Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] Συντονιστές ΠΑΣΟΚ
  • [03] Συνέδριο Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου
  • [04] Με ναυτεργάτες ο Αλέκος Αλαβάνος

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Συνεργασία με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ.Γιώργο Σουφλιά θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός. Στην συνέχεια ο κ.Καραμανλής θα προεδρεύσει της Κυβερνητικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει για θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ στη 13.00, ο πρωθυπουργός, θα έχει συνεργασία και με τον υπουργό Υγείας, κ.Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ.Καραμανλής χθες, συναντήθηκε με τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης.

    Ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε ότι συζητήθηκαν ζητήματα του υπουργείου, υπογράμμισε πως στόχος παραμένει η καταπολέμηση της ανεργίας και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων όλων των Ελλήνων, ενώ σημείωσε την προσήλωση της κυβερνητικής πολιτικής στην ανάπτυξη.

    Ο υπουργός Απασχόλησης μίλησε για την ανάγκη διευρυμένων διαβουλεύσεων και συνεννόησης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν στηρίζει τη ΓΣΕΕ είπε "δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα σε αυτόν τον τόπο αλλά είναι ανάγκη να συνεννοούμαστε".

    Σε άλλη ερώτηση, εάν η κυβέρνηση φοβάται κοινωνικές εντάσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, δήλωσε "η κυβέρνηση δεν φοβάται καθώς υπάρχει υψηλός βαθμός ευθύνης σε όλους".

    Συνάντηση με το Δ.Σιούφα.

    Στην συνεργασία που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την επιτάχυνση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται στο πλαίσιο της νέας αναπτυξιακής και οικονομικής πολιτικής.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σιούφας οι διαδικασίες για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προχωρούν με πιο γρήγορους ρυθμούς, διαμορφώνεται νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες, ώστε να υπάρξει ένα νέο τοπίο στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.

    Εκτός από το Ίδρυμα Καινοτομίας Ερευνας και Τεχνολογίας στη Θεσσαλία, δημιουργούνται και νέα τρία ιδρύματα στην Πάτρα, τα Ιωάννινα και την Ξάνθη, τόνισε ο κ. Σιούφας, ώστε να αναπτυχθεί η καινοτομία στη χώρα και να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος.

    Λευτέρης Ζαγορίτης και Κατερίνα Παπακώστα οι υποψήφιοι για την θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

    Οι βουλευτές της Β' Αθηνών Λευτέρης Ζαγορίτης και Κατερίνα Παπακώστα είναι οι δύο που θα διεκδικήσουν τελικά την θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν επισήμως τις υποψηφιότητές τους πριν τις 20:00 το βράδυ, οπότε έληγε η σχετική προθεσμία, ενώ η εκλογή του νέου γραμματέα θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή.

    Ο Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε ερωτηθείς αν έχει πάρει το "δαχτυλίδι" -δηλαδή το χρίσμα από τον πρωθυπουργό -ότι "το μόνο δακτυλίδι που φοράει είναι αυτό του γάμου του" και πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει αρχές, θέσεις, πλαίσιο και συνέχεια. Είπε επίσης ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει 500 και πλέον μέλη και κανείς δεν επηρεάζει κανέναν.

    Η κα Παπακώστα σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ανέφερε ότι ζητάει να αναβληθεί η εκλογή για να δοθεί περισσότερος χρόνος στους υποψηφίους να προετοιμαστούν. Δήλωσε ακόμη ότι θα ζητήσει να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι τις θέσεις τους πριν από την εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή και ότι η ίδια προτείνει να αποκτήσει περισσότερο κοινωνικό διεκδικητικό χαρακτήρα το κόμμα.

    Οι κύριοι Γιάννης Μανώλης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Πάνος Καμμένος που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν έθεσαν τελικά υποψηφιότητα.

    Ο κ. Μανώλης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τη Ρηγίλλης, ανέφερε ότι ζήτησε να ανοίξει συζήτηση για το χαρακτήρα του κόμματος. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και ο ίδιος δεν έβαλε υποψηφιότητα.

    Ο κ. Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι θα ήταν υποψήφιος εάν τον στήριζαν όλοι και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δημιουργεί πρόβλημα στην παράταξη και στην κυβέρνηση.

    Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής έχει πάρει την απόφασή της και ότι οι συνθήκες δεν ευνοούν τη δική του υποψηφιότητα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συντονιστές ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζουν σήμερα οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην Αργολίδα, χθες, μίλησε στο Κρανίδι της Ερμιονίδος λέγοντας ότι το κόμμα του θέλει τον Έλληνα με το κεφάλι ψηλά, ενώ η ΝΔ θέλει τον Έλληνα με σκυμμένο το κεφάλι, ώστε να είναι εύκολη λεία στις επιθυμίες των κομματαρχών της.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου διακήρυξε την προσωπική του αντίθεση και την αντίθεσή του κόμματός στη φθηνή εργασία, η οποία, όπως είπε, θεωρείται πλεονέκτημα από τον κ. Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση. "Είμαστε", είπε, "αντίθετοι στη φτώχεια και στη μείωση του εισοδήματος. Δίνουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον με δημοκρατικό ήθος, διαφάνεια και συμμετοχή, για να δημιουργήσουμε μία κοινωνία αξιών". Για μας, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης Β' κατηγορίας, κάθε Έλληνας είναι Α' κατηγορίας, σε αντίθεση με τη ΝΔ, η οποία χωρίζει τους πολίτες.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μίλησε σε καφενείο της κεντρικής πλατείας της πόλης, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και αυτή τη φορά κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε πολλά προεκλογικά. Αλλά "μετά τις εκλογές, είδαμε ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, εγκατάλειψη του αγρότη, του συνταξιούχου και της περιφέρειας. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντί να κόβει τις σπατάλες του δημοσίου κόβει τα κονδύλια από την περιφέρεια.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχεδιασμό και ότι ασχολείται με τις εσωκομματικές ισορροπίες, με την εξυπηρέτηση των "γαλάζιων παιδιών", με το κυνήγι κάθε δημοκράτη πολίτη στο δημόσιο και την εξυπηρέτηση των ισχυρών.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε ότι το Κρανίδι ήταν ο τόπος της καταγωγής του αδικοχαμένου υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη. Με την ευκαιρία αυτής της αναφοράς, ο κ. Παπανδρέου επέκρινε τον κ. Κ. Καραμανλή καταλογίζοντάς του εξωτερική πολιτική με την αντίληψη της τουριστικής βόλτας και όχι της εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έτυχε πολύ θερμής υποδοχής στο Κρανίδι, κάτι το οποίο τοπικοί παράγοντες το θεωρούσαν πάρα πολύ σημαντικό για τα δεδομένα της περιοχής. Δέχθηκε πολλά δώρα από τους πολίτες της περιοχής, κυρίως βιβλία -εκδόσεις συγγραφέων του τόπου και τα βασικά προϊόντα τους, λάδι και ελιά.

    Επίσης, του δόθηκε ως δώρο ένα αντίγραφο διατάγματος που φέρει την υπογραφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που καλούσε τους οπλαρχηγούς του Κρανιδίου να βοηθήσουν στην πολιορκία των Αθηνών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε με ευχαρίστηση το δώρο σχολιάζοντας: "Και τώρα θα πολιορκήσουμε το Αθηνοκεντρικό κράτος για να ενισχύσουμε την περιφέρεια".

    Καθ' οδόν προς το Κρανίδι ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε στο Λυγουριό, που βρίσκεται πολύ κοντά στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το οποίο, όπως τον ενημέρωσαν κάτοικοι της περιοχής, έχει φέτος σοβαρό πρόβλημα λόγω του χρονικού περιορισμού των εκδηλώσεων των Επιδαυρείων. Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να παρέμβει στον πρωθυπουργό, κάτι το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε να πράξει.

    Ο κ. Παπανδρέου λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης της περιοχής με τον πολιτισμό, διατύπωσε το τρίπτυχο Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι εγκαταλείπουν τον πολιτισμό και επιδιώκουν μόνο την κομματική άλωση του χώρου. Αναφέρθηκε στις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά ο πρωθυπουργός και, όπως είπε, δεν τις τήρησε, για να υπογραμμίσει ότι "εμείς δεν θα κοροϊδέψουμε τον κόσμο, αυτό που θα πούμε θα το κάνουμε".

    Επίσης ο κ. Παπανδρέου ζήτησε εκ νέου τη συμμετοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι η αποστασιοποίηση του πολίτη ωφελεί τα ισχυρά συμφέροντα και δεν είναι αρκετό, τόνισε, η φωνή του πολίτη να ακούγεται μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα το οποίο "δεν θα το δημιουργήσει στην Αθήνα και θα το φέρει ως καπέλο στην περιφέρεια, αλλά θα το φτιάξει με τη συμμετοχή των πολιτών".

    Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κρανίδι τόνισε πως "κάθε μέρα που περνά, η ασυνέπεια γίνεται ολοένα και πιο ταυτόσημη με τον πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του".

    Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, "αυτοί που κράτησαν την Ελλάδα πίσω και τους Έλληνες χαμηλά, λένε σήμερα πως θέλουν τον Έλληνα «με το κεφάλι ψηλά και καθαρό το μέτωπο», αυτοί που διεύρυναν τη φτώχεια θυσιάζοντας τα δικαιώματα των πολλών στα συμφέροντα των λίγων, λένε σήμερα πως είναι «αντίθετοι στη φτώχεια και στη μείωση του εισοδήματος», αυτοί που οδήγησαν την περιφέρεια και τον αγροτικό κόσμο σε απόγνωση, μιλάνε σήμερα για «εγκατάλειψη του αγρότη και της περιφέρειας», αυτοί που έκαναν τον κομματισμό και την επίκληση των διαχωριστικών γραμμών συνώνυμα της πολιτικής τους, μιλούν σήμερα για «πολίτες α` και β` κατηγορίας»".

    Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως "οι πολίτες έχουν μνήμη. Κρίνουν, συγκρίνουν και αξιολογούν πρόσωπα και πολιτικούς χώρους από τα έργα και τις ημέρες τους. Γι` αυτό και στηρίζουν ενεργά τη μεγάλη μεταρρύθμιση που εφαρμόζει η νέα διακυβέρνηση σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνέδριο Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου

    Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου που διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, εστιάζει στις τρεις νέες μεγάλες και αναπτυσσόμενες αγορές-στόχους για τις ελληνικές εξαγωγές, την Ινδία, την Κίνα και την Ρωσία. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ.Γιώργος Αλογοσκούφης. Επίσης, στο συνέδριο, θα συμμετάσχουν ξένοι εμπειρογνώμονες, διευθύνοντες σύμβουλοι ξένων μεγάλων εταιρειών από Ινδία, Κίνα και Ρωσία, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους Έλληνες επιχειρηματίες για τις αγορές των χωρών τους, καθώς και τους τρόπους διείσδυσης σε αυτές.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Με ναυτεργάτες ο Αλέκος Αλαβάνος

    Το λιμάνι του Πειραιά επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, συνοδευόμενος από τον Π.Λαφαζάνη, μέλος της Π.Γ.του κόμματος και τον Αντ.Νταβανέλο, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Αλ.Αλαβάνος θα έχει συνομιλίες με απεργούς ναυτεργάτες.

    Χθες ο κ. Αλαβάνος σε συνέντευξή του, χαρακτήρισε τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές, ως επίθεση στο οκτάωρο, στις κλαδικές και στο δικαίωμα της ασφάλισης." Ολοι ωφείλουμε να προστατεύσουμε τις κατακτήσεις τις οποίες έχουμε και να τις διευρύνουμε", τόνισε. Συμπλήρωσε δε, ότι οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικάτων είναι εκτεθειμένες γιατί δεν αντέδρασαν τοσο στην προηγούμενη κυβέρνηση.

    Ερωτηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΝ για τα εσωκομματικά ζητήματα, υπογράμμισε ότι δεν αισθάνεται όμηρος της πλειοψηφίας του κόμματος."Αν αισθανόμουν όμηρος, δεν θα ήμουν και δεν θα παρέμενα στη θέση που είμαι. Συνεργάζομαι με όλους, ανεξάρτητα από τις απόψεις που έχουν.Πιστεύω ότι το μεγάλο ζήτημα για την αριστερά, είναι να δουλέψει ως ομάδα. Οταν το καταφέρουμε αυτό πλήρως, νομιζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά", υπογράμμισε.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 February 2006 - 7:30:13 UTC