Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 7 Απριλίου η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στην Αιτωλοακαρνανία
  • [03] Αλογοσκούφης:Ελαφρύνσεις-αυξήσεις από το 2007

  • [01] Στις 7 Απριλίου η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Η δράση και ο προγραμματισμός του κόμματος, για το επόμενο διάστημα μέχρι τις 7 Απριλίου, οπότε θα γίνει η Εθνική Συνδιάσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν στη συνάντηση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελ. Ζαγορίτη με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στις κομματικές οργανώσεις ο κ. Ζαγορίτης απάντησε "η δική μου εικόνα δεν είναι αυτή".

    Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς σχολιάζει τη δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" που δίνει προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Ζαγορίτης απάντησε ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες υπήρξε άλλη δημοσκόπηση που έδειχνε προβάδισμα διόμιση μονάδων της Νέας Δημοκρατίας.

    Πρόσθεσε, ότι ακόμη και στην τελευταία δημοσκόπηση τα ποιοτικά στοιχεία δειχνουν προβάδισμα της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή. Και σημείωσε ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την κυβέρνηση και αυτό αυξάνει τις ευθύνες της για να δουλέψει περισσότερο και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

    Ο κ. Ζαγορίτης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου. Είπε πως το τί λέει ο ΣΕΒ αφορά τον ΣΕΒ ενώ τον κόσμο τον αφορά το τί λέει η κυβέρνηση. Δεν είμαστε προσανατολισμένοι στις θέσεις του ΣΕΒ, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση του ΣΕΒ θυμίζει τις προτάσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου από το Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία των νέων ως μέτρο για την ανεργία.

    Με δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης, που εκλέχτηκαν με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές, συναντήθηκε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης.

    Ο κ. Ζαγορίτης συζήτησε μαζί τους για την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επισήμανε: "Στις 7 Απριλίου θα γίνει στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην οποία θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε για τις θέσεις μας για την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, για τις προοπτικές, για το μεγάλο έργο που έχει γίνει, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο οικονομικής ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αντανακλά στους πολίτες, διότι η Αυτοδιοίκηση δουλεύει προκειμένου να εξυπηρετεί τους πολίτες και εμάς μας νοιάζει η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και η βελτίωση του επιπέδου ζωής του πολίτη".

    Στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Ιάκωβος Φραντζής και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Υπαίθρου Βασίλης Καραμανλής.

    Συνέντευξη Τσιτουρίδη στην "Απογευματινή"

    Συνέντευξη που τιτλοφορείται «Ήρθε η ώρα του ΣΕΒ για θυσίες» παραχώρησε στην Απογευματινή της Κυριακής ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης.

    Θέσεις ανάλογες με αυτή που ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος για απολύσεις νέων, χωρίς αποζημίωση, βρίσκονται μακριά από την πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει ο κ. Τσιτουρίδης.

    Ένα μήνα μετά την επιστροφή του στην κυβέρνηση ο κ. Τσιτουρίδης τάσσεται υπέρ του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, επισημαίνοντας ότι «νέα εποχή» με κατάργηση κεκτημένων δεν μπορεί να νοηθεί, ενώ καλεί όλες τις πλευρές να προσέλθουν στο διάλογο. Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, διαβεβαιώνει ότι κανείς που έχει ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν πρόκειται να χάσει τίποτε μετά την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο Eπίδoμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Στη συνέντευξή του, ο κ. Τσιτουρίδης υπογραμμίζει ότι «οι χαμηλόμισθοι, οι χαμnλοσυνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι με 600 ή 700 ευρώ, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να συνεισφέρουν πλέον τίποτε. Οι θυσίες και η συνεισφορά θα είναι ανάλογη με τις δυνατότητες του καθενός, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η κοινωνία. Όπως αναφέρει ο κ. Τσιτουρίδης, «η οικονομική ανάπτυξη, η επιχειρηματικότητα και η ανταγωνιστικότητα πρέπει να πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική αλληλεγγύη. Καμία πτυχή, κανένας πυλώνας δεν μπορεί να στηρίξει το οικοδόμημα το οποίο θέλουμε και το οικοδόμημα είναι η πορεία συνολικά της κοινωνίας μας στο σήμερα και το αύριο».

    Αναφέρει, δε, ότι στη συνάντησή του με το γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ εξέφρασε την αισιοδοξία του «ότι στο τέλος οι φετινές διαπραγματεύσεις θα κλείσουν σε ένα επίπεδο το οποίο θα είναι ρεαλιστικό και θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές (σ.σ. εργαζόμενους και εργοδοσία)».

    Για τις δηλώσεις του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη ο υπουργός Απασχόλησης επισημαίνει ότι «οι προγραμματικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένες και διαφορετικές».

