Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία για την εισοδηματική πολιτική
  • [02] Περιοδεία Μπακογιάννη στα Βαλκάνια
  • [03] Σε επιφυλακή η Τροχαία, ενόψει τριημέρου

  • [01] Τροπολογία για την εισοδηματική πολιτική

    Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία με την οποία καθορίζεται στο 3% η αύξηση επί του βασικού μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ρυθμίσεις στο φορολογικό καθεστώς των συνδεδεμένων εταιρειών και άλλες διατάξεις».

    Ειδικότερα: Ο μηνιαίος βασικός μισθός που αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση, κατά περίπτωση, των βασικών μισθών όλων των βαθμών της ιεραρχίας των Δικαστικών Λειτουργών, των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχων της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, των Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των Ιατροδικαστών, των μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ και ΕΠ των ΤΕΙ, των Ερευνητών, των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων (ΕΛΕ) των Συμβούλων και Παρέδρων Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (ΠΙ), του Ερευνητικού Προσωπικού του ΚΕΠΕ, των καθηγητών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), των διπλωματικών υπαλλήλων και λοιπών συναφών κατηγοριών του υπουργείου Εξωτερικών, των ιατρών του ΕΣΥ, των μελών του μόνιμου καλλιτεχνικού προσωπικού των Κρατικών Ορχηστρών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής, του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), των μελών ΔΕΠ των ΑΣΕΙ, του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης και των μισθολογικά αντίστοιχων προς αυτό κληρικών, ορίζεται από 1-1-2006 ως εξής:

    Α.Πρωτοδίκη, από 1.057 σε 1.089 Ευρώ.

    Β.Ανθυπολοχαγού από 746 σε 768 Ευρώ.

    Γ.Τιτουλάριου Επισκόπου και Βοηθού Επισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδος από 1.074 σε 1.106 Ευρώ.

    Δ.Δικαστικού αντιπροσώπου ΝΣΚ από 1.057 σε 1.089 Ευρώ.

    Ε.Ιατροδικαστή Δ' Τάξης, από 1.055 σε 1.087 Ευρώ.

    ΣΤ.Λέκτορα ΑΕΙ, από 1.062 σε 1.094 Ευρώ.

    Ζ.Καθηγητή Εφαρμογών ΤΕΙ, από 941 σε 969 Ευρώ.

    Η.Ερευνητή Δβ από 1.016 σε 1.046 Ευρώ.

    Θ.ΕΛΕ Δβ από 951 σε 980 Ευρώ.

    Ι.Παρέδρου με θητεία ΠΙ από 1.096 σε 1.129 Ευρώ.

    ΙΑ.Συνεργάτη Β' του ΚΕΠΕ από 912 σε 939 Ευρώ.

    ΙΒ.Τακτικoύ καθηγητή ΕΣΔΥ από 1.519 σε 1.565 Ευρώ.

    ΙΓ.Ακολούθου Πρεσβείας από 910 σε 937 Ευρώ.

    ΙΔ.Επιμελητή Β' ιατρού ΕΣΥ από 1.080 σε 1.112 Ευρώ.

    ΙΕ.Μουσικού από 865 σε 891 Ευρώ.

    ΙΣΤ.Επιμελητή ΑΕΝ από 891 σε 918 Ευρώ.

    ΙΖ.του Λέκτορα ΑΣΕΙ από 952 σε 981 Ευρώ.

    ΙΗ.του 18ου μισθολογικού κλιμακίου της ΥΕ κατηγορίας του άρθρου 7 παρ. 2 του ν. 3205/2003 από 611 σε 629 Ευρώ.

    Η παραπάνω αύξηση των βασικών μισθών είναι, κατά μέσο όρο, της τάξης των 3% περίπου.

    Από της διατάξεις της τροπολογίας προκαλείται σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη ποσού 451.500.000 Ευρώ περίπου, η οποία αναλύεται ως εξής:

    -333.000.000 Ευρώ από την αύξηση των αποδοχών των εν ενεργεία λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, λόγω καθορισμού της εισοδηματικής πολιτικής του τρέχοντος οικονομικού έτους.

