Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε επιφυλακή η Τροχαία, ενόψει τριημέρου

  • [01] Σε επιφυλακή η Τροχαία, ενόψει τριημέρου

    Σε επιφυλακή βρίσκεται από σήμερα η Τροχαία ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας για τη διευκόλυνση πεζών και αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας και στις εθνικές οδούς καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Ειδικότερα την Καθαρά Δευτέρα θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας από το 53-ο έως το 47-ο χλμ. από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδι.

    Επίσης θα υπάρχει αυξημένη αστυνόμευση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς και σε πολυσύχναστα μέρη του κέντρου και των προαστίων όπως εμπορικά κέντρα, λιμάνια, σταθμοί, αεροδρόμιο κλπ.

    Παράλληλα καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα ενταθούν οι έλεγχοι από συνεργεία που έχουν σχηματιστεί από την Τροχαία για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων όπως υπερβολική ταχύτητα και μέθη.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και την Καθαρά Δευτέρα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ θα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα. Την Κυριακή δεν θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα.

    Άρχισε νωρίς το πρωί και κορυφώνεται αύριο το μεσημέρι, με το κλείσιμο των καταστημάτων, η έξοδος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας με προορισμό την περιφέρεια ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Αποκριάς.

    Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 σήμερα το βράδυ θα θέσει σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα. Τα αυξημένα μέτρα θα εφαρμοστούν και αύριο, αλλά και από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, που αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομένων στα αστικά κέντρα.

    Συγκεκριμένα, περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο του 1,5 τόνου, θα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34Β° χιλιόμετρο), στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας (από το 11Β° χιλιόμετρο μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα) και στο ρεύμα εξόδου της επαρχιακής οδού Λαγκαδά - Ρεντίνας, από το χωριό Νυμφόπετρα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας, οι υδροφόρες και τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.

    Στα διόδια των εθνικών οδών, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου θα βρίσκονται συνεργεία της τροχαίας και θα διενεργούνται έλεγχοι με ραντάρ, για τον εντοπισμό παραβατών οδηγών. Επίσης, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι αλκοτέστ, ενώ στις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής θα χρησιμοποιηθεί από την τροχαία και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

    Στο μεταξύ, αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης και στο σιδηροδρομικό σταθμό. Από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το βράδυ θα δρομολογηθούν επιπλέον λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών που θα ταξιδέψουν στην Κοζάνη, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για τον εορτασμό της Αποκριάς.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 March 2006 - 9:30:47 UTC