    Σχετικώς με την πρόταση Κυριακόπουλου για τους νέους εργαζόμενους, ο κ. Τσιτουρίδης λέει ότι του θυμίζει «αυτό που είπε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά στο Λαύριο. Τέτοιες προτάσεις βρίσκονται μακριά από την πολιτική και τις προθέσεις της κυβέρνησης» ξεκαθαρίζει ο υπουργός.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Περιοδεία Γ.Παπανδρέου στην Αιτωλοακαρνανία

    Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Για κυβέρνηση υπό το κράτος του πανικού, η οποία διασύρει την εικόνα της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην δευτερολογία του, στο πλαίσιο των εργασιών της 5ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε προσωπικά τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ότι καλύπτει πλήρως τον υπουργό Οικονομίας, και έτσι έχει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη. «Προσωπική είναι η ευθύνη του κ. Καραμανλή για την προσβολή σε βάρος του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρόκειται για «αλαζονεία που παίρνει τις διαστάσεις ύβρεως» εις βάρος των θυσιών και της προσπάθειας του ελληνικού λαού για να μπει η χώρα στην ΟΝΕ, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν αξιοποιεί τα σχετικά πλεονεκτήματα, αλλά υπονομεύει την πορεία της οικονομίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε επίσης για την «απάτη της απογραφής» και κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι παρελθοντολογούν και ότι «αντί να κυβερνούν και να λύνουν τα προβλήματα της χώρας, το μόνο που σκέφτονται είναι η αντιπολιτευτική τους τακτική απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως, πρόσθεσε, να κοιτούν τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας των δυνατών».

    «Έχουν πια μπει σε έναν αντιπολιτευτικό κατήφορο και όπως ήταν μια ανεύθυνη αντιπολίτευση, σήμερα είναι και μια ανεύθυνη κυβέρνηση. Εμείς όμως έχουμε χρέος να κοιτάμε μπροστά και σήμερα ο ελληνικός λαός ξανά μας κοιτά με εμπιστοσύνη και ελπίδα» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου

    Για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

    «Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Καραμανλή» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι «εμείς δεν πάμε να κατακτήσουμε την Αυτοδιοίκηση, αλλά να απελευθερώσουμε την Αυτοδιοίκηση και να γίνει δημιουργικός πόλος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κοινωνίας».

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το «ΠΑΣΟΚ παραμένει ανοιχτό σε ευρύτερες συνεργασίες των δημοκρατικών δυνάμεων για να πάει η χώρα μπροστά» και τόνισε ότι μπορούν να σφυρηλατηθούν κοινοί στόχοι με τους πολίτες διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων.

    Απολογισμός διετίας

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο απολογισμός της πορείας του ΠΑΣΟΚ τα δύο προηγούμενα χρόνια είναι θετικός και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται τώρα στην απαρχή μιας νέας φάσης, δομικά στοιχεία της οποίας είναι η συνεχής παρουσία του ΠΑΣΟΚ κοντά στα προβλήματα του πολίτη, η διαβούλευση και η προετοιμασία του για την διακυβέρνηση της χώρας.

    Αναφέρθηκε ακόμα στην αναγκαιότητα ενός νέου «Καποδίστρια», «ώστε να έχουμε το απαραίτητο μέγεθος για ισχυρούς Δήμους και να μην κατακερματίζουμε την ελληνική κοινωνία». Επισήμανε, δε, ότι η μεταφορά εξουσίας σημαίνει και νέο φορολογικό πλαίσιο για την ανακατανομή των πόρων υπέρ της αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της υπεράσπισης του διακριτού ρόλου των εξουσιών, σημειώνοντας ότι «διακριτός ρόλος εξουσιών σημαίνει αλληλοέλεγχος».

    Αναφερόμενος στις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας για την Διαφάνεια και την Δεοντολογία, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «λέμε διαφάνεια παντού και το εννοούμε. Ξεκινάμε από το ΠΑΣΟΚ γιατί έτσι κτίζουμε την νέα αξιοπιστία μας, την οποία θα μεταφέρουμε αύριο στην λειτουργία του κράτους».

    Για τα θέματα Παιδείας, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «στο δίλημμα μεταξύ αγοράς και κράτους που πολλές φορές τίθεται από την Πρωτοβάθμια μέχρι και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, εμείς λέμε κοινωνία, λέμε πολίτες. Λέμε να βρεθούν τρόποι λειτουργίας που θα φέρουν τη γνώση και την πρόσβαση σε αυτή στα χέρια του ίδιου του πολίτη».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ για τις τοπικές εκλογές με νέους ανθρώπους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην πρόταση για έναρξη διαλόγου της Ν. ΠΑΣΟΚ με τις σοσιαλιστικές νεολαίες της Βαλκανικής και ιδιαίτερα της Τουρκίας ώστε να σφυρηλατηθούν προοπτικές ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Αλογοσκούφης:Ελαφρύνσεις-αυξήσεις από το 2007

    Η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να ακολουθήσει τη μέθοδο καταγραφής των αμυντικών δαπανών που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις της βουλευτού Ββ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και του τέως προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου.