    -3.500.000 Ευρώ από την προκύπτουσα διαφορά λόγω ωρίμανσης μεταξύ των καταβαλλόμενων αποδοχών και των αποδοχών που θα προκύψουν από

    . την προτεινόμενη εισοδηματική πολιτική.

    -115.000.000 Ευρώ από την αναπροσαρμογή των συντάξεων λόγω αύξησης των αποδοχών των εν ενεργεία υπαλλήλων, λειτουργών και μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.-

    Π. Δούκας

    Με την ψήφιση της τροπολογίας οι αναπροσαρμοσμένες συντάξεις των λειτουργών, των υπαλλήλων και στρατιωτικών του Δημοσίου θα καταβληθούν στις 19 Απριλίου μαζί με τα αναδρομικά ποσά από 1η Ιανουαρίου 2006, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας.

    Οι αναπροσαρμοσμένοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, λειτουργών και στρατιωτικών θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου, μαζί με τα αναδρομικά ποσά από 1 Ιανουαρίου 2006. Σύμφωνα με την τροπολογία, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου στις 13 Απριλίου.

    Β. Παπανδρέου

    "Ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε με φαξ την εισοδηματική πολιτική, που δεν καλύπτει ούτε τον πληθωρισμό, και την κατέθεσε στη Βουλή απόγευμα Παρασκευής, πριν από το εορταστικό τριήμερο. Αυταπατάται αν θεωρεί ότι, με τέτοια χονδροειδή κόλπα, οι εργαζόμενοι δεν θα νιώσουν τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής", δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με την κατάθεση της τροπολογίας για την εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο τομέα το 2006.

    Η κ.Παπανδρέου αναφέρει πως ο κ.Αλογοσκούφης "αυταπατάται εάν πιστεύει ότι μεταρρύθμιση είναι να μοιράζουν μερίσματα ζημιογόνες επιχειρήσεις, προκειμένου να καλύπτει με πλασματικό τρόπο τα ελλείμματα που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Περιοδεία Μπακογιάννη στα Βαλκάνια

    Ολοκλήρωσε τη βαλκανική περιοδεία της η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία στις συναντήσεις της, σήμερα στην Πρίστινα, τόσο με τον πρόεδρο του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου όσο και με τον ηγέτη της Αντιπολίτευσης Χακίμ Θάτσι επεσήμανε τη στήριξη της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες γίνονται στη Βιένη για το τελικό καθεστώς του Κοσόβου, αλλά και την ανάγκη να διεξαχθούν αυτές χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικό, ενώ ανέδειξε το θέμα της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

    Η κα Μπακογιάννη δήλωσε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί η διαδικασία εφαρμογής των κριτηρίων που έχει θέσει η Διεθνής Κοινότητα και αναφέρθηκε ακόμη στην προστασία της σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Διαβεβαίωσε πάντως τους συνομιλητές της για τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία των δυτικών Βαλκανίων.

    Ο κ. Σεϊντίου δεσμεύτηκε για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και τόνισε ότι θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας και θα προωθήσει την προσέγγιση του Κοσόβου στις ευρωατλαντικές δομές.

    Ο Χακίμ Θάτσι επανέλαβε ότι "πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση του λαού για ανεξαρτησία" και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι αυτό θα γίνει εντός του 2006.

    Η κα Μπακογιάννη συναντήθηκε ακόμη με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό του Κοσόβου Αγκίμ Τσέκου, παρουσία του πολιτικού διοικητή και ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, Σερεν Γεσεν Πετερσεν και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Ιμπραήμ Ρουγκόβα. Η υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε και την ελληνική δύναμη του Κοσόβου.

