Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι υποψήφιοι ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστικής Ανανέωσης, Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών

  • [01] Οι υποψήφιοι ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστικής Ανανέωσης, Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών

    "Όλοι όσοι προτείνονται έχουν δώσει εξετάσεις. Είναι εγγύηση συνέπειας λόγων και έργων", τόνισε η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ανακοίνωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τους υποψηφίους που θα υποστηρίξει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες με αυτό πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη στις προσεχείς εκλογές για τους ΟΤΑ.

    Την υποστήριξή τους προς τους συνδυασμούς που ανακοινώθηκαν σήμερα, εξέφρασαν με σύντομες παρεμβάσεις τους οι Παναγιώτης Μαντάς του ΔΗΚΚΙ, η εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης Μαρία Ζευγώλη και ο Χρήστος Μαργανέλης από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε πως το πρώτο πράγμα που θέλει να αναγγείλει είναι η απόφαση να πραγματοποιηθεί συνεργασία στη μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών σε πανελλαδικό επίπεδο με το ΔΗΚΚΙ, με το οποίο το ΚΚΕ έχει συνεργασία και σε άλλα μέτωπα πάλης και δράσης και συνεργάστηκαν και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές. Αυτή τη φορά η συνεργασία είναι καθολική, είπε.

    Επίσης η ΓΓ του ΚΚΕ ανακοίνωσε τη συνεργασία με την "Κομμουνιστική Ανανέωση", όπως και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές καθώς και με την Παρέμβαση των Αριστερών Πολιτών, με την οποία το κόμμα συνεργάζεται στη βάση και με την οποία "έχουμε μια κοινή αντίληψη και προσπάθεια για τη μεγάλη υπόθεση του μετώπου".

    Οι υποψήφιοι που ανακοινωθηκαν είναι:

    - Γιώργος Μαυρίκος, συνδικαλιστής, επικεφαλής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας-Πειραιά.

    - Ηλίας Νικολόπουλος, θα είναι υποψήφιος νομάρχης Αθήνας. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΗΚΚΙ και μέλος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής. Ο Η. Νικολόπουλος είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

    - Γιάννης Μανουσογιαννάκης, ναυτεργάτης, θα είναι υποψήφιος νομάρχης Πειραιά. Επίσης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

    - Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Στις εκλογές του 2002 ως επικεφαλής της συμπαράταξης για την Αθήνα εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.

    - Ελπίδα Παντελάκη, θα είναι υποψήφια δήμαρχος Πειραιά. Η κα Παντελάκη στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων.

    - Αγάπιος Σαχίνης, συνδικαλιστής και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Θεσσαλονίκης, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    - Γιάννης Ζιώγας, θα είναι υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νομαρχιακής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος της πόλης.

    - Γιώργος Πάντζας, προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ και είναι μέλος της Τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του, θα είναι υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής.

    - Κώστας Παπαπολυχρονίου, δικηγόρος,θα είναι υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής.

    Στις δηλώσεις της η Γραμματέας του ΚΚΕ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι δεν κρίνουμε τους συνδυασμούς με βάση τα πρόσωπα αλλά με βάση τις στρατηγικές επιλογές. Γιατί, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξουν ποτέ φιλολαϊκούς συνδυασμούς, είπε.

    Η κα Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη στις επικείμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές "να συντελεστεί ο αποχωρισμός των λαϊκών στρωμάτων από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ" και πρόσθεσε ότι δεν είναι εναλλακτική λύση οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από το Συνασπισμό, τον οποίο κατηγόρησε για συνδιαλλαγή με το ΠΑΣΟΚ.

    Στόχος του ΚΚΕ στις εκλογές αυτές, είναι να κατακτήσει τις περισσότερες δυνατές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να αναδειχθούν πρόσωπα και δυνάμεις που θα υψώσουν φωνή αντίστασης, θα αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα και θα εμπνεύσουν λαϊκές δυνάμεις, τόνισε.

    Σε ερώτηση πως θα αντιδράσει το ΚΚΕ σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία εκδηλώσουν την υποστήριξή του προς συνδυασμούς του ΚΚΕ, η κα Παπαρήγα κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα "να αφήσουν τα κόλπα", προσθέτοντας ότι στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, το ΚΚΕ θα αποκαλύψει τα σχέδιά τους και θα ζητήσει από τα λαϊκά στρώματα να εκλάβουν αυτή την υποστήριξη ως παγίδα, γιατί, όπως είπε, στόχος των δύο μεγάλων κομμάτων θα είναι "να λαφυραγωγήσουν ψήφους από αλλού" και για το λόγο αυτό το ΚΚΕ δεν επιθυμεί την στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων.

    Κληθείσα να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Γ. Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη, η κα Παπαρήγα είπε ότι δικαίωμα του καθενός είναι να εκφράζει ένα κόμμα και αναφέρθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, στο παρελθόν, κατά τις οποίες από τα δύο μεγάλα κόμματα αποχώρησαν στελέχη δημιουργώντας νέα κόμματα.

    Στις περιπτώσεις αυτές, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ, (π.χ. Σαμαράς, Αβραμόπουλος) γνωρίζαμε τις θέσεις τους, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης κρύβουν απόψεις και τις κρύβουν γιατί ξέρουν ότι αν τις μάθει ο λαός θα τις επικρίνει.

    Η κα Παπαρήγα κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι στην πραγματικότητα διακατέχεται από αντιδραστικές, εθνικιστικές και ρατσιστικές απόψεις, που δεν τις ομολογεί. Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Καρατζαφέρης επιδιώκει να παίξει έναν άλλο ρόλο και όχι μόνο να πάρει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, είπε.

    Ερωτηθείσα, τέλος, για το τι θα πράξει το ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο των εκλογών, η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα διαιρέσει τον πρώτο από το δεύτερο γύρο, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο να επιλέγεις ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 February 2006 - 17:30:08 UTC