    «Την πολιτική σας απάτη, για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ, θα τη πληρώνουμε για πολλά χρόνια, δυστυχώς», είπε ο κ. Αλογοσκούφης αναφερόμενος στον τρόπο που κατέγραφε το ΠΑΣΟΚ τις αμυντικές δαπάνες.

    Επί ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα δεν κατέγραφε τις αμυντικές δαπάνες με τη μέθοδο των ταμειακών πληρωμών, την οποία ακολουθούσε η πλειοψηφία των κρατών - μελών, ούτε με τη μέθοδο των παραλαβών, αλλά χρησιμοποιούσε μια τρίτη μέθοδο, η οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, σήμαινε την καταγραφή μόνο του 40% των δαπανών που γίνονταν για τα εξοπλιστικά.

    Το διάστημα 1997-2003, δηλαδή επί 7 έτη, «δαπανήθηκαν 15,3 δισεκ ευρώ, καταγράφηκαν στους προϋπολογισμούς μόνο τα 6,6 δισεκ. και τα υπόλοιπα 8,7 δισεκ ευρώ εξατμίστηκαν και δεν καταγράφηκαν πουθενά" είπε ο κ. Αλογοσκούφης. Ζήτησε μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει τι από τα τρία έκανε: δανείζονταν για όπλα που δεν παραλάμβαναν, έκαναν υπερτιμολόγηση ή έκαναν απόκρυψη;

    Αναφερόμενος στην αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την πρόσφατη απόφαση της Eurostat, ο κ. Αλογοσκούφης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «μαύρη προπαγάνδα», που προέρχεται -όπως είπε- από την πλευρά των πραγματικών ενόχων, οι οποίοι δεν ήθελαν να γίνει αντιντόπινγκ στην ελληνική οικονομία.

    «Σαν τον Κεντέρη και τη Θάνου, ήθελε η αξιωματική αντιπολίτευση να αποφύγει την απογραφή, διότι θα αποκάλυπτε αυτά που αποκάλυψε», είπε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Από την πλευρά της, η Β. Παπανδρέου είπε ότι η «μεγάλη απάτη» της απογραφής δυσφήμισε τη χώρα στο εξωτερικό, και με πρόσχημα τα αποτελέσματά της έγινε «υποκλοπή» του εισοδήματος των εργαζομένων. Εάν δεν έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ τη μεταφορά των αμυντικών δαπανών καμία χρονιά δεν θα είχαμε έλλειμμα πάνω από 3%, είπε η βουλευτής. Τέλος, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ενέγραψε 8,5 δισεκ ευρώ παραληφθέντων αμυντικών συστημάτων και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν έχει εγγράψει στους προϋπολογισμούς του 2005 και του 2006 τα συστήματα ΤΟR-1 που έχουν παραγγελθεί αλλά δεν έχουν παραληφθεί.

    Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που είπε ότι η κυβέρνηση παίζει με τους αριθμούς και εμπαίζει τους ανθρώπους, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει για το εάν θα ακολουθήσει τη νέα πρόβλεψη της Ευρωστάτ για την καταγραφή των αμυντικών δαπανών. Χρησιμοποιείτε ως πρόσχημα την απογραφή για να μοιράσετε στην κοινωνία «ακρίβεια, αδικία και ανασφάλεια» είπε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ και ζήτησε -μεταξύ άλλων- από την κυβέρνηση να καταργήσει τους ειδικούς λογαριασμούς, να δεχθεί τη δημιουργία ειδικού γραφείου για τον προϋπολογισμό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να λάβει μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης, καθιέρωσης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και επιδομάτων (θέρμανσης κλπ).

    Στην ανταπάντησή του, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι καμία κυβέρνηση, ούτε η ελληνική, δεν έχει πρόβλημα να κάνει τον προγραμματισμό της με τη μέθοδο των παραλαβών.

    «Θα τις προγραμματίσουμε σταδιακά, όχι για να επιβαρύνουμε τις μελλοντικές κυβερνήσεις όπως προσπάθησε να κάνει το ΠΑΣΟΚ, αλλά να μπορέσουν να καταγραφούν σωστά και να αποτυπωθεί η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας".

    Ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε, επίσης, ότι με τη δημιουργία των συνθηκών για μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2006, δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα «όπως καταστροφολογούσε το ΠΑΣΟΚ» και ότι, από το 2007 και μετά, «θα ολοκληρώσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις ΟΓΑ και θα μειώσουμε τους φόρους στα φυσικά πρόσωπα».

