Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Πρόεδρο ενημέρωσε ο υπ. Εσωτερικών

  • [01] Τον Πρόεδρο ενημέρωσε ο υπ. Εσωτερικών

    Για τον υπαλληλικό κώδικα και το επιχειρησιακό σχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για όλα τα θέματα που αφορούν την δημόσια διοίκηση, καθώς δίνει μεγάλη σημασία στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε η Δημόσια Διοίκηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

    Αναφορικά με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, επισήμανε ότι οι μεγάλες τομές αφορούν το βαθμολόγιο, το θέμα των μετατάξεων, την επιμόρφωση και το πειθαρχικό.

    «Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα έχουμε ολοκληρώσει με την ΑΔΕΔΥ τις συνεννοήσεις, ώστε να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο το οποίο θα είναι συναινετικό και θα μπορεί να εφαρμοστεί αρκετά χρόνια για να εξασφαλιστεί η συνέχεια στη Δημόσια Διοίκηση και να δοθεί η δυνατότητα στο δυναμικό της να ακολουθήσει τη σταδιοδρομία του αποδίδοντας αυτά που μπορεί και να εξελίσσεται με βάση τις ικανότητές του, χωρίς άλλα κριτήρια» τόνισε ο υπουργός.

    Όσον αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, ο υπουργός τόνισε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που προέκυψαν στην απορρόφηση του τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για τη Δημόσια Διοίκηση είναι ότι δεν υπήρχε χωριστό επιχειρησιακό σχέδιο.

    «Αυτή τη φορά δημιουργούμε επιχειρησιακό σχέδιο χωριστά για τη Δημόσια Διοίκηση, ώστε να κάνουμε τις μεγάλες τομές που πρέπει να κάνουμε απορροφώντας και τους κοινοτικούς πόρους» τόνισε και πρόσθεσε πως έμφαση θα δοθεί κυρίως στην ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία θα βοηθήσει στην πάταξη της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

    Στη συνέχεια, ο πρόεδρος συναντήθηκε με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Ο κ. Κ. Παπούλιας θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 March 2006 - 13:30:11 UTC