Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ για απογραφή και κτηματολόγιο

  • [01] ΠΑΣΟΚ για απογραφή και κτηματολόγιο

    Η κυβέρνηση θέλει να υβρίζει αλλά δεν ανέχεται την πολιτική κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Νίκος Αθανασάκης σχολιάζοντας σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και άλλων μελών της κυβέρνησης σχετικά με όσα είπε χθες ο κ. Παπανδρέου για το ζήτημα της απογραφής.

    Ο κ. Αθανασάκης έκανε λόγο για συγχορδία δηλώσεων υπουργών και πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να κρατήσουν τις υποδείξεις για τον εαυτό τους. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να ξαναδούν τις ύβρεις και τις δηλώσεις τους για να διαπιστώσουν τον κατήφορο στον οποίο κινούνται.

    Σχετικά εξάλλου με την "προτίμηση", όπως είπε, των κυβερνητικών στελεχών στον Γιώργο Παπανδρέου της πρώτης περιόδου της προεδρίας του στο ΠΑΣΟΚ και την έκφραση απογοήτευσης από τον σημερινό Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Αθανασάκης δήλωσε οτι θα συνεχίσουν να απογοητεύονται και πρέπει να προσαρμοστούν σ' αυτό...

    Αναφορικά με το θέμα της απογραφής, ο κ. Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις αντίστοιχες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωσε ότι η απογραφή, όπως την έκανε η ΝΔ ήταν μία απογραφή απάτη, απογραφή μαϊμού, που έπληξε την οικονομία της χώρας, τους πολίτες και τη χώρα και ακόμη έφερε βάρη στους εργαζόμενους, την ώρα η κυβέρνηση μοιράζει δώρα στους λίγους εκλεκτούς της.

    Χαρακτήρισε λάθος και ψέμα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση της Γιούροστατ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει την εγγραφή των αμυντικών δαπανών, όπως γινόταν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, αρνήθηκε να δώσει τις ημερομηνίες παραλαβών των οπλικών συστημάτων προκειμένου να αλλάξει το σύστημα καταγραφής των αμυντικών δαπανών. Ολα αυτά, πρόσθεσε, επιβεβαιώνονται σήμερα και γι' αυτό επιβάλλεται να ζητήσουν συγγνώμη.

    Επίσης ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι με την απογραφή η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να μην υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και έθεσε τη χώρα υπό επιτήρηση, με αρχιτέκτονες τους κ.κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη οι οποίοι, όπως είπε, έκαναν τη ζημιά στη χώρα.

    Σχετικά με τις επικρίσεις που διατυπώνονται από την πλευρά της κυβέρνησης για την Βίβλο αναξιοπιστίας που εξέδοσε το ΠΑΣΟΚ και τα περί μαύρης προπαγάνδας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αθανασάκης δήλωσε ότι όσα αναφέρονται στη Βίβλο είναι εμπεριστατωμένα και περιγράφουν στοιχεία που συγκροτούν τη μαύρη αλήθεια για τη χώρα.

    Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Αθανασάκης απηύθυνε ερώτηση προς τον κ. Σουφλιά αν διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να αντιτίθεται στην απογραφή με τον τρόπο που την έκανε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην επίκαιρη ερώτηση για την απογραφή που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό η αρμόδια τομεάρχης Βάσω Παπανδρέου και εξάφρασε την ελπίδα "να δεήσει να πάει ο πρωθυπουργός" στη Βουλή, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι δεν τρέφει και μεγάλες ελπίδες, καθώς, όπως ανέφερε, ο κ. Καραμανλής μέσα σε δύο χρόνια πήγε μόνο μία φορά στο Κοινοβούλιο.

    Κάποτε, πρόσθεσε, πρέπει να πάει, γιατί οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν είναι για να τους χρησιμοποιούμε όπως μας βολεύει.

    Σχετικά με το θέμα του Κτηματολογίου και της άσκησης δίωξης σε δύο μέλη της παλαιάς διοίκησης, ο κ. Αθανασάκης επιτέθηκε στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι για χρόνια διέσυρε και συκοφάντησε 21 μέλη του παλιού Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία θεώρησαν ένοχα εξαρχής, η ίδια, ο φιλικός της Τύπος και τα φερέφωνά της.

    Χαρακτήρισε καταπέλτη για τη ΝΔ την εισαγγελική πρόταση περί απαλλαγής των 21 μελών του Κτηματολογίου, ενώ για τα δύο μέλη που παραπέμπονται ανέφερε ότι θα κριθούν από τη δικαιοσύνη.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι οι δύο παραπεμπόμενοι παρουσιάζονται σήμερα ως ένοχοι και αυτό, όπως πρόσθεσε, δείχνει το πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα η ΝΔ.

    Επίσης ο κ. Αθανασάκης καταλόγισε πλήρη απραξία στον κ. Σουφλιά για το Κτηματολόγιο, αναφέροντας ότι για δύο χρόνια ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν έκανε απολύτως τίποτα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 March 2006 - 17:30:09 UTC