    Απαντώντας στον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο, ο Υπουργός είπε ότι έχουμε ξεκινήσει να καταργούμε κάποιους ειδικούς λογαριασμούς και θα καταργήσουμε κι άλλους στο επόμενο διάστημα. Εξάλλου, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση στη δημιουργία γραφείου προϋπολογισμού στη Βουλή.

    Τέλος σημειώνεται ότι οι δύο βουλευτές εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τη μη έλευση του πρωθυπουργού να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις τους.

    Συνέντευξη Αλογοσκούφη στην "Καθημερινή της Κυριακής"

    Από το 2007 και μετά, οι πολίτες θα μπορέσουν να δουν στο ίδιο τους το εισόδημα τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει ότι από το 2007 θα ελαφρυνθούν όλοι οι φορολογούμενοι και κυρίως τα μεσαία εισοδήματα ενώ θα δοθούν στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και στους συνταξιούχους όλες οι αυξήσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ασκεί κριτική στις «Κασσάνδρες» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις «δυσμενείς προβλέψεις» που έκαναν εν όψει του συμβουλίου υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ. Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το ECOFIN, αποδέχονται το σχέδιο που υπάρχει στο ελληνικό Πρόγραμμα ΣταθερόΒ­τητας και Ανάπτυξης, μέρος του οποίου αποτελεί το γεγονός ότι «από το 2007 και μετά μποΒ­ρούμε να ξεκινήσουμε τη σταΒ­διακή υλοποίηση της δεύτερης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης, που αφορά τα φυσικά πρόσωπα και κυρίως τους μισθωτούς. Που αφορά τα μεσαία εισοΒ­δήματα, καθώς και τη σε δύο δόσεις αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, όπως έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά». (Από το 2007) οι πολίτες θα μπορέσουν να δουν πια στο ίδιο τους το εισόδημα τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήσαμε, είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις με αφορμή τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι η κυβέρνηση σέβεται και τιμά τον θεΒ­σμό και πιστεύει ότι και εφέτος θα καταλήξουν σε αποΒ­τελέσματα που «θα είναι θετικά και για το ειΒ­σόδημα των εργαζομένων, αλλά και για την αΒ­νταγωνιστικότητα της οικονομίας μας».

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εκφράζει την πεποίθηση ότι «εφέτος θα κινηΒ­θούν τα μεγάλα έργα». Παραδέχεται ότι υπήρξαν μεΒ­γάλες καθυστερήσεις, τις οποίες αποδίδει στο ότι «από το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν προετοιμαΒ­στεί έργα για την επόμενη μέρα». Σημειώνει ωστόσο ότι επιλύθηκαν οι εκκρεμότητες στο θεσμικό και διαχειριστικό πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, με το μέγιστο όΒ­φελος για το Δημόσιο, «ώστε να μπορέσουν στο εξής να τρέξουν τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος. Θεωρεί, δε, μεγάλη τη συνεισφορά των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που «θα οδηγήσουν στην αποτελεσμαΒ­τικότερη υλοποίηση υποδομών και στην παροχή καλύτερων υπηΒ­ρεσιών προς τους πολίτες, με χαμηλότερο δημοσιονομικό κόστος».

    Αναφερόμενους στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Αλογοσκούφης τονίζει ότι η κυβέρνηση προχωράει με τους ρυθμούς που αντέχει η κοινωνία στο πλαίσιο της ήπιας προσαρμογής: «Βεβιασμένες κινήσεις, όχι μόνο δεν οδηγούν σε αΒ­ποτέλεσμα, αλλά συχνά μπορούν να οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηΒ­ση» λέει ο κ. Αλογοσκούφης. Διαβεβαιώνει πάντως ότι ο πρωθυπουργός ελέγχει και παρακολουθεί στενά το κυΒ­βερνητικό έργο και έχει δώσει σαΒ­φή κατεύθυνση για την υλοποίηΒ­ση των μεταρρυθμίσεων με συνέΒ­πεια και με συνέχεια.

    Στη συνέντευξή του, ο κ. Αλογοσκούφης επαναλαμβάνει ότι η τήρηση του προϋπολογισμού δεν είναι μόνο θέμα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι στη κυβέρνηση, όλοι οι συνάδελφοι υΒ­πουργοί, πως η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ αποτελεί μια κεντρική εθνική προσπάθεια» και ότι «δεν είναι δυνατόν, όλοι να παραπέΒ­μπουν για όλα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών».

    Τέλος, καλεί τη ΓΣΕΕ και την αντιπολίτευση να συμμετάσχουν στο διάλογο για το ασφαλιστικό υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα του διαλόγου για να πάρει πρωτοβουλίες αυτή την τετραΒ­ετία: «Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα αΒ­ποτελέσουν τη βάση για να μπορέσουν οι επόμενες κυβερνήσεις να εφαρμόσουν λύΒ­σεις προς όφελος του ελληνικού λαού».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 19 March 2006 - 9:30:13 UTC