    Αύριο η κ. Μπακογιάννη μεταβαίνει στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με την Αυστριακή ομόλογο της και προεδρεύουσα του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ Ούρσουλα Πλάσνικ και με τον ειδικό διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο Μάρτι Αχτισάαρι.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Σε επιφυλακή η Τροχαία, ενόψει τριημέρου

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία ενόψει του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

    Το πρωί, η κίνηση ήταν αυξημένη στη λεωφόρο Κηφισού και σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

    Από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας υπενθυμίζεται ότι γίνονται έργα σε τμήματα της εθνικής οδού από το 162ο χλμ έως και μετά τη Λαμία, γι αυτό συνιστάται στους οδηγούς να έχουν υπομονή και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ τα τμήματα της τροχαίας θα λαμβάνουν έκτακτα μέτρα με παρεμβάσεις και εκτροπές αν χρειαστεί ανάλογα με την κίνηση.

    Στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου η κίνηση είναι λίγο αυξημένη χωρίς προβλήματα. Οι αξιωματικοί της τροχαίας εκτιμούν ότι η έξοδος του τριημέρου θα είναι μεγάλη, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών, γι αυτό και έχουν προγραμματιστεί μέτρα.

    Από τις 2 είναι σε επιφυλακή όλη η δύναμη της τροχαίας ενώ από τις 3 μέχρι τις 10 το βράδυ θα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών σε όλα τα εθνικά δίκτυα. Παράλληλα, έχουν συγκροτηθεί συνεργεία ελέγχου που θα βεβαιώνουν επικίνδυνες παραβάσεις, όπως υπερβολική ταχύτητα, ελιγμοί, αντικανονικό προσπέρασμα και κυρίως μέθη, καθ`όλο το διάστημα του τριημέρου.

    Τις ώρες αιχμής, στα εθνικά οδικά δίκτυα η κίνηση θα παρακολουθείται και από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας που θα συντονίζουν τις επίγειες δυνάμεις για παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

    Μέτρα από την τροχαία αλλά και από τις άλλες αστυνομικές υπηρεσίες έχουν προγραμματιστεί και εκτός της Αθήνας στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου και στους χώρους συγκέντρωσης πολιτών όπως είναι τα εμπορικά κέντρα, λιμάνια, σταθμοί τρένων και λεωφορείων, αεροδρόμια κλπ.

    Θεσσαλονίκη

    Άρχισε νωρίς το πρωί και κορυφώνεται αύριο το μεσημέρι, με το κλείσιμο των καταστημάτων, η έξοδος των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και των άλλων αστικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας με προορισμό την περιφέρεια ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Αποκριάς.

    Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 10 σήμερα το βράδυ θα θέσει σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα. Τα αυξημένα μέτρα θα εφαρμοστούν και αύριο, αλλά και από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, που αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή των εκδρομένων στα αστικά κέντρα.

    Συγκεκριμένα, περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο του 1,5 τόνου, θα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34Β° χιλιόμετρο), στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας (από το 11Β° χιλιόμετρο μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα) και στο ρεύμα εξόδου της επαρχιακής οδού Λαγκαδά - Ρεντίνας, από το χωριό Νυμφόπετρα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

    Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας, οι υδροφόρες και τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.

    Στα διόδια των εθνικών οδών, αλλά και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου θα βρίσκονται συνεργεία της τροχαίας και θα διενεργούνται έλεγχοι με ραντάρ, για τον εντοπισμό παραβατών οδηγών. Επίσης, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι αλκοτέστ, ενώ στις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής θα χρησιμοποιηθεί από την τροχαία και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

    Στο μεταξύ, αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης και στο σιδηροδρομικό σταθμό. Από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο το βράδυ θα δρομολογηθούν επιπλέον λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των επιβατών που θα ταξιδέψουν στην Κοζάνη, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για τον εορτασμό της Αποκριάς.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 March 2006 - 17:30:13 UTC