Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Γ. Παπανδρέου
  • [02] Ρυθμίσεις για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ
  • [03] Πρωτοβουλία Κ.Παπούλια για τα ορφανά
  • [04] Στάση εργασίας αύριο απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

  • [01] Μήνυμα Γ. Παπανδρέου

    Στο μήνυμά του στις Ανοιχτές Νομαρχιακές Επιτροπές Νέας Γενιάς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τονίζει ότι "εμείς οι σοσιαλιστές, οφείλουμε να δώσουμε στον κάθε έναν από εσάς τη δυνατότητα να σχεδιάσει το μέλλον του, να αισθανθεί ασφάλεια και σιγουριά.

    Γιατί εσείς, καλύτερα από όλους, μπορείτε να κατανοήσετε ακόμα καλύτερα το αύριο, να αφομοιώσετε τις νέες γνώσεις, να τραβήξετε την κοινωνία μπροστά, βοηθώντας την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. Αξιοποιώντας την παράδοση ως έμπνευση και όχι ως φυλακή.

    Και τέλος τονίζει "Σας παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να πάρετε το "παιχνίδι" που σήμερα, τις περισσότερες φορές, παίζεται για εσάς, αλλά χωρίς εσάς.

    Το ΠΑΣΟΚ σας δίνει το λόγο. Σας εμπιστευόμαστε και σας ζητούμε να μας εμπιστευτείτε. Για μας δεν είστε μια ομάδα στο περιθώριο των εξελίξεων σε αναμονή ρόλου, σας θέλουμε πρωταγωνιστές. Σας θέλουμε πρωταγωνιστές για να ενεργοποιήσετε με την ορμή, το πάθος, τη ζωντάνια σας, την κοινωνία μας που αλλιώς θα μείνει στάσιμη, πολιτικά οπισθοδρομική και εγκλωβισμένη στην υστέρηση.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Ρυθμίσεις για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ

    "Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τάξη στο άναρχο τοπίο 20 ετών που υπάρχει στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, χωρίς καμία κομματική σκοπιμότητα. Οι κομματικές σκοπιμότητες συνήθως οδηγούν σε λάθος αποφάσεις", τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κλείνοντας τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων σχετικά με τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση των ΜΜΕ, και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι προειλημμένο σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα του διαλόγου.

    Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων ο κ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το ότι ήδη έχει στείλει δύο επιστολές στους επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους αρμόδιους για την εσωτερική αγορά και τα ΜΜΕ, προκειμένου -όπως είπε- να τηρηθούν οι σχετικές Κοινοτικές οδηγίες.

    Επίσης έδωσε προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσουν οι κοινωνικοί φορείς επιπλέον προτάσεις ή διευκρινίσεις τους σχετικά με ορισμένα θέματα που αφορούν τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση, ενώ δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθεί και με τις ανεξάρτητες αρχές.

    Αναφερόμενος σε ειδικότερα ζητήματα είπε ότι σχετικά με το κριτήριο της παλαιότητας θα ήταν άδικο η πολιτεία να αφήσει αυτό το κριτήριο στην άκρη. Επίσης, αναφερόμενος στα περιφερειακά ΜΜΕ τόνισε ότι "δεν μπορεί σε ένα νομό να υπάρχουν 11 τηλεοπτικά κανάλια όταν υπάρχουν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συνολικά δεν διαθέτουν τόσα κανάλια. Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, κατά πόσο αυτοί οι σταθμοί έχουν πρόγραμμα και κατά πόσο καλύπτουν το πρόγραμμά τους με τους τηλεμάγους και το 090".

    Αναφέρθηκε ακόμη στον αγώνα δρόμου που κάνει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών προκειμένου να καταχωρηθούν περισσότερες συχνότητες.

    Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι "η κυβέρνηση θέλει να οριοθετήσει το τοπίο και όχι να αδειοδοτήσει η ίδια. Δεν πρέπει να μείνουμε και άλλο πίσω. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να εκτιμηθεί ως προσπάθεια εξευρωπαϊσμού της χώρας μας".

    Ο κ. Ρουσόπουλος έθεσε εξάλλου ως στόχο της κυβέρνησης να ξεκινήσει μέσα στο 2006 η διαδικασία της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, προσθέτοντας ότι καλό θα ήταν να ολοκληρωθεί και μέσα στο 2006, όσο και αν αυτό φαντάζει δύσκολο.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Πρωτοβουλία Κ.Παπούλια για τα ορφανά

    Παρέμβαση για τα ορφανά παιδιά έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Κάρολος Παπούλιας καθώς, ύστερα από συνεννόηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, κ.Προκόπη Παυλόπουλο, θα προωθηθεί στη Βουλή τροπολογία με βάση την οποία θα μοριοδοτείται η επαγγελματική εξέλιξη όσων παιδιών μεγάλωσαν σε ορφανοτροφεία. Η διάταξη αυτή θα δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης των ορφανών σε Δήμους και Νομαρχίες της χώρας και θα αφορά ουσιαστικά την πρόσθεση μορίων στον φάκελο που θα καταθέτουν για την πρόσληψή τους στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η πρωτοβουλία αυτή θα ανακοινωθεί απόψε σε δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο του κ.Κ.Παπούλια, για τα 600 παιδιά ορφανοτροφείων Αττικής.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Στάση εργασίας αύριο απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με οικονομικά αιτήματα, ενώ ζητούν να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 2 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλης της Βόρειας Ελλάδας. Στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΓΣΕΕ, συμμετέχουν με 4ωρη στάση εργασίας απο τις 11πμ έως τις 3μμ και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός των λεωφορείων της ΕΘΕΛ.Συγκεκριμένα δεν θα κινηθούν τα τρόλει,ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος,το μετρό, το τράμ και ο προαστιακός.Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, καθώς η ΟΣΠΑ(Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας) συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας.

    Σημειώνεται, ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει πανελλαδική απεργία για τις 15 Μαρτίου.

    Στο μεταξύ, προβλήματα στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμένεται να δημιουργηθούν αύριο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΤΟΕ.

    Η ΟΤΟΕ, θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της και αναμένεται να προσέλθει με μεγάλη συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στη γενικότερη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η άρνηση των τραπεζών να προσέλθουν στο διάλογο για την κλαδική σύμβαση είναι μια γενική πρόβα με προοπτική την γενικευμένη ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για την καθιέρωση των ατομικών συμφωνιών μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου. Μια τέτοια εξέλιξη, προειδοποιούν οι συνδικαλιστές, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή και τα συνδικάτα θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 February 2006 - 13:30:30 UTC