Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή και το ΚΥΣΕΑ
  • [02] Συνομιλίες για Κυπριακό

  • [01] Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή και το ΚΥΣΕΑ

    Η εξέλιξη του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων κυριάρχησε στην ατζέντα της σημερινής κυβερνητικής επιτροπής, που συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Τέθηκαν επί τάπητος τα μελλοντικά σχέδια σε έναν απο τους σημαντικότερους άξονες της κυβερνητικής δράσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση.

    Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία, είπε ο υπουργός, καθώς τα συγκεκριμένα δημόσια έσοδα από το 2004 αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Ο στόχος για το 2006 είναι τα έσοδα να πλησιασουν τα περυσινά, δηλαδή τα 1,6 δισ. ευρώ. Στις αποκρατικοποιήσεις του 2006 έμφαση θα δοθεί στον τραπεζικό τομέα, αφού, σύμφωνα με τον κ.Αλογοσκούφη, η προσπάθεια εξυγίανσης που έγινε στο χώρο των τραπεζών εντός του 2005, έχει βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.

    Οσον αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, επισημάνθηκε ότι αυτές θα είναι ανοικτές και με διαφάνεια προκειμένου να υπάρξει το μέγιστο όφελος και για την κοινωνία αλλά και για τα έσοδα του κράτους.

    Για τις απεργίες ο κ.Αλογοσκούφης ανέφερε ότι είναι δικαίωμα των εργαζομένων, ωστόσο πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υλοποιήσει μια κοινωνική και οικονομική πολιτική που θα λύσει τα προβλήματα του παρελθόντος και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

    Στη συνέχεια συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

    Το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή,επέλεξε ομόφωνα ως νέο αρχηγό της ΕΛΑΣ τον αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη, ως νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον έως σήμερα Α' υπαρχηγό, Αντιπύραρχο Ανδρέα Κόη και ως νέο αρχηγό ΓΕΣ τον ως σήμερα διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Δημήτριο Γράψα.

    Εξερχόμενος του Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βύρων Πολύδωρας ανέφερε ότι οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες κατόπιν εισηγήσεών του.

    Ο κ. Πολύδωρας με αφορμή τα γραφέντα ενόψει σημερινών κρίσεων είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι έπρεπε να φωτίσουν μίαν άλλη πτυχή του θέματος περισσότερο, δηλαδή το γεγονός ότι είναι άκομψο και δεν ταιριάζει στις αρχές του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας να τις κάνουν οι απερχόμενοι αρχηγοί.

    Εξάλλου, με την επιλογή του αντιστράτηγου Δημητρίου Γράψα στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ αποστρατεύεται ως ευδοκίμως τερματίσας τη θητεία του ο αντιστράτηγος Νικόλαος Ντούβας, στον οποίο απονέμεται ο βαθμός του στρατηγού.

    Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας, μέχρι σήμερα Διοικητής ΑΣΔΕΝ, θα διαδεχθεί τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Ντούβα στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2006.

    Παράλληλα, αποστρατεύονται ο έως σήμερα γενικός επιθεωρητής Στρατού αντιστράτηγος Παναγιώτης Καράμπελας, ο έως σήμερα α' υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Στέλιος Παναγόπουλος και ο έως σήμερα διοικητής της ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Ευθύμιος Γρετσίστας.

    Η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του νέου αρχηγού ΓΕΣ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Σχολή Ευελπίδων.

    Οι υπόλοιποι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένουν στις θέσεις τους.

    Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα αρχίσουν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνομιλίες για Κυπριακό

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα στο Παρίσι ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Ο κ. Παπαδόπουλος αναμένεται να ζητήσει επίσπευση στην άφιξη απεσταλμένου του κ. Ανάν στη Λευκωσία με σκοπό την προετοιμασία του εδάφους για την επανάληψη των συνομιλιών. Παράλληλα, θα επιμείνει στην εμπλοκή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει το εμπόριο και την αποστολή αγαθών προς τα κατεχόμενα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 February 2006 - 13:30:12 UTC