Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αργολίδα ο Γ.Παπανδρέου

  • [01] Στην Αργολίδα ο Γ.Παπανδρέου

    Νέα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της ΝΔ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ.Γ.Παπανδρέου από το Άργος όπου μίλησε σε συγκέντρωση οπαδών και φίλων του Κινήματος.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσωποποίησε τις ευθύνες στον πρωθυπουργό για όλα τα προβλήματα που είτε δημιουργήθηκαν, είτε μεγάλωσαν τα δύο τελευταία χρόνια, ανέβασε πολύ ψηλά το θέμα των υποκλοπών, επανέφερε το θέμα των πρόωρων εκλογών ως συμφερότερη λύση για τη χώρα, και ζήτησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ με ασφάλεια τη χώρα μπροστά.

    Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε ο κ.Παπανδρέου, και πρόσθεσε οτι απ`όλη την Ελλάδα έρχεται το μήνυμα ότι η πατρίδα μας αξίζει και μπορεί το καλύτερο, το οποίο όμως δεν μπορεί να το δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Παπανδρέου, αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών, το ανήγαγε σε κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, ενώ έκανε λόγο για ένα κλίμα πολιτικής παρακμής και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται σε αυτό το θέμα, όπως κρύβεται και απ`όλα τα άλλα. Ο κ.Καραμανλής, ανέφερε, ενόψει των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε η κυβέρνησή του, ανακυκλώνει τα πρόσωπα την ώρα που τα προβλήματα περικυκλώνουν τους πολίτες.

    Επανέλαβε ότι για τη χώρα, όσο γρηγότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Στο σημείο αυτό ακούστηκε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2004 το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

    Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών, ρώτησε τον πρωθυπουργό πότε θα πει την αλήθεια και τι είναι αυτό που τον φοβίζει, για να προσθέσει ότι η Ελλάδα ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται.

    Πρέπει, τόνισε, να μας πουν την αλήθεια, η οποία έτσι και αλλιώς θα λάμψει και τότε «πολλοί δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν». Όποιος ευθύνεται για τις υποκλοπές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για όποιον και αν δουλεύει, πρέπει να κάτσει στο σκαμνί.

    Και αναφερόμενος σε όσα ακούγονται περί εμπλοκής ξένων δυνάμεων, ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι εάν υπήρξε ανάμιξη ξένων δυνάμεων πρέπει να θυμίσουμε ότι οι δυνάμεις αυτές είχαν πάντα στην χώρα μας, εκείνους που προσφέρονταν να είναι πράκτορες και μεσολαβητές τους.

    Ο κ.Παπανδρέου κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό ότι είναι υπεύθυνος προσωπικά για την συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και πρόσθεσε ότι, είναι η συγκάλυψη αυτή που πλήττει το εθνικό συμφέρον, τους θεσμούς, την Δημοκρατία, και κάνει όλους του Έλληνες πολίτες θύματα. Η συγκάλυψη, υπογράμμισε, είναι συννενοχή.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν απολογισμό της δράσης της κυβέρνησης της ΝΔ, τονίζοντας ότι απέτυχε οικτρά ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο Κυπριακό, στην υπόθεση της ΠΓΔΜ, στις σχέσεις με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Επίσης, απέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ενόπλων δυνάμεων και χαρακτήρισε αδιαφανείς τις αποφάσεις για την προμήθεια των F-16. Όπως επίσης, ανέφερε ο κ.Παπανδρέου, ο κ.Καραμανλής απέτυχε να κτυπήσει την ανεργία, ευθύνεται για την ανισότητα, την ακρίβεια, το κλείσιμο επιχειρήσεων, την τεράστια αναδιανομή πλούτου υπέρ των ισχυρών ενώ ξέχασε να πάει στις Βρυξέλλες για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων αγροτών. Αντί για αυτό, στέλνει στους αγρότες 3000 αγροφύλακες, (τους αποκάλεσε κομματάρχες της ΝΔ), αντί να στείλει 3000 ειδικούς να είναι δίπλα και να συμβουλεύουν τους αγρότες.

    Μετά απο δύο χρόνια, ο κ.Καραμανλής προσπάθησε να κρύψει τις ευθύνες του με τον ανασχηματισμό τον οποίο ο κ.Παπανδρέου, χαρακτήρισε προσχηματικό.

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε οτι η κυβέρνηση, δίνει τις ευλογίες της στις τράπεζες που αρνούνται να διαπραγματευτούν με την ΟΤΟΕ και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει ισχυρό το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για δύο χρόνια ψεύτικων υποσχέσεων, δύο χρόνια ανικανότητας, υποκρισίας και πελατειακών λογικών, δύο χρόνια μιας πολιτικής που ευνοεί τους λίγους και πλήττει τους πολλούς ενώ εντείνει την ανασφάλεια του πολίτη. Κατηγόρησε την ΝΔ ότι θεωρεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα την φθηνή εργασία, την ανασφάλεια του πολίτη, την ισοπέδωση του πολιτισμού και τον μονόδρομο της Δεξιάς. Όλα αυτά, για να μπορεί να χειραγωγεί τον Έλληνα πολίτη, τον οποίο θέλει σκυμμένο και να υποκύπτει. Εμείς, τόνισε ο κ.Παπανδρέου, δεν θα αφήσουμε ποτέ να σκύψει το κεφάλι ο Έλληνας πολίτης.

    Ο κ.Παπανδρέου ζήτησε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού ώστε το ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί τους Δημοκρατικους θεσμούς που θα λειτουργούν σε όφελος του πολίτη, να εγγυηθεί την ασφάλεια και την σιγουριά, τον εκσυγχρονισμό στην Υγεία και την Παιδεία και να εξασφαλίσει δουλειά για όλους.

    Τόνισε επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις οι οποίες, χρειάζονται ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Ζήτησε τέλος, από τους φίλους, τους οπαδούς και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, να επιλέξουν τους καλύτερους, να στηρίξουν τους ικανούς και έντιμους, εκείνους δηλαδή που μπορούν να τραβήξουν τη χώρα μπροστά.

    Ο κ.Παπανδρέου την Δευτέρα θα επισκεφθεί το Λυγουριό και το Κρανίδι, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με πολίτες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 February 2006 - 21:30:08 UTC