Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος επιτρόπου Αλμούνια για ελληνική οικονομία

  • [01] Εκπρόσωπος επιτρόπου Αλμούνια για ελληνική οικονομία

    Τα κενά και οι ελλείψεις που υπήρχαν στο σύστημα συλλογής των στατιστικών στοιχείων, τα οποία αφορούν την ελληνική οικονομία, έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος του αρμοδίου για τις οικονομικές υποθέσεις Επιτρόπου Χοακίμ Αλμούνια.

    Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Ισπανού Επιτρόπου, ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια της σημερινής, τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες για το πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναντι των δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων στην Ελλάδα βάσει των οποίων αμφισβητείται το αν η Ελλάδα πληρούσε τα αναγκαία κριτήρια τη στιγμή της ένταξής της στο ευρώ, απάντησε πως δεν θέλει να εμπλακεί στην εσωτερική πολιτική της χώρας, αλλά και ότι είναι σε όλους γνωστές οι σημαντικές αναθεωρήσεις που υπήρξαν κατά το παρελθόν αναφορικά με τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία.

    Σήμερα, ωστόσο, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά, συνέχισε η Α.Τόρες, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι εξακολουθούν ακόμη οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στις κοινοτικές και τις ελληνικές υπηρεσίες αναφορικά με ορισμένα δεδομένα των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων.

    Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Αλμούνια υπενθύμισε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή που εντοπίσθηκαν τα προβλήματα με τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Ενωση υιοθέτησε μια πολύπτυχη στρατηγική τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο εθνικό επίπεδο. Ανέφερε συγκεκριμένα την αύξηση των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), ούτως ώστε να είναι στο εξής σε θέση να εντοπίζει ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα όποια προβλήματα, καθώς και τις αποφάσεις του Συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της υπευθυνότητας των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών.

    Αναφορικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, η ΑΤόρες δήλωσε ότι η σχετική απόφαση υιοθετήθηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη βάση των σχετικών εκθέσεων και εισηγήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι εισηγήσεις αυτές συντάχθηκαν με βάση τα δεδομένα που κοινοποιούσαν στις Βρυξέλλες οι ελληνικές στατιστικές αρχές, ανέφερε η ΑΤόρες, σημειώνοντας πως ούτως ή άλλως στις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες ανήκει, κατά την κοινοτική νομοθεσία, η ευθύνη της ενημέρωσης της Eurostat. Καταλήγοντας η ΑΤόρες ανέφερε ότι αυτό που έχει πλέον σημασία είναι πως «η κατάσταση των ελληνικών στατιστικών έχει βελτιωθεί σημαντικά» και ότι έχουν τεθεί οι βάσεις, ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.

    Ρουσόπουλος για είσοδο της Ελλάδος στην ΟΝΕ

    «Aν είμασταν εμείς τότε κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε δημιουργήσει πλαστές εντυπώσεις στην οικονομία και σαφώς θα βάζαμε τη χώρα στην ΟΝΕ»,δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.

    Αναφορικά, τέλος, με το ενδεχόμενο παράτασης του χρονικού ορίου εφαρμογής του νόμου για τις ΔΕΚΟ (για την κατάθεση Κανονισμού),ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ακόμη κι αν υπάρξει μια μικρή παράταση λίγων βδομάδων, αυτό δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις, που ήδη έχουν αρχίσει να αποδίδουν αποτελέσματα».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 March 2006 - 15:30:10 UTC