Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πλημμύρες στο νόμο Έβρου

  • [01] Πλημμύρες στο νόμο Έβρου

    Περισσότερα από 240.000 στρέμματα καλλιεργημένες εκτάσεις, εκτιμάται ότι έχουν πλημμυρίσει συνολικά στον Νομό Έβρου, από τις τελευταίες μεγάλες πλημμύρες.

    Τη Πέμπτη οι κάτοικοι της παρέβριας ζώνης πέρασαν ακόμη μια ημέρα αγωνίας, με τη στάθμη των υδάτων του ποταμού και των παραποτάμων του να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

    Τεράστιες ζημιές καταγράφονται και στον κτηνοτροφικό τομέα, καθώς πολλές σταυλικές εγκαταστάσεις και εκατοντάδες ζώα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Συγκεκριμένα από τις πλημμύρες πνίγηκαν συνολικά 1.600 αιγοπρόβατα, 350 βοοειδή και 150 χοίροι.

    Ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία δεκάδων ομάδων διάσωσης του στρατού, που βρίσκονται σε όλο το μήκος της παρέβριας ζώνης, και οι οποίες σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την αστυνομία έχουν επέμβει σε πολλά περιστατικά για να παρέχουν βοήθεια στους πολίτες.

    Η προσοχή πλέον εστιάζεται στις παραποτάμιες περιοχές του νοτίου Έβρου, στις οποίες, από χθες, άρχισαν να φτάνουν οι τεράστιοι όγκοι νερού που διήλθαν τα προηγούμενα 24ωρα από το βόρειο τμήμα του νομού.

    Προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στο νότιο τμήμα του Νομού (περιοχή Φερών) αργά το βράδυ (ώρα 20:40) με τη συμβολή του στρατού έγινε με ελεγχόμενη έκρηξη, τεχνητή θραύση του φράγματος που βρίσκεται στην ευθυγράμμιση του ποταμού Έβρου, ώστε να διευκολυνθεί η ροή του ποταμού (με μεγαλύτερη ταχύτητα) προς τη θάλασσα, προκειμένου να μην κινδυνέψει από τις πλημμύρες ο οικισμός Πόρου.

    Στο σταθμήμετρο του Πυθίου το ύψος το νερού είναι στα 6,56μ, στο Πέταλο των Φερών στα 6,80μ και στους Κήπους στα 4,90μ. και στο φράγμα του Άρδα η τελευταία μέτρηση έδειξε τα 4,90μ.

    «Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη», τονίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Νομαρχίας, ωστόσο εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι από τις επόμενες ώρες αναμένεται σταδιακή εκτόνωση, καθώς καταγράφεται μείωση των ποσοτήτων νερού που εισρέουν στην περιοχή από τη γειτονική Βουλγαρία.

    Εν τω μεταξύ, κλειστό παραμένει το τμήμα του οδικού δικτύου από την είσοδο της πόλης του Διδυμοτείχου έως και το νότιο κόμβο, καθώς τα νερά έχουν κατακλύσει το σημείο. Απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει επιβληθεί από τις αστυνομικές αρχές και στην επαρχιακή οδό Ελιάς - Φυλακίου και στο πρώτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πάλλης -Πενταλόφου. Εκτός λειτουργίας παραμένει και η σιδηροδρομική γραμμή από τα Δίκαια έως και την Αλεξανδρούπολη, καθώς πολλά σημεία του δικτύου έχουν πλημμυρίσει, καθιστώντας αδύνατη την κίνηση των αμαξοστοιχιών.

    Όλα τα δρομολόγια του ΟΣΕ γίνονται με λεωφορεία. Προβλήματα υπάρχουν και στην υδροδότηση των δημοτικών διαμερισμάτων Ψαθάδων και Πετράδων και σε μεγάλο τμήμα της πόλης του Διδυμοτείχου, καθώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες κρίθηκε ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές αυτές είναι ακατάλληλο για πόση. Στους κατοίκους των δύο δημοτικών διαμερισμάτων διανέμεται δωρεάν εμφιαλωμένο νερό.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 March 2006 - 19:30:09 UTC