε περίπτωση Η5 είτε H5N1, που αφορούν, όπως στην παρούσα περίπτωση, άγρια πτηνά. Άρα δεν τίθεται θέμα λήψης πρόσθετων μέτρων".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνάντηση Σιούφα με προέδρους επιμελητηρίων

    Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος με τη δημόσια διοίκηση και η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού αναδεικνύονται τα μεγαλύτερα προβλήματα για τον επιχειρηματικό κόσμο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων και των επιχειρηματικών συνδέσμων της χώρας στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα "Ακούμε τις επιχειρήσεις. Αναπτυξιακές δράσεις: Εκτιμήσεις, προτάσεις, προοπτικές".

    Στην πρώτη συνάντηση που διοργάνωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τους προέδρους των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματικών συνδέσμων της χώρας από τους παρευρισκόμενους εκφράστηκε η θέση ότι το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων έχει ελλείψεις και απαιτείται άμεση αντίδραση για να διατηρήσει η χώρα μας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ανέφερε ότι στόχος της συνάντησης αυτής με θέμα «Ακούμε τις επιχειρήσεις. Αναπτυξιακές δράσεις: Εκτιμήσεις, προτάσεις, προοπτικές» είναι να λυθούν όσα προβλήματα αποτελούν τροχοπέδη στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Γνωστοποίησε ότι σχεδιάζεται αντίστοιχη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Δημόσιας Διοίκησης, με αντικείμενο την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την επανατοποθέτηση της επιχείρησης στην τοπική κοινωνία.

    Επίσης ανέφερε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προωθηθούν δράσεις που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως η προκήρυξη για το γενικό εμπορικό μητρώο, το Ινστιτούτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το πρόγραμμα ΕΠΑΝ για τις υπηρεσίες, η τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος για την ηλεκτρονικοποίηση των κρατικών προμηθειών, ενώ ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν τις προσεχείς ημέρες στο υπουργείο τις προτάσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    «Το κράτος θα θεσπίσει το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά το επιχειρείν είναι αυτό που θα βγει μπροστά από το κράτος». Αυτό τόνισε ο υπουργός απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου ότι το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων έχει ελλείψεις, γεγονός που έχει επισημάνει σε επανειλημμένες εκθέσεις της και η ΕΕ, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις δεν έχουν τόση σημασία όσο η άμεση δραστηριοποίηση και η δέσμευση της πολιτείας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξάλειψη των εκκρεμοτήτων.

    Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται μικρότερη, απλούστερη, ευέλικτη δημόσια διοίκηση, περαιτέρω βελτίωση των υποδομών, αποτελεσματική απόδοση δικαιοσύνης, συμπλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, ανάπτυξη καινοτομίας και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε «οι κίνδυνοι της παγκοσμιοποίησης να γίνουν ευκαιρίες για μάς».

    Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων κ. Γιώργος Κασσιμάτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να υπάρχει πολυκριτήριος προγραμματισμός χωρίς αιφνιδιασμούς, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Δρ. Φουντουκάκος επεσήμανε τη σημασία των δράσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την αναπτυξιακή πορεία των ΜΜΕ.

    Ο πρόεδρος του ΕΛΚΕ κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη θέσπιση εσωτερικού ελέγχου στις δημόσιες υπηρεσίες και στην ανάγκη βελτίωσης του χωροταξικού σχεδίου διότι εντοπίζονται προβλήματα αποθάρυνσης του ξένου κεφαλαίου να επενδύσει στη χώρα μας.

    Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου κ. Φωκάς αναφέρθηκε στην ανάγκη πρωτοβουλιών για τη μείωση του κόστους του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και για ανατροπή του κλίματος που υπάρχει στη διεθνή αγορά για τη σχέση ποιότητας - τιμής των υπηρεσιών της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας, ενώ ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Πληροφορικής αναφέρθηκε στην ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την εξοικείωση καταναλωτών και επιχειρήσεων με το Ιντερνετ.

    Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τόνισε ότι η ναυτιλία μας χάνει διαρκώς μερίδιο διεθνώς και η πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Οικονομάκη ανέφερε ότι οι τράπεζες αποτρέπουν τις επιχειρήσεις από τη χρήση εγγυήσεων του ΤΕΜΠΜΕ.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Μυλωνάς ζήτησε ιδιαίτερη μέριμνα για τις βορειοελλαδικές επιχειρήσεις και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Αρμενάκης τόνισε την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τις εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Σακελλαρίδη αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδοτικής εξυπηρέτησης των μικρομεσαίων και των ΜΜΕ για να καταστούν εξωστρεφείς.

    Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας τόνισαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από τον ελλιπή χωροταξικό σχεδιασμό, την έλλειψη πληροφόρισης και τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 February 2006 - 13:30:10 UTC