Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Είκοσι πέντε νέες Ανοιχτές Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων αστυνομικών

  • [01] Είκοσι πέντε νέες Ανοιχτές Νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ

    Με τη συμμετοχή νεολαίων από 16 έως 28 ετών, συνεδριάζουν ανά την Ελλάδα οι 25 νέες Ανοιχτές Νομαρχιακές Επιτροπές Νέας Γενιάς του ΠΑΣΟΚ.

    Οι επιτροπές αυτές δημιουργήθηκαν μετά από σχετική απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, στις 3 Σεπτεμβρίου 2005, για ένα «νέο ξεκίνημα στο χώρο της Νεολαίας, και τις πολιτικές κατευθύνσεις επανίδρυσης της νεολαίας».

    Χθες, συνεδρίασε η Ανοιχτή Νομαρχιακή Επιτροπή Νέας Γενιάς Λέσβου, και έπονται:

    σήμερα Σάββατο 25/2 οι ΑΝΕΝΓ Αβ Θεσσαλονίκης, Β' Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Αβ Αθήνας, Δ. Αττικής, Α. Αττικής, Πιερίας, και Θεσπρωτίας,

    την Κυριακή 26/2 οι ΑΝΕΝΓ Πέλλας, Γρεβενών, Β3 Αθηνών, Σάμου, Χανίων, Αιτωλοακαρνανίας, Χίου, Σερρών, Ηρακλείου, Καρδίτσας, και Λασιθίου,

    τη Δευτέρα, 27/2 οι ΑΝΕΝΓ Β2 Αθηνών και Φλώρινας, και

    την Τρίτη, 28/2 οι ΑΝΕΝΓ Ροδόπης και Μεσσηνίας.-

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων αστυνομικών

    "Κανένας δεν μπορεί να ζήσει ως άτομο και κοινωνία, εάν δεν τιμά τους νεκρούς και δεν σέβεται τις θυσίες των ηρώων" υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων αστυνομικών που πραγματοποίησε το μεσημέρι στο προαύλιο χώρο του υπουργείου.

    Η τελετή των αποκαλυπτηρίων έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Χριστοδούλου, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, των αποστράτων αξιωματικών και οικογενειών θυμάτων.

    Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον παρακείμενο ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου ετησίως το Α' Ψυχοσάββατο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) σε συνεργασία με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

    Το μνημείο φιλοτέχνησε και δώρισε ο αρχιφύλακας ε.α. Ευαγγ. Μήτσου και συμβολίζει τον αστυνομικό που πέφτει κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και αποχαιρετά την οικογένειά του όταν φεύγει η ψυχή του. Στο χαιρετισμό του ο υπουργός συνεχάρη τόσο τον γλύπτη όσο και τον αρχιτέκτονα κ. Μανέτα.

    Αναφερόμενος στο συμβολισμό, ο κ. Πολύδωρας επισήμανε ότι ο αστυνόμος εννοιολογικά είναι αυτός που φυλάσσει την πόλη (άστυ), με την ειρήνη και το νόμο ως "ύψιστα αγαθά για κοινωνική συνοχή" όπως επισήμανε. Η αναδέουσα ψυχή του, πρόσθεσε, έχει σχέση με το καθήκον το οποίο δεν σημαίνει τυφλή πειθαρχία αλλά αποτελεί εξίσωση της τιμής με την ελεύθερη προαίρεση.

    Στο χαιρετισμό του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Γεώργιος Αγγελάκος τόνισε ότι το μνημείο αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής της πολιτείας και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στο μακρύ κατάλογο των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, αφήνοντας πίσω τις οικογένειές τους. Με την πράξη αυτή, πρόσθεσε, σηματοδοτεί το σεβασμό μας στη μνήμη και τις οικογένειές τους.

    Τόσο ο υπουργός, όσο και ο αρχηγός κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, ενώ τιμές απέδωσε άγημα δοκίμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και η μπάντα της Αστυνομίας.

    Νωρίτερα, στην επιμνημόσυνη δέηση ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Δημ. Κυριαζίδης μιλώντας για τους πεσόντες δήλωσε ότι οι αστυνομικοί προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα. Μίλησε για τη σημασία και το νόημα αυτής της αξίας της προσφοράς και έκλεισε τονίζοντας ότι το παράδειγμα τους αποτελεί παράδειγμα "για όλους μας και τα παιδιά τους".-

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 February 2006 - 13:30:10 UTC