Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορίστηκε νέα συνάντηση για συλλογικές συμβάσεις

  • [01] Ορίστηκε νέα συνάντηση για συλλογικές συμβάσεις

    Την επόμενη Πέμπτη, σε νέα συνάντηση μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων, θα κριθεί η διαπραγμάτευση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Την ιδία ημέρα η ΓΣΕΕ συγκαλεί Ολομέλεια Διοίκησης της Συνομοσπονδίας που θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε συμφωνία ή σε αντιπαράθεση.

    "Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από μια έντονη σύγκρουση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μετά την συνάντηση. "Βιώνουμε μια περίοδο", είπε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, "όπου με προτάσεις και συμπεριφορές εμπαίζονται οι εργαζόμενοι". Στη σημερινή συνάντηση τα συνδικάτα πρότειναν αυξήσεις στους μισθούς μοιρασμένες σε δυο δόσεις ως εξής: 4% από την 1/1/2006 και ακόμα 3,5% από 1/7/2006. Η πρόταση αυτή, δήλωσε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, μεσοσταθμικά δίνει αύξηση δύο μονάδες πάνω από τον τρέχοντα πληθωρισμό.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργοδότες να λάβουν σοβαρά υπόψη τη πρόταση αυτή και να την κάνουν αποδεκτή, υπογραμμίζοντας ότι την επόμενη Πέμπτη τα συνδικάτα θα αποφασίσουν αν προχωρούν σε συμφωνία ή σε αντιπαράθεση.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, έκανε λόγο για μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση λύσης, αν και σημείωσε ότι ο ΣΕΒ επιθυμεί να δοθεί λύση. Στη σημερινή συνάντηση η πρόταση του ΣΕΒ κάλυπτε την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων τουλάχιστον στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, το οποίο σημαίνει αύξηση 3,8%, που υπερκαλύπτει το ελληνικό πληθωρισμό.

    Οι προτάσεις μας, συνέχισε ο Κυριακόπουλος, δεν είχαν απήχηση και κατηγόρησε τα συνδικάτα ότι δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε λόγο για συνέχεια της προσπάθειας, ώστε να βρεθεί λύση. Σημείωσε ότι είναι λάθος η εικόνα πως ο ΣΕΒ δεν νοιάζεται για τους εργαζομένους και δεν έχει κοινωνικές ευαισθησίες, ενώ συμπλήρωσε ότι στις κερδοφόρες επιχειρήσεις θα δοθούν καλύτερες αυξήσεις.

    Ο πρόεδρος των Εμπόρων (ΕΣΕΕ) Δημ. Ασημακόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια κοινωνικής συνεννόησης και σημείωσε ότι οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες πρότειναν αυξήσεις 8% για τη διετία 2006-2007.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Αρμενάκης χαρακτήρισε την συνάντηση ως σημαντικό βήμα και εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης την ερχόμενη Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών είναι μια λογική συνισταμένη.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ, Γιώργος Μαυρίκος, χαρακτήρισε προκλητικές τις θέσεις των βιομηχάνων και δήλωσε ότι η μόνη λύση είναι ο απεργιακός αγώνας.

    Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης (εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ), κατηγόρησε τους βιομηχάνους για προτάσεις φιλοδωρήματος και όχι αυξήσεων που οι εργαζόμενοι διεκδικούν και δικαιούνται.

    Ο Αλέκος Καλύδης (εκπρόσωπος του ΣΥΝ) χαρακτήρισε απαράδεκτες τις προτάσεις των εργοδοτών και δήλωσε ότι η ΓΣΕΕ πρέπει να προχωρήσει σε απεργιακό αγώνα.

    Απαντώντας σε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τις κινητοποιήσεις στην Γαλλία, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι "γαλλάκια και παπαγαλάκια" ανθούν στους κόλπους της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 March 2006 - 15:30:13